Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Sokszor látom az ifjakat, hogy lóg a tészta a fülükből és a telefont simogatják miatta. (arc könyv) Vagy ülnek többen a presszóban és nem egymással foglalkoznak, ha nem a telefont buzerálják. Szép új világ.
A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2015
Nekem ezzel a " lóg a tészta a fülükből" semmi bajom nincs(gondolom a fülhallgatóra gondoltál) hiszen zenét bárki hallgathat.Az hogy valaki folyton azon a bizonyos oldalon van az más kérdés.Kérdeztem egy ismerősömet:Tegnap mit csináltál?Jön a válasz: Hát F@bookoztam...De hogy mi ilyen érdekes rajta az számomra rejtély.Meg is bolondulnék ha egész nap ezzel kéne foglalkozni.
Szerintem a zene hallgatásra sem az utca való, de hát úgy látszik megvénültem.
Nem bizony. 6-8 éve az egyik tanulónk aki a városon kívül, tanyán lakott este ment hazafelé a 44-es úton a forgalommal szemben, szabályosan. Esett a hó, fején a kapucni, fülében a hallgató sötétség. Amikor elért oda, hogy itt jobbra, át kell menni az úton a dűlőre és mindjárt otthon van el is fordult és pont akkor ért oda a kamion is, amit nem érzékelt. Már nem haza vitték.
Nem vénültél meg, mai forgalomban egyszerűen balesetveszélyes. Nem hallani dudát, amikor esetleg még utolsó pillanatban elkerülhető a baj, szirénát, stb.
Pár napja nő jön mögöttem -autó- fél méteres követési távolságra, füléből lógnak a drótok. Szirénázó mentőautó közeledik mögöttünk, mindenki -szemből is- útpadkán majdnem áll, én is, ez a banga nő előzni akar engem, mentő beragad mögé. A fejem szétmegy a szirénától, de drótfülű nem hallja, vagy nem tudja mi az.
Az autóban nem hallgatsz zenét? Vagy az nem utca?
Egyébként énis szoktam, az utcán is, ha megyek haza a koliból akkor is. Mondjuk én aránylag halkan, nem szeretem ha a zene mindent kizár. Legalábbis az utcán nem.
A probléma ott van, hogy a fülbevaló kiváló hangszigetelő is, nem lehet meghallani a dudát, szirénát, fékcsikorgást.
Hallgatok, de normál hangerővel és a fülem nincs bedugva dugóval olyankor. Így hallom az egyéb zajokat is.
Nálunk az egyik cégnél megtiltották a mobiltelefonok bevitelét. Munkaidő alatt sokan nyomkodták egyfolytában, a targoncások meg a dugóval a fülükben száguldoztak.
Egyszerű tojásleves
Hozzávalók: 2-3 evőkanál olaj 2 púpozott evőkanál liszt babérlevél őrölt paprika örölt kömény só 3 db tojás kevés ecet Valami kimaradt belőle?
Csak a víz. Ja meg a pirított zsemlekockák.
A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2015
Amit otthon ettem abba nem volt kocka. Persze tájegységenként változó.
Felénk kötelező része. Kenyér kockák is jók, ha zsemle nincs. Olyan 1,5-2cm-es kockákat vágsz és egy serpenyőben kicsit megpirítod. Ha már lúd, legyen kövér.
Kövér? Akkor szalonna. Ez a városi társasház élet maga a rémálom mert nem mehetek az udvarra a csirkét levágni. Több zsák krumpli van otthon amiből majd hozogatok elfelé.
A Baross utca itt van tőlem vagy 300m-re. Kulich Gyula (Mindszenty József bíboros) utca 1.
Ez maximum az "agybadugós" verziónál léphet fel. De ottis csak akkor ha hangosan hallgatod. Normál fülessel ilyen problémám még nem volt.
Én is szokok zenét hallgatni iskolából hazafelé. De a buszon. Ott is csak úgy , hogy csak az egyik fülem van bedugva, a másikkal hallom a környezetemet.
Igen ,,szeretem" azt amikor osztálytársam hallgassa a zenét (persze agybadugóval), szólok hozzá és nem hallja meg. Ami mondjuk nem csoda, mert én is hallom azt amit Ő hallgat. Mondjuk nálunk a műhelyben volt már olyan (nem az én osztályomban), hogy a gyerek nem hallotta meg amit a főmester kérdezett tőle valamit mert zenét hallgatott, a főmester meg elé hajította a kulcs csomóját az asztalra.
Régen ('60) a fejéhez vágta a nem figyelőnek a rajztanárunk 'fél kilós' kulcscsomóját (persze nem fülhallgató volt a fejükön, csak játszott, olvasott, beszélgetett a diák). Nagyon idegesítő, mikor a fiamnak szólok, aztán se kép, se hang (azaz én hallom, amit hallgat).
Nálunk a tanfolyam negyedik hónapjában rögtön az első alkalomnál küldték a delikvenst a munkaügyre. Még a tanfolyam időarányos díját is vissza kellett fizetnie. (BKV)
Nekem a három kismalac meséje jut erről eszembe.
Itthon már volt velem is, hogy anyum szólt és nem hallottam meg. Fejemen volt a fejhallgató és éppen erőst figyeltem a 80 méteres sávon egy forgalmazást.
A magyarázat többek közt állítólag az, hogy ne törjenek össze a "szirmok", ami lehet igaz, de azért na...
Ez még veszélyes. Szerintem egyesével kéne csomagolni.
Grammra mérik. Elvileg levegővel van töltve, tehát a benne lévő gáz nem képez többletsúlyt.
Nitrogénnel van töltve ha jól emlékszem.
Van a nem tudom mi a neve, apró golyó fagyi. Egy picike papírféle pohárkában adják. De a pohár feneke nem legalulalul van, hanem középen. Alulról belement a kisujjam, azt hittem nincs alja. Fele annyi fagyi megy bele, mint a pohár oldalról nézve amekkorának látszik. Ezen berágtam, a fagyis csaj orra előtt a kukába dobtam azzal a pár golyóval, ami benne volt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |