Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Beraktak a hét elején az esti műszakba és azóta nem aludtam egy kiadósat. Alig állok a lábamon.
Pedig tessék aludni. Amikor éjszakás voltam reggel haza és alvás kettőig. Szobát besötétíteni stb. Lefekvés előtt nem enni, inni, kimenni a mellékesbe.
Délután alszok bekötött szemmel hogy a fények ne zavarjanak.
Sziasztok!
Találkoztam a jó öreg telefonommal, Alcatel OT990. Megnéztem az akksiját, hogy mekkora. 1300mAh-s. A mai telefonokban 2500mAh-s akksi van, szinte a duplája. Vajon miért nem raktak a régi telefonokba is megfelelően nagy akksit? Azért, hogy ne legyen az üzemidő a duplája? Azért, hogy minél hamarabb el kelljen a telefont dobni, mert az akksi tönkrement, és a cseréje sok pénz? Nem hiszem,hogy a technológia lett volna a korlát, két 1300mAh-t párhuzamosan kapcsolnak, és kész. Súly? Nem tudom... Dupla üzemidő, vagy plusz X gramm? Bővebben: Link Ez már utángyártott, de csak azért raktam fel, mert látszik, hogy pár mm vastag az akksi. A műanyag borítás vastagsága összemérhető a cellával, a hátlapról ne is beszéljünk! Számomra csalódás. Lehetett volna simán egy telefonom, ami 4-7napig bírja használva is. Az 1 magos proci még nem eszik sokat... Fél éve még 90$ volt, most meg 30$ Ebayen. Már mindenki lecserélte az 1 magosát valami jobbra! A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2015
Alapvetően technológiai kérdéskör. Az akkumlátortechnika nagyon gyorsan fejlődik, fejlesztik, mert az okostelefonok nagyon zabálják. Az átlagos üzemidő pedig okostelefonoknál 1-2 nap. Ez az elvárás, ennyit kell tudni. Miért rakjon a gyártó nagyobb aksit bele, hogyha az emberek 99%-nak elég a kisebb, amivel 2 napot bír. Neki olcsóbb. Ha nagy aksit akarsz, megveszed a csúcskészüléket soktíz-száz ezer ft-ért és lesz 2-3 ezer mAh aksi benne. Ami persze nem bírja tovább mert a hardver is erősebb alatta
A vastagság és a súly, pedig szintén szempont, az ominózus 99% egy fél mm vastag, 2g-os telefonról álmodik, ami egyébként hajlítható. Ezek után másodlagos szempont az üzemidő A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2015
Ez azért nem igaz, a kevés üzemidő mindenkinek megeszi az idegeit akivel én beszéltem erről, ráadásul igazán kihasználva egy ilyen telefon kb. 6 óra alatt lemerül a fenébe.
Hát nekem is csak úgy bír ki 2-3 napot ha ki van kapcsolva a net.Ha be van akkor töltővel kelek és azzal is fekszem
Főleg amikor Huawei P6-om volt... Azt akár használtam, akár nem, 1nap alatt lemerült. Ha használtam, net, vagy bármi, 2óra, és kész. Ha az akksi 30%-on volt, már bele sem kezdtem semmibe, örültem, ha kibírta a készletet hazáig
Most LG L90-em van, butább, de ha nem foglalkozok vele, legalább nem merül. Meg ha 30%-on van az akksi, tudom, hogy simán fél órát netezhetek még. A P6-nál ilyenkor ha elkezdtem bármit, úgy leszaladtak a százalékok, hogy öröm volt nézni! Ezért nem mindegy, mennyit eszik a proci. Lehet itt ilyet egyáltalán beszélgetni? Az első hozzászólás alapján, ha ez komoly dolog, akkor rossz helyen vagyunk. Akkor ne vegyük komolyan! A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2015
Nekem Sony Xperia Z Ultrám van, 1,5 napot simán kibír, pedig 4-5órát netezek, játszok, stb. Pedig egy 6,3 colos kijelzőt táplálni nem semmi feladat.
Az én telefonom csak telefonálásra való. Azt viszont tudja egy hétig. 670mAh-s akkumulátorral!
Ja hát a másik telefonom az nekem is..a 3310 es az nekem is.Mondjuk egy hétig nem bírja mert már nem gyári az akkuja de 4 napot sok trécseléssel kibír.
Nálam a csúcskategória az a Samsung E1170-es készülék volt.
Brutálisan fapados és viszonylag csúnya volt az összes csengőhangja is, amit választani lehetett. De legalább nem kellett naponta nézni a töltöttséget. Olyan sokáig bírta az akksija, hogy legtöbbször nem emlékeztem, hogy mikor töltöttem fel. Mit is jelent ez a valóságban? 3, 3 és fél hetet egy töltéssel kibírt. Csak telefonálásra és SMS-re volt jó az a telefon. Kb. 3 és fél éve vettem, szóval nem a múlt századi találmány volt. Viszont nagyon hamar megtelt a memóriája az üzenetekkel, több funkciója erősen korlátozva volt, szóval butafon volt a javából. Semmi bővítési lehetőség, hiába tartott ott a technika, ahol. Ennek ellenére kb. 2 évig használtam. A mai modern technikai csodákkal és hiperszuper optimalizációs eljárásokkal mégis azt várnám, hogy egy okostelefon legyen annyira okos, hogy amikor pl. készenlétbe van és gyak. semmi feladata nincs a mobilhálózatokkal való kapcsolattartásán kívül, akkor vegye vissza a prociját pl. 1 MHz-re, a többi magot meg kapcsolja ki teljesen, stb. Biztos lehetnének erre módszerek, csak valamiért nincs megfelelően kitalálva, és úgy gondolom, hogy ezekkel való ötletelés nem is a végfelhasználók dolgai lennének...
A moderátorok tudni fogják mire gondolok de ezt miért kellett törölni? Csak szeretném megérteni az okát.
Én kb. 16 éve mobilozok. Az első készülékem egy Ericsson A1018s-volt. Azóta rengeteg készüléket használtam Nokián , alcatelen, Samsungonát sok márkát és típust. A legutóbbi készülékem egy Vodafone Smart mini volt. Sajnos annyira függővé tett, hogy szinte le sem tettem. Állandóan azt nyomkodtam. Telefon, skype, messenger, email, hírek, facebook stb. És ez annyira feszültté tett hogy az hihetetlen. Ennek okán egy rosszabb napon a parketta lassította 100-ról 0-ra... Mondanom sem kell, hogy a készüléknek annyi is lett. De utólag örülök, hogy így alakult. Sokkal nyugodtabb most az életem. Most egy Vodafone 246-al telefonálok. (Lehet kacagni. ) Telefonálásra tökéletesen alkalmas. Sokáig bírja az akkumulátora is. Azért azt sem kell folyton nézegetni, aggódni, hogy már megint lemerült.
A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2015
A múltkor pakolgatás közben megtaláltam az első telefonomat: Ericsson GH197. Még be is tudtam kapcsolni és kérte a sim kártyát .
Tudod ez az esti műszak nagyon betett. A másik hogy dögre unom magam. Ennek az oka legyen az én dolgom. Sírva várom a napot amikor menni kell dolgozni, mert a kollegák bunkóságát nem sokáig bírom. Múltkor utánuk dobtam a seprűt a nyelével előre célozva.
Jani! Egy mukahelyen alkalmazkodni kell, be kell illeszkedni és néha sok mindent el kell tűrni.
Számolgasd a trafókat, nem fogsz unatkozni (ha olvastad, amit írtam). Én, amikor 6 évig éjszakáztam a VKI-ben, akkor voltam a legkipihentebb.
Csak hogy engem arra neveltek, hogy normálisan kell beszélni mindenkivel. Így is van egy sötét folt az életemben amiről nem tudtok. Granpa: ez az éjszakázás csak egy hónapig tart aztán forduló. A táska így is dög nehéz volt pedig a trafókat hozhattam volna. Talán a következő fordulóban hó végén. Aztán jön a matekozás és az építés.
A jó a rosszban, hogy nem hetente van a váltás, mert az lemeríti a szervezetet. Így átáll a szervezet, és normálisan tud működni. Használj rendes hátizsákot a cipeléshez, azzal nem olyan nehéz (20kg-ig meg sem érzed).
Beteg világ, beteg emberekkel, ahol csesztetés megy, akiknek az az élvezet, ha a másikat gyötörni tudja. Sok ilyen hibbant van. Sajnos ez már iskolában kezdődik. Fiam most ment általános iskolából középsuliba, és le van döbbenve, hogy itt az osztálytársak segítenek egymáson, értelmes barátságos beszéd van. Az általánosban ez ismeretlen volt, azt végig kell szenvedni azoknak, akik nem állnak be a "betegek" közé másokat kínozni. Ide mindenki bekerül, nem lehet kirúgni. A középsuliban már felvételivel-pontszámmall válogatott legénység, észre is venni.
Így ereszük le az akkumulátorból az akku savat
Bővebben: Link 1:40 nél érdemes figyelni
Nézem a CNN-t hogy mi újság van otthon. Miért ilyen gagyi a felvétel? Tipikus amerikai kamera. Tényleg mondja már meg valaki, hogy amerikába még nem találták fel 320x240-es felbontásnál többet tudó kamerákat?
Itt nálunk simán van már 720, meg 1080HD olyan éles kép, hogy kivágja a szemem.
Tudod mit nem értek? Sokan tudják, hogy a telefon milyen videókat készít. Mégis felrakják a netre.
A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2015
Miért, milyen videókat készít? Enyém simán készít 1080p 25fps videót. Kinn a szabadban megüti a 10k forintos kamerák minőségét.
Az enyém nem túl jót. Még fényképezéshez sem erőltettem a használatát. Youtube-on tallsz példát dögivel.
Hát ez nagyon veszélyes. Jó magam is vegyész vagyok
Jelentős eltérések vannak a telefonok között, és van egészen elfogadható minőségű is.
De ettől sokkal fontosabb, hogy egy "videó" megítélésének csak egy szempontja az ő minősége. Számomra ettől nagyobb hangsúlyt kap a tartalma. Sajnos elég sok értékelhetetlen produktum van a YouTube-on, sőt kifejezetten hamis dolgokat állító, és bizonyító is akad nagy számban. |
Bejelentkezés
Hirdetés |