Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kávéfőzőgép hiba

Témaindító: patexati, idő: Nov 3, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   17 / 78
(#) kávészem válasza farkas480902 hozzászólására (») Aug 4, 2015 /

Szia ! 2 féle kijelzővel is szerelték a masinákat. Itt a hazai importőr: Cady-Trade kft Bp Bláthy Ottó u 6-8. Googlizz rá. Üdv.
(#) csabi710 hozzászólása Aug 11, 2015 /

Sziasztok!

Saeco Odea Go kávéfőző "eszi" a mikro kapcsolókat. Új kapcsoló beszerelése után max 10 adag kávé lefőzése után megint rossz a mikro kapcsoló.
Mi lehet a hiba? Van valakinek tapasztalata vagy ötlete?
Köszi!
(#) Paja213 hozzászólása Aug 18, 2015 / 1

Sziasztok. Nekem van egy saeco spidem flavia tipusú darálós kávéfőzőm. Amivel a probléma az hogy darálás után a kávé leengedésénél és a tisztitó műveletnél is szó szerint cseppenként jön át rajta a víz, elég sok időn keresztül. A szivattyú hangja os elhalkul. Mi lehet szerintetek a gondd vele? Szivattyú? Vagy esetleg vízkő? Vagy valami vezérlés? Segitsetek nekem.
(#) kistrojak hozzászólása Aug 20, 2015 /

Sziasztok!

Amaroy CafeMilano /Saeco Vienna/ gépemnél a következő hiba lépett fel:
Bekapcsolás, felfűtés hibátlan, viszont a főzés már korántsem. Nem áll le a főzési folyamat, csak akkor, ha a mennyiség állító potmétert 0 állásba tekerem vissza.
A gépet szétszedtem, mert koszos, vízköves volt, előtte a hiba nem állt fent. Átnéztem a vezetékeket, de minden a helyén van.
Mit tanácsoltok, mire nézzek még rá? Sajna a szerviz manualban nem találtam semmilyen támpontot.

Előre is Köszönöm a segítséget!
(#) kávészem válasza kistrojak hozzászólására (») Aug 20, 2015 /

Szia ! Szedd szét a vízátfolyásmérőt, tisztítsd ki, a víztartályfelőli oldalon nagyon vékony a furat, azt is tisztítsd ! Rakd össze, próba. Üdv.
(#) kistrojak válasza kávészem hozzászólására (») Aug 25, 2015 /

Szia!

Szétszedtem a mérőt (utána természetesen fordítva raktam vissza a kereket...) és ugyanaz a helyzet sajnos... Annyi változott, hogy a főzés megáll (amit eddig nem vettem észre, mert kis méretű poharat használtam tesztelésre), de a mennyiséget 0 állásba tekerve is lefőz vagy 2-2,5 dl kávét.
A potméterre gyanakszom, de nem tudom, hogy a 2 végállás közt milyen ellenállás értékeket kellene, hogy mérjek
Az átfolyásmérőbe amikor rosszul raktam be a kereket, minimális kiengedett víz után betiltott. Most nem, úgyhogy az elviekben jónak kellene, hogy legyen...
Van valami egyéb, amire még rá kellene néznem?

Üdv.
(#) gocsikarl hozzászólása Szept 7, 2015 /

Segítséget kérnék van egy Seaco twin superautómata kávéfőzőm amelynek az elektromos panelja
szerintem hibás tud-e valaki olyan szakit aki megtudná javítani.A hiba úgy kezdödött hogy a fütőbetét szétdurrant és valószinű ez okozta a hibát. A panelt ha kell kiszerelem és elküldöm oda ahol megjavítsák. De ha tudja valaki a szaki telefonszámát szívesen elfogadom.
Előre köszönöm a segítséget.
Tel. sz. 70 3387512.
(#) Dino71 hozzászólása Szept 9, 2015 /

Sziasztok!
Van egy Delonghi magnefica EAM3200.S kávéfőzőgépem.
Nem világít egy LED se rajta. Amikor bedugom a hálózatba valami tesztet csinál mert a lift elindúl és be pozicionálja magát ekkor még világít az összes LED ,de utána se kép se hang. nem tudom bekapcsolni.
Végállás kapcsolók rendben, fűtés rendben, lift motor,daráló rendben. NTC 125k ohm 20fokon melegítettem lement 20k ohmra. Tápfesz. a panelon megvan 5V és 25V. Nyomó gombok jók.
Ha valakinek lenne tapasztalata merre induljak tovább a hiba kereséssel szívesen várom válaszát.
Előre is köszönettel.
(#) stenzi hozzászólása Szept 9, 2015 /

Szia. A bekapcsoló gomb biztos jó (nincsen nagy átmeneti ellenállása)? Tesztüzemben sem indul el a kv gép.
(#) Dino71 válasza stenzi hozzászólására (») Szept 10, 2015 /

Köszönöm!Hát szégyellem magam ! igen nagy volt az átmeneti ellenállás. Nem láttam a fától az erdőt .
(#) Koffenorbi hozzászólása Szept 27, 2015 /

Sziasztok van egy Siemens surpresso pure white kávégép nálam, olyan problémám lenne, hogy minden eggyes kávéfőzés után kijelzi, hogy ürítsem a csepptálcát... A mikrókapcsolókat kicseréltem, vizkőtlenitést is csináltam, átfolyásmérőt is cseréltem, szóval nemtudom mi lehet a probléma.. Ha valaki tudna segíteni köszönöm előre is
(#) Honda130 hozzászólása Szept 28, 2015 /

Sziasztok! Anyámnak van egy Krups dolche Gusto kapszulás kávéfőzője. Panaszkodott, hogy nem akarja csinálni a kávét. Szétszedtem, és megtaláltam a hibát. Legalábbis azt hittem, mert nagyon el volt dugulva a tű benne, ami kiszúrja a kapszula tetejét. Kipucoltam, és kipróbáltam kapszula nélkül. Szépen szivattyúzza a hideg és a meleg vizet is. A szám csak akkor görbült le, mikor akartam egy kávét inni próbaképp. Kapszulával már nem működik, mert egyszerűen letérdel a szivattúja. Utána már kapszula nélkül sem működik. Szét kell szednem, kicsit cseszegetnem, aztán megint jó látszólag, de a nyomás felépülésekor egyszerűen elmúlik az az erős rezgése a szivattyúnak, ami előtte volt.
Mi lehet a problémája szerintetek? Miért gyengül el a szivattyú? A 220 az rámegy biztosan. Asztalon is próbáltam próba vezetékkel. Addig működik a szivattyú, míg be nem fogom a kezemmel. Utána már csak zizeg. Szakadás nincs benne, mert akkor nem zizegne kicsit sem szerintem.
Van esetleg tanácsotok?
Köszönöm!
(#) Honda130 hozzászólása Szept 28, 2015 /

Az előbbit egészíteném ki: a szivattyú tekercsén jelölve van, hogy van benne egy dióda. Az esetleg nem lehet rossz? Nem azért gyenge a szivattyúm?
(#) Dino71 válasza Honda130 hozzászólására (») Szept 29, 2015 /

Szedd szét a szivattyút. lehet le van tapadva benne a szelep. vagy vízköves. bajonett záras.kicsit nyomni kell össze és tekerni kb 1/8ad tekerés.
(#) Hutty válasza Honda130 hozzászólására (») Szept 29, 2015 /

Lehet, hogy nincs igazam, de az a dióda sorban van a tekerccsel. Ezért 25 Hz-cel rezeg. Ha zárlatos lesz a dióda, akkor 50Hz-t kap, azon a frekvencián nem tud akkora utat megtenni a dugattyú, ezért romlik a hatásfok. Egy megfelelő diódát sorba kötve, lehet megjavul. Feszültség, áram, megfelelő szigetelés! Takarítógép vizszivattyúja szokott így elromolni.
(#) kávészem válasza Koffenorbi hozzászólására (») Szept 29, 2015 /

Szia! Úgy emlékszem ez is úgy érzékeli a csepptálcát mint a Jura gépek. A tálca belső felén van két fémlemez, a gépben három rugalmas érintkező, ha a tálca a helyén van akkor a baloldali lemez zár két érintkezőt. Ebből tudja a gép hogy a tálca a helyén van. Ha a tálcában annyi víz gyűlik össze hogy zárja a két fémlemezt, a harmadik érintkezőn keresztül érzi a gép. A Te problémád is ezzel függhet össze: vagy átvezetés van a lemezek, vagy az érintkezők között. A tálcán szokott lenni erről egy kép is a belső oldalán. Jó bogarászást, üdv !
(#) Honda130 válasza Dino71 hozzászólására (») Szept 29, 2015 /

Köszönöm a választ, a tisztítás már megtörtént. Valóban olyan zár van rajta ahogy írod. Itt más a baj.
(#) Honda130 válasza Hutty hozzászólására (») Szept 29, 2015 /

Köszönöm! Ma vettem egy diódát. Alig várom, hogy ki tudjam próbálni. (éjjel dolgozom, közben kipróbálom)
Az a baj, hogy multiméterrel teljesen jónak mérem a diódát, így nem bízom el magam az eredményt illetően.
(#) Honda130 válasza Hutty hozzászólására (») Szept 30, 2015 /

Sajnos nem a dióda a hibája. Viszont mértem ellenállást és áramfelvételt. A tekercs ellenállása 145 kohm. Az áramfelvétele pedig 0.3 Amper. Ha beszorzom 230 voltal, akkkr 69 wattra jön ki. A gyári adat 48 watt. Elképzelhetőnek tartom, hogy részben menetzárlatos a szivattyú tekercse és azért ilyen gyenge. Talán ezért hal be mikor megterhelődik a szivattyú.
(#) Dino71 válasza Honda130 hozzászólására (») Szept 30, 2015 /

Nem lehet ,hogy egyszerűen vízköves a rendszer és ezért nem tudja átnyomni a vitet rajta?
(#) Honda130 válasza Dino71 hozzászólására (») Szept 30, 2015 /

Szia!
Nem! Már ott tartok, hogy szólóban a szivattyút próbálgatom "rendszer" nélkül. A szivattyút magát is szétszedtem és mindkét visszacsapószelepét kitisztítottam....Ami egyébként is tiszta volt.
(#) Honda130 hozzászólása Okt 1, 2015 / 1

Srácok! Nagyon köszönöm mindenkinek, aki próbált segíteni a Krups Dolche Gusto kávéfőző szivattyújának jibája ügyében. Hihetetlen hibája volt. A kis dugattyúnál a tömítő gyűrű rossz volt. Nem az volt viszont, hogy nem tömített jól, hanem valami oknál fogva megdagadt. Tudom hogy hülye szó, de a konkrét probléma az volt,hogy kicsit jobban fogta a dugattyút és nyomáson egyszerűen nem tudott visszamenni alaphelyzetbe tőle a dudattyú. Kicseréltem egy új gumigyűrűre a régit és 9 bárral tökéletesen dolgozik a szivattyú. Legyen ez tanulság mindenkinek, akinek kapszulás kávéfőzője van és egyszer nem fogja csinálni a kávét.
Sziasztok!
(#) Koffenorbi válasza kávészem hozzászólására (») Okt 3, 2015 /

Szia köszi a választ, ő ebben csak egy sima mikrókapcsoló van amit a csepptálcán lévő sima műanyag kialakítás nyom meg, néztem nem olyan mint a juráknak szokott lenni a fémlemezes megoldás, szóval nem tudom.... azért köszönöm a választ
(#) Znupi hozzászólása Okt 5, 2015 /

Sziasztok!

Szeretnék Tőletek tanácsot kérni. Van egy Saeco primea ring kávé gépünk. Olyan problémája van az utóbbi időben, ha tejes kávékat főzök vele akkor olyan mintha nem akarná megfelelően végig csinálni a programot, mintha elakadna. Kiadagolja a tejet, aztán nyöszörög, prüszköl, de szó szerint, és vagy tovább lép a kávé funkcióra vagy nem. Persze ilyenkor azt írja solve restart. Próbáltam már a a gyári visszaállítást is, de az nem oldotta meg a problémát. Hiba kódot nem ír soha. Mi lehet az oka?

Köszönöm szépen előre is!
(#) Dannler hozzászólása Nov 6, 2015 /

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy Nescafe Dolce Gusto kapszulás kávéfőző ügyében. Gondolta kitisztítja, mert már nagyon nehezen jött le a kávé. Még egy utolsót lefőz és utána ecettel kimossa. A kávé lejött, de az ecetes mosás már nem sikerült, pont akkor állt meg. Melegíti a vizet, de a szivattyút nem kapcsolja be. Külön működik, a hőkapcsoló is jó. Szerintem a vezérlése romlott el. A kérdésem az lenne, hogy mi romolhatott el: Nyáklapon becsapós a mérés, de szerintem a kis kondi, a dióda jó. van rajta még két téglatest alakú valami, lehet, hogy relé? Valakinek van tapasztalata, hogy mit cseréljek ki? Köszönettel.
(#) Dino71 válasza Dannler hozzászólására (») Nov 9, 2015 /

Van a panelon egy x2 kondi azt hiszem 1mikrós azt cseréld ki ha minden más jó.
(#) Bigusz hozzászólása Nov 10, 2015 /

Üdv'

Esetleg Flymax F3 LUX típusú automatával kapcsolatban van valakinek bármiféle ismerete/tapasztalata, adjisten' manual hozzá?
(#) gondoltam hozzászólása Nov 16, 2015 /

Sikerűlt kávét főznöm !

Jelenség: hajnali 2.15 órakkor kávéra vágyottam a "Sa.. sae .. sajnálom, de nem azt produkálja szűk egyév után a nevezett kész- ülék, amit előzetes rekl- anyag információi alapján vártam" Tőle ! Kávét ugyan ittam " Belőlle, de csak 5.00- után. ( azért is kicsikartam " Belőlle )

Jelenség részletezettebben:
- a " Kütty, ki is írta, hogy "ö- most tisztítani fog. Rendben, kellett is.
- alapdokumentációként a kávéfőző leírásában utalás van arra, hogy milyen,- gyártó által megnevezett vegyszerrel gondolja a tisztítást!!!!!!!
- elindítottam a tisztítási folyamatot ( ajánlott vegyszer nem lévén ) tiszta vízzel.
- elindult a folyamat, de többszöri vízutánpótlás után sem ért véget !!!! ????
- mivel vizünk elég kemény, ezért a következő tisztítási vízfeltöltést 30- 70 % víz- ecet keverékével valósítottam meg.
- LÁSSÁL ' CSODÁT: ötóra után ittam 'Belőlle kávét !!!!

Namostan gondolataim:
- szoftveresen be van építve a nem 'megfelelő "vegyszer használata ???????
- hogyan vizsgálja a ' Kütty ???
- az ecetsav forráspontja + 108,1 celsius
- kínlódtam már sok baromság kiküszöbölésével, nem akarom a szoftwer- t kifejteni, használom az ecetet.
(#) dodiasz hozzászólása Dec 5, 2015 /

Szép napot mindenkinek !
Van egy saeco wienna kv gépem és nem jövök rá mi lehet a baja ! A gép le lett kapcsolva , majd újbóli bekapcsolás után csak a bekapcsológombnál lévő LED világít , ezen kívül nem csinál semmit !A vezérlőpanelon nem látszik égés , a mérhető alkatrészek jónak tűnnek ,a panelon semmi nem melegszik !Lehet , hogy elszállt a program IC ?
Ha valakinek van valami ötlete kérem segítsen ! Előre is köszönöm !
(#) kendre256 válasza gondoltam hozzászólására (») Dec 5, 2015 /

Nem sikerült a vízkőmentesítés tiszta vízzel? Az nem csoda...
Kávégépet (automata kávéfőzőt) TILOS ecettel tisztítani! Az ecet tönkreteszi a tömítéseket, előbb-utóbb sokkal nagyobb baja lesz...
Az ajánlott vízkőmentesítő jó drága, de hozzáértő szerelő (évente 80-100 gépet javít) is ajánlja a citromsavat. Most már én is azzal csinálom.
A gép nem érzékeli, hogy mivel csinálod a vízkőmentesítést. Az csak azt tudja, hogy pl. megy a szivattyúja, és mégsem megy az átfolyásmérője, vagy kevesebb impulzust ad, mint a gyári alapérték. Vagy nem stimmelnek a hőmérséklet értékek, stb. Mikrovezérlő van benne, néhány érzékelő jeléből, az időből, sok mindent ki lehet számolni. Pl. a Saeco Talea a központi egységet hajtó motor áramfelvételéből nyert adatokból számolja ki (több főzés adataiból), hogy az adott kávéfajtából hány impulzusnyit kell darálnia, hogy kb. ugyanannyi gramm kávéból főzzön kávét.
Van egy nagyon jó fórum, ahol hozzáértők (úgy értem, hogy évente sok-sok gépet javítók) tudnak segíteni:
Bővebben: Link
Mikor először rájuk találtam, végigolvastam az 5000 hozzászólást. Sokáig tartott, de nagyon hasznos fórum.
Következő: »»   17 / 78
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem