Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kompresszor építés (levegő)
Helló! A kompresszorod szerintem az jó. Amit tudnék neked ajánlani de kérd ki mások véleményét is engedj nagyobb nyomásértéket a kompresszornak szerintem egy 5,5 -és 7,5 bar közötti értéket tegyél egy nyomástartót a kimenő ágba és beállítod a 4 bart akkor annak el kéne bírni. Lehet most 4,2 nél van az alsó határ és nem bír annyit termelni , amennyit elhasználsz a fényezéshez. Meg ha van módod rá csatlakoztass még egy tartályt és több lesz a tárolt levegőd és kevesebbet fog menni a kompresszorod is Remélem tudtam segíteni , de hátha mások is adnak valami jó ötletet Üdv!!!!
Helló! Ez egy zil kompresszor?
Hali !
Tudni kellene hogy a pisztolynak mekkora a levegő igénye.A Youtube- on található videón jól látszik hogy 8 ! db terelő furat van rajta(már ha ilyen a Tiéd is).Szerintem fogyaszt annyit mint egy kisebb légkulcs... A komprid jónak tűnik az adatok alapján. A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2015
Hali!
Igen, ennek is ez lesz a feladata.Gondolom 24V -on a 40mA-t bírni fogja, ugyanis ennyit kérnek a schrack relék... A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2015
Jikov TIP67A 2hengeres kompresszor.
Ez nem melegszik neked túlságosan? Mert ahogy látom a hengerfeje nincs hűtve. Nekem a zil vízhűtéses és mégis mikor eléri a 80 fokot ott már jóval kevesebb levegőt szállít.
Megkértem a saját kompresszorom... 40l-es tartályt 10,5 bárra 2perc 12s alatt tölti fel.
Az elég jó szerintem,mi termel rajta és mennyivel forgatod?
Zil 131 kompresszor, 2,2kw-os motor kompit kb 1100-1200-al forgatja. Kompresszorban a víz és olaj keringetése is be van kötve.
Köszi,szerintem szép teljesitmény egy zil kompresszortól ekkora fordulaton!
Ez lenne az.
Faja,ha jól látom a motor az Cseh.A vizet mivel keringeted a hűtőbe?Minek a hűtője,vagy fűtőradiátor?A tartályban lévő nyomást mérő órát csak nem látom vagy nincs?
A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2015
Tartályon nincs nyomásmérő, azt csak akkor látom ha maxra tekerem a levegőelőkészítőt. Hűtőről csak annyit tudok h gázolajhűtő volt. Kávéfőzőszivattyú keringeti a vizet is olajat is. A kettő sorba van kötve 230V-ra így nem is melegednek túl folyamatos üzem mellett sem.
Értem,hát én azért csak tennék a tartályra is egy órát!
Én ilyennnel akarom forgatni a vizet.
Helló! Ez egy szépen , szakszerűen megépített kompresszor!!!! A tartályra egy mérőóra elkelne de így is csillagos 5-ös A festo csöves csatlakozások neked beváltak??? Mit dolgozol a géppel??? Homokszórás , fényezés vagy légkulcs??? Üdv!!!!
Helló! Ezt mivel tudod meghajtani? Ha felraknánk a falra egy radiátort abban megfordulna szerintetek a hűtővíz??? Természetesen vastag csővel lenne összekötve.
Persze hogy lehet,sőt praktikus(csendes,nem fogyaszt energiát,nem hibásodhat meg az egyszerűségénél fogva! Ezt úgy hívják,hogy gravitációs hűtés,fűtés,mivel a meleg víz mindig könnyebb mint a hideg. Ha stabil,telepített a kompri akkor gravi hűtés a célszerű,negyed anyag és árba van a többitől!
Köszi a választ!!! Mit szól a fentebb richard1025 által gyártott géphez? szerintem elég jól meg van építve Üdv!!!!
Tisztára mint az enyém,csak nekem két hűtőkompri van rajta,na meg van tartály és tömlő óra is rajta! Ügyesen megvan építve. Van egy 3 x 400 voltos nagy hűtőkamra komprim is,az sokkal többet bír csak nincs 400 voltom.
Sziasztok segítsíget szeretnèk kèrni.
Tegnap sikerült beszereznem egy csonka tk 200 as kompreszzort . De sajna nincs nálam tólómérő sem menetfèsű . Igy nem tudtam megálapítani a nyomó oldali menet méreteit. Nagyon hàlàs lenék ha valki megtudnà irni a pontos méreteket
Ha jól emlékszem akkor M22x1,de holnap megnézem és megirom.
Ma lekaptam a hengerfejet a nemrég vásárolt csonka kompresszoromról , és szerintem nincs a legjobb állapotban
ti hány pontot adnátok rá egy tízes skálán ? mondjuk azt hozz kell tennem hogy viszonylag olcsón jutottam hozzá .az eladó szerint évek óta állt a műhelyében és egy rábából lett kimentve. a főtengelye kottyanás mentes a szelepek is szépen dolgoznak. Tervem az hogy öregapám ifa alkatrészekből gyártott kompresszorát alakítom át. A villanymotor 2KW-os, áttétel kb 2:1 es. Szerintetek el fogja bírni? kitűzött cél 6,5-7 bár
Kutya baja,csak kirnerezéssel rögzítette a szívószelepet,a működésében nem befolyásol semmit,új tömítés és hajrá. 2 kw elég,ha 2:1 lesz az arány.
Helló! A hengerfejben a menet 22x1,5. Ez tuti ez szabvány szerintem mert a magyar , kelet -német
kompresszorokban is ezek vannak. Ezek jó kompresszorok gyakorlatilag örök élet+1 nap A hengerfej szerintem 8 pontot ér a bepontozás azért van mert így biztositották a kicsavarodás ellen a szelepfészket. A hengerfej hűtését azt old meg, bemeneti nyílásra pedig levegőszűrőt tegyél és a töltő ágba visszacsapó szelepet rakj. Jó munkát és remélem sikerült jó tanácsokat szerezned Ha kész a "mű" akkor egy -két fotót tegyél róla. A hozzászólás módosítva: Júl 18, 2015
Tiszteletem! Egy fotót ha lesz módja küldjön már A hűtő kompr. az mennyi nyomást bír előállítani?
A hozzászólás módosítva: Júl 18, 2015
30-40 légkört,míg a szelepek át nem szakadnak! Holnap teszek fel képeket.
Úgy lessz am hétfőtöl indúl a projekt . Egy beteg ifa kompit fog leváltani +kap egy nyomskapcsolót ,a viszacsapószelep màr megvan
Am ha valkat èrdekel a règi ifa w50-es kompi írjon .egy ezresèrt szívesen megválok tőle ( sajna mielőtt hozzámkerűlt èvekig lègszűrő nélkül ment így nem.is csoda hogy a henger elég durvàn karcos. mikor szètbontottam kb egy deci olaj volt benne , szerintem még a gyári olaj lehetett .A szelepek menthetetlen àllapotban vanak , ès szerelés közben eltörtek az olajlehúzó gyűrűk, ha valki lát benne fantaziát privàtban írjon
Azért itt szerintem egy fontos adat lemaradt!
Mennyit forog a vill motor? Bár azt gondolom hogy egy 2Kw os motor akkor is eltekeri ha 2800 at forog,tehát igy a kompri 1400 et fog forogni. Nekem 2,2kw os a motorom 2800-at forog és a kompri fog forogni 1200 körül.
Ha jó állapotban vannak a csonka gyűrűi, akkor igényli a teljesítményt, nekem a kompresszoron 38cm-es szíjtárcsa van, a motoron pedig 8,5 centis, tehát az áttétel valahol 1:4,5-hez körül van. A motor egy egyfázisú 750W-os 2800-as fordulatú IMI villanymotor, és 6 bárnál már 7,5-8 A körül vesz fel a hálózatból, a tipustábla szerint 6,5A a névleges áramfelvétele, tehát kicsit már sok neki a 6 bár, olyan 4,5 bár körül vesz fel a hálózatból 6-6,5A-t a motor. Van egy ismerősöm, aki olyan cégnél dolgozik, ahol kompresszorokat újítanak fel, Ő azt mondta, hogy a TK-200 adatlap szerinti névleges fordulatszáma 2200, és ekkora fordulat mellett 10bár ellennyomásnál 3,2kW a teljesítményigénye. Nekik a kis próbapadjukon egy 3kW-os 3 fázisú motor van, ami 1420-at forog, azzal van 1:1 arányban hajtva a próbált kompresszorés azt mondta, hogyha TK-200-ast próbálnak, akkor olyan 8 bár körül le szokott kapcsolni a motorvédő relé. Csatolom a tőle kapott adatlapot.
A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |