Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Basszus! Hogyan lehet ezeket kiirtani?Egy-kettő néha feltűnik a nappaliban...talán azért mert vályogház?
Miért kéne kiirtani? Teljesen ártalmatlan rád nézve. Csak a pókokat és egyéb rovarokat fogdossa össze. Nem hiszem, hogy a vályogház volna az oka, hogy van, mert akkor nálunk is lenne.
Mondjuk egy tvbe felrobban egy ilyen másban is okozhat kárt sőt a lerepülő fém "sisak" a panelon zárlatot is okozhat.
Nem is hallottam még olyanról, hogy biztonságos kondenzátor. Amúgy robbantottam annó kondikat és pontosan ugyanazt a típust pontosan ugyanúgy túlterheled és 3db háromféleképpen robban fel, vagy leereszt, tehát ez lutri erősen.
Elképzelem, ahogy bemegyek egy boltba:
- Egy biztonságos kondenzátorokkal szerelt TV-t szeretnék vásárolni... Egyébként Buvarruhának igaza van, annó tanműhelyben teszteltük. Ahány kondi, annyiféleképpen viselkedik túlterhelés hatására még akkor is, ha látszólag teljesen egyformák.
Ez csak nekem egy fantázia név nem tudom miért kell bele kötni.
Még zöldfülű koromban, amikor az első erősítőmet építettem a tápba fordítva forrasztottam be a két 10000µF-os kondit. Nagy csattogások közepette szerpentint és füstöt húzva repültek el a fülem mellett.
Mert erősen félreérthető, ja és ökörség.
Egyébként az is "biztonságos... Nem a búra reped szét, hanem a gumi enged az alján és a sisakot lövi le. Volt olyan régen, hogyha felrobbant egy ilyen, a szalag szétrepült. Mindent beterített. Nem a sisak csinál zárlatot, inkább a csöpögő elektrolit a probléma. Ez a teszt nem életszerű. Üzemszerűen ilyet nemcsinálhat.
Mert én éjjel nem tudok nyugodtan aludni úgy hogy tudom hogy vannak a szobában még ilyen dögök.Minden este ha lefekszem körülnézek hogy ki szeretne velem aludni még és ha van lecsapom...
Csak tessékeld ki őket. Például ha félsz megfogni összeporszívózhatod és kint kiszórhatod őket. Valamilyen "dögök" mindig vannak a szobádban, csak legfeljebb nem veszed észre őket.
A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2015
Hello!
Én is ellenőrzött felhasználó szeretnék lenni! De akárhány SMS-t küldök nem birok mert Szerbiában nem lehet! Akkor mit csináljak? Üdv!
Most már ismerem a várost annyira, hogy almát a vasúti hídnál, mogyorót az utcánk végében és ha jól láttam akkor egy szelídgesztenye fa is befigyelt a Tisza parton. Már elkezdődött a gyűjtési szezon. A találkozóra ebből az almából csináltam gyümölcs levest.
Mennyire vagy a határtól? Van magyarországi szolgáltató térereje? Ha igen,akkor ne tudsz üzemelni egy itteni SIM kártyát.
István A hozzászólás módosítva: Aug 16, 2015
Szia sorstárs!
A moderátoroknak, szerintem a Topi gazdának kell írj, amiben közlöd a személyes adataidat (név, telefon, stb.) s ezek alapján majd beaktiválnak! Üdv!
Sziasztok!Egy gyors kérdés.Ki mit ajánlana faanyagon lévő lyuk(furat) "kiöntésére"?
Ami gyorsan szárad és masszívan köt meg?Ja és kapható
Milyen faanyag és mekkora lyuk? Illetve látszani fog vagy sem?
A fa anyagát, amikor fűrészeled, összegyűjtöd az apró fűrészport, ezt faragasztóval keverve kapsz egy folyékony anyagot, amivel tudsz lyukakat betömni. Előtte próbálgasd másik lyukon!
Köszi,ez jó ötlet.Amúgy nem fog látszani a furat.
Vagy lehet kapni javítótapaszt. Egy fehér krém amivel be kell tömni a lyukat, aztán száradás után csiszolni. Bővebben: Link
Pont erre való a folyékony fa.
Ki szereti az erőspaprikát? Lassan beérnek..
Marhanagy vihar volt tegnap. A kintieket rendesen elintézte.. És már megint dörög.. Démásztól kapok ilyenkor agyrémet. Elmegy egy pillanatra az áram, és utána 1Hz -en kapcsolgatják vissza. Tik-tik-tik-tik. NAgyon szeretik a berendezések. Ez ellen lehet valamit tenni?
A legegyszerűbb, bár aránylag drága megoldás, egy UPS-szünetmentes tápegység- beszerzése.
Biztos van ennek valami jogi megoldása is, bár a magyar jogi környezet általában a szolgáltatóknak kedvez.
Nálam már a budilámpa is UPS-en van. Ha kikötöd az UPS csipogóját, észre sem veszed az ilyesmit. Tele van itt is az apró UPS-ekkel párezer forintért, vesze beléjük aksit párezer forintért és problema megoldva ém is ezt tettem.
Idézet: „Ha kikötöd az UPS csipogóját, észre sem veszed az ilyesmit.”
Én tudok még egy megoldást!
Én még nem kísérleteztem vele!
A hozzászólás módosítva: Aug 17, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |