Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Sziasztok.
A hét elején befejeztem a labortápomat. Köszönöm a segítséget mindenkinek, aki a labortápos témában segített. Külön köszönet Prolinak. A táp 2-32V-ig állítható két lépésben. 23mA-től állítható az áramkorlát, 3A-ig. A dobozba került be még egy kis tápegység, a kimeneti feszültség állítható, de nincs benne áramkorlátozás, sem zárlatvédelem. A jobb oldali műszer feszültséget mér, csak még nincs átskálázva. A doboz egy mini számítógép háza, aminek új előlapot készítettem. Először festettem előlapot festőpisztollyal, egyszer le is kellett csiszolni, mert nem lett szép (megfolyt és felhólyagzott a festés). A két üres furatból két kis karos kapcsoló hiányzik, ezek majd be lesznek építve amikor következőnek rendelek alkatrészeket (most nem volt itthon). A feliratokat apám nyomtatta Dymo címkére (ezekkel feliratozzák az elosztószekrényeket illetve a szekrényekben az alkatrészeket).
Egész jó lett! Szép a belső elrendezés is! Viszont azt a hűtőbordát nagyon kicsinyellem, de majd a használat során kiderül.
Köszönöm!
Előválasztós a táp, így kevesebbet kell eldisszipálnia kis feszültségnél de nagy áramfelvételnél. Én is kicsinylem a bordát, de ez volt a legnagyobb amit itthon találtam és alkalmas volt két TO3-as tokozatú tranzisztor befogadására. Később lehet, hogy ha lesz nagyobb bordám akkor cserélem. A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2015
Szia!
A középső nagy barna panelon az IC hogy áll? Én látom furcsán vagy tényleg vezetékek vannak az IC-tokra forrasztva és azok beleforrasztva a panelba és ezért emelkedik ki? Elrendezés jó, vezetékezés jó, de a hűtőborda kicsi lesz, esetleg egy halk ventilátorral. A panel meg csúnya. Furán állnak az alkatrészek, a jobb kis panelen is a TO-92 tokozású tranzisztorok is nyomorékok szegények. Megérdemelne a kapcsolás egy szebben kivitelezett panelt. A fehér színt meg majd meg fogod szidni,mert hamar koszosodik. A szürke az általános szín, többek között pont a kosztűrése miatt. Ezektől eltekintve ha működik és számodra megfelel (mert ez a lényeg) akkor használd egészséggel.
Sajnos igen, a panelből az IC foglalat ki van vezetékelve. A panelterv a régi MAA723-as IC-hez készült, úgy volt, hogy ebben is az lesz, de nem sikerült beszereznem csak a DIP tokos változatát (MAA723CN). Ez egy régi konstrukció, ami a környezetemben több példányban működik. Valamikor a 80-as években az Amatérske Radio folyóiratban jelent meg. Az alkatrészek szedett-vedettek, legtöbb bontott, abból kellett megépítenem amit itthon találtam a ,,fiókban". A két műszer így is jelentős anyagi kiadás volt. Valójában azért van amper skála a voltmérőn, mert elérhető (tűrhető) áron nem találtam volt- illetve ampermérő párost, így két ampermérőt vettem és az egyiket átalakítottam. Ez van sajnos.
Te, ez igazán jó lett. Gratulálok!
Köszönöm!
Játék szintetizátor billentyűzet átalakítása pc-vel összeköthető, de önállóan is hangot kiadni képes polifónikus GM MIDI zongorává...most már 4 kezest is lehet rajta játszani, és minden hang megszólal. Lelek egy PIC16f876a mikrovezérlő, és egy vs1053b hang ic. Használhatósága tökéletes, egy erősítőt szeretnék még tenni bele, h a gyári hangszórokon is szóljon, ne csak 3.5 jack line out legyen rajt. Tervben van a hangerő, és hangszer váltásilehetőség is, jelenleg csak zongora van kihasználva.
A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2015
Sziasztok!
A motorszabályozós próbálkozásaimhoz építettem egy fordulatszámmérőt. (Itt tárgyalgattuk.)
Na ennek nemsemmi kinézete van! Grat!
Gratulálok, főként ha te voltál a lézer CNC-s. Egyébként ez a doboztechnika nekem nem jön be. "ízlések és pofonok"
A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2015
Egy gyors deszkamodell LM3886-al, a nyákok picit randák lettek, de csak a széleik. Továbbra is az a véleményem, hogy nem rosz, de ícés hangú.
Ez nem is deszka, hanem pleximodell...
A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2015
Szia!
Szép lett, de legalább a 230 oldali biztosítékra tenni kellene egy műanyag kupakot mert ez így eléggé birkózógép jellegű.
Szia! Érdekes megoldás. A GM MIDI-t mi állítja elő? Kicsit részletesebben érdekelne. Én is készítettem egy szintetizátort, ami MIDI 0 formátumú. A tiéd mit tud? Magánban is jöhet ha túl off...
Szép!
Az a borda nagyon sűrű. Feltétlenül kel rá a ventillátor. Vagy minden második bordát ki kell vágni.
Gratulálok!
Tetszetős deszka. Az elkó-kat direkt melegíted? Teszteled a hőtűrésüket és az élettartamukat? Zsolt
Látom sok a bontásraváró LCD nálatok.
Miből látod?
CCFL fényvezető plexije.
Szellős, de mégis szokatlan elrendezés.
Miért pont ilyen?
Egyetértek, de elfogyott a kupak, amúgy levalsztótrafóról megy szerencsére, mert nyúltam már rá.
pjg: A borda nagyonjó, ez már nem az első, 8Ohm klipen járatva 60°C alatt tartja. Qju: Az elkók nagyon messze vannak tőle, a meleg fölfele szál. q765: Igen, van belőle bőven, házat építhetnék a plexikből. Alkotó: Azért mert így vannak a legtávolabb a végfoktól a zavaró tényezők (trafó, AC230 stb.) Amúgy a trafót cserélem, mert borzalmasan hangos, leszdtem róla már a lemezes árnyékolást, de még mindíg zümmög, kibírhatatatlan.
Az erősítő nyákján is van elkó, és pont a borda tövében!!
Kapot másik trafót, ez csendben van, ráadásul gumibakokkal van felrakva és +-1.5V DC-t kaptam még ezzel a trafóval.
qvasz: Láttál te már gyári kapcsolóüzemű tápot? Ott a 105°C-os kondik 102°C-on mennek mert a bordák felett vannak, ráadásul kapcsolóüzemben és még így is bírnak 5-6 évet. Ezek mind 105°C-os LowESR kondik, 30 évig nem lesz gond velük, mégha kínai ócók isz.
Sziasztok!
Egy kis időutazás, avagy hogyan számoljunk csak kapuáramkörökkel. Jobb lett volna csak tranzisztorokkal, vagy még jobb relékkel, de hát azért mindennek van határa.
Határ? Nincs :Harry Porter és a bölcsek reléje
Szia!
Ez most mi tulajdonképpen? Annyit sejtek, hogy valami mátrix. A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2015
Nem óra ez, hanem "számológép". A képen a 9+12=21 műveletet látjuk.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |