Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   1120 / 1387
(#) neoone válasza hotib hozzászólására (») Júl 3, 2015 /

Majd kipróbálom a kisebb távolságot és a pufis fóliát is. Az én üveglapom A4 méretű és 8mm vastag.

Mindenkinek köszönöm az ötleteket!
(#) nagym6 válasza neoone hozzászólására (») Júl 3, 2015 /

Üveglap erősen csőkkenti (elnyeli) az UV sugarakat. A plexi nem, az lenne jobb fotózáshoz.
(#) gulasoft válasza neoone hozzászólására (») Júl 3, 2015 /

Világítsd tovább. Utána mehet az előhívás és adjál neki rendesen az ecsettel, és mindenképpen langyos legyen. Ha zt hitted jó, akkor adjál neki még 1-2 perc előhívást. Ha alaposan túlvilágítod a panelt, a megvilágított helyről ekkor sem szabad lejönnie.
A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2015
(#) steweo hozzászólása Júl 8, 2015 /

Sziasztok! most fogok hétvégén először, nyákot csinálni levilágítással, láttam róla az itt szereplő videót, annyi kérdésem lenne, muszáj 2 fóliát összeragasztani? A lakkon 30 cm-es világítási távolságot írnak 2-5 perccel, kell ennyi, jobb a több vagy már az is baj? Illetve még annyi, hogy egy arcszolárium megfelel a levilágításhoz?
(#) kaqkk válasza steweo hozzászólására (») Júl 8, 2015 /

Igen -igen és igen
(#) Bakman válasza steweo hozzászólására (») Júl 8, 2015 /

Nem kötelező ragasztani, de valahogy rögzítsd egymáshoz a kettőt. Én egy üveglapra szoktam felragasztani az első réteget maszkoló szalaggal, majd arra rá a másodikat. Így könnyen egymás fölé lehet játszani a kettőt. Természetesen a fólia nagyobb, mint a készítendő NYÁK.
(#) mrbini hozzászólása Júl 8, 2015 /

Sziasztok!
Én is rendeltem lötstop kenőcsöt.
Jól lehet vele dolgozni és nem túl érzékeny. Az első teszt is megvolt. A panelt nem csiszoltam csak lemostam denaturált szesszel. Szerintem egész jó lett a végeredmény.
(#) elektros90 válasza mrbini hozzászólására (») Júl 9, 2015 /

A filmet milyen módon viszed fel?
Én abban voltam, hogy a nagy nyák gyártók a lötstop fóliát használják, de ahol éppen dolgozok, a beszállítónk úgy néz ki, hogy ezt a krém szerűséget. A nyák nem "száraz", hanem olyan fényes, sima az egész.
A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2015
(#) steweo hozzászólása Júl 9, 2015 /

Milyen arányban kell bekeverni az előhívót illetve a kémiai ónozó?
(#) Pali79 válasza steweo hozzászólására (») Júl 9, 2015 /

Mi?!? Sehogy sem kell keverni.
(#) steweo válasza Pali79 hozzászólására (») Júl 9, 2015 /

Idézet:
„Higítással készítse el az előhívó oldatot és tegye bele a levilágított lemezt. Biztosítsa a folyadék áramlását (lötyögtetés, keverés). Végül bő vízzel öblítse le a lemezt.”
ezt az előhívóhoz írja
(#) Pali79 válasza steweo hozzászólására (») Júl 9, 2015 /

A kérdésedből arra következtettem, hogy az előhívót akarod a kémiai ónozóhoz keverni. Vagy szerinted teljesen egyértelmű a kérdésed?
De milyen előhívó? Nem mindegy.
A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2015
(#) mrbini válasza elektros90 hozzászólására (») Júl 9, 2015 /

Egyszerű. A közepére kentem egy vastagabb csíkot, majd ráraktam átlátszó fóliát.
Egy darab műanyag csővel (mint nagymuter a tésztát) kinyújtottam egyenletesre.
Utána rá a minta majd egy üveg lappal leszorítottam és pénzvizsgálóval világítottam 10 percet.
Előhívni nem kell, mert ahol nem éri UV ott krémes marad amit le lehet törölni denszesszel.
(#) steweo válasza Pali79 hozzászólására (») Júl 10, 2015 /

Nem, az előhívót vízzel vagy valamivel, onnan másoltam ki, tn140
(#) ativagyok válasza steweo hozzászólására (») Júl 10, 2015 /

Szia!
1:9 arányban kell hígítani a TN140-et vízzel. (1 rész előhívóhoz 9 rész víz)
Üdv.
(#) steweo válasza ativagyok hozzászólására (») Júl 10, 2015 /

Köszi, most először csináltam levilágítást, maratni még nem tudtam, de eddig jónak néz ki
(#) gerleimarci hozzászólása Júl 12, 2015 /

Sziasztok!
A vasalásos teknikához milyen papírt ajánlotok?
Múltkor amikor marattam (HCL+H2O2) felhólyagzott. Eddig mindig fényes magazinpapírral csináltam és jó lett, kivéve ezt az utolsót.
(#) Pali79 válasza gerleimarci hozzászólására (») Júl 12, 2015 /

Öntapadós címke hordozója állítólag a legjobb. Papírboltban kapható A4 méret különböző méretű címkékre van felosztva. Célszerű olyat venni ami simán A4-es egyben, annak homogén a hátulja.

Mármint a festék hólyagzott fel?
(#) gerleimarci válasza Pali79 hozzászólására (») Júl 12, 2015 /

Köszi
Igen a festék hólyagzott fel és emiatt pöttyök (mélyedések) lettek rajta.

Az nem biztos, hogy a papír miatt van. Lehet nem volt elég alapos a takarítás, nem?

Az is lehetséges. Alkohol (98%)+polírpapírral volt kezelve

Remélem nem ebben a sorrendben...

Igaz, fordítva csináltam: elöször dörzsölés, utána zsírtalanítás

Sokan elfeledkeznek a gumikesztyű használatáról. Pedig tisztítás során ezzel megelőzhető, hogy a kezedről rákerüljön a zsír a panelra. Én folyó víz alatt polír papírral dörzsölöm amíg a víz egyenletesen meg nem áll rajta. Ekkor tuti tiszta, nem kell alkoholozni sem, legalábbis én nem szoktam.

Az a baj, hogy nekem eleve úgy küldték a panelokat, hogy össze volt fogdosva

Azért kell sikálni...
(#) lala0606 válasza eyess hozzászólására (») Júl 12, 2015 /

Szia, ha nem titok, elárulod mi az a rozsaszin anyag a cocacolás üvegben? Köszi.
(#) papus51 válasza lala0606 hozzászólására (») Júl 12, 2015 /

Kettővel lejjebb találod a választ.
Üdv.
(#) lala0606 válasza papus51 hozzászólására (») Júl 12, 2015 /

Köszi, közben sikerült megtalálni eyess Jún 30, 2014-i hsz-t abban benne van:WUNDER Savas tisztítószer, sajnos azt irja, csak nagy kiszerelésben kapható.
Amit te találtál az is ugyanolyan jó (Brillance)? Köszi.
(#) Pali79 válasza lala0606 hozzászólására (») Júl 12, 2015 /

Ahogy néztem a biztonsági adatlapot a Wunder 37% savat tartalmaz, a Brilliance szuperkoncentrátum 35 %-ot. Egy próbát megér. Kapható 1 literesben is.
Következő: »»   1120 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem