Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Igen! A dobozon meg Ni-MH szerepel!
Hát nem is csodálom, hogy ilyenekbe nem kapsz akkut, mert csak egyszeri "jo vételnek valok". Kábeles Lipo akkukbol Dunát lehet rekeszteni és fillérekért megkapod bármilyen kapacitással ( telefon akkuk stb). Egy kis forrasztás és örökre megoldodik a gondod.....
Hát jelen esetben hiába forrasztanám, az egészet át kéne alakítani ami a lámpa újraalkotásából állna.
Én már nem is veszek ilyeneket (építek jobbakat, a 12 ezres kategóriájú PIR-essel megegyezőt, csak lítiumosban, majd jön a zselés akkus), egyik ismerősöm vette magának ezt a csapdát.
Sziasztok,
Segítséget tanácsot kérnék. Vettem egy Bővebben: Link áramkört. Rácsatlakoztattam a 4 db cellát ( kettesével párhuzamosan vannak),megtápláltam ahogy írták,hogy elinduljon.Elindul vele az akkus csavarozó. Ha megtáplálom a Charging V+ és Charging V- kivezetéseket 18-20V feszültséggel labortáppal ami 3A-nál korlátoz, akkor olyan mintha elkezdene tölteni.Amikor a cellák elérik a 4,2V-ot a labortáp a CV és CC állapot között váltakozik. A rajta lévő IC (S-8254) adatlapja szerint védőáramkör. A kérdésem az lenne,hogy ez csak védelmi funkciót lát el és kell még hozzá egy balanszeres töltő?Vagy ez tölt is ahogy a leírásában van?
Biztosan jól van bekötve? A leírás szerint a cellák sorba vannak kötve!?
Nekem is van ezzel kapcsolatban kérdésem: Az ilyen balancer-t bent lehet hagyni egy akkupakkban használat közben is és csak 2 pólust kihozni tölteni? Ha egy akkus fúróban kicserélem az akkut akkor ezt is benne hagyhatom?
Szia !
Igen, a védelem nélküli cellák korrekt töltését és kisütését hivatott megoldani. Gondoskodik a sorosított cellák töltésének kiegyenlítéséről, figyeli töltő és kisütő áramokat a töltési végfeszültséget és az előírt minimális kisütési feszültséget, ahol a pakkot lekapcsolja a fogyasztóról. Hasonló a laptopok akku kezelése is csak ott a PC-vel "erősen" kommunikál.
Szia,
Többször átnéztem,jól van bekötve.
Szia!
Köszönöm. Egy 14,4V-os fúróhoz hány amperes ilyen áramkör kell? Többféle kisütési áramra találtam. Pl. az alább linkelt az 4-5A. Visszaolvasva a topikban nem volt világos, hogy használhatok 18650-es aksit a fúróba? Le fogja adni a megfelelő induló áramot vagy modellező akkupakkot kell beletenni? philips100: OK. Csak a "kettesével párhuzamosan vannak" kifejezés tévesztett meg. A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2015
Szia,
A 4-5A a töltésnél van: Max. 4-5A when charging A leírásában ez szerepel: Over current min 8A max 12A. Nekem megy az akkus fúró(16,8V) vele.Ha lefogom a tokmányt és eléri a túláram értéket leáll. El kell engedni a működtető gombot utána elindul ismét.
A fúrógépek terhelve extrém nagy áramot képesek felvenni, akár 20 A körül is lehet. Ez a töltő
balanszer áramkör nem igazán arra való hogy a fúró motorja rajta keresztül kapjon áramot. Az lenne az igazi ha közvetlenül kapcsolódna az akkupakkra, a védelem a TE feladatod a túlterhelés és mélykisütés tekintetében. A balanszeres töltést a vásárolt modullal készített külső töltővel oldanád meg. Esetleg szóba jöhet a fúrók szabályzójának azon érintkezője amelyik teljes terhelés esetén áthidalja a szabályzó áramkört és az akkut közvetlenül a motorra kapcsolja.
Neked is köszi. Akkor olyan nem fordult elő, hogy meg sem indította a csavart mert lekapcsolt a túláramvédelme?
Milyen aksit kötöttél rá?
Hali!
Nekem 2A balanszer van, kivül, csak töltéskor van rádugva az akksira. A pakk házának oldalára hüvelysorra vannak a cellák kivezetve szerintem 8-10A is lehet az áramfelvétel pl csavarbehajtásnál mikor megáll/le van terhelve. Laptopakksiból vannak a 18650 cellák 4*3-as coport
A gond,hogy 18650-ből csak 4 fér az eredeti akku házban.
Akkor az valami igencsak mini cuccos, milyen méretű/teljesítményű/mennyi cella volt benne?
Furcsállom ha 14V-os, és csak 4 cellát tudsz beletenni Nekem van ilyen pici lassú fordulatú marokcsavarbehajtóm, abba 2 db cerka méretű li-iont sikerült begyömöszölni (paralell)
Sziasztok!
Akku Tabletemnek az alaplapja sajnos rossz és meg akarok róla bizonyosodni, hogy az akkuja is rossz vagy esetleg az még jó. A kérdéses akkut mekkora feszültséggel kell tölteni?
Ha a tablet nem jó, akkor csak töltőáramkörrel tudod tölteni, mert a tablet vezérli a töltést.
Értem, de az akkun lévő panel az nem töltésvezérlő elektronika?
Ez tabletfüggő. Van, amelyikben olyan akksi van, ami rendelkezik elektronikával, de a nagytöbbségben nincs. Egyébként 5V kell neki, ha biztos, hogy az töltőelektronika.
Az általad belinkelt képen szereplő akkuelektronika csak védelem.
Egy B&D. Ilyen a pótakkuja, 2000mAh. Szar az alakja a 18650-hez. Már 8-at is belegyömöszöltem, de 3-5mm-t kilóg, így nem tudom összerakni a házat.
De lehet, hogy még a 8 indító árama is kevés lenne (8A). 12 db 1,2V-os NiCd aksi volt benne állítva, de a 18650-esek csak fekve férnek. Amúgy megnéztem és Lipo-ból pack-ból sem fér bele több mint 1300mAh. Sajnos új aksival nem éri meg a felújítás, de kiberhelt laptopaksikkal megérné. Az első használt laptop aksiból csak 2 volt tölthető. A többi teljesen 0-ás volt.
Sziasztok! Olyan Li-ion töltőt keresek, ami képes 6db párhuzamosan kötött cella töltésére, és van benne túltöltés-mélykisütés elleni védelem. Tudtok segíteni ebben? Előre is köszönöm a segítséget!
Ha párhuzamosan vannak kötve a cellák, akkor onnantól 1 cellaként kezelhetőek. Keress hozzá 1 cellához való védelmet, és töltő elektronikát. Szerintem külön találod meg a kettőt, főleg, hogy a 6db cella már jelentős áramot tud leadni, és valószínűleg erre szükség is lesz.
Veszel egy ebay-es step down-t amin kijelző is van. Feszt 30V-ig, áramot 5A-ig tud, beállítod rajta a kívánt feszt és áramot, és máris tölti a 6db cellát, túltölteni nem fogja.
Kisütni nem a töltő fogja az akkukat hanem a terhelés, mélykisütés ellen ott kell védeni.
Itt összesen talán 2A maximális áramfelvétel lesz, a 6 cella azért kell, mert hosszú ideig akarom használni az eszközt róla(egy Xperia x8, és egy kis tda alapú 2x 10W erősítő) meg maximum valami kisfogyasztású fényforrás-de az nem feltétlen fog beépítésre kerülni a rendszerbe.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |