Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Most hogy visszagondolok, mintha baromi gyorsan leoldódott volna az egész. 5-6 másodperc. ??
Az előhívót higitottad? 9:1 arányban vízzel=> így kb 1 perc az előhívás.
Kvarcüveget legegyszerűbb fénymásolóból vagy szkennerből kiszedni. A szkenner további felhasználásáról Még1MbR Miki tud többet mesélni, de hamarosan én is jelentkezem...
Mezei üveglap is jó, a plexi viszont karcosodik!
Vigyázz lakk és lakk között is van különbség!
Régebben a Retnél vásárolt gyárilag lakkozott lemezt több mint 2 percig kellett világítanom, a saját készítésűt (contact chemie P20) pedig csupán 40mp-ig.
Szia!
Te mivel világítsz amivel 2 perc vagy akár 40 másodperc alatt is elkészül a nyák? Üdv!
2x250W törött búrás HGLI
Látom itt is vannak elvetemült emberek
Persze jó értelmben! Én meg még gyorsnak tartottam a 20 perces nyák levilágítómat! Üdv!
Msjd lehet áttérek vagy LEDre vagy HGLIre ha kiég a HMLI égőm de addig nem hiszem.
Na meg a HGLIhez kéne egy normális levilágító mert most ha nyákot készítek azt a kisebbik szekrényembe készítem de abból kivilágít az égő ezért veszélyes lenne HGLIvel. Ezekbe a CREE ledekbe mennyire veszélyes belenézni?
A P20-am nekem is kontakt chemie.
A Conrad-ban vettem, meg nátriumhidroxyd port is. rendesen leírás szerint higítom. 8W-os blacklight fénycsővel világítottam le. Utána csináltam egy gyárilakkos lemezre 25 perc volt a levilágítás. Azzal minden tökéletes. És ami a lényeg: ugyanabban a higított előhívóban áztattam be és valóban 1 perc volt kb az oldás. A lakkozottamon pedig 5-6 mp alatt leázott az egész. Lehetséges, hogy a P20 lakkomnak sok volt a 30 perc világítás?
Szerintem sokkal kevésbé mint egy higanygőz lámpa
egy párszor már belenéztem de ezt sem kell nézegetni!
Ha amit leírtál igaz akkor az idő volt a sok.
Szerintem ez a lakk az egyik legjobb amit kapni lehet minden szempontból (kivéve az árát). Bár jól megválasztott időnél sem kell több az előhívásához 10-15mp-nél langyos előhívót használva.
Ok köszi.
Nekiállok kikisérletezni az időt. Azt tudom, hogy a gyári lakkos lemeznek kell a 20 perc a 8W-os csővel.
Helló. Kipróbáltam, hogymégis milyen műnyomó papirral dolgozni, és azt kell, hogy mondjam, nagyon jó! És ezt az egészet köszönöm mtomihun-nak, hogy elküldte levélben a kinyomatott terveket.
Nem tudod jobb minőségben kinyomtatni? Mert lehet, hogy az is a gond.
Itt most igazából nem is volt lényeg a nyák minősége, hanem csak próbálgatom, hogy hogy kell vasalni, meddig milyen hőfok, stb. És szerintem elég jól is sikerült.
Jah értem. Egyébként tényleg nem lett rossz. Az előző munkáidhoz képet.
Én most egy különleges papírt próbálok, de nem tudom a nevét, mert csak itthon találtam. Viszont nagyon szépen vasalható. 0,2-es vonalt is vitte igaz 1-2-3 helyen meg megszakadt de tűrhető volt. Majd teszek fel róla képeket ha érdekel valakit.
Én maradok a fotózás mellet. Eddig a legnehezebb DIP16 IC tok két lábsora között 5 vezeték elvitele.
Nem az elsőre de ment. Ez a panel egy ICL7106 + 3,1/2 LCD kijelző tizedes pontokkal. Táp, és mérendő fesz bemenet kell neki, a többi rajta van. Tinta sugaras nyomtatóm, ( HP840 ) írásvetítő fólia, ( igaz retusálva ) P20, ( fotó lakk ) sósav/hidrogén/oxid.
Átváltottam vasklorid-ról hidrogénperoxid-sósavas módszerre.
Hááát... nem bántam meg. A rekord: 4*6-os kétoldalas nyákot 5 másodperc alatt mart le :yes: .
Készséggel elhiszem mindenkinek, hogy sokkal jobb a peroxidos módszer, bár én vas-kloridot használok, de nem szeretnék újabb háborút ebből.
Kérdésem az volna, hogy mire jók ezek a rekordok? Nálam 20 perc körül van egy ilyen panel, közben kávézhatok, elmehetek budira, írhatok két hsz-t ide, stb... Tényleg ennyire drága volna az idő? Hozzáteszem, melóhelyen gyártok panelt, főnök is tud a peroxidról, de még sosem tolt le, amiért félóráig áztattam valamit 5 másodperc helyett.
Szia !
Idézet: „Kérdésem az volna, hogy mire jók ezek a rekordok?” Kérdésedre a válasz egyszerű: Semmire, maximum érdekesség lehet. Szerintem aki peroxidot használ az nem ezért használja, hogy rekordokat állítson fel. Üdv!
Itt van az a pár kép amit megígértem nektek. A technika még nem forrotta ki magát teljesen de alakulgat. Jelenleg a megfelelő papírral kísérletezek. Itthon találtam ezt a papírt. Két darab írásvetítő fólia közt.
Sajna ezt a két kép már nem fért be.
Na, tök jó lett
Én amúgy nem szoktam kimaratni a furatközepeket, vasalás után finoman bepontozom, és lakkfilccel rápöttyözök. Így maratás és fúrás után biztos, hogy csak a furatnál hiányzik a rézfólia.
Szépek lettek!
Csak így tovább! Ha már úgy is más is megmutatja a nyákokat még beültetés előtt akkor én is teszek fel egy képet az egyik nyákomról! Remélem nem baj
Én még régen csináltam azt. De nekem így kényelmesebb :]
Azta! Hogy a túróba tudtok ilyen nyákokat csinálni...
Hát már nekem is rá kell gyúrnom a technikára, hogy én is mutathassak valami penge cuccot
Hajrá. Ha kell segítség akkor nyugodtan szólj!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |