Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Kérdésem lenne, hogy valaki csinált e már 12v ból 3.7V tápot GSM telefon akksijának a helyére menne. Biztos vagyok benne hogy egyszerübb lenne akksit venni hozzá és az eredeti töltőjéről üzemeltetni de nem ez a feladat ![]() ![]() Kerestem fesszabályzót valami 2A körülit de nincs tudomásom róla hogy létezne ebben a feszültségben. Köszönet
Az a T betű az inkább hőmérsékletet jelent
![]()
Igen és gondolom ez "kapcsolja" a töltést hogy ne melegedjen túl
![]()
2A?
Mihez kell olyan sok? Mert egy sima teló 1/2 óra alatt leszívná az 500-900 mA-es standard aksit ha 2A-t falna. De ha mégis ragaszkodsz a 2A-hez, akkor van egy trükk, veszel 4db 500mA-es LDO (feszstab) és párhuzamossan kötöd, a teljesítményük összeadódik. Sematikusan a 4db 500mA: 12V ----O--O--O--O GND ----O--O--O--O---- GND . . . . . . O--O--O--O----- OUT
Köszönöm. Erre az LDO ra tudnál egy referenciát adni? üdv
Vagy találtam egy 3,3V os 800mA es feszab-ot az a 0,4V csak nem fog annyira hiányozni
![]() Üdv
Ez már vicc!
![]() ![]() ![]()
Pedig létezik, mégpedig LM317-nek hívják...
Üdv !
Én a TS2576-ADJ ajánlanám. A neten könyen megtalálod az adatlapját, nagyon egyszerű kapcsolás. Ezzel meg tudod csinálni a 3.7V-ot és 3A-t tud. Párszáz forintért lehet kapni. Egyébként a GSM áramfelvétele az RF viszonyoktól függ, tehát amit te olvastál az a maximális áram amit felvehet a készülék 2A. Ez nagyon ritkán fordul elő ! Itt egy adatlap, hogy gyorsabb legyen. http://www.ortodoxism.ro/datasheets2/d/0jie4ite1o9jk1ur74fyc8szu6py.pdf
Szerintem az vicc hogy nem olvasod el amit írok.
![]() ![]() ui: köszönöm az ötéeteket a feladat megoldva ![]()
A telefon akkumulátorához tegyél nagy pufferkondit,mert úgy tapasztaltam hogy anélkül adásindításnál hajlamosak kikapcsolni.
Megtetszett ez a ts2576-os stab IC adatlapjában nem igazodok el teljesen de ha jól vettem ki akkor minimum 12V a bemenője? Mert nekem is nokia telefonhoz kéne aminek az akkuja is 3,7V-os Li-Ion és a telefont szreteném táplálni néha külső akkuról mondjuk egy kis 6V-os ólomakksiról vagy pár cella Ni-mh ról. Szóval erre kellene valami alkatrész vagy kapcsolási ötlet. De ha ez az IC is tudja akkor jó.
Hello! Az adatlap első oldala úgy kezdődik hogy "ajánlott működési tápfeszültség" 4,5..40V.. (Recommend Operating Supply Voltage) üdv!
Én ilyet használok többféle telefon/rádió/gps 3.7V accu töltéshez. Univerzális. eBay-ről olcsón.
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |