Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Majd kipróbálom a kisebb távolságot és a pufis fóliát is. Az én üveglapom A4 méretű és 8mm vastag.
Mindenkinek köszönöm az ötleteket!
Üveglap erősen csőkkenti (elnyeli) az UV sugarakat. A plexi nem, az lenne jobb fotózáshoz.
Világítsd tovább. Utána mehet az előhívás és adjál neki rendesen az ecsettel, és mindenképpen langyos legyen. Ha zt hitted jó, akkor adjál neki még 1-2 perc előhívást. Ha alaposan túlvilágítod a panelt, a megvilágított helyről ekkor sem szabad lejönnie.
A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2015
Sziasztok! most fogok hétvégén először, nyákot csinálni levilágítással, láttam róla az itt szereplő videót, annyi kérdésem lenne, muszáj 2 fóliát összeragasztani? A lakkon 30 cm-es világítási távolságot írnak 2-5 perccel, kell ennyi, jobb a több vagy már az is baj? Illetve még annyi, hogy egy arcszolárium megfelel a levilágításhoz?
Nem kötelező ragasztani, de valahogy rögzítsd egymáshoz a kettőt. Én egy üveglapra szoktam felragasztani az első réteget maszkoló szalaggal, majd arra rá a másodikat. Így könnyen egymás fölé lehet játszani a kettőt. Természetesen a fólia nagyobb, mint a készítendő NYÁK.
Sziasztok!
Én is rendeltem lötstop kenőcsöt. Jól lehet vele dolgozni és nem túl érzékeny. Az első teszt is megvolt. A panelt nem csiszoltam csak lemostam denaturált szesszel. Szerintem egész jó lett a végeredmény.
A filmet milyen módon viszed fel?
Én abban voltam, hogy a nagy nyák gyártók a lötstop fóliát használják, de ahol éppen dolgozok, a beszállítónk úgy néz ki, hogy ezt a krém szerűséget. A nyák nem "száraz", hanem olyan fényes, sima az egész. A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2015
Milyen arányban kell bekeverni az előhívót illetve a kémiai ónozó?
Idézet: ezt az előhívóhoz írja „Higítással készítse el az előhívó oldatot és tegye bele a levilágított lemezt. Biztosítsa a folyadék áramlását (lötyögtetés, keverés). Végül bő vízzel öblítse le a lemezt.”
A kérdésedből arra következtettem, hogy az előhívót akarod a kémiai ónozóhoz keverni. Vagy szerinted teljesen egyértelmű a kérdésed?
De milyen előhívó? Nem mindegy. A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2015
Egyszerű. A közepére kentem egy vastagabb csíkot, majd ráraktam átlátszó fóliát.
Egy darab műanyag csővel (mint nagymuter a tésztát) kinyújtottam egyenletesre. Utána rá a minta majd egy üveg lappal leszorítottam és pénzvizsgálóval világítottam 10 percet. Előhívni nem kell, mert ahol nem éri UV ott krémes marad amit le lehet törölni denszesszel.
Nem, az előhívót vízzel vagy valamivel, onnan másoltam ki, tn140
Szia!
1:9 arányban kell hígítani a TN140-et vízzel. (1 rész előhívóhoz 9 rész víz) Üdv.
Köszi, most először csináltam levilágítást, maratni még nem tudtam, de eddig jónak néz ki
Sziasztok!
A vasalásos teknikához milyen papírt ajánlotok? Múltkor amikor marattam (HCL+H2O2) felhólyagzott. Eddig mindig fényes magazinpapírral csináltam és jó lett, kivéve ezt az utolsót.
Öntapadós címke hordozója állítólag a legjobb. Papírboltban kapható A4 méret különböző méretű címkékre van felosztva. Célszerű olyat venni ami simán A4-es egyben, annak homogén a hátulja.
Mármint a festék hólyagzott fel?
Köszi
Igen a festék hólyagzott fel és emiatt pöttyök (mélyedések) lettek rajta.
Az nem biztos, hogy a papír miatt van. Lehet nem volt elég alapos a takarítás, nem?
Az is lehetséges. Alkohol (98%)+polírpapírral volt kezelve
Remélem nem ebben a sorrendben...
Igaz, fordítva csináltam: elöször dörzsölés, utána zsírtalanítás
Sokan elfeledkeznek a gumikesztyű használatáról. Pedig tisztítás során ezzel megelőzhető, hogy a kezedről rákerüljön a zsír a panelra. Én folyó víz alatt polír papírral dörzsölöm amíg a víz egyenletesen meg nem áll rajta. Ekkor tuti tiszta, nem kell alkoholozni sem, legalábbis én nem szoktam.
Az a baj, hogy nekem eleve úgy küldték a panelokat, hogy össze volt fogdosva
Azért kell sikálni...
Szia, ha nem titok, elárulod mi az a rozsaszin anyag a cocacolás üvegben? Köszi.
Kettővel lejjebb találod a választ.
Üdv.
Köszi, közben sikerült megtalálni eyess Jún 30, 2014-i hsz-t abban benne van:WUNDER Savas tisztítószer, sajnos azt irja, csak nagy kiszerelésben kapható.
Amit te találtál az is ugyanolyan jó (Brillance)? Köszi. |
Bejelentkezés
Hirdetés |