Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Lapozás: OK   200 / 244
(#) sound.man válasza zotya1983 hozzászólására (») Júl 14, 2015 /

Hallottam olyan véget, láttam is. 10kg toroid 2,5kW? Szerintem én itt zárom le a vitát.
(#) zotya1983 válasza zotya1983 hozzászólására (») Júl 14, 2015 /

Sorry az enyém az 1KW os toroid transzformátor egész pontosan 9.5 kg. De legyen akkor 15 KG,teljesen mindegy az a végfok ha nem is a gyári adatokat,de közeli adatokat hozza.Mármint az EP 2500.
A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2015

Na látod, hogy nem 2500VA. Nekem van 35kg-os végem is. Gyári adatok? Told meg 2ohmon csatornánként egy buliba.
(#) zotya1983 válasza sound.man hozzászólására (») Júl 14, 2015 /

Nem tolom meg ezt egy olyan ismerős írta aki már nagyon régóta a hangosítás területén tevékenykedik,azt hiszem 4 db 18" szub alatt ha nem rogyott meg mégis lehet benne erő független attól hogy kisebb az a trafó valamivel mint mondjuk 2 kw...
(nekem nem kell behringer isten mentsen tőle) annál kicsit komolyabb végfok van a kezem közt
(#) zotya1983 válasza sound.man hozzászólására (») Júl 14, 2015 /

2 ohmra még jóval komolyabb végfokot sem tennék le,hiába is írja az adatlap.

Azért mondom, hogy a gyári adatokat szerintem hagyjuk. Én egy végfokot se kínoznék 2ohm-al. Azt, hogy ki mit mond, az meg megint más. Valakinek ez jó valakinek az. Én 8ohmon hallottam mélyen szerintem úgy még elment, de 4ohmon már elfogy a dinamika.
(#) Kismazsika hozzászólása Júl 15, 2015 /

Sziasztok! 75ohm-os koax kábelből lehet rca kábelt készíteni ?
(#) CIROKL válasza Kismazsika hozzászólására (») Júl 15, 2015 /

Miért nem lehetne !
(#) Kismazsika válasza CIROKL hozzászólására (») Júl 15, 2015 /

Csak az a kérdés hogy a koaxból melyik eret hová kell.

image.jpg

(#) Kismazsika válasza Kismazsika hozzászólására (») Júl 15, 2015 /

Mégsem koax kábelből lett, de ez a kábel is árnyékolt, 0,75mm2 a keresztmetszete, a kötést illetően egyes ér került középere, a zöld-sárga pedig oldalra. Kipróbáltam működik. A kérdés hogy jól van e kötve illetve elegendő e ez a keresztmetszet, a kábel hossza körülbelül 50cm.

image.jpg

(#) lukacsp válasza Kismazsika hozzászólására (») Júl 15, 2015 /

Egy valamit furcsállok: az árnyékolt kábeleknél az árnyékoló harisnya kevésszer zöld-sárga, az csak egy réz sodrat ami a jelvezetéket körülveszi, nincs rajta szigetelés. Ezt az árnyékoló harisnyát kell az RCA serlegéhez kötni, a belső eret amit az előbbi árnyékolás körülvesz azt kell az RCA középső kivezetésére kötni.
Keresztmetszet ügyileg: 0,25 mm2 -től felfelé teljesen jó (high-end-esek lehet megköveznek, de szerintem így van).
(#) Kismazsika válasza lukacsp hozzászólására (») Júl 16, 2015 /

Értem, csak az árnyékoló harisnyát valamiért nem tudom forrasztani
(#) steelbird válasza Kismazsika hozzászólására (») Júl 16, 2015 /

Folyasztószer... vagy használj Kalmopyrin -t.
(#) lukacsp válasza Kismazsika hozzászólására (») Júl 16, 2015 / 2

Igen, nagyon jó folyasztószerek vannak. Az, hogy valamiért nem tudod forrasztani az árnyékolást még nem fogja megváltoztatni azt a tényt, hogy egy ilyen kábelnek mi a korrekt bekötése.
Ha így van bekötve, akkor akár sima MT villanykábelt is használhatsz a korábbi fényképed szerint aminek láttán szerintem többen elképedtünk.
(#) lajos1969 hozzászólása Júl 17, 2015 /

Sziasztok!
Van egy pár PA 40100-as hangszóróm olvasgatok itt a fórumon de nem tudom eldönteni, hogy milyen ládát építsek neki valaki tud ajánlani egy elfogadható konstrukciót?
Ezek közül szóba jöhet valamelyik, vagy inkább melyik?
Van valakinek tapasztalata ez ügyben?
Előre is köszönöm ha valaki megtisztel a válaszával.
(#) sound.man válasza lajos1969 hozzászólására (») Júl 17, 2015 /

Rutset csinálj neki.
(#) lajos1969 válasza sound.man hozzászólására (») Júl 17, 2015 /

Köszi!
Én is arra gondoltam először!
(#) Kismazsika válasza lukacsp hozzászólására (») Júl 17, 2015 /

Az előző képet illetve ez a csatlakozó kamera 12V tápellátását szolgálta, de mostmár úgy van kötve, zöld-sárga ér középre, árnyékolás az rca serlegéhez van kötve
(#) Nagy Tamás válasza lajos1969 hozzászólására (») Júl 18, 2015 / 1

Szia! Én egy jól behangolt,merevített reflex ládára szavaznék. Sokkal könnyebb utaztatni ,kevesebb munka elkészíteni,és szerintem pontosabbak ,definiáltabbak a mélyei. Persze egy kicsit halkabb.(?)
Havernak vannak ilyen fél utánfutó méretű mélyládái, de az a történet egy logisztikai rémálom.
(#) vipera1997 hozzászólása Júl 18, 2015 /

Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata esetleg egy BEHRINGER EURODESK MX3282A-val?
A PFL-ek érdekelnének hogy annak villognia kell-e mert a többi behringeren világít nem pedig villog.
(#) lajos1969 válasza Nagy Tamás hozzászólására (») Júl 18, 2015 /

Szia!
Köszi a tanácsot, erre én is gondoltam, Te melyik rajzot ajánlanád hozzá??
(#) Nagy Tamás válasza lajos1969 hozzászólására (») Júl 18, 2015 /

Méretezni kellene egy sima 130Lkörüli reflex ládát kb.40Hz hangolással. Azt azonban be kell látni hogy ez nem egy kimondott sub hangszóró. De lehet hogy csak zártban működik szépen. (Egyébként Tölcséres ládákba ez a hangszóró nem való!)
A hozzászólás módosítva: Júl 18, 2015
(#) lajos1969 válasza Nagy Tamás hozzászólására (») Júl 18, 2015 /

Ez szerinted megfelelő lenne neki? Ennek a méretével is kiegyeznék. Szerinted sokkal kevesebbet szólna mint egy rutse ládában?
(#) lajos1969 hozzászólása Júl 18, 2015 /

Találtam egy ilyet!
Bővebben: Link
(#) steelbird válasza lajos1969 hozzászólására (») Júl 18, 2015 /

A gyári adatlapján van hozzá doboz méret is. Basszreflex kivitelben 120L -es láda kell hozzá.
(#) mraulajos válasza Nagy Tamás hozzászólására (») Júl 18, 2015 /

Hali!
Idézet:
„Havernak vannak ilyen fél utánfutó méretű mélyládái, de az a történet egy logisztikai rémálom”

De ismerős a helyzet.
Mióta elolvastam nem bírom abba hagyni a röhögést.
(#) Nagy Tamás válasza mraulajos hozzászólására (») Júl 19, 2015 /

....
(#) Nagy Tamás válasza lajos1969 hozzászólására (») Júl 19, 2015 /

Ezt a SAL hngszórót ne tedd bele semilyen tölcséres ládába.( Reflex ládában is határeset.) A kivitel lehetne olyan mint a belinkelt kappás láda, de az a térfogat már sok a Sal-nak. Mindenképp a ládából kellene kialakítani a reflexnyílást. Mert praktikusabb mint csövekkel bajlódni.
(#) sound.man válasza Nagy Tamás hozzászólására (») Júl 19, 2015 /

Azok a paramétereket amiket látsz nem fedik a valóságot. Ha mégis ezek alapján tervezed meg a ládát és módosítani kell akkor szét kell ütni a ládát.. Próbálgattuk annó ezeket a szórókat rutse-ba volt használható, bassrefibe nem ért sokat.
(#) Kismazsika hozzászólása Júl 19, 2015 /

Sziasztok! Végfok vásárlás előtt vagyok, a kérdésem az lenne hogy melyiket érdemesebb megvenni ? Van egy Reflex RX500, siva ppa800, T amp 2400 ezek használtan vannak, vagy újonnan néztem egy Behringer EP 2400.
Következő: »»   200 / 244
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem