Fórum témák
» Több friss téma |
És jól beragasztani valami komoly anyaggal, örök élet
Igen az kimaradt. Én is beszoktam ragasztani valami jóféle 2k ragasztóval.
Sziasztok! Olyan kérdéssel fordulok hozzátok hogy, egy x10 mini pro (u20i) érintésre nem reagál de a gombok működnek a kijelző alatt. Mi lehet a baj?
Szia.
Valószínű meghibásodott az érintőpanel, de ha volt leejtve, az is lehet, hogy csak kipattant a csatlakozója.
Set68i leírta. Szerencsére a telefon aránylag könnyen szerelhető, csak 2-3 csavarhúzó kell hozzá, meg néhány műanyag pöcök(nincs benne ragasztott alkatrész). Egy digitizerig lebontás, majd összerakás(közben pedig egy kitakarítás), akár meg is javíthatja. Ha ez nem segít, akkor digitizercsere.
Sziasztok!
Valaki tudja, hogy lehet Android 5 alatt megszabni, hogy melyik programok futhatnak a háttérben? Operat használok, és ha nem érek rá, lezárom a telefont. Utána felnyitáskor újra betölti az oldalt, nem kímélve a mobilnetemet... Roppant idegesítő. A legújabb Opera van fent, amit Playról le lehet szedni. Developer módban már néztem, de ott csak annyi van, hogy háttérfolyamatok korlátoza - szokványos, vagy 1-től 4 háttérfolyamat. Köszönöm.
Ami a zárolás feloldása után történik, az nem háttér folyamat. Talán a böngésző beállításai között kéne szétnézni. Nem használok operát, de pl. a crome nem csinál ilyet.
De nem értelek. Egy szoftver számodra nem tetsző működését miért rajtunk kéred számon? Lehet írni a fejlesztőknek, de nem hinném, hogy itt fórumoznak. Egyébként van androidos téma is... A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2015
Sziasztok!
Minap vettünk egy Microsoft Lumia 435DS telefont. Miután beüzemeltük és használtuk egy ideje, furcsa jelenségre lettünk figyelmesek. Elöljáróban annyit, hogy lement rá minden aktuális frissítés, illetve pár felesleges alkalmazást eltávolítottam róla, de ez utóbbi elvileg nem kellene, hogy gondot okozzon. A jelenség a következő: eltelik néhány (talán hat-hét) óra és középtájt megjelenik egy fekete függőleges csík, s körülötte se jó a kijelzés. Ezután a telefont kikapcsolom, ismét bekapcsolom és a csík eltűnik, minden normális, majd kezdődik elölről. A kérdésem, hogy valaki találkozott-e már ilyen problémával, vagy ez simán ennek a telefonnak a szoftverhibája? Az teljesen biztos, hogy viszem vissza, amíg még garanciális, de nem azért vettem telefont, hogy szervízbe hurcolásszam
Üdv!
Nem hiszem, hogy szoftver hiba, de egy próbát megér az alaphelyzetbe állítása. Vidd vissza nyugodtan, de kérd a cserét, mert alaphelyzetben javítást írnak rá a munkalapra. Közvetlenül egy Nokia (Microsoft) Care partnerhez vidd be, ne a szolgáltatóhoz, akkor valamivel gyorsabb (1 - 1.5 hét). Azt mindenképpen irasd rá a munkalapra, hogy szoftver frissítés/visszaállítás után is csinálja. Abban tudok majd segíteni, ha kell, hogy meg tudom nézni merre tart és mit csináltak vele. De azt majd privátban. Illetve, ha jól tudom 3 napon bellül, ha vissza viszed a szolgáltatóhoz/üzletbe, akkor egyből cserélniük kell.
Idézet: „Illetve, ha jól tudom 3 napon belül, ha vissza viszed a szolgáltatóhoz/üzletbe, akkor egyből cserélniük kell.” Sajnos nekem más a tapasztalatom itt a Samsungnál. Nagyon sokan jönnek be minden nap ide hozzám, hogy van egy 3 napon belül elromlott telefonjuk, amit a szolgáltató nem cserél ki "mert ők nem értenek hozzá" és írjak szakvéleményt, hogy tényleg rossz-e a készülék. Ha azt írom, hogy rossz, akkor cserélik, ha azt írom hogy nem, akkor nem cserélik.
Szakvélemény nélkül is kötelesek lennének cserélni 3 munkanapon belül, illetve konkrétan nincs leírva, hogy kell hozzá. Szóval ez csak időhúzás és a vevő átverése.
Szia!
A kütyüt kártyafüggetlenül vettük a madarasteszkóban még szombaton, a három nap lejárt róla (és persze anyué, aki meg jelenleg vidéken van és csak csütörtökön jön haza legközelebb). Emiatt mindenképen partnerboltba kell bevinnem (és persze előtte minden beállítást és apróságot, amit már ráraktunk, beszinkronizálni az ms fiókba). Köszönöm a segítséged, ha nem hajlandók azonnal cserélni, akkor mindenképen élni fogok a felajánlásoddal! A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2015
Azonnal cserélni nem fogják, mindenképpen megjárja a szervízt, csak ha cserét kérsz, akkor lehet megúszod egyszeri beküldéssel. Rögtön cserélnek rajta kijelzőt, vagy alaplapot (magyarán foglalkoznak is vele). Nekem kétszer kellett beküldenem, mert először kiszúrták a szemem egy szoftverfrissítéssel.
Üdv
Vettem egy érintő repedt Xperia Z t majd vettem hozzá komplett lcd+érintőt újat Erre megkaptam hibásan volt egy folt a kijelzőbe máig megy a cécó a boltal na de mindegy vettem egy másik új kijelzőt. Ma meg is érkezett csak a szalagkábelt dugtam próbakép a főpanelre bekapcsoltam és sehol semmi kép! Eddig a foltos kijelzővel volt kép most visszadugtam azt azzal sincs se háttérvilágítás se semmi de töltést stb veszi állapotjelző ledek világítanak rajta és még a számítógép is felismeri. Van valami tippetek kicsit feszült lettem a dologtól és nem igazán jut eszembe semmi.
Sajnos már lekéstem az üzenet szerkesztéséről.
Arra jutottam hogy csak háttérvilágítás nincs belevilágítva az LCD be látszik a kép. De akkor most mi a rossz?
Üdv!
Lehet a csatlakozó adta meg magát, de az is lehet, hogy a háttérvilágítás meghajtása adta fel a harcot. Nézd meg alaposan a panelon lévő csatlakozót, ezek a bepattintósak könnyen sérülnek. Letörik, begyűrődik egy láb, a széleinél begyűrődik a műanyag. Nagyítóval és hegyes csipesszel még talán orvosolható.
Üdv
Sajnos nem a csatlakozó a hibás délután mikroszkóp alatt át lett nézve. Utána egy másik Z alaplappal próbálva működik a háttérvilágítás,pár napja lett 5.0 ra frissítve és már akkor észrevehetően melegebb volt a készülék szerintem ez volt a baj. Most kicsit betettem a hűtőbe hátha..... vagy megpróbáljam át hőlégfúvózni vesztenivalóm már nincs.
Azzal sokat nem érsz el szerintem. Én más gyártó telefonjait javítom, de 2 fajta megoldás szokott lenni kijelzőtől függően.
1. A kijelzőben a LED-ek sorba vannak kötve, ekkor a PM IC állítja elő egy DC-DC segítségével a szükséges húszon-harminc akárhány voltot. Itt a DC-DC tekercse szokott zárlatba menni. 2. A kijelzőben a LED-ek csoportokat alkotnak, ekkor külön meghajtó IC van. Itt minden szokott dögleni, IC, tekercs, kondik. Ha körberagasztott a Proci, PM IC, akkor esélytelen a javítás, mert általában ezek közvetlenül a PM IC mellet vannak. A ragasztó meg hőre tágul és rámelegítésnél zárlatba mehet minden, ha nem vigyázol.
Elszált az alaplapon a gagyi LCD miatt a háttérvilágitás biztije.
Ne kérdezd hol van azt se, hogyan javitható, de száz százalék hogy ez a baja. HA magtalálod akkor ne dugj rá gagyi kijalzöt csak az eredetit, több esélyed lehet nem lesz.
Üdv
Köszönöm a választ mindkettőtöknek. Azóta rendeltem új alaplapot talán ma meg is érkezik. Lehet a gagyi kijelző a hibás,nem tudom azóta rendőrséghez kellett forduljak a kijelző miatt,ugyanis a GSM boltot nem érdekli hogy rossz volt. Először küldtem nekik képet a hibáról,azt mondták valami nyomja a kijelzőt alul azért foltos (de hát csak a szalag kábel volt az alaplapra dugva) nem volt beszerelve. Aztán telefonostól elküldtem nekik,majd egy hónap telefonálgatás és mail ek után azt monták cserélték és már jó és azonnal küldik. Megint eltelt egy hét telefon sehol,akkor idegesen ment pár sms mire 3 napra rá megjött a telefon de ugyanazzal a rossz kijelzővel és egy papírfecnivel amire az volt írva //nem nálunk érte hőhatás //semmi több.És tényleg csak egy fecni volt!! Ja meg a hátlap olyan volt mintha a betonon fociztam volna vele. A bolt az összes apróhirdetéses oldalon fent van pü ben ha kell megadom a nevét, nehogy más is megjárja.
Ilyen nincs megjött a másik panel (használt) töltést veszi bekapcsolni nem akar !!!
Megerősítés képen beszaladtam vele egy gsm be ahol alátámasztották hogy rossz. Mindenki nekem adja el a rossz cuccait a neten?
Tékozló homárra veke!
Sziasztok!
Van egy LG e975 telefonom. Egyszer leesett, kapott új kijelzőt. Ezután észrevettem, hogy elkezdett púposodni az akksi. Vettem bele újat, BL-T5 van ráírva. Ment a telefon ismét majdnem fél évig, majd ez az akksi is elkezdett púposodni. Most próbálnék életet lehetni belé, mert ennél jobb telefonnal még nem találkoztam, gyors, sokáig bírja, stb. Mit gondoltok, mitől púposodik az akksi? A töltő áramkör nem kapcsol le, mikor kész a töltés? Vagy kis negatív feszültséget kapcsol az akksira, amitől belül gáz képződik? Ezekre tudok gondolni. Egy másik ötletem, hogy ha minden kötél szakad, lesz vezetékes telefon, konyhában receptet nézni, hasonlók. Esetleg rakok bele egy kicsit kisebb akksit, meg egy töltő elektronikát, és akkor a cella nem 4.33V-ra, hanem 4.1V-ra tud majd maximálisan töltődni. Csak kérdés, hogy a telefon hogyan reagál rá, a töltést hogy jelzi ki, és hogy fogja-e vajon rendesen tölteni... Köszi.
Most pittyent a telefon, hogy az akksi feltöltődött, viszont még mindig 4.33V-ot kap a labortáp, tehát az akksi is ennyit kapna. Szerintem ez okozhatja a gázosodást.
Lehetséges, hogy lehetne használni új akksival, ha azonnal le van húzva a töltőről a telefon, amikor jelez, hogy kész a töltés. 10$-nyi tanulópénzbe kerül, ha kipróbálom.
Ráraktam egy használt cellát. Mikor 100%-ra feltöltötte, pittyen a telefon, de még mindig 450mA akar folyni a cella felé. A cella feszültsége 4.26V. Akkor a töltő rész a hibás, ez biztos, és ez okozná az akkumulátor púposodást is?
Valószínű az eséskor nem csak a kijelző károsodott, hanem a tápáramkörök, vagy a panel is.
Púposodni a túltöltéstől és a zárlatól is szoktak. Külső töltőáramkörnek nem tudom mennyire örülne a telefon, inkább az akkumulátort kellene emulálni, ha vezetékest csinálsz belőle. A 4.33V még akár jó is lehet, mert létezik 4.1V, 4.2V és 4.35V maximális feszültségű akku is. Persze az első két esetben ez a feszültség már bőven sok. Az akkura rá szokták írni ezt a maximumot.
Köszi a megerősítést. Veszek bele ismét egy akksit, és 90%-nál mindig le lesz húzva a töltőről, vagy legkésőbb amikor pittyen, hogy 100%-on van. Remélhetőleg a kapacitást is egyből jól fogja kiírni, és nem kell rootolnom, meg szórakoznom vele...
Az mondjuk vicces, hogy 3 vezetékes az akksi, és a középső szálon fix 68K-t mérek, 3s az ellenállást is megtaláltam. Ott valószínűleg egy NTC-nek kellene lennie... A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2015
Nem fog jót tenni neki a lehúzás, egyáltalán nem lesz normálisan feltöltve. Ezek a Lítium akksik hamar elérik a kapocsfeszültségüket és attól a ponttól kell őket nagyon pontos feszültséggenerátoros módban tölteni, amíg az áram le nem csökken kb 100mA-re, ekkor van feltöltve. Ha nagyobb feszültségre töltik őket, akkor károsodnak. A bele töltött töltés mértékétől függetlenül.
Az az ellenállás nem felétlenül NTC kell legyen, az is elképzelhető, hogy a benne lévő elektronika valamilyen 1-wire protokollt használ a kommmunikációra és annak a tartozéka.
Az 1-wire-ben igazad lehet, volt ott még több smd ellenállás is. Nem olyan fontos végülis. Azt olvastam, hogy a Lithium akksik meghálálják, ha csak 80%-ig vannak feltöltve, és 20%-ig kisütve.
Veszek bele egy új akksit, ha 1 évet kibír így, hogy vigyázva lesz rá, már megérte. Eddig úgy volt töltve, hogy este 11-kor fel lett rakva, és reggelig úgy is volt. Ha ennyi óráig folyamatosan kapta az akksi a pár 100mA-t pluszban, akkor nem csodálom, hogy a belső szerkezete károsodott. Gondolom lett egy pici luk, vagy rövidzárlat, és emiatt képződött a gáz folyamatosan, még akkor is, amikor már csak a fiókban pihent több hónapot. Ha megcsinálom ezt a telefont, akkor az lesz a baj, hogy megint 3 telefon van 2 emberre... Nem szeretem eladni a megszeretett kütyüket... |
Bejelentkezés
Hirdetés |