Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Egy kissé elektronika, de nincs jobb ötletem, hol kérdezzem. Adott kb 50 db 4 áramkörös relé, amiknek meg kellene tisztítanunk az érintkezőfelületeit. Mivel érdemes nekiindulni?
Csak 30 téma a relére keresve...
Elég zárt eszköz, ezért tisztogatást nem igazán igényel. Mégis mit akarsz róla letisztítani? Talán az alkohol megteszi, vagy mechanikai tisztításhoz puha radír.
Szia! Három nagyon egyszerű eszközzel tisztítottam sok ilyet. Alkohol (izopropil), gyufásdoboz, vagy gyufafej, buszjegy. Ha már sokat ment - nem tudod elkerülni a cserét.
A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2015
Köszönöm a válaszokat. A relék kb 25 éve kapcsolgatnak napi szinten legalább 30 alkalommal húznak meg. Szúrópróba szerűen kivettem egy két darabot, aminek egy két érintkezőjén lehet látni oxidációt, némelyiken kormolódást is. A rendszer nagyrészt 100V os hangszórókat kapcsol, lehet hallani, hogy némelyiknek nem biztos a kontaktusa. Ezért szeretnénk megtisztítani őket.
Ez a legvégső utáni megoldás lenne, ugyanis zéró keretből kell megoldani, vagy saját zsebből.
Szia!
mechanikus tisztitás. Rugóerő beszabályozás. Alkohol vagy sebbenzin. Esetleg csodaszer, de azt előre mondom, hogy hiába fújod le bármivel, ha nem ér össze a két érintkező, nem lesz jó érintkezés... Következü börzén megnézheted a telefonközpont hasonló célra szolgáló szerszámkészletét tablóra kirakva A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2015
Valaki meg tudja nekem mondani hogy mekkora be húzási árama a finder 55.34.9.012.0040 relének?
Néztem már de nem találtam. Lehet hogy vak vagyok.
Rated coil power 1-1,5VA.
Az mennyi amperben? Mert VA átváltással mindig bajba vagyok.
A relé nincs nálad, azért kérdezed?
Feszültségfüggő. VA vagyis V*A. Tehát ha neked 230-as tekercsed van, akkor 230V*xA=1,5VA
Haveromé. Meg lehet mérni ampermérővel?
Mással nem is nagyon.
12 voltos a behúzó tekercs.
ok Majd meg mérem.
Akkor 100mA körüli.
Akkor a 12V-ot teszed a 230 helyére, ès egy egyszerű osztással megvan.
12*x=1,5 ebből x lesz az ampered.
86 mA-t írnak a 67. oldalon, 140 R az ellenállása a 12 voltos tekercsnek.
Tényleg nem tudom, mit nézel az adatlapon.. A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2015
Mondjuk azt hogy nincs angol tudásom. Meg lehet hogy át siklottam felette. Köszönöm hogy meg nézted.
Oké, de ehhez nem kell annyi angol.. ohm, mA mértékegység nemzetközi.
Rendben. Oké.. A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2015
És tényleg ott van Köszönöm még egyszer.
Tekercs jellemzők között ez van írva: Névleges feszültség (UN) V AC (50/60 Hz)
értékek V DC 5 - 12 - 24 - 48 - 60. Akkor ezekkel a feszültségekkel lehet üzemeltetni a relét? Vagy ilyen kivitelben is lehet kapni? A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2015
Sziasztok! Van egy philips fa660 erősítőm amiben van egy relé a főkapcsoló panelon tipusa Type dh1u 24vdc váltóáram és 250vac 80 amperes! Kérdésem hogy ezt a relét le tudom cserélni egy hasonló relével ami 24 v egyenáram de a váltó részének az amperteljesítménye csak 8 vagy 10A-peres!
Nem!
Csak nagyobb áramúval helyettesítds, mert be fog égni.
Tudsz nekem ajánlani valami oldalt ahol tudnék nézni ehez hasonlót mert nézegettem de sajnos maximum 16 ampereset találtam vagy mivel tudnám helyettesíteni?
Ennek a behúzó tekercse DC12V-os.
Nem a behúzó tekercse DC24V-os
|
Bejelentkezés
Hirdetés |