Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2480 / 3611
(#) botesz válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 13, 2015 /

Basszus! Hogyan lehet ezeket kiirtani?Egy-kettő néha feltűnik a nappaliban...talán azért mert vályogház?
(#) zolika60 válasza botesz hozzászólására (») Aug 13, 2015 /

Miért kéne kiirtani? Teljesen ártalmatlan rád nézve. Csak a pókokat és egyéb rovarokat fogdossa össze. Nem hiszem, hogy a vályogház volna az oka, hogy van, mert akkor nálunk is lenne.
(#) Bakman válasza morzsa15 hozzászólására (») Aug 13, 2015 /

Hol/mikor nem mindedj?
(#) morzsa15 válasza Bakman hozzászólására (») Aug 13, 2015 /

Mondjuk egy tvbe felrobban egy ilyen másban is okozhat kárt sőt a lerepülő fém "sisak" a panelon zárlatot is okozhat.
(#) Buvarruha válasza morzsa15 hozzászólására (») Aug 13, 2015 /

Nem is hallottam még olyanról, hogy biztonságos kondenzátor. Amúgy robbantottam annó kondikat és pontosan ugyanazt a típust pontosan ugyanúgy túlterheled és 3db háromféleképpen robban fel, vagy leereszt, tehát ez lutri erősen.
(#) Bakman válasza morzsa15 hozzászólására (») Aug 13, 2015 /

Elképzelem, ahogy bemegyek egy boltba:

- Egy biztonságos kondenzátorokkal szerelt TV-t szeretnék vásárolni...

Egyébként Buvarruhának igaza van, annó tanműhelyben teszteltük. Ahány kondi, annyiféleképpen viselkedik túlterhelés hatására még akkor is, ha látszólag teljesen egyformák.
(#) morzsa15 válasza Bakman hozzászólására (») Aug 13, 2015 /

Ez csak nekem egy fantázia név nem tudom miért kell bele kötni.
(#) zolika60 válasza Bakman hozzászólására (») Aug 13, 2015 /

Még zöldfülű koromban, amikor az első erősítőmet építettem a tápba fordítva forrasztottam be a két 10000µF-os kondit. Nagy csattogások közepette szerpentint és füstöt húzva repültek el a fülem mellett.
(#) Buvarruha válasza morzsa15 hozzászólására (») Aug 13, 2015 /

Mert erősen félreérthető, ja és ökörség.
(#) morzsa15 válasza Buvarruha hozzászólására (») Aug 13, 2015 /

Ha te ilyen okos vagy.
(#) q765 válasza morzsa15 hozzászólására (») Aug 13, 2015 /

Egyébként az is "biztonságos... Nem a búra reped szét, hanem a gumi enged az alján és a sisakot lövi le. Volt olyan régen, hogyha felrobbant egy ilyen, a szalag szétrepült. Mindent beterített. Nem a sisak csinál zárlatot, inkább a csöpögő elektrolit a probléma. Ez a teszt nem életszerű. Üzemszerűen ilyet nemcsinálhat.
(#) botesz válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 13, 2015 /

Mert én éjjel nem tudok nyugodtan aludni úgy hogy tudom hogy vannak a szobában még ilyen dögök.Minden este ha lefekszem körülnézek hogy ki szeretne velem aludni még és ha van lecsapom...
(#) zolika60 válasza botesz hozzászólására (») Aug 14, 2015 /

Csak tessékeld ki őket. Például ha félsz megfogni összeporszívózhatod és kint kiszórhatod őket. Valamilyen "dögök" mindig vannak a szobádban, csak legfeljebb nem veszed észre őket.
A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2015
(#) zsolt58 hozzászólása Aug 14, 2015 /

Hello!
Én is ellenőrzött felhasználó szeretnék lenni!
De akárhány SMS-t küldök nem birok mert Szerbiában nem lehet!
Akkor mit csináljak?
Üdv!
(#) jani1987 hozzászólása Aug 14, 2015 /

(#) jani1987 hozzászólása Aug 16, 2015 /

Most már ismerem a várost annyira, hogy almát a vasúti hídnál, mogyorót az utcánk végében és ha jól láttam akkor egy szelídgesztenye fa is befigyelt a Tisza parton. Már elkezdődött a gyűjtési szezon. A találkozóra ebből az almából csináltam gyümölcs levest.
(#) BarnaPili válasza zsolt58 hozzászólására (») Aug 16, 2015 /

Mennyire vagy a határtól? Van magyarországi szolgáltató térereje? Ha igen,akkor ne tudsz üzemelni egy itteni SIM kártyát.
István
A hozzászólás módosítva: Aug 16, 2015
(#) janikukac válasza zsolt58 hozzászólására (») Aug 16, 2015 / 1

Szia sorstárs!
A moderátoroknak, szerintem a Topi gazdának kell írj, amiben közlöd a személyes adataidat (név, telefon, stb.) s ezek alapján majd beaktiválnak!
Üdv!
(#) Fész hozzászólása Aug 16, 2015 /

Sziasztok!Egy gyors kérdés.Ki mit ajánlana faanyagon lévő lyuk(furat) "kiöntésére"?
Ami gyorsan szárad és masszívan köt meg?Ja és kapható
(#) sastas01 válasza Fész hozzászólására (») Aug 16, 2015 /

Milyen faanyag és mekkora lyuk? Illetve látszani fog vagy sem?
(#) Kovidivi válasza Fész hozzászólására (») Aug 16, 2015 /

A fa anyagát, amikor fűrészeled, összegyűjtöd az apró fűrészport, ezt faragasztóval keverve kapsz egy folyékony anyagot, amivel tudsz lyukakat betömni. Előtte próbálgasd másik lyukon!
(#) Fész válasza Kovidivi hozzászólására (») Aug 16, 2015 /

Köszi,ez jó ötlet.Amúgy nem fog látszani a furat.
(#) szucsistvan123 válasza Fész hozzászólására (») Aug 16, 2015 /

Vagy lehet kapni javítótapaszt. Egy fehér krém amivel be kell tömni a lyukat, aztán száradás után csiszolni. Bővebben: Link
(#) Gafly válasza Fész hozzászólására (») Aug 17, 2015 /

Pont erre való a folyékony fa.
(#) q765 hozzászólása Aug 17, 2015 / 2

Ki szereti az erőspaprikát? Lassan beérnek..
Marhanagy vihar volt tegnap. A kintieket rendesen elintézte.. És már megint dörög..
Démásztól kapok ilyenkor agyrémet. Elmegy egy pillanatra az áram, és utána 1Hz -en kapcsolgatják vissza. Tik-tik-tik-tik. NAgyon szeretik a berendezések. Ez ellen lehet valamit tenni?
(#) sastas01 válasza q765 hozzászólására (») Aug 17, 2015 /

A legegyszerűbb, bár aránylag drága megoldás, egy UPS-szünetmentes tápegység- beszerzése.
Biztos van ennek valami jogi megoldása is, bár a magyar jogi környezet általában a szolgáltatóknak kedvez.
(#) Buvarruha válasza q765 hozzászólására (») Aug 17, 2015 /

Nálam már a budilámpa is UPS-en van. Ha kikötöd az UPS csipogóját, észre sem veszed az ilyesmit. Tele van itt is az apró UPS-ekkel párezer forintért, vesze beléjük aksit párezer forintért és problema megoldva ém is ezt tettem.
(#) killbill válasza Buvarruha hozzászólására (») Aug 17, 2015 /

Idézet:
„Ha kikötöd az UPS csipogóját, észre sem veszed az ilyesmit.”
(#) szucsistvan123 válasza q765 hozzászólására (») Aug 17, 2015 / 1

Én tudok még egy megoldást!
(#) szucsistvan123 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Aug 17, 2015 /

Én még nem kísérleteztem vele!
A hozzászólás módosítva: Aug 17, 2015
Következő: »»   2480 / 3611
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem