Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Li-Po - Li-ion akkumulátor és töltője

Témaindító: yokesz, idő: Máj 30, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   97 / 328
(#) Csupasz válasza nedudgi hozzászólására (») Jún 29, 2015 /

Köszi!
(#) teszti hozzászólása Jún 29, 2015 /

Sziasztok!

Egy egyszerű áramkört szeretnék csinálni amivel le tudnám meríteni az akkukat kb. 3-3.2V-ra. Huzalellenállással szeretném megcsinálni.
(#) nedudgi válasza teszti hozzászólására (») Jún 29, 2015 /

Abban mi a pláne? Lítium akkura nyugodtan rá lehet tölteni, de a lemerítés csökkenti az élettartamát.
(#) teszti válasza nedudgi hozzászólására (») Jún 29, 2015 /

Nem tölteni hanem lemeríteni szeretném őket.
(#) nedudgi válasza teszti hozzászólására (») Jún 29, 2015 /

Első olvasásra is felfogtam, de nem értem, miért akarod idő előtt elhasználni.
(#) teszti válasza nedudgi hozzászólására (») Jún 29, 2015 /

Hát ezt most nem igazán értem.
Sok akkum van és azokat szeretném felhasználni amiknek a legnagyobb a kapacitása. Csak egyszer szeretném lemeríteni őket. Ehhez kellene valami egyszerű kapcsolás, ami nem engedi 3-3.2V környékére csökkenteni az akku feszültségét. Így tudnám, hogy mely akkukat használjam fel, amik a legtovább bírják.
(#) GPeti1977 válasza teszti hozzászólására (») Jún 29, 2015 /

IMAX B6 univerzális töltő ezt a kisütő funkciót is tudja sok akku fajtára.
(#) teszti válasza GPeti1977 hozzászólására (») Jún 29, 2015 /

Ez is jó lenne, de inkább szívesen megépíteném én ha nem túl bonyolult. Azzal a részével nem vagyok tisztában, hogy hogyan lehet beállítani, hogy ha egy bizonyos feszültséget elér akkor már ne merítse tovább?
(#) GPeti1977 válasza teszti hozzászólására (») Jún 29, 2015 /

Pedig ez nagyon-nagyon egyszerű ezerféleképpen megoldható, azért mondom vegyél egy ilyen töltőt.
(#) MATA hozzászólása Jún 30, 2015 /

Üdv a mestereknek!
Elsősorban Proli-hoz szólnék a gondommal a másik fórumba már fel tettem a kérdést de azt szerintem nem nézte mostanában!
Van ez a kapcsolás http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_154224.html#154224 amit proli készített 1.2V akku kisütő az a gondom vele hogy kicsi a kisütő áram 120mA hogy lehetne ezt növelni mondjuk 300mA-ig az már jó lenne!Elég lenne csak az R18-19-20-21 ellenállásokat megváltoztatni vagy mást is kellene módosítani?Köszönöm a válaszokat előre is!
(#) Hurkafej1 hozzászólása Jún 30, 2015 /

Sziasztok. Labortáppal Li-ion akkut töltve mekkora áramkorláttal kell?
Régi telefon akkut akarok feléleszteni, hátha jó lesz még egy projektemhez. Le van merülve teljesen, így olvastam pár hozzászólást, hogy 3V kapocsfeszültségig 20mA körül töltsem, utána mehet több is, de mennyi? 670mAh egyébként.
(#) nedudgi válasza Hurkafej1 hozzászólására (») Jún 30, 2015 /

Attól függ, ki mennyi időt szán rá. LiIon esetén a kíméletes töltés C/2 mA, túlmerített akku esetén (3V feszültségig) ennek a tizede a TP4056 szerint.
(#) Hurkafej1 válasza nedudgi hozzászólására (») Jún 30, 2015 /

Köszi, próbálkozom.
(#) rockersrac válasza Hurkafej1 hozzászólására (») Júl 10, 2015 /

Javaslom hogy inkább valami régebbi telefonmodellt, amit már nem használsz alakíts át ilyen célra(mármint valami régebbo okostelefont, annak biztos LI akksija van), vagy vegyél kínaipiacon töltőelektronikát is, ugyanis az biztos jobb megoldás, mint folyton figyelni hogy mikor van feltöltve, stb.
(#) bitorlo hozzászólása Júl 14, 2015 /

hello,

A problémám a következő. Kezem közé került egy Lipomat 5-4000 akkutöltő( kijelző nélküli), elvileg öt cellát képes tölteni, és balanszírozni is tud. Viszont a cellák bekötése nem egyértelmű számomra. Manualt nem találtam. Elvileg automatikusan felismeri a rákapcsolt akkut a cellafeszültség után, gyakorlatilag meg nem. Össze vissza világi a státusz led, két cellánál három led gyullad ki..Manuálisan tudom őket tölteni úgy, hogy adott sorkapcsok között kimérem a megfelelő töltő feszt, 4.2, 8.4v..feltölt és ki is kapcsol, de nekem akkor sem stimmel valami. A célom négy cella balanszírozása, viszont a kábelek bekötésében is bizonytalan vagyok. Aki esetleg ismeri ezt típust, és segíteni tudna kiigazodni rajta, azt megköszönném.

Üdv

8496.JPG

(#) uniman válasza bitorlo hozzászólására (») Júl 14, 2015 / 1

A kezelésijét csatolom...
(#) bitorlo válasza uniman hozzászólására (») Júl 14, 2015 /

Hálás köszönetem, nekem valamiért nem sikerült használhatót találnom!
(#) bitorlo hozzászólása Júl 14, 2015 /

Mondjuk az továbbra sem értem, hogy a "Connections" pont alatti képen mi az a két vonal ami a semmibe fut, a szöveg sem utal rá.
(#) rockersrac hozzászólása Júl 17, 2015 /

Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy tud valaki ajánlani olyan kész áramkört, ami több cella töltését/kisütését(használat által) képes kezelni?
(#) uniman válasza bitorlo hozzászólására (») Júl 17, 2015 /

Azt ne kösd sehova, az az akkupakk nagyáramú kivezetése, ahová majd a fogyasztókat csatlakoztatod feltöltés után.
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Júl 17, 2015
(#) Wind-Storm hozzászólása Júl 20, 2015 /

Helló!

AA méretű LiFePo4 (3,2V) akksit keresnék ≥ 250mAh kapacitással.
Neten nem találni itthon. Esetleg tud valaki valamilyen eldugottabb boltot ahol kapható volna? vagy marad a külföldi rendelés.
(#) nedudgi válasza Wind-Storm hozzászólására (») Júl 20, 2015 /

LiIon kft. kínált a múltkor ilyesmit.
(#) Wind-Storm válasza nedudgi hozzászólására (») Júl 20, 2015 /

Köszi, erre a cégre nem is gondoltam (találkoztam már az oldalukkal).
Bár sajnos AA (14500) méretben nekik sincsen.
(#) uniman válasza Wind-Storm hozzászólására (») Júl 20, 2015 /

Hello!
Ez olyan.
A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2015
(#) nedudgi válasza Wind-Storm hozzászólására (») Júl 20, 2015 /

Egy emilt megérhet, hogy megkérdezd. Ért már engem kellemes meglepetés náluk is, amikor rákérdeztem valamire.
(#) Wind-Storm válasza nedudgi hozzászólására (») Júl 21, 2015 /

Rendben, dobok nekik egyet.
(#) Wind-Storm válasza uniman hozzászólására (») Júl 21, 2015 /

Neked meg köszi, viszont ez pont ez a márka amit én is találtam, de az ára az horror.
(#) Massawa válasza Wind-Storm hozzászólására (») Júl 21, 2015 /

Minek ilyen elem/akku?
Ez ugyanis elég veszélyes dolog, ha ugyanolyan a mérete, mint az szokványos AA elemnek ( márpedig egyezik), de dupla ( ill több) a feszültsége.
Ha ezt véletlenül vagy tudatlanul valaki berakja egy 3 elemes készülékbe, annak csókolom.
A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2015
(#) Wind-Storm válasza Massawa hozzászólására (») Júl 21, 2015 /

Inkább mibe
Például ebbe.
(UV LED-es rovarölős, nem riasztós.)
2011-es gyártási dátum van a dobozra írva, mélykisült, tönkrement akkukkal árulják.
Volt még anno egy üveg-acél kivitelű "virágmintás"nak nevezett lámpa, ennél egy kicsit nagyobb amorf Si napelemmel, ugyanilyen akkuval, szintén jó vétel volt, de ezek ahogy jöttek, el is tűnnek a pocokról és maradnak a Ni-MH akkus vackok.

Aki meg képes átenni egy ilyenből az akkut bármi másba, az meg is érdemli.
(#) pipi válasza Wind-Storm hozzászólására (») Júl 21, 2015 /

Hali!
A linken én úgy látom li-ion van, nem LiFePo4 (3,2V)
Következő: »»   97 / 328
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem