Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Erőt vettem, magamon, és lementem, a garázsba, sajnos rossz a hír 10k elenálásos földelési dolgot, végigpróbáltam mindhárom katódon. A teszt módszer előtt le a kalappal, tökéletes, egy életre megpróbálom megjegyezni. ) De sajnos.:
BK (Gyönyörűszép kék lessz a képernyő.) RK (Teljesen sikertelen. Semmit nem reagál rá.) GK katódon (Gyönyörűszép zöld lessz a képernyő.) így tehát számomra is egyértelművé, vált, sajnos Piros ágyúja, nem reagál semmire sem. ( Ez van. Mégegszer nagyonszépen köszönöm mindenkinek a segítségét. További szép napot, jó egézséget, ami a legfontosabb lenne szerintem, és kellemes pihenést kívánok. Üdv.: Zsolti A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2015
Én mondtam , de ha annyira megszeretnéd még menteni valahol biztos , fel lehet lelni egy csövet hozzá, ha van esetleg a közelben tévé szerelő itt talán még lesz elfekvőben , ha szerencséd van.
Sajnos ezek ilyen nem igazán jól sikerült csövek voltak anno.
Sziasztok, jobb felső sarokban ahogy a képen látszódik LG LCD tévémen, erre a sötétebb sávra lettem figyelmes, mi okozhatja szerintetek ? Nem sikerült róla jobb fotót lőnöm, élőben jobban látszik de ott sem annyira zavaró. Válaszokat előre is köszönöm.
Tegnap este, ~32. ki-bekapcsolás után megjött a kép, aztán működött rendesen. Ha 'megvadulok' 2 hét múlva szétszedem.
Üdv. Lenne egy JVC TV. Áram alá helyezem,a visszajelző csak villog, a táp hallhatóan lekapcsol állandóan. Elkókat már cseréltem primér és szekundér oldalon is, de semmi. Diódákat mértem, jók. PTC is jó. Tippek?
Elfelejtettem írni, nem az. (beültetve mértem, nem zárlatos, mondjuk kivéve nem mértem, de ha ki volt véve a tranyó, akkor is csak lekapcsolgatott a táp)
A tápfeszültségek hogy alakulnak a tápegység kimenetén? Egyik tápvonalon sincs zárlat (multiméter-ohmmérés)? Ez egy Daewoo-sasszi, megtaláltad a rajzát?
Ja, itt a rajz.
Tápvonalon nemigen találtam zárlatot.
Elkötöttem az LP03as tekercset, és a lekapcsolgatás megszűnt. Igaz áramaláhelyezéskor a LED kivilágít, majd el is alszik, de nem villog, és a táp hallhatóan nem kapcsolgat ki-be.
B811es dióda minusz lábán, és a tuner teste között nincs zárlat..
A sortranzisztor kollektora és emittere között mekkora ellenállást mérsz? A mérésnél ne vedd ki a sortranzisztort.
Ha csak ohmokat mérek, rendesen kimérem a diódát jól, de ha Kohmokat, akkor olyan 10K, és nő.
Ha kiloohmokat és növekszik, akkor a sortrafó lesz zárlatos, mert a sortáp vonala tiszta.
Helló!Olyankor mi a probléma,ha nem kapcsol be a tv,crt tvröl van szó,A sorvégtranzisztor collektor emmitter láb zárlatot jelez,a helyén.De miután kiveszem a sorvégtranzisztort,a tv alaplapján is zárlatot jelez a collektor és az emitter láb között.
Vizsgáld meg a vele párhuzamos kondit. 7-10nF közötti közötti 1600v-s, a sortáp kondiját (elkó), ha ezek jók akkor a trafó zárlatos....
Üdv. Volt már többször, hogy egy CRT TV biztosítéka elszállt. Nálam általában a PTC hibája miatt. PTC csere majd biztosíték csere után jó volt. Most jött mégegy TV, kiégett biztosíték, elsőre a PTC-t vizsgáltam, de jó volt. Semmi alkatrészt nem cseréltem, kivéve a kiégett biztosítékot, és a TV megy....
Mitől éghetett ki a biztosíték? Hagyjam így, és adjam vissza a gazdájának, remélve, hogy nem hozza holnap vissza?
Általában oka van, de nem mindég a készülékben. Előfordulnak olyan feszültségingadozások a hálózaton amik előidézhetik a bizti kiégését. Volt olyan is, hogy egyszerűen elkorrodált a bizti, vagy a rajta képződő oxidrétegen megnövekvő átmeneti ellenállás növekedése miatt elmelegszik. Járatni kell és kiderül.
Üdv mindenkinek ! Volna egy Orion T 2136 MTX-S-FLAT color tévém ,teljesen leállt működése ,egyetlen hibát találtam ,a sorvég transistor zárlatos , más hibát nem észlelek ! a transistor c5388 tip ! igazán nem lehet kapni felénk ,viszont volna BU 508 amire azt mondják ugyanaz ! Kérdezném ! milyen hiba okozhatta a transistor zárlatát ? mint írtam a fentiekbe én nem találok más hibás alkatelemet ! de félek bele tenni új transistor is ,félek az is kapásból tönkre megy mert több hiba is fennállhat ! Köszönöm a segítséget !
Hello!
A BU508 sima tranzisztor,a 2sc5388 pedig darlington. A BU 808 DFI jó helyette.Ha lehet kapni. Talán van egy átalakítás sima tranzisztorra.Egyébként a bázisba menő pár mikrós elkó kiszáradása miatt a vezérlő jel alakja romlik,a tranzisztor kapcsoló üzemből erősítőre vált,melegszik és belepusztul.Ha az elkót kicseréled,és kapsz tranzisztort,akkor újra 100%-os lesz a TV. Sok sikert! István
Szia!
Nekem ez a helyettesítési megoldás eddig mindig bevált. Olvasd el a leírást a képre kattintással. A 808-al az a baj, hogy rengeteg hamis, rossz minőségű példány van forgalomban, és ráadásul drága is.
Sziasztok!
Javítok egy Philips tv-t és megakadtam. Tipikus sortranyó hibának tűnt először, ugyanis csak villogott a készenléti led. Tv-t szétszedve tranzisztor jó, de valaki előttem már kiforrasztgatta a sortafó lábait valamiért, csak kettő volt benthagyva. Visszaforrasztottam, kipróbáltam ugyanaz. Rajzot letöltöttem, táp feszültségeit megmértem, a táp stabil, megvan minden feszültség, nem ott a gond. Másik ötletem az eeprom hiba volt, mert találkoztam már ilyennel is. Eepromot kivettem, ekkor beállt a készenlét, led folyamatosan világít. Viszont bekapcsoláskor kezd el villogni folyamatosan. Tettem bele egy üres eepromot is, akkor is ezt csinálja. Az eredetivel folyamatosan villog, ezzel beáll a készenlét, csak bekapcsolni nem lehet. Valakinek valami ötlet? Manuálban azt olvastam, hogy elvileg a proci feltölti az üres eepromot alap adatokkal. Mellékelem a rajzát.
Hajlamos a sortrafóhibára A tápot lámpás módszerrel ellenőrizd , ha van szkóp a sorhajtást is.
Ha a tápok stabilak maradnak, akkor a sortrafó nem zárlatos.
A táp jó, 75W-os izzóval stabilan áll. Utána tettem rá egy 10W-os izzót, majd próbáltam indítani a tv-t. Egy picit csökkent a fényereje pár másodpercre, majd visszaállt. Gondolom próbálta indítani a sort a proci és az terhelt be, de a táp nem fulladt be.
Nem igazán. Kivettem a sor szekunder oldaláról a pufferkondikat ellenőrizni, és egy 160V-os kondiban volt fesz, amikor kisütöttem, tehát elvileg próbál indulni.
Az nem a nagyfesz indulásától, hanem a sortápból maradt benne. Függő eltérítésben nézz körül, végfok zárlat stb. A sortranyó kollektorán is megvan a feszültség ???
A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2015
Igen megvan a tranzisztor kollektorán is a fesz. Az eltérítés IC tápját megszakítottam, jelenség ugyanaz.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |