Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Igen, de te azt írtad, hogy
Idézet: „Ha az egész képernyő 500mV, akkor hogy lehet 814mV effektív?”
Ezt én Tőled kérdeztem......
De nem az egész, hanem egy beosztás.
Marci, nyilvánvaló dolgokon felesleges vitatkozni. Te állítottad, hogy 5V-os, én kérdeztem, nem-e 5V/ div. Erre Te azt válaszoltad, hogy
Idézet: Akkor most min is vitatkozunk? „Nem, az 5v, de átkapcsolható 10x-es osztóra, tehát úgy 50v”
Valamit félreértettem/tünk
Én 35 éve tekergetem a szkóp - és egyéb mérőkészülékek - osztóját, nem hinném, hogy nem tudom, mit mérek. De örülök, hogy tisztáztuk.
Nekem még ez az első szkópom, de már sokmindenre jó volt.
Bocs, jó kérdésre rossz választ adtam.
a P4-re nem változik semmi, a P2-t állítottam a képen a két végállásba
Ezért hasznos, ha külön állítható az ellenütemű csövek nyugalmi árama. Használt teljesítménycsöveknek az erősítési tényezői is számottevően eltérhetnek, de ugye ez a probléma se megoldhatatlan
/2-3% jelszintkülönbség a primer tekercseken még nem érdekes, nem kell vele foglalkozni./
Második képen lévő beállításnál mérd meg mekkora a trimer beállított értéke.
Nincs benne a végcső
Végállásban van
Nagyon nem jó a munkapont, ha már 200mV-os állásban is vág. A kis meredekségű GU-nak ez semmi......
Ez biztos kimérhető még egy multival is. A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2015
500ohm
Ez majd a későbbiekre vonatkozik, mert egyelőre úgy látom, gond van a fázisfordítóval... 1. lépésben ellenőrizd, hogy pontosan a rajz szerint raktad-e össze, különös tekintettel az ellenállások és trimmerek értékére, az anódokon mekkora egyenfesz. mérhető? Stb))
Ezt mérőjellel, vagy rövidre zárt bementettel mérjem?
Az nem lehet, végállásban 1k...
Cseréld a 330 R ellenállást 1k-ra., és igy próbáld beállítani. A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2015
Normális működésnél az anódfeszültség egyenkomponensének nem szabad vezérlésre elmásznia, de mivel a tied most klippel, munkapontméréshez vagy csökkentsd határolás alá a bemenőjelet, vagy kapcsold ki.
A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2015
Tekertem még rajta, de 820ohmnál nem megy tovább
Bővebben: Link
Nem tudom milyen ez a poti, de ennél nem megy tovább
Nem ez a lényeg, 330 helyett 1k.
A beültetési rajzban 470r van, a kapcsolásban 330r
Bocs, most el kell mennem egy órára, utána kicserélem, és mérek.
Rajz az sok sebből vérzik...
Ilyen szkópom nekem is volt, vagy hasonló? Az első szkópom volt. Utána jött a velem egy súlycsoportba eső EMG 1555 ami alatt az asztal is nyekkent... Rafinált a szoftwere, mert X1 és X10 beosztást a programba be lehet ugyan állítani, de az nem a bemenetet váltja ám át, hanem csak a szoftver fogja X10-nek megfelelően kiírni az értékeket, ha a mérőfejen is X10 osztót használ az illető, ne kelljen már 10-el fejben osztani-szorozni. De emlékeim szerint tudott ez még X50-et meg X100-as osztónak megfelelő kijelzést is, ha netán a felső vezetéken akarsz jelalakot mérni!
P4 10k-ra növeld.
1k-t beraktam, ezt produkálja. P4-et még nem cseréltem.
Látod Te is, már ok ez a része.
Mérd le a trimert kivéve és jobb lenne egy ellenállást betenni, ez 1k+a trimer beállított értéke (kb 2k2 lesz jó). Trimer helyét a nyákon át kell majd kötni. Most már jöhet a szimmetria beállítása, ha csöved nem nagyon szór be tudod ezt is lőni pontosan. Nem fog élesen szabályozni, lassan tekerd és várd meg, hogy beálljon a szint, tekerésekor picit lengeni fog.
kicseréltem a P4-et, de hába állítom, ugyan az marad.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |