Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Bojler javítása, kérdések

Témaindító: lift, idő: Feb 22, 2007
Lapozás: OK   61 / 135
(#) KeMa hozzászólása Máj 24, 2015 /

Most volt lehetőségem utánajárni a csöpögésnek. Az alaplap korul lukas a tartály
(#) ROBIN666 válasza Bakman hozzászólására (») Máj 24, 2015 /

Köszönöm szépen. Akkor nyomjak neki egy intenzív vízkőoldót?
(#) Bakman válasza ROBIN666 hozzászólására (») Máj 24, 2015 /

Bojlernek? Hogyan? Szét kell szedni és úgy kitakarítani.
(#) ROBIN666 válasza Bakman hozzászólására (») Máj 25, 2015 /

Szétszedve gondoltam,nem úgy hogy leöntöm azt kész
(#) gyuszo válasza ROBIN666 hozzászólására (») Máj 26, 2015 /

Utána ki is dobhatod a bojlert mert szétmarja. De nem is szabad beletenni, mivel ivóvíz minőségűnek kell lennie. Gondolj bele, utána engednél abból vizet főzésre ? Meginnád ?
Azt csak ki kell takarítani és összerakni. Ennyi.
(#) zolika60 válasza gyuszo hozzászólására (») Máj 26, 2015 /

A konyhai bojler műanyagból van. azt nem marja szét. De valószínűleg nem is az vízköves, csak a fűtőbetét. Az meg úgy is cserés valószínűleg.
(#) ROBIN666 válasza gyuszo hozzászólására (») Máj 26, 2015 /

Nem egy durva szerek ezek. Foszforsavat tartalmaznak hígítva,5%-15%-osat.

A foszforsav nem oxidáló (nem is redukáló), nemmérgező vegyület. Tömény oldata, erősen savas kémhatása miatt nem ártalmatlan, de híg vizes oldata semmilyen káros hatással nincs az élő szervezetre. Ezért használják üdítőitalok savanyítására is. A foszforsav származékai előfordulnak szervezetünkben is, a foszfátok a szervezet számára nélkülözhetetlenek.

Vízzel áttakarítottam utána de nem ez volt a baja,de nem ártott neki,mert rengeteg vízkő volt benne.

Viszont szerintem ez a Termosztát megpusztult,mert nem melegszik 1 percet se azonnal lekapcsol.
Termosztát
(#) Mariska hozzászólása Jún 15, 2015 /

Sziasztok!
Ariston típusú villanybojlerem van. Azt vettem észre az már korábban is, hogy a bojlerból jövő melegvíznek nincs nyomása. A hideg víz teljes erővel jön a csapból. Tavasszal volt vízkötelenítve és az anód is cserélve lett. Mi lehet a probléma oka?
Várom a válaszokat, melyeket előre is köszönök.
(#) zolika60 válasza Mariska hozzászólására (») Jún 16, 2015 /

A bojler felépítéséből következik, hogy a meleg víz nyomása mindig kisebb mit a hidegé. A bojler előtt nyomásszabályozó és utána túlnyomás szelep van. Ezért lehet nagy a különbség. Valamelyest javíthat a helyzeten, ha a házba bejövő csővezetékre teszitek a nyomásszabályozót és az az összes hideg vizes ágon is csökkenti a nyomást. Így kisebb lesz a különbség.
(#) Joe_001 válasza ROBIN666 hozzászólására (») Jún 16, 2015 /

Üdv!
Bocsi hogy beleszólok, és csak most, de tömény foszforsav tudomásom szerint igen kemény idegméreg! (PL. a Chemotox fő hatóanyaga. Valamint az eredeti CocaCola alkotóelme hígan.) A kevésbé ártalmas anyagok amit akár töményen használhatsz az a citromsav, vagy ami amúgy is hígítva van az az ételecet. Az utóbbiból évente átküldök a mosógépemen a szappant is viszi, inoxot nem bántja, a kannás vízmelegítőt is kitakarítja, persze öblítő főzet után jó. Az előbbit kávéfőzőhöz is használják. Ha leszedte fel kell rakni, és fél perc öblítés se kell neki és rendben. Tehát élelmiszeriparilag ezek használhatók akár házilag is.
(#) proba válasza Mariska hozzászólására (») Jún 16, 2015 /

Lehet a bolylert vízkőtelenítetted, de lehet a csaptelepek elé optimális esetben beépített szűrők is eldugultak.( nálunk pl a csap falba csatlakozásánál van egy kb 1 cm hosszú közdarab. Szerintem villanybolyler előtt nincs nyomásszabályzó, miért is lenne, csak egy egyszerű visszacsapó szelep ( vízcső hiba esetén ne menjen ki a bojlerből a víz) , meg egy túlnyomásra nyitó szelep van. ( a melegedés és a visszacsapó szelep miatti nyomásnövekedést hivatott korlátozni.)
(#) zolika60 válasza proba hozzászólására (») Jún 16, 2015 /

Már miért ne lehetne?
(#) kadarist válasza Joe_001 hozzászólására (») Jún 16, 2015 /

Szerintem te valamit nagyon keversz. Élelmiszeriparban széles körben használják a foszforsavat, mint savanyúságot szabályzó vegyületet, a Chemotoxban pedig nincs foszforsav.
(#) Joe_001 válasza kadarist hozzászólására (») Jún 17, 2015 /

Ez igaz, már nincs. A 20 %-os oldata patikában kapható gyógyszerként. Attól még 0,5% alatt pont ezen egyéb hatása miatt használatos A töményről beszéltem. A Cocacolában sincs már se a kola dióból se a koka cserjéből. (Változnak az idők)
A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2015
(#) proba válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 17, 2015 /

Lehetni lehet, de számomra kérdéses miért van ott.Miért nem jó, ha a hideg és a melegvíz nyomása azonos? Kinek hiányzik, ha két melegvíz csap van, akkor az egyiken beállított vízhőfok a másik csap állapotától függjön.A hálózatot nem védi,mert ha a bojler egyszer teli lett, utána a fűtés úgyis túlnyomást okoz , amit az alatta lévő szelepnek illik kezelni.
(#) zolika60 válasza proba hozzászólására (») Jún 17, 2015 /

Néhány helyen a víz nyomás olyan magas a rendszerben, hogy a biztonsági szelep akkor is csöpög, rosszabb esetben folyik amikor nem fűt a bojler. Persze jobb megoldás mit ahogy írtam is mindjárt a házba, lakásba bejövő fővezetéken elhelyezni.
(#) increduluszoltan hozzászólása Júl 22, 2015 /

Üdv mágusok!
Hajdu villanyboylerem nem hajlandó melegíteni..mielött szerelőt hívnék hozzá,valaki meg tudná mutatni,mondani,hogy hol található a hőkioldó kapcsolója...?lezsereltem a fedelet róla,de ott nem látok..
(#) kadarist válasza increduluszoltan hozzászólására (») Júl 22, 2015 /

Szia!
A kék pöckös fehér alkatrészt fényképezd le alulnézetből is.
(#) increduluszoltan válasza buburobi hozzászólására (») Júl 22, 2015 /

Na nekünk is pont ilyen van Z120EK-1..hol találom ezen a hőkioldót?

image.jpg

(#) kadarist válasza increduluszoltan hozzászólására (») Júl 22, 2015 /

A kék tekerő mellett van egy piros pöcök, azt nyomd meg. Hasznos olvasmány: Bővebben: Link.
(#) increduluszoltan válasza kadarist hozzászólására (») Júl 22, 2015 /

Köszönöm a segítséget,ezzel sikerült elhárítani a hibát is..duruzsol a bojler..

image.jpg

(#) wizi hozzászólása Aug 17, 2015 /

Sziasztok!

Egy kis segítségre van szükségem. Még szombaton becsapott a közelünkben a villám, azóta nem akar fűteni az ősrégi Hajdu bojlerünk.

Hibajelenség: a bojler áram alá helyezése után a visszajelző lámpa világít, de a bojler nem fűt. Ha teljesen letekerem a hőfokszabályzót (kattanás utánig), akkor a visszajelző lámpa egy picit világít (dereng), pedig nem kellene neki.

Mit próbáltam eddig:
1 - Kicseréltem egy nagyon csúnyán kinéző kábelt, amely a hőfokszabályzót és a hőmérséklet-korlátozót kötötte össze (P1). Ennek hatására semmi sem változott, ugyanaz a hibajelenség.

2 - Van itthon egy másik hőfokszabályzó, beraktam azt. Korábban ez volt a bojlerben, csak lecseréltem az előző szereléskor. Tökéletesen ugyanaz minden, a hibajelenség továbbra sem változott.

3 - Megnyomkodtam a hőmérséklet-korlátozón lévő gombokat. Maradt minden a régiben.

Most mi legyen?
Nekem úgy tűnik, hogy a hőmérséklet-korlátozó mehetett tönkre, de nem vagyok biztos benne. Szerintetek mi lehet a helyzet?

Előre is köszönöm a segítséget!
Wizi
A hozzászólás módosítva: Aug 17, 2015
(#) zolika60 válasza wizi hozzászólására (») Aug 17, 2015 /

Először is mérd meg a fűtőbetétet nem szakadt-e.
(#) wizi válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 17, 2015 /

Köszönöm a választ. Gondolom ehhez multiméter kellene, meg valaki aki tudja, hogy mit kell mérni vele...
(#) kadarist válasza wizi hozzászólására (») Aug 17, 2015 /

Szia!
A bojler áram alá helyezése után nézd meg, hogy a fűtőbetét kivezetésein van-e feszültség. Ha nincs műszered, akkor használj izzólámpát!
(#) proli007 válasza wizi hozzászólására (») Aug 17, 2015 /

Hello! Nem szükséges hozzá műszer, elég egy próbalámpa. (foglalat, izzó, két vezeték). Ha a hőfokszabályzó tekerésére változott valami, akkor várhatóan az jó. Megnézed a hőmérséklet korlátozó előtt a két vezetéken van-e villany, aztán utána, majd a fűtőszál két pontján.
De ehhez csak akkor fogj hozzá, ha van jártasságod villanyszerelésben, mert veszélyes lehet! (Amúgy a műszeres mérés nem különben..)
(#) zolika60 válasza proli007 hozzászólására (») Aug 17, 2015 /

A multiméter annyival jobb, hogy az egyébként áramtalanított bojler is mérhető. Az azért nem olyan veszélyes. No persze kell hozzá egy multiméter és az általános iskolai Fizika tananyag ismerete.
(#) wizi válasza proli007 hozzászólására (») Aug 17, 2015 /

Köszönöm szépen mindenkinek a hasznos válaszokat! Azt hiszem megpróbálom felhívni a bátyámat, neki van egész szuper próbalámpája és multimétere is. Meg némi tapasztalata. Én nem értek hozzá, csak akkor szerelek, ha józan paraszti ésszel (meg esetleg kötési rajzzal) nyilvánvaló a helyzet. És garantáltan áramtalanítva van a berendezés
(#) proli007 válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 17, 2015 /

Persze természetesen igazad van, de mivel ez egy fixen bekötött, ráadásul "vizes" készülék, áramtalanítani kell, amit megint csak körültekintéssel kell végezni. Tehát műszeres mérésnél is jártasság és megfelelő óvatosság kell.
(#) peet29 hozzászólása Aug 24, 2015 /

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni az alábbi probléma megoldására...:
Nyaralóház szezonális használata miatt a vízmelegítőt(10l-es) évente 3-4 alkalommal le kell ürítenem a fagyásveszély miatt.(Most vásárolnám meg Ariston TI shape small10 or vagy Hajdu zf-10)Az alsó konyhabútorban van lehetőségem elhelyezni és a mosogató vízkövesedésének elkerülése miatt(nyitott rendszerű csöpög),zárt rendszerűt szeretnék beszerezni,amely pohárba csöpög.(A vizesek most alakítanák ki a helyét.)Mivel nem szeretném minden alkalommal leszerelni és fejjel lefelé fordítva leüríteni...(gondolom az alsósat csak így tudom vízteleníteni),felsőset szeretnék beszerelni a mosogatócsap alá,amelynél egy leürítő csap vagy biztonsági szelep segítségével alúlról üríteném a rendszerét.Jól gondolkozok vagy az alsósat is le lehet üríteni leszerelés nélkül,mi a jó megoldás az egyszerű,szerelés nélküli víztelenítésre? A felsős mehet a csap alá?Köszönöm a választ!
Következő: »»   61 / 135
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem