Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Lapozás: OK   197 / 244
(#) Davidd válasza Beatmaster hozzászólására (») Jún 8, 2015 /

Azt hittem, hogy a crossovereddel megfordítod a fázist. Úgy ahogy mondod úgy értettem. Hát ne kötözgesd a speakon dugót mert úgy marad és majd nézed hogy miért nem megy úgy ahogy kell. Örültem, ezt kitárgyaltuk.
(#) Kismazsika hozzászólása Jún 20, 2015 /

Sziasztok! Van egy jaytec pae-800 végfokom, ez egy omnitronic keverővel van össze kötve, a keverő pedig egy laptoppal. A végfok két darab Ibiza Sound típusú hangsugárzót hajt, de még ki szeretném egészíteni egy mély hangsugárzóval. A mély hangsugárzó paraméterei:
Fö jellemzök:
Passzív 46 cm (18") subwoofer 600 W RMS/1200 W max. teljesítménnyel
Csatlakoztatás PA konnektoron keresztül, jack és sorkapcsok
Bassreflex konstrukció
Rúd fogantyúk
Alul található 2-emeletes hangfal konstrukció állványra rögzítés lehetősége
Müszaki paraméterek:
Portok: 2 x PA csatlakoztatás, 2 x 6,3 mm jack konnektor, 1 x sorkapocs szett (aranyozott)
Teljes mértékben transzportálható filc burkolat és fém védősarkaknak köszönhetően
Akusztikai nyomás: 94 dB
Impedancia: 8 Ohm
Frekvenciaátvitel: 35 Hz - 3,5 kHz

A Két Ibiza Sound hangsugárzó paraméterei :
ö jellemzök:
3-utas 25 cm hangfal Bass Reflex konstrukcióval és 400 W max. teljesítménnyel
Trapéz konstrukció - monitor hangfalként is szolgálhat
Szilárd konstrukcióval, védő listákkal, nemezburkolattal és markolatokkal rendelkezik - szállításhoz alkalmas
Standard fészkek - állványra alkalmas
Müszaki paraméterek:
Portok: 2 x aranyozott csavaros sorkapocs, 2 x 6,3 mm jack bemenet
SPL érzékenység: 97 dB (± 3 dB)
Fém védőrács
Impedancia: 8 Ohm
Frekvencia átvitel: 50 Hz - 20 kHz
(#) vipera1997 válasza Kismazsika hozzászólására (») Jún 20, 2015 /

Szia!
Én most ilyet fogok csinálni a 18r400-aimból kíváncsi leszek rá.
(#) Davidd válasza vipera1997 hozzászólására (») Jún 21, 2015 /

Szia! Hidd el nem fogsz csalódni, ha a kis sal pa50100ból elég jó hangot facsar ki, a reflexből meg pláne. Nekem 22mm-es mdfből van, kicsit nehéz, kicsit nagy a ládá, de megéri. Akkor érdemes ezt a ládát elkészíts, ha lesz aki segít neked pakolni, mert ezt magadba nem fogod tudni vinni/pakolni.
(#) bajtaig válasza Kismazsika hozzászólására (») Jún 21, 2015 /

Mi a kérdés?
(#) Kismazsika válasza bajtaig hozzászólására (») Jún 21, 2015 /

Az a kérdés hogy ha a mély hangsugárzót megveszem akkor jobb lesz a hangzásom? Mert most csak a két Ibiza hangsugárzó van és mély tartományban nem az igazi ezért akarok még egy mély hangsugárzót.
(#) vipera1997 válasza Davidd hozzászólására (») Jún 21, 2015 /

Én 15mm-es bútorlapból tervezem a kivitelezését, de elvileg nagyon nehéz lesz majd 40kg/db úgyhogy majd beszerzek valakit a pakoláshoz
(#) bajtaig válasza Kismazsika hozzászólására (») Jún 21, 2015 /

Az hogy jobb lesz-e a hangzás, szubjektív, az viszont biztos hogy több lesz a mély, feltéve ha veszel még egy végfokot a mély ládának, ezt és a meglévőt pedig aktív hangváltón keresztül hajtod!
A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2015
(#) steelbird válasza vipera1997 hozzászólására (») Jún 21, 2015 /

Nem lesz vékony oda a 15- ös bútorlap?
(#) vipera1997 válasza steelbird hozzászólására (») Jún 21, 2015 /

Szerintetek igen?Én úgy terveztem nem, mégis csak 1.5cm-es csak nem olyan kicsi az oda.
(#) steelbird válasza vipera1997 hozzászólására (») Jún 21, 2015 /

Szerintem vékony. A rajzon is 18mm -eset ír.
(#) vipera1997 válasza steelbird hozzászólására (») Jún 21, 2015 /

Szerintem az a 3mm már nem mérvadó, de majd meglátom milyen lesz az asztalosnak

Értem, tehát az én végfokom maradjon meg a két Ibiza hangsugárzónak, a mély hangsugárzónak vegyek egy másik végfokot ez eddig érthető számomra onnantól nem értem hogy aktív hangváltón keresztül hajtom. Talán tudnál még abban segíteni hogy milyen végfokot vegyek a mély hangsugárzónak illetve milyen hangváltót ?
(#) steelbird válasza Kismazsika hozzászólására (») Jún 21, 2015 /

Elég, ha teszel az egész mellé még egy aktív szubládát. Nem kell akkor plusz végerősítőt, aktív crossovert, meg plusz egy passzív mélyládát venni.
(#) Kismazsika válasza steelbird hozzászólására (») Jún 21, 2015 /

Rendben, köszönöm a segítő válaszod http://www.electronic-star.hu/Skytec-DJ-PA-38cm-s-aktiv-subwoofer-6...12.htm Ezt szemeltem ki, neked mi a véleményed róla ?
(#) steelbird válasza Kismazsika hozzászólására (») Jún 21, 2015 /

Nem ismerem sajnos, de ha tudja megközelítőleg azt a hangnyomást, amit megadnak rá, akkor ez kb. 15...18 dB -vel nagyobbat szól, mint az Ibizák, úgyhogy szerintem meglesz az alja a hangképnek, amit hiányolsz az Ibizákban. A kérdés az, hogy tudja-e tényleg azt a 115dB spl -t? Ha jobban megnézed az adatlapját, akkor ott van, hogy 150W RMS teljesítményt tud. A gyártója oldalán próbálj meg rákeresni, aztán kiderül.
(#) Beatmaster válasza steelbird hozzászólására (») Jún 21, 2015 /

bakker ismerem ezt a gyártót. rosszabb, mint a SAL. komolyan mondom Inkább szerezz valahonnan használtan valami 18"-as szubot 250-300 euro környékén és jobban jársz.
(#) steelbird válasza Beatmaster hozzászólására (») Jún 21, 2015 /

Ettől tartottam én is, gyanús az a teljesítmény/hangnyomás adat..
Amúgy köszi, nekem nem kell...
(#) bajtaig válasza Kismazsika hozzászólására (») Jún 21, 2015 / 1

Nem elég csak egy aktív mély ládát odatenni, már ha korrektül akarsz eljárni, ugyanis a topokat alul, a mélyet pedig felül kell vágni majd valahol, ehhez pedig min. egy aktív crossover kell!
Talán a legismertebb:
Bővebben: Link
(#) ozpecs hozzászólása Jún 21, 2015 /

A legtöbb aktív szubban van szűrő ami a topnak a megfelelő frekvenciától engedi csak a hangot illetve a szubnak is de ez megint egy rossz adatmegadás, a 115dB az kizárt, hogy az érzékenység legyen, az a maximális hangnyomása nyilván. Ipari hulladék magyarul....egy régi REFLEX KISO GARRY stb is 150W-al bőven tud ennyit általában...

Értem, Most néztem egyet és nem is olyan drága, csak ha veszek egy ilyen crossovert, meg veszek egy passzív mély hangsugárzót, egy végfokom már van és hozzá két darab Ibiza Sound hangsugárzó, akkor kell még egy végfok a mély hangsugárzónak is ?
(#) ozpecs válasza Kismazsika hozzászólására (») Jún 21, 2015 /

Az előbb írtam, még ebben a gagyi aktív mélysugárzóban is van crossover...
(#) Kismazsika válasza ozpecs hozzászólására (») Jún 21, 2015 /

Jó rendben elnézést! Köszönöm a válaszodat! Még annyit hozzá tennék, ez otthoni használatra lenne, illetve hobbi szinten érdekel a hangosítás téma.
(#) andras99 hozzászólása Jún 21, 2015 /

Sziasztok!
Első kérdésem: Behringer XENYX1202FX keverőm kezdi felmondani a szolgálatot. (Kb. 5 év után, nem túl intenzív használat mellett.) Szeretnék beruházni egy kb. hasonló tudású pultra ami azért megbízhatóbb, hosszabb távra venném. Elvárásaim: NORMÁLIS tápcsatlakozó (A Behriben ez döglött be először, mini XLR-re cseréltem! ), szimmetrikus kimenet, olyan 4-6 mikrofonbemenet (végső esetben elég lenne 2-3 is), 3 sávos EQ a mikrofoncsatornákon (jó lenne közép parametrikus) illetve legalább egy sztereó vonalbemenet. Előny a sok ledes kivezérlésjelző esetleg beépített effektek. Felhasználási célja ilyen néhány mikrofonos beszédhangosítás lenne, és/vagy olyan jelforrások (pl. laptop, telefon) jelének felerősítése, ami közvetlen nem tudná kihajtani a végfokot. Kikötéseim: Behringer illetve Yamaha ne legyen, ára lehetőleg 100ezerFt alatt maradjon.
Üdv.
(#) andras99 válasza andras99 hozzászólására (») Jún 21, 2015 /

Második kérdés: hangsugárzó, VoiceKraft LK618-12-t váltanék. Szerintem jelentős minőségi előrelépés lenne, ha vennék a végfokomhoz ( kis Crown XLi800) egy EV ELX112-t vagy JBL JRX212-t. De melyiket? Az EV mellett szól a súlya, illetve a rücsizett láda. A JBL hangosabb és allítólag tartósabb/megbízhatóbb. Gyári méréseket megnéztem, az EV mélyebbről indul és talán magasabbra is megy.. Mindkettőnek van kiemelése magasban 8-10 kiló körül, nem tudom, zavaró-e? Valakinek tapasztalata az említett hangsugárzókkal kapcsolatban? Felhasználási cél ua. mint a keverőnél. Használtat nem szeretnék.
(#) sound.man válasza andras99 hozzászólására (») Jún 22, 2015 /

Én az EV-re szavazok. Tőlük még csak jó dolgokat láttam, ez viszont a jbl-ről nem mondható el.
(#) marcell05 válasza andras99 hozzászólására (») Jún 22, 2015 /

Szia! Ajánlom a Mackie cfx 12 vagy 16 ! Ebay- en találsz 30-70.000 ft között! Megbízható, nagyon jól szól , benne van minden és hát a név az garancia.
(#) andras99 válasza sound.man hozzászólására (») Jún 22, 2015 /

Köszönöm válaszod. És mennyire megbízható az EV?
(#) andras99 válasza marcell05 hozzászólására (») Jún 22, 2015 /

Neked is köszönöm a választ, de használtat nem szeretnék, főleg nem kipróbálás nélkül.
(#) bencikusz válasza andras99 hozzászólására (») Jún 22, 2015 /

AZ EV tökéletesen megbízható. Évek óta nyüstölök 2 hangszórót tőlük. Nagyon szeretem a hangját. Amit említettél EV adatlap szerint jobb mint a JBL szóval én is inkább azt mondanám, hogy az vedd. Nem fogsz benne csalódni.
Következő: »»   197 / 244
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem