Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
Kontaktspray használata szkópokban nagy eséllyel végleges károsodás. A spay-ból viszamarad valami anyag, panel beissza, eltávolíthatalanul átvezetést okoz. Bármilyen kis mértékűt is, az hibát okoz. Ha kontakthiba, sok mozgatásra tisztulhat, de lehet alkatrészen belüli kontakthiba is. Meg más is, mint előttem szóló kolléga is írta.
Igen szépen köszönöm ezt a lekezelő választ, nagyon kedves vagy : ). Nyilván nem arra gondoltam, hogy 100%-os pontossággal mondjátok meg, hogy mi a probléma ezzel...Olvasgattam anno, hogy ezeknél a szkópoknál ez a hibajelenség elég gyakori, ezért kérdeztem, hogy lehetséges-e (előszokott e fordulni, ez e a gyakoribb hibajelenség?), hogy csak a gombok kontakthibásak, vagy máshol szokott lenni a baj...
nagym6: Rendben ezt nem tudtam (mondjuk nem WD40-re gondoltam valami speckóbbra). Anno még EEVblogon láttam, hogy valami kontakt tisztítóval fújta be a gombokat és utána egész jó lett a kis dög. (valami kimondottan elektromos dolgok tisztítására kitalált, nem vezető cumó volt ) szerk: Itt van a videóban. A hozzászólás módosítva: Jún 7, 2015
Többet kell javítani mint amennyit használni tudod, szóval felejtős. A kontakthibák sorban és folyamatosan jönnek elő, és ha elkezd a nagyfesz is rakoncátlankodni akkor végképp kiábrándul belőle az ember, még akkor is ha ingyen vette.
Okés, akkor ebbe nem vágok bele, köszönöm szépen!
Kimondottan elektromos dolgok tisztítására kitalált (elvileg) nem vezető anyag elcseszi a szkópok egyes erre különösen érzékeny áramköri részeit, pld. bemeneti osztó. Előre nem saccolható meg valami spéci anyag hatása, csak utólag, de akkor már javíthatatlan.
A hatás függ több mindentől is, pld. nyák anyaga, szkóponként eltérő is lehet. Főleg nagyobb frekis szkópok áramkörei kényesek erre. Az EMG1568 már ilyen kényes. A hozzászólás módosítva: Jún 7, 2015
Sziasztok. Szkópnál mi a különbség a MHz és a GSa/s között?
Bővebben: Link
Szia!
Konyhanyelven, a MHz érték általában a sávszélességet jelöli, vagyis az a legmagasabb frekvencia, amit még fel tud dolgozni/meg tud jeleníteni a szkóp. A GSa/s pedig az analóg-digitális konverter mintavételezési sebessége, azaz milliárd minta másodpercenként. Szerk.: mivel digitális szkóp, ezért kell az A/D, ami nagyon-nagyon-nagyon sok mintát vesz (megméri mekkora a feszültség, mint egy multiméter, csak szupergyorsan) egységnyi idő alatt, és a vett értékek alapján megjeleníti a jelet (illetve ezek már mindenféle számításokat végeznek velük..). A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2015
De én annak idejéna zt tanultam, hogy mintavételezni a jel frekvenciájának lagalább 2-szeresével kell, ami így 140MSa/s lenne. De a linkelt szkópnál 1GSa/s. Miért van akkor ez a nagy különbség?
Legalább 10 minta szükséges egy periódus megjelenítésére, hogy az még értelmezhető maradjon. Ezért van, hogy általában a mintavételezés a sávszélesség tízszerese digitális szkópoknál.
Üdv!
Ehhez mit szóltok? Tényleg ennyibe kerül? ![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2015
Egy használati utasításért korrekt ár!
![]()
ÚÚ tényleg!
![]() ![]()
Az szervízkönyv, nem használati utasítás, és azért már korrekt ár, de a használati utasítás ingyenes , azért már nem lenne az.
A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2015
Sziasztok!
Annak van jelentősége, hogy egy analóg szkópnak milyen színű a képernyője? Pl. a Hamegek között van zöld, kékes-zöld, sárgás-zöld, szürke azonos típuson belül is. Ezek csak "divatból" vannak vagy van valami jelentőségük? Bocs a kis offért, de nem tudom hol tehettem volna fel ezt a kérdést.
A fénypor színe összefüggésben van az utánvilágítási idővel. De ez erősen gyártőfüggő, csak a ks cső adatlapjában találsz erre adatot.
A kész szkópoknál a felhasználáshoz igazítják a ks tulajdonságait, gyorsabb szkópoknál közepes, lassú jelek vizsgálatához nagyobb utánvilágítású ernyőket használnak. (ezek többnyire sötétzöldek, de pl radarképernyők inkább szürkés fehérek) A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2015
Értem. Bár a Hameg 203-as sorozatban ugyan olyan típusú és paraméterű szkóp készült mindenféle képernyővel, de ezek szerint ez a megrendelőtől függ, bár a szürke képcső elég fura .
Helló!
ERRŐL a szkópról mit gondoltok? megéri megvenni első szkópnak? (ide adja 5000 Huf ért!) mi a vélemény? Esetleg aki ismeri a típust (márkát) az írna pár infót róla? (Pl.: hány Mhz -es lehet?) Köszi! ![]()
Szia,
én erről lebeszélnélek, de ez az én véleményem.
Miért? Olyan rossz?
Vettem már ennyiért jobbat. Ha nem sürgős inkább várj és keresgélj.
(Az előlapján szinte már semmi sem olvasható, és a hirdetés szövege sem túl biztató. Személyesen vennéd át? Ha nem, elég lutri a dolog.)
Az eladó állítása szerint megvett több darabot, az oroszokat szétbontotta az arany miatt, állítólag ebbe meg ,,csak,, ezüst van, az is kevés, ezért adja el. Futárral utánvéttel menne. (csak a drága fémek értékét nézi) Az előlapot kidekorálnám, mert szeretem a kihívásokat!
![]()
Te tudod. Ilyen forrásból nem venném meg. Esetlegesen személyesen.
He-he-he.
![]() Mint a mesében, Katyusa és az aranyat rejtő oszcilloszkóp. ![]() Hát ez elég nagy hülyeségnek hangzik. Tudom, hogy kinyerik a kidobott elektronikákból az értékes fémeket, de ez mesének hangzik. Van benne arany, mert van benne, de nem több kilóval. Ha annyi műszert összeszedett, hogy abból értelmes mennyiséget ki tudott termelni, akkor már kitermelte volna a rezet is, az ezüstöt is és nem adná el éppen ezt. Azok a cégek akik ezt csinálják tonnára szedik és dolgozzák fel az elektronikai hulladékot, hiszen egy két gramm miatt nem éri meg a technológiát kialakítani. Azért ennek kitermelése nem úgy van, hogy dédnagyanyám cseréplábasában egy rezsón kiolvasztom belőle az aranyat. Nem tudom, szerintem ez egy szép kerítő mese, se több se kevesebb. A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2015
Őszintén most nem tudom higgyek e neki, vagy ne. Nagyon akarta, hogy mennyek el kipróbálni, megnézni. A postázásra (futárral) elég nehéz volt rávenni. Meg azt beszéltük:
,,-(Én) : ideadod 5ért? -(Ő) : Persze! Úgy se kapnék többet érte, ha kiszedem a nemesfémet, oszt eladom!,, Ezt még nagyon át kellene gondolnom! Vagy egy nagyon jó fogás lenne, vagy buknék 5000Ft-t (De kifejezetten tetszik ez a szkóp!) Egyébként ITT egy pár kép egy másikról. (akit érdekel)
Ezt a képet megnézve látszik, hogy 10MHz-s. Nem vagyok nagy oszcilloszkóp szakember, de nekem például elsősorban a tolópotik nem tetszenek. Eddig még nem láttam olyat, ami ennyi év távlatjából nem lett volna kontaktos. A csere nehézkes, hiszen másik ugyan olyan tolópotit találni nagyon nehéz. Kinézetileg elég leharcolt állapotban van (mármint a hirdetésben lévő). A képen sem éppen egy tiszta műszerészasztalon van. Bizonytalan előélet..., egyetértek Roninnal, személyesen talán, de futárral én sem. Amúgy így kinézetileg, tudásban első oszcilloszkópnak jó lenne.
A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2015
Szia!
A képeken az én szkópom szerepel és most is tökéletesen működik. A tolópotméterek csak a sugár pozíciójának beállítására szolgál, ezért nem kritikusak. Viszont fontos, hogy mindenképpen át kell kondizni, mert az elkók kapacitásvesztettek voltak és brumm és szinkronbizonytalanság lépett fel. Idézet: Miert nem kritikus, ha kh-s a poti es ugral a sugar? „A tolópotméterek csak a sugár pozíciójának beállítására szolgál, ezért nem kritikusak.”
Most nézem, és tényleg! Szép darab!
![]() Ha személyesen el tudnák menni, akkor jobb lenne szerintem is. Nem tudom még mi lesz. Ezt még nagyon át kell gondolnom!0 (Ha meg a tolópotik beragadtak, kontaktosak, akkor esetleg forgó potikra is kicserélhetem. A kondicsere sem gond! ![]() Köszi a válaszokat! ment mindenkinek a ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |