Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Szünetmentes táp javítása, élesztése
Lapozás: OK   20 / 44
(#) mikrokapcsolo válasza mythbuster hozzászólására (») Szept 27, 2015 /

Semmi más nincs rádugva, csak a bejövő tápkábel, és a kimenő tápkábel. Sőt, azóta csak a bemenő van rádugva, és a sarokban áll, és azóta is lekapcsolt egyszer.
(#) mythbuster válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Szept 28, 2015 /

Kezd el szépen kicserélni az összes kondit benne. Arra gondolok, hogy a kapcsolóüzemű töltőből impulzusokat kap a vezérlés, és a védelem lekapcsol. Ha lehet és elfér tegyél nagyobb UF -s elkókat, a feszültség maradjon, ha szükséges nőhet de semmiképp ne csökkenjen.

Általában a rosszul szűrt tápok(külső vagy belső) okozzák a legtöbb galibát.

Ha kicserélt elkókkal is lecsapja az elosztót, akkor valószínűleg zavar lesz. Ebben az esetben csak a bemenő kábel legyen rajta és egy 100W -s izzó(ez nem kreálhat kapcsolóüzemű jeleket). Ha ezzel a kombóval jó akkor szépen sorra kösd rá a többit és amelyik egy idő után lecsapja az zajos lesz. Ilyenkor jön jól a PFC -s táp.
A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2015
(#) didyman válasza mythbuster hozzászólására (») Szept 28, 2015 /

Ez sajnos az összes akkori APC-re jellemző dolog. Nagy baj azért nem lesz, leszámítva azt, hogy az akku élete végére csontszáraz, néha beledagad a készülékházba, de a hiba itt is elméleti szintű: A 7815 elméleti 15 V-os kimeneti feszültségéből egyszerűen levonták a két dióda elméleti soros feszültségesését, így kijött a 13,8 V. Arra meg nem gondoltak (vagy éppen nagyonis..), hogy a töltőáram csökkenésével a diódákon eső feszültség is csökken, meg van némi függése a 7815-nek is (bár ezt tulajdonképpen el lehet hanyagolni a diódák mellett), így végül az akku feszültsége magasabb lesz. Ahelyett, hogy csináltak volna egy fix 13,8 V-os feszültségforrást, az IC-t meg védték volna egyszem diódával (a soros dióda azért is kell, mert a 78xx nem tűri el azt az üzemállapotot, ha a kimenetén van, a bemenetén nincs feszültség). Meglepő módon így is elég sokáig elvannak az akkuk bennük, főleg ott, ahol gyakoribb az akár rövidebb idejű akkus üzem, mert akkor csak tolódik a használat a ciklikus felé, ott meg nem ekkora probléma a magasabb feszültség.
(#) didyman válasza mythbuster hozzászólására (») Szept 28, 2015 /

Én inkább a földelést nézném át először. A PFC-t nem értem, miért említed. Az aktívval csak a baj van a szünetmentes felé, pláne, ha régebbi kapcsolás, a passzív meg mondjuk jó a tranziensek ellen, de a földhurokkal nincs dolga.
(#) didyman válasza ue37 hozzászólására (») Szept 28, 2015 /

Annyit bír, amennyi rá van írva: 950 W. Tartós használat esetén a félvezetőit, trafóját hűteni kell. A félvezetők miatt van benne ventillátor, a trafónak a terheléstől függően kellhet szabadabb légáramlást nyújtani.
(#) Ge Lee válasza ue37 hozzászólására (») Szept 28, 2015 / 1

Általában a ráírt adat felét tudja a trafó, ez biztos. A kisebbek 150-200W körül, a nagyobbak 500W körül. Utóbbihoz csináltam egy jó kis rajzot, talán az inverteres topikba tettem fel a rajzát, nem emlékszem (képet is csatoltam a működő áramkörről terhelés közben). Van benne rendes relés lekapcsolás az akku túlmerülése ellen nyomógombbal, így nem kapcsolgat vissza a terhelés megszűnése után sem, tehát magára lehet hagyni.
A trafón lévő huzalok átmérőjétől függ a trafó terhelhetősége. Amiből legutóbb építkeztünk annál ha jól emlékszem 1000W volt írva a szünetmentesre, 400W-nyi LED-del még ment a trafó, 600W-al meg 1-2 perc után megfőtt benne a hőbizti (nem én főztem meg hanem aki használta, mert hiába mondtam neki hogy nem fog 500W-nál többet bírni).
(#) didyman válasza Ge Lee hozzászólására (») Szept 28, 2015 1 /

És ebből az egy tapasztalatból kell megítélni az összeset? Ennyi, a világon nincs olyan UPS, ami bírná azt, ami rá van írva? Azért kérdezősködöm, mert az SU1400I nem Centralion Blazer kategória, és párhoz volt szerencsém élesben, meg a kérdezőshöz hasonló alkalmazásban, és meglepő módon lehetett bízni a tudásukban, 500 W felett is.
(#) Ge Lee válasza didyman hozzászólására (») Szept 28, 2015 /

Kezdődik megint az okoskodás... Nem, nem ebből az 1 tapasztalatból ítélkezem, hanem abból a sokból amiket javítottam. Az 1500W-okat meg amiket ráírtak egyik sem tudta, nem is tudhatta már fizikailag sem. De majd ha otthon leszek előkeresek néhány trafót a fiókból, elmondom hogy mekkora "teljesítményű" szünetmentesből lettek bontva, és hogy mennyit tudnak valójában.
De lehet hogy az jelenti a tudást, hogy az 1500W-os tud 5-600W-ot. A tudás szerintem nem itt kezdődik, meg nem ott hogy 3 év használat után megáll, mert az egyik komparátor lábának a forrasztása elenged. De az ilyen legalább még javítható, mert a mikrovezérlős ha megáll akkor az kuka.
(#) didyman válasza Ge Lee hozzászólására (») Szept 28, 2015 /

Ja, okoskodás, mert a te szent és sérthetetlen tapasztalatoddal ellenkező. Gyerekes vagy.
(#) mythbuster válasza didyman hozzászólására (») Szept 28, 2015 /

Nálam az APC SMART 1000VA a szerverre kötve elkezd harcolni a szerverrel. Ha a szerver újraindul mert mondjuk frissített, akkor a bootnál nem tölti be az oprendszert, sőt a bootig nem jut el, újraindul végtelenszer. Ha megvárom míg betölt az oprendszer és akkor kötöm rá a szünetmentes USB -jét, akkor random 10-20 óra után levágja az elosztót. Ezzel szívtam sokáig, aztán megnéztem mi történik ha az USB -vel a másik asztali géphez csatlakoztatom ami nagyobb teljesítményű és Thermaltake TR2 -500W -s táppal van felszerelve. Láss csodát indul az oprendszer és nem vág le a szünetmentes. OK elmentem, vettem egy új tápot a szerverbe, balszerencsémre a kis helyi pc boltban olyan volt amiben nem volt PFC, azzal is ugyanúgy szarakodott. Ekkor vadásztam a prohardveren egy Thermaltake TR2 -450W -s tápot, amelyik típusra egyezik a másikkal, súlyra 2 kiló, beraktam és láss csodát működik!

Nem tudom a magyarázatot, nem is próbálom megmagyarázni, de gondolom a szűrőtekercs megakadályozza hogy a kapcsolóüzem gerjesztje a bemenetet amit a szünetmentes ellenőriz.
(#) bobyka23 hozzászólása Szept 30, 2015 /

Sziasztok!Van 1 smart upc 1000 i net típusú szünetmentesem,tegnap vettem bele új aksikat.Fel is töltöttem, mikor kihúzom a áramforrásból és aksiról dolgozik kicsit hangos.Ez megszokott jelenség régi gépeknél???Vagy esetleg egy felújítást igényelne???Milyen szoftverrel lehetne megnézni a gyártási évet stb.
(#) mythbuster válasza bobyka23 hozzászólására (») Szept 30, 2015 /

Ha van rajta trafós/tekercses terhelés pl. Fénycső, akkor hangosabb az inverter trafója. Nyugi nem lesz semmi baja.
(#) didyman válasza mythbuster hozzászólására (») Szept 30, 2015 /

Passzív PFC-nél némileg simítja a tüskéket, amiket a csúcsegyenirányítás okoz, de aktívnál más a helyzet. A PFC vezérlője a mindenkori feszültség jelalakjához próbálja igazítani a felvett áram formáját, hogy így legyen közel ohmosnak tűnő terhelés. Amikor ez a jel négyszöghöz közelítő, akkor kicsit elszalad a felvett áramerősség és ettől a szünetmentes tünetmentessé válik, a túláramvédelem közbelép. Vagyis, pont az aktív PFC problémásabb e tekintetben, és az van a TR2-ben is. Viszont a frissebb változatok némileg finomabban viszonyulnak ehhez a dologhoz, és persze gond csak akkor van, ha az inverterről üzemel éppen a készülék. Nálad nem tudom, melyik verzió lehet. Az USB felé viszont lehet földhurok, ami tud érdekeset művelni. a védőföldön nincs esetleg feszültség?
(#) mythbuster válasza didyman hozzászólására (») Szept 30, 2015 /

A régi TR2 passzív PFC -s, a tekercsnek is szép súlya van.

Jelenleg nem tudom lemérni a védőföldet mert párszáz km -re van, de onnan is jöhet, viszont nem tudom ez a táp mennyit javít a földön...

tr2.jpg

(#) bobyka23 válasza mythbuster hozzászólására (») Szept 30, 2015 /

Akkor megnyugodhatok.Mennyi ideig viszi el a keringtető szivattyút/alpha 2 40W fogyasztással az aksik 2 db 12V 12A.....ugy kb
(#) mythbuster válasza bobyka23 hozzászólására (») Szept 30, 2015 /

12Ax24V = 288VA/h, ebből levonva az inverter fűtését 288*0,67(67% -s hatásfok) = 190W/h. Ez 40W -n majdnem 4,75 óra! Mondjuk hogy nem kedvez senkinek semmi, akkor 4 óra.

Legközelebb rakj bele 18Ah -sokat, elfér.

A számolt érték új akkukal érvényes!

Az akku kijelzést új akkuknál kalibrálni kell, ezt vagy szoftverblő lövöd rá, vagy ráakasztasz 300W -t terhelésként és hagyod csutakra merülni. Különben hibás lesz a kijelzés és 1.ledig gyorsan esik, az első leden meg sokat csipog míg lemerül.
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2015
(#) bobyka23 válasza mythbuster hozzászólására (») Okt 1, 2015 /

Köszi szépenMásra nem kell odafigyelnem???
(#) Nemtudhatod válasza bobyka23 hozzászólására (») Okt 1, 2015 /

Esetleg erre.
(egy kérdőjel ugyanazt jelenti, mint akármennyi)
(#) bobyka23 válasza Nemtudhatod hozzászólására (») Okt 1, 2015 /

Ezt miért linkelted?az Apcnek alpha2 l 25/60(max 40W) és soláré meg grundfos solar 15-65 kellene (1-es sebességen ami 45W)vinnie.
(#) Nemtudhatod válasza bobyka23 hozzászólására (») Okt 1, 2015 /

Azért mert lehet ez is megoldás az áramszünet esetére, és nem kell átalakítani semmit.
(#) bobyka23 válasza mythbuster hozzászólására (») Okt 1, 2015 /

Ha folyamatosan megy majd a szünetmentes havi szinten mennyivel nyomja meg a villanyszámlát?Ma megcsináltam amit javasoltál......40 perc 240W-on.Most ahogy néztem 30W fogyasztást vesz fel bár szerintem még lejjebb mehet.Be tudsz linkelni nekem 18A aksit?
A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2015
(#) didyman válasza Nemtudhatod hozzászólására (») Okt 1, 2015 /

Csak a csövezést megbontani, az tényleg semmi. Meg kell hozzá tápellátás, amit vagy az APC-ből veszünk ki, kvázi akkutöltőnek használva azt (ehhez kicsit túlzás a szünetmentes és ehhez sem kell átalakítani semmit ), valamint a motorról így semmit nem tudni, a 37 W lehet, hogy csak 24 V-on igaz, és azért a grundfos vonatkozó modellje nem csak azért akkora, mert nem tudták hova rakni azt a sok vasat. A technikai adatokat elolvasva a 3 m-es emelési magasság és egy Alpha 2-höz képest alig harmadakkora kapacitás azért szembetűnő eltérés.
(#) didyman válasza bobyka23 hozzászólására (») Okt 1, 2015 /

Sokmindentől függ. 5-15 W között fogyaszt üzemállapottól függően, az havi 500 Ft nagyságrendje.
(#) mythbuster válasza bobyka23 hozzászólására (») Okt 2, 2015 /

A fogyasztása jól kalibrált töltéssel ami 27,2V max, kb 100-200Ft/hó.

Én ilyet vásároltam az APC SMART 1000VA -ba,
http://www.akkumulatoraruhaz.hu/UPS-Power-zseles-akkumulator-12V-18Ah.html

Persze ha mást is rá akarsz kötni, mert az APC SMART 1000VA azért 300W -n órákig terhelhető, akkor ajánlom a 45AH -s autóakksikat. Olyanokról megy a másik szünetmentesem, két szerver, két monitor + egy raklap szar, órákig, ugyanakkor védve vannak a hálózattól.

Mindkét esetben szükséges minimális átalakítás, 18AH esetén csak egy saruátalakítót kell készíteni, kb 1 órás meló(az APC SMART 1500VA -ba alapból ilyenek vannak), a komolyabb 45AH -s áramellátásnál ki kell vezetni a csatlakozókat, és vastag(2 x (2 x 6mm)) kábelekkel kell elvezetni az akkupakkig.
(#) mythbuster válasza didyman hozzászólására (») Okt 2, 2015 /

15W nincs, feltöltött akukkal kb 30mA folydogál, az kb 1,5W veszteséggel(kapcsolóüzemű töltővel nem fűt sokat) együtt, még rászámolhatunk 3,5W -t nem tudom nem tudom mire, akkor lesz 5W.
(#) didyman válasza mythbuster hozzászólására (») Okt 2, 2015 /

Ha nem tudod, miért írod? Én mértem párat, azért írom. Ha éppen megy az AVR, akkor bizony tud annyit enni, az ezres pláne.
(#) mythbuster válasza didyman hozzászólására (») Okt 2, 2015 /

Az AVR akkor megy ha kritikusan ingadozik a feszültség, azaz havonta mondjuk 10 alkalommal 1-2 másodpercet.
(#) didyman válasza mythbuster hozzászólására (») Okt 2, 2015 /

És? Tólig értéket véstünk fel, időtényezőtől függetlenül. Mellesleg, itt (és bárhol, ahol a hálózat minősége nem ideális) az AVR olykor félórákat, órákat megy. Szó sincs kritikus ingadozásról, az AVR nem is erről szól.
(#) bobyka23 hozzászólása Okt 2, 2015 /

Melyik programmal tudok belekukkantani?Mikori kiadás lett e kalibrálva...stb
(#) didyman válasza bobyka23 hozzászólására (») Okt 3, 2015 /

Micsoda?
Következő: »»   20 / 44
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem