Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1322 / 1679
(#) Helios hozzászólása Szept 17, 2015 / 3
 
Azt hiszem eljött az ideje hogy én is gazdagítsam ezt a topikot. A házikó amiben lakik original, egy halott Watson 8170-A-é volt. Balról jobbra haladva: Bal oldalon a hanggal kapcsolatos szekció: IC-s bemenetválasztó (BSS féle, de itt javították a hozzáértők), hangerő hangszín modul (Alkotó-féle), majd felettük egy reloop-féle TDA7294-es blokk. Középen található a trafó (kb320VA), és a táp (6x4700uF). Jobb szélen az "energetikai" szekció: védelmi áramkör, egy szűrő és kicsit elbujva a lágyindító, felette is egy TDA7294-es blokk. A ketyere aktív hűtésű, stabilizált 5V-ról hajtja a 12V-os ventillátorokat. Itt megjegyzem, hogy venti nélkül sem lenne semmi baj, mert akkora borda van beépítve, hogy 2x2 blokkot is elbírna.

(OFF: a bemenetválasztó nem tetszik... áthallatszik az aktív csatorna a nem használt csatornákra; a hangerő-modul pedig csak teszt, azért van papiron. )
(#) trickentrack válasza Helios hozzászólására (») Szept 17, 2015 /
 
WOOOOO!
Jól néz ki!
Gratula!
(#) Helios válasza trickentrack hozzászólására (») Szept 17, 2015 / 1
 
Jelen helyzetben tökéletesen üzemel. Leszámitva a bemenetválasztót... Most tervezek hozzá új hátlapot, mert a réginek a kiosztása nem tetszik. Plusz hamarosan hamarosan 2.1es erősítő lesz belőle. De muszáj voltam veletek megosztani.
(#) Alkotó válasza Helios hozzászólására (») Szept 17, 2015 / 1
 
Mi ösztönöz a sorkapcsok számolatlan alkalmazására? Indokolatlanok ebben a szerelési/építési környezetben.
(#) Buvarruha válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 17, 2015 /
 
Így lesz majd mit javítani.
(#) Bakman válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 17, 2015 / 1
 
Szerintem bármilyen csatlakozó jobb, mint a panelbe forrasztott vezeték. Persze mindennek van előnye is, de így alapvetően jobban néz ki és egy esetleges javításnál kicsit könnyebb dolga van.
(#) Helios válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 17, 2015 /
 
Miért lennének indokolatlanok? Ezt nem értem.

@Buvarruha: Semmi sem tökéletes. Egyébként akármennyi gyári eszközt szétszedtem mindben több csatlakozó volt mint csavar...

@Bakman: Nem szeretem a fixen beforrasztott vezetékeket, mert ha baj van akkor meg vehetem ki az egész panelt a helyéről... Ezért döntöttem a sorkapcsok és a csatlakozók mellett.
(#) zsoltee0001 válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 17, 2015 / 1
 
Sok olyan gyári megoldással találkoztam, hogy tök jó rádugós csati, pillanatok alatt kibontható és valahogy mindig van 1-2 kábel ami meg be van forrasztva
ha azt nézzük annak se sok értelme van
(#) (Felhasználó 46585) válasza Bakman hozzászólására (») Szept 17, 2015 / 2
 
Jobb helyeken nem fogadják el a felesleges csatlakozókat. Ha nincs csatlakozó, akkor nincs ami elromoljon. Egyébként meg úgy kell megcsinálni a kütyüt, hogy ne romoljon el. Ha mégis, akkor meg eleve úgy kell megtervezni, már a játék elején, hogy könnyen javítható legyen. Itt van egy ipari célokat szolgáló táp:
(#) Alkotó válasza Helios hozzászólására (») Szept 17, 2015 /
 
Azért indokolatlan mert nem kell, nincs rá szükség. Persze ettől nem fog rosszabbul szólni, de még egy csomó olyan dolog van, amitől nem változna semmi, mégse tesszük bele (pl. madárkalitka, üres kóláspohár, használaton kívüli távirányító, stb...). Egyszerűen felesleges.
A panelcsatlakozók direkt erre vannak kitalálva, és több fajta létezik belőlük, méretre, érintkezőszámra és terhelhetőségre szokás válogatni közülük. Egyébként a panelba forrasztott vezeték nagyon megbízható, de ettől még jobb megoldás a "stokko" használata, ami egy panelba beütött csapocska, amihez a vezetéket lehet alkatrészoldalról forrasztani.
(#) Helios válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 17, 2015 /
 
Azt a Stokko nevezetű izét még nem használtam. De szívesen fogadom az kritikákat, hiszen abból tanulok.

(És abból dolgozok ami van... Ezek voltak itthon.)
A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2015
(#) pjg válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 17, 2015 /
 
Hol kapható? van még pár db bontott, de fogyóban.
(#) Alkotó válasza pjg hozzászólására (») Szept 17, 2015 /
 
Nem tudom, keresgélni kell. Azt feltételezem, minden alkatrészes cégnél ez egy alapkészleten lévő dolog. Van ebből sima hengeres (nekem ilyenek vannak), de egyéb előre lyukasztott változatokat is láttam már, amin át lehet bújtatni a kábelt.
(#) (Felhasználó 46585) válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 17, 2015 /
 
Régen is volt ilyen, még valami rugós beütőszerszámom is van hozzá. Nagy hulladék, egyel több forrasztás, egyel több hibalehetőség. Akkor inkább a csőszegecs, arra is lehet felülről forrasztani és sokkal biztonságosabb. Nagyobb áramokra meg ott a (réz)csavar, kábelsaruval. De ott, ahol valamit nagyobb mennyiségben kell gyártani, ezek a megoldások szóba sem jöhetnek. Úgy kell megtervezni, hogy ne romoljon el...
(#) jax1028 hozzászólása Szept 17, 2015 /
 
Sziasztok.

Egy cnc faesztergát szeretnék építeni. Esetleg csinált már valaki ilyent?

Kezdő vagyok, de nagyon szeretnék tanulni e téren, nagyon megköszönném, ha megosztanátok elképzeléseiteket, vagy bármivel a segítségemre lennétek.

Kösz előre is.

Üdv,
Tamás.
(#) (Felhasználó 46585) válasza jax1028 hozzászólására (») Szept 17, 2015 /
 
Van topikja, keresd meg.
(#) sastas01 válasza jax1028 hozzászólására (») Szept 18, 2015 /
 
Az oldal jobb felső sarkában vagy egy keresés mező. Oda pötyögd be, hogy CNC.
(#) zosza18 hozzászólása Szept 18, 2015 / 9
 
Üdv Mindenkinek!

Elkészültem a minap ezzel a kis csodával. Ez egy névre szóló tetoválógép tápegység, aktív hűtéssel. Egyszerű belső felépítésű elektronika gondoskodik a gépek ellátásáról. (LM350, LM7812C,uA741...) 1,2-24V-ig állítható kimenet, max 2,5A-el. A kijelző "ócó" feszültségmérő, ide tökéletesen elég, mert csak tájékoztató jellegű. Mivel akinek készült a táp, pöttyös ruha mániája van és szereti a régi bútorokat, meg ilyesmiket. Nem is kellett sokat gondolkodnom a megjelenésen, így alakult ki a dizájn. Gondoltam megosztom Veletek, ne csak írkáljak mindig.
(#) kameleon2 válasza zosza18 hozzászólására (») Szept 18, 2015 /
 
Nem is tudom mit mondjak. Ez kicsit olyan, mint amikor a szemüveges fiatal, jól szituált mérnök összefog a rockerrel és együtt veszik fel a babos kendőt !
(#) Alkotó válasza zosza18 hozzászólására (») Szept 18, 2015 /
 
A két lyuk mi az elején?
Az aktív hűtést nem tudom felfedezni a képeken, ez hol van?
Trafó?
A megjelenés szokatlan, de alkalmanként egyedi dolgokat kíván az ember lelke.
Minden "varró" ismerősöm férfi, nekem már a nőiesség is szokatlan (remélem hölgy a művész, mert egy férfi hímzőhöz inkább láncokat, szögesdrótot, és egy két vadállat agyart tudnék elképzelni).
(#) zosza18 válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 18, 2015 / 7
 
-kameleon2:
Nem tudtam én se először elképzelni mi fog kisülni belőle, kellett vagy 2 este mire láttam magam előtt a kész tápot. Mikor megkapta tegnap délután, enyhe vizelettartási problémákkal küzdött a leányzó tőle. Olyat kapott amire vágyott, nekem meg nagy elismerés volt az öröme ismét.

-Alkotó:
A két lyuk elől 2db 6,3-as mono Jack aljzat, ami szabvány pedálok és gépek csatlakoztatására szolgál. Az aktív hűtés is benne van, csak szétszórva. NTC-vel figyeli a bordát és a küszöbnél kapcsol ki-be. A venti a borda mögött van. (A megjelenésről annyit, hogy ez már nem az első, de eddig még soha nem csináltam 2 egyformát, de még hétköznapit se. Megpróbálom a saját stílusukban megalkotni a számukra legkedvesebb tápot, még ha néha érdekesen is néz ki. )
A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2015

Belső 1.jpg
    
(#) qvasz2 válasza zosza18 hozzászólására (») Szept 18, 2015 /
 
Nagyon jó lett az inverz túrórudi-szín! Hogy készültek a pöttyök, valami sablonnal?
(#) zosza18 válasza qvasz2 hozzászólására (») Szept 18, 2015 /
 
Köszi!

Először fújtam egyesével. de, majdnem a vége előtt elfújtam a sablont és a tetejét lefújtam szinte telibe fehérre. Mondanom sem kell azt az érzést... Aztán újrafestettem és ekkor eszembe jutott a matrica. Csináltattam fényes matricából ilyen pöttyöket és azokkal pakoltam tele. Az egész a végén telibe lakkozva lett.
(#) killbill válasza zosza18 hozzászólására (») Szept 18, 2015 /
 
Csak a fényképen tűnik fehérnek, vagy tényleg lefestetted a hűtőbordát is?
(#) mofesa válasza zosza18 hozzászólására (») Szept 18, 2015 /
 
Tetszik ez a túrórúdi címkés festés. A trafó nem áll meg magától, kellett hozzá két dióda is? A kondik sem fognak megfázni, ha jön a téli hideg. Kár volt a hűtőbordát lefesteni, ha csak nem hőálló a festék. Igaz, nem tudjuk mennyi hő keletkezik.
(#) zosza18 válasza mofesa hozzászólására (») Szept 18, 2015 /
 
Köszi!

-killbill:
Igen le van festve a hűtőborda is, próbáltam ügyelni a belső szépségre is. (ködölve van csak amúgy, hogy ne fojtsa meg a bordát, de mégis fehér árnyalata llegyen.)

-mofesa:
Nagyon kevés hő van, de viszont nyáron a lakókocsiba van 40°C + teljesítmény, így olyankor előfordul a melegedés és ezt hivatott kiküszöbölni a hűtés. Jóformán soha nem kapcsol be, csak nyáron a motoros bulikon a lakókocsiba és akkor is 20óra alatt vagy 6X. (télen még sose kapcsolt be a hűtés.
(#) killbill válasza zosza18 hozzászólására (») Szept 18, 2015 /
 
Idézet:
„Igen le van festve a hűtőborda is, próbáltam ügyelni a belső szépségre is. (ködölve van csak amúgy, hogy ne fojtsa meg a bordát, de mégis fehér árnyalata llegyen.)
A belső szépség nem mehet a minőség rovására. Egy hűtőborda akkor szép (egy műszaki ember szemében), ha tiszta és a fém látszik. Lehet szines, főleg feketére eloxált, de festeni soha nem szokták. Nem burkolják be hőszigetelővel. Aztán lehet, hogy túlméretes az a borda, plusz ottvan a ventilátor is, nem lesz vele semmi gond. Nekem a trafó lefestése sem tetszik, de a többit szépnek találom.
(#) zosza18 válasza killbill hozzászólására (») Szept 18, 2015 /
 
Igazad van, nem is vitatkozom. A túlméretezést szándékosan csinálom így atombiztosra. Az előző az tiszta volt, de ez foltos volt és azért dobtam rá egy árnyalatot, de amúgy egyetértek mindenben Veled. A trafó is csak azért lett lefújva mert nem volt egy dekát se szép, így kapott a "jóból" az is, hogy ne rondítson bele.
A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2015
(#) Szammer válasza zosza18 hozzászólására (») Szept 18, 2015 / 3
 
Szia!
Szerintem a leírtak: feladat, kívánalmak, felhasználási környezet miatt pont ilyet kellett csinálni.
Gratulálok.
Üdv:
Zsolt
(#) zosza18 válasza Szammer hozzászólására (») Szept 18, 2015 /
 
Szia!
Köszönöm, pontosan!
Következő: »»   1322 / 1679
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem