Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
Egy sima kapcsitáp kimenetére kössem rá? Pár napom van rá, hogy tesztelgessem, mert az analógot elviszik.
Idézet: „akkor fogsz igazán nagyot nézni. Ez a szkóp kb. 0 forintot ér.” Kérlek ne degradáld más cuccát! Hidd el, nem esik jól az embernek, még akkor sem ha igazad van. A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2015
Este megcsinálom, bár nem tudom milyen frekit tudok előállítani. Függvénygenerátorom csak 1 MHz környékén tud.
Elég az egy mega négyszögre. 10khzig nem lesz valtozas 100 500khz mérd le.
A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2015
Itt van pár kép. Szerintem 1 megánál a generátor má nem bírja. Remélem nem a szkóp rossz
![]()
Idézet: Pedig meglehet... „Remélem nem a szkóp rossz” ![]() De ez olyan, mintha Trabival szállnék versenybe egy luxus Mercivel... ![]()
Milyen generátorról hajtod? Jó ez szerintem.
PM5132 philips nem mai gyerek.
Adatlap szerint 2M ig torzítás nélkül bírnia kellene. Jókis generátor ez. Írigykedek.. : )
Nem kábel gondod van? Kalibráltad ezzel a kábellel a szkópot? A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2015
Sajna a generator nem az enyém de a szkópot nem adnam el mert nem olyan rossz ez. Mérúszondat csak siman beledugtam a bnc aljzatba ezét ilyen a jel szerintem.
Valami hasonlóra gondoltam, persze nem kell hogy ekkora túllövés legyen rajta. Azon az USB-s szkópon kb. semmit sem fogsz ebből látni, csak a négyszögjelet. Nálam az Owon is ebben vérzett el, a Siglent-en már ugyanezt látom.
Ha ez négyszögjel, akkor éppen az analóg szkóp mutat rosszabb, sávhatároltabb jelalakot. Mintha mérőfej helyett árnyékolt kábel lenne a mérővezeték. 1/10 mérőfejjel kellene próbálni, amit előtte szkóphoz kompenzálni kell.
Nem négyszög. EZ volt a jelforrás. Bár nem tudom milyennek kéne lennie, de gondolom valami szinuszra kellene hasonlítania.
Szinusz? Egy digitalis kapu kimeneten?
Honnan tudod, hogy melyik szkop mutat igazat es melyik hamisat? Meg a kerdezo sem tudja,hogy milyen jelet adott be a szkopoknak... Annyira utalod a digitalis szkopokat, hogy mar nem is gondolkodsz, csak irod, hogy sz@r, mert digitalis. Pedig szinuszbol negyszoget ritkabban csinal egy szkop, mint negyszogbol szinuszt.
Én nem tudom, de a cikkben van egy kép a bemérésről: Bővebben: Link
Négyszögjel lenne, talán terheli a mérővezeték, ez milyen?
Most nézem adatlapján a CD4069 rendkívül lassú, 100nS körüli fel-lefutás időkkel. De az analóg szkóp jelalakja akkor sem jó, a cikkben lévőt lehet alapul venni. A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2015
Igen, mostmar en is latom. Eleg meglepo. Lehet, hogy egy CMOS kapu csak ennyit tud? Azert furcsa.
Nem 5 V-on kell használni...
Az ic max 18 V-ot bír ki. Hogy az áramkör többi része mit tud, azt nem tudom, szóval, nem olyan egyszerű, hogy csak úgy megnövelem a betápfeszt.
Ezen is látni túllövést most nem értem mit kellene még rajta nézni.
Szia!
Mérőfejen keresztül mutat ilyen túllövéses jelet?
Ez van a kapcsitáp szekunderén. Mérőfej 10es osztásba használom mindig a biztonsag kedvéért és ehhez van beállitva a szkop mérés határa. 25v ot ad le a táp.
Kinek írtad ezt? A mérőfej kompenzálását megcsináltad?
Meg persze. Ez egy ilyen táp olasz. Fi rélé 700v ról is tud menni.
Ha a szkópod saját kalibrálójelének segítségévek csináltad meg a kompenzálást, akkor a látott túllövés tényleg ott van és nem csalás.
Ezek inkább a frissítésnél buknak el, s mint itt is a frekinél. 250Hz. Próbáld magasabbról.
Nálam a DSo Másodpercenként frissít 10kHz dupla bemenetnél. Ott elvérzik szegény..
Nekem HEF4060 van benne ha jól emlékszem. Nem tudom mennyire számít.
Hát ez a HEF4060 sem gyorsabb, bár kismértékben gyártó függő. A digi szkópod jobban ábrázolja a jelalakot, mint az analóg, pedig az analógnak kellene tökéletesnek lenni. Mint a cikkben lévő szkópábrán. Analóg mérésnél valami nem passzol. Vagy mérőkábel, vagy a szkóp problémája.
Este megnézem az analógot. Van rajta "Calc" kimenet, meg az állítógombokon is van ilyen felirat, de én sosem éreztem szükségét. Viszont az állítógombokat nem is lehet a feliratig eltekerni. Ezt meg kell nézzem.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |