Fórum témák
» Több friss téma |
Nekem pl. két laptop merevlemez (sata csatis) fut a gépemben raid1-ben. A régebbi, ATA csatlakozóshoz pedig venni kell egy átalakítót és menni fog az is.
Most leteszteltem indul is rendesen az index 5.9 pont at 500 gb lemezre a letöltés lassú a neten ez természetes vagy lehet még állítani valahol?
üdv.
Sziasztok
Ha Van egy epson eb-x72 projektor és egy règebbi dell laptop (vastag ,szögletes nem tudom a "nevét") amit direkt csak ehhez használnak (kivetítésre) és a kép általaban rendszertelenül néha - néha így "elmegy" mintha kikapcsolna egy pillanatra (de nem erről van szó) aztán visszajön és van amikor kékesre vált ez után a kép meg van amikor rendesen visszajön a kihagyás után.. Szóval ez érdekelne hogy ez miért vAn ,ez csak zavaró körülmény egyébként lehet használni ,ja és Win Vistás a laptop. Én az alaplapjára vagy a videokártyára tippelek vagy a vga ra mert más laptoppal asszem jó szokott lenni (pl egy hp probookkal)
Egyetemi évek tapasztalata, (ott is, de főleg más helyeken állítok be és használok kivetítőt) a projektorok rögzítettek, jó hosszú VGA kábellal vannak szerelve, ezek pedig nagy igénybevételnek vannak kitéve.
Régi laptoppok megfelelő VGA csatlakozójával nincs gond, újabbak átalakítókkal már van, hogy köhögnek a hosszú kábel végett, és nem mindegyik konverter dolgozik minden helyen. Idővel elfárad a kábel a csatlakozó környékén és kezdődik a mozi, elszíneződik a kép (ha a három alapszín valamelyike hiányzik nagyon gyanús), eltűnik, ahogy mozdul a drót. Először ezt ellenőrizd, csak utána gyanakodj a laptopra. Próbáld meg mozgatni a drótot, ha elő tudod idézni a problémát, akkor megtaláltad mi van. Lehet, hogy még csak ritkán jön elő, nehezebb szándékosan előidézni ezért lehet jó mással ami csak ritkán van oda kötve. Szögletes, "vastag" dell, lehet 10 éves és fél éves is. Vistát említve, nem túl régi, és akkor már komolyabb darabra tippelek, főleg a probook mellett, de ezen belül is van több szint.
Sziasztok!
A napokban váltottam Win7-ről Win8.1-re. Kissé szokatlan de már alakul. gyorsan indul fut is rendesen csak az a bajom vele , hogy amikor egy fájlokkal teli mappát megnyitok nagyon lassan olvassa be a fájlokat.A 7esnél ha rákattintottam egy mappára amiben mondjuk volt vagy 200 különböző típusú fájl , szinte azonnal látható volt . Most viszont a fájl nevek előtt csak egy üres ikon van sokáig.Később ha megint használom ugyan azt a mappát , akkor már jó a sebessége.Mitől lehet ez?
Az indexelés még nem járta végig azt a területet, ha mégis, akkor alszik a HDD. Utóbbi különösen SSD mellett jelentkezik.
Ugyan ezt csinálja DVD program lemeznél is .
Sziasztok!
Ez a hiba utalhat vírusra egy régi Windows XP-s gépnél? Kezdődött azzal (néhány hete), hogy a Chrome böngészőablaka gyakran feketévé vált animációk/videók/reklámok hatására, F5-öt nyomva utána egy ideig ment. Most viszont már kb. minden grafikus műveletnél nem válaszol/befeketíti a képernyő egy részét/nem jeleníti meg a tartalmat; konkrétan pl. nyomtatni se tudok, mert a Word 2007-nek a színes menüje nem jelenik meg, csak a kontúrjai. Fotók is csak a Painttel szerkesztésre megnyitva jelennek meg, a sima megjelenítő szerint ,,nem sikerült a rajzolás". Start menüben a ,,Minden program"-ra húzva a mutatót, a lista hátul, takarásban jelenik meg, és nem is kattinthatók az elemei. Ablakot mozgatva az asztalháttér egy része is jön vele együtt. És hasonló hibák tömkelege jön elő két napja.. Emellett olyan figyelmeztetést is dobott nem egyszer, hogy ,,kevés a virtuális memória". Miközben csak a Word (meg háttérben a Skype) futott, 1 GB RAM-ja van, meg mellé 21 giga szabad hely a C meghajtón.. Konkrétan kékhalál/újraindulás/csíkos képernyő nem jelentkezett, szóval hardverre kevésbé gondolnék, de már nem sok ötletem van a Windows újrahúzáson kívül.. A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2015
Újabb probléma. A WIN7 az élményindex futtatása közben lefagyasztja a gépet. Mint Kiderült alap esetben Video driver nélkül simán végig csinálja , de ha felteszem a kártya driverét akkor mattot kap a gép.Mindegy melyiket teszem fel , a régebbit vagy a legújabbat nem számít neki. (Nagy valószínűséggel ez a válasz egy régebbi kérdésemre.) GF 7300gt tudom régi de nem játszom és nekem elég.A 8.1 szépen megy vele , csak ott meg a fentebb leírtak aggasztanak egy kicsit.
Szia!
Igen nagy valószínűséggel bekapott valamit a gép. Megjegyzem a mai követelményeknek már az 1Gb ram is kevés még XP-nél is
Sziasztok!
Van nekem egy satás 2tb wincseszterem és össze szeretném kötni a laptopal usb keresztül. Hogy lehetséges ez? A winyó asztali pc be való.
Szia! Venned kell egy USB HDD rackot. Valami ilyesmit.
Csatoló kell, ahogy írták. De arra figyelj, hogy a csatoló illeszkedjen a géphez, és a külső merevlemezhez (USB 2, vagy 3). Ha tudják a 3 verziót, és a csatoló csak a 2-t (ez biztos, hogy olcsóbb), kiszúrsz magaddal, mert elveszíted az adódó sebesség többletet.
A 7300GT is mind szériahibás, ez is döglik elfelé.
Pedig ez is inkább VGA-hiba, vagy annak illesztőprogramja. Féreg nem szól bele a vizuális megjelenításbe-miért tenné, azzal semmit nem ér el.
Ez meg attól van, hogy az egyes mappákban lévő ikonokat gyorsítótárazza, így másodjára már gyorsabban nyílik meg. Ez a fájl a thumbs.db.
SSD-nél, ami alvó állapotból 0,1 másodperc alatt ébred (szemben egy HDD több másodpercével), és az apró fájlok elérését, átvitelét 2-3 nagyságrenddel gyorsabban intézi, mint akármilyen HDD? Nem hiszem.
"SSD mellett" Ha főleg az SSDt használod, akkor a HDD kikapcsol. Ha valamit akarsz a HDDről, akkor jelentős késés van, ez tud ilyen jelenséget okozni még meglevő indexelés mellett is.
(Előfordulhat ez több HDDs rendszereknél is, én SSD+HDD kombinációnál tapasztaltam)
Hát..igen ha a vga-t megmozgatom akkor általában "bekékül" a kép. Egyébként a projektor rgb lcd-s (vagy valami ilyesmi) a kábel meg kb 1,5-2 méter (vga)
Szia!
Az normális hogy DVDnyi programot közel 2 perc alatt ismeri fel?Lehet ezen változtatni?
Szia!
Milyen vírusvédelem van a gépen? A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2015
Szia!
AVG. Nem az baj szerintem de hogy mi azt nem tudom illetve sejtem hogy az amit didyman mond. Nem csak nekem van problémám több helyen olvastam róla , de válasz sehol nincs hogy mit lehet ellene tenni.Pl itt is. A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2015
Ellenőrizd le azért kikapcsolt vírusvédelemmel is.
Az indexelő szolgáltatás aktív?
Szia!
Még csak most ismerkedem a wiin 8.1-el tehát fogalmam sincs. Van 3 gép is amire felpakoltam próbából és mind a 3nál ugyan az a jelenség. DVD lemezről kín kivárni hogy beolvassa . Gépen a mappák tartalmát is elég lassan kezeli de többszöri használat után márt hasít, Nem rossz csak szokatlan.Legfeljebb teszek be még egy HDD-t és nem lemezre írom a cuccaimat.
"..Még csak most ismerkedem a wiin 8.1-el tehát fogalmam sincs"
Alapból aktív az indexelés, akkor az kilőve. Akkor a gyorsítótárazás lesz az oka, ahogy didyman is írta.
Pontosabban kb 4 méter a vga
És kb 3 éves (az egész koncepció) vagy több és még nem volt "hozzányúlva" csak a felrakás (mert plafonra van felfogatva a projektor és onnan van a falon levezetve a vga (jelzem h még aszthiszem a projektor se volt "kitisztítva") A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2015
Sziasztok! Adott egy Toshiba laptop, amelyikben azt hiszem meghalt a HDD, MK3275GSX típusú, próbáltam egy jól működő asztali gépbe csatlakoztatni, de a BIOS POST nál megáll mikor keresi a merevlemezeket és a cd romokat, tehát nem tudja jól érzékelni az alaplap a HDD-t. Kérdés menthető még valahogy?
sziasztok!
Asztali gépembe szereték berakni 2 db satás winyót hogy tudom életre kelteni őket egyszere? Egyik winyó 80 gb a másik 2 tb őket szeretném használni.
Egyszerűen becsatlakoztatod mind a kettőt, amelyik merevlemezre szeretnéd particionálni a C: meghajtót, annak a merevlemeznek az adatkábelét csatlakoztatod az alaplap első SATA csatlakozójába. Fogsz egy telepítő lemezt s particionálod a meghajtókat.
Abban az esetben ha már van még egy merevlemez a gépedbe feltelepítve operációs rendszerel, akkor ajánlom csatlakozás után bootolj live linuxra pl kifejezetten erre kitalálva: GPARTED, és particionáld őket.
Az a baj hogy bekapcsoláskor lefagy az egész gép. Még a bios ba se tudok be lépni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |