Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   1083 / 1274
(#) Dzsino3 válasza stevepapa hozzászólására (») Szept 27, 2015 /

Erőt vettem, magamon, és lementem, a garázsba, sajnos rossz a hír 10k elenálásos földelési dolgot, végigpróbáltam mindhárom katódon. A teszt módszer előtt le a kalappal, tökéletes, egy életre megpróbálom megjegyezni. ) De sajnos.:
BK (Gyönyörűszép kék lessz a képernyő.)
RK (Teljesen sikertelen. Semmit nem reagál rá.)
GK katódon (Gyönyörűszép zöld lessz a képernyő.)
így tehát számomra is egyértelművé, vált, sajnos Piros ágyúja, nem reagál semmire sem. ( Ez van.

Mégegszer nagyonszépen köszönöm mindenkinek a segítségét.
További szép napot, jó egézséget, ami a legfontosabb lenne szerintem, és kellemes pihenést kívánok.
Üdv.: Zsolti
A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2015
(#) stevepapa válasza Dzsino3 hozzászólására (») Szept 27, 2015 /

Sajnos kell bele egy cső!!
(#) eyess válasza Dzsino3 hozzászólására (») Szept 27, 2015 /

Én mondtam , de ha annyira megszeretnéd még menteni valahol biztos , fel lehet lelni egy csövet hozzá, ha van esetleg a közelben tévé szerelő itt talán még lesz elfekvőben , ha szerencséd van.

Sajnos ezek ilyen nem igazán jól sikerült csövek voltak anno.
(#) djones hozzászólása Szept 28, 2015 /

Sziasztok, jobb felső sarokban ahogy a képen látszódik LG LCD tévémen, erre a sötétebb sávra lettem figyelmes, mi okozhatja szerintetek ? Nem sikerült róla jobb fotót lőnöm, élőben jobban látszik de ott sem annyira zavaró. Válaszokat előre is köszönöm.

asdasf.jpg

(#) granpa válasza mindenes hozzászólására (») Szept 28, 2015 /

Tegnap este, ~32. ki-bekapcsolás után megjött a kép, aztán működött rendesen. Ha 'megvadulok' 2 hét múlva szétszedem.
(#) jdani hozzászólása Szept 29, 2015 /

Üdv. Lenne egy JVC TV. Áram alá helyezem,a visszajelző csak villog, a táp hallhatóan lekapcsol állandóan. Elkókat már cseréltem primér és szekundér oldalon is, de semmi. Diódákat mértem, jók. PTC is jó. Tippek?
(#) kadarist válasza jdani hozzászólására (») Szept 29, 2015 /

Tipp: zárlatos a sortranzisztor.
(#) jdani válasza kadarist hozzászólására (») Szept 29, 2015 /

Elfelejtettem írni, nem az. (beültetve mértem, nem zárlatos, mondjuk kivéve nem mértem, de ha ki volt véve a tranyó, akkor is csak lekapcsolgatott a táp)

A tápfeszültségek hogy alakulnak a tápegység kimenetén? Egyik tápvonalon sincs zárlat (multiméter-ohmmérés)? Ez egy Daewoo-sasszi, megtaláltad a rajzát?

Ja, itt a rajz.
Tápvonalon nemigen találtam zárlatot.

Elkötöttem az LP03as tekercset, és a lekapcsolgatás megszűnt. Igaz áramaláhelyezéskor a LED kivilágít, majd el is alszik, de nem villog, és a táp hallhatóan nem kapcsolgat ki-be.
B811es dióda minusz lábán, és a tuner teste között nincs zárlat..

A sortranzisztor kollektora és emittere között mekkora ellenállást mérsz? A mérésnél ne vedd ki a sortranzisztort.
(#) jdani válasza kadarist hozzászólására (») Szept 30, 2015 /

Ha csak ohmokat mérek, rendesen kimérem a diódát jól, de ha Kohmokat, akkor olyan 10K, és nő.
(#) kadarist válasza jdani hozzászólására (») Szept 30, 2015 /

Ha kiloohmokat és növekszik, akkor a sortrafó lesz zárlatos, mert a sortáp vonala tiszta.
(#) rjani01 hozzászólása Okt 1, 2015 /

Helló!Olyankor mi a probléma,ha nem kapcsol be a tv,crt tvröl van szó,A sorvégtranzisztor collektor emmitter láb zárlatot jelez,a helyén.De miután kiveszem a sorvégtranzisztort,a tv alaplapján is zárlatot jelez a collektor és az emitter láb között.
(#) stevepapa válasza rjani01 hozzászólására (») Okt 1, 2015 /

Vizsgáld meg a vele párhuzamos kondit. 7-10nF közötti közötti 1600v-s, a sortáp kondiját (elkó), ha ezek jók akkor a trafó zárlatos....
(#) jdani hozzászólása Okt 1, 2015 /

Üdv. Volt már többször, hogy egy CRT TV biztosítéka elszállt. Nálam általában a PTC hibája miatt. PTC csere majd biztosíték csere után jó volt. Most jött mégegy TV, kiégett biztosíték, elsőre a PTC-t vizsgáltam, de jó volt. Semmi alkatrészt nem cseréltem, kivéve a kiégett biztosítékot, és a TV megy....
Mitől éghetett ki a biztosíték? Hagyjam így, és adjam vissza a gazdájának, remélve, hogy nem hozza holnap vissza?
(#) stevepapa válasza jdani hozzászólására (») Okt 1, 2015 /

Általában oka van, de nem mindég a készülékben. Előfordulnak olyan feszültségingadozások a hálózaton amik előidézhetik a bizti kiégését. Volt olyan is, hogy egyszerűen elkorrodált a bizti, vagy a rajta képződő oxidrétegen megnövekvő átmeneti ellenállás növekedése miatt elmelegszik. Járatni kell és kiderül.
(#) balint66 hozzászólása Okt 2, 2015 /

Üdv mindenkinek ! Volna egy Orion T 2136 MTX-S-FLAT color tévém ,teljesen leállt működése ,egyetlen hibát találtam ,a sorvég transistor zárlatos , más hibát nem észlelek ! a transistor c5388 tip ! igazán nem lehet kapni felénk ,viszont volna BU 508 amire azt mondják ugyanaz ! Kérdezném ! milyen hiba okozhatta a transistor zárlatát ? mint írtam a fentiekbe én nem találok más hibás alkatelemet ! de félek bele tenni új transistor is ,félek az is kapásból tönkre megy mert több hiba is fennállhat ! Köszönöm a segítséget !
(#) BarnaPili válasza balint66 hozzászólására (») Okt 2, 2015 /

Hello!
A BU508 sima tranzisztor,a 2sc5388 pedig darlington. A BU 808 DFI jó helyette.Ha lehet kapni.
Talán van egy átalakítás sima tranzisztorra.Egyébként a bázisba menő pár mikrós elkó kiszáradása miatt a vezérlő jel alakja romlik,a tranzisztor kapcsoló üzemből erősítőre vált,melegszik és belepusztul.Ha az elkót kicseréled,és kapsz tranzisztort,akkor újra 100%-os lesz a TV.
Sok sikert!
István
(#) kadarist válasza balint66 hozzászólására (») Okt 2, 2015 /

Szia!
Nekem ez a helyettesítési megoldás eddig mindig bevált. Olvasd el a leírást a képre kattintással. A 808-al az a baj, hogy rengeteg hamis, rossz minőségű példány van forgalomban, és ráadásul drága is.
(#) Ricsi89 hozzászólása Okt 3, 2015 /

Sziasztok!
Javítok egy Philips tv-t és megakadtam. Tipikus sortranyó hibának tűnt először, ugyanis csak villogott a készenléti led. Tv-t szétszedve tranzisztor jó, de valaki előttem már kiforrasztgatta a sortafó lábait valamiért, csak kettő volt benthagyva. Visszaforrasztottam, kipróbáltam ugyanaz. Rajzot letöltöttem, táp feszültségeit megmértem, a táp stabil, megvan minden feszültség, nem ott a gond. Másik ötletem az eeprom hiba volt, mert találkoztam már ilyennel is. Eepromot kivettem, ekkor beállt a készenlét, led folyamatosan világít. Viszont bekapcsoláskor kezd el villogni folyamatosan. Tettem bele egy üres eepromot is, akkor is ezt csinálja. Az eredetivel folyamatosan villog, ezzel beáll a készenlét, csak bekapcsolni nem lehet.
Valakinek valami ötlet? Manuálban azt olvastam, hogy elvileg a proci feltölti az üres eepromot alap adatokkal. Mellékelem a rajzát.
(#) stevepapa válasza Ricsi89 hozzászólására (») Okt 3, 2015 /

Hajlamos a sortrafóhibára A tápot lámpás módszerrel ellenőrizd , ha van szkóp a sorhajtást is.
(#) kadarist válasza stevepapa hozzászólására (») Okt 3, 2015 /

Ha a tápok stabilak maradnak, akkor a sortrafó nem zárlatos.
(#) Ricsi89 válasza stevepapa hozzászólására (») Okt 3, 2015 /

A táp jó, 75W-os izzóval stabilan áll. Utána tettem rá egy 10W-os izzót, majd próbáltam indítani a tv-t. Egy picit csökkent a fényereje pár másodpercre, majd visszaállt. Gondolom próbálta indítani a sort a proci és az terhelt be, de a táp nem fulladt be.

A nagyfeszt nemhallod indulni ?
(#) Ricsi89 válasza stevepapa hozzászólására (») Okt 3, 2015 /

Nem igazán. Kivettem a sor szekunder oldaláról a pufferkondikat ellenőrizni, és egy 160V-os kondiban volt fesz, amikor kisütöttem, tehát elvileg próbál indulni.

Az nem a nagyfesz indulásától, hanem a sortápból maradt benne. Függő eltérítésben nézz körül, végfok zárlat stb. A sortranyó kollektorán is megvan a feszültség ???
A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2015
(#) Ricsi89 válasza stevepapa hozzászólására (») Okt 4, 2015 /

Igen megvan a tranzisztor kollektorán is a fesz. Az eltérítés IC tápját megszakítottam, jelenség ugyanaz.
(#) stevepapa válasza Ricsi89 hozzászólására (») Okt 4, 2015 /

Szkóppal kellene nézegetni, hogy a sorhajtás megjön e.
Következő: »»   1083 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem