Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   240 / 313
(#) Buvarruha válasza spgabor hozzászólására (») Okt 21, 2015 / 1

Jó ötlet ha nincs benne IC és nem megy az áramkör, akkor nem is lesz feszültség a VCC-n, ha a HV-n szívja az áramot az pedig egyértelmű..
(#) spgabor válasza Buvarruha hozzászólására (») Okt 21, 2015 /

Oks, köszönöm mindkettőtöknek.
Ha az új ic-vel sem megy és nem tudom megoldani, akkor.
(#) eyess válasza Laurox hozzászólására (») Okt 21, 2015 /

Kövesd már le a főkapcsolótól menő áramkört addig amíg véleményed szerint jártál.
Ha kell mérjél , hogy hol szakad meg az út .Esetleg hálózati kábel nem szakadt e meg közben stb .Nem hiszem , hogy olyan nagy probléma lenne , hogy egy kapcsolós aljzat csere után olyan hiba keletkezne, amit nem lehet megtalálni.
(#) zsoltee0001 hozzászólása Okt 21, 2015 /

Sziasztok
Kéne egy kis segítség mert elakadtam,
LG W2243S 22"-os csőhibás monitor (még korábbi hozzászólásomba írtam)
Ehhez kéne cső, 1db cső miatt nem akarok külföldről rendelni.
Tud-e valaki beszerzési forrást?
A másik, nem akarom addig szétszedni amíg nincs a kezembe az új cső, tipus alapján lehet-e tudni a cső méretét? Úgy értem nem lesz-e olyan probléma, hogy 3 mm-miatt nem megy be a helyére.
Előre is köszi a tippeket.
Üdv
(#) Buvarruha válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Okt 21, 2015 /

A beszerzésben a google tud segíteni, a méretben szintén. Lehetnek eltérések, de a képarány és a kijelzőméret alapján keress.
(#) zsoltee0001 válasza Buvarruha hozzászólására (») Okt 21, 2015 /

Amit legelőször kidob a google (monitoralkatresz.hu) ismered?
Asszem mégiscsak szét kell szedni előtte.
(#) didyman válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Okt 21, 2015 /

Digitális harcsáék. Ki kell menj érte Sóskútra, vagy posta, de jó arcok, vedd tőlük bátran. Szétszedni miért kellene? 480 mm-es kell neked.
(#) zsoltee0001 válasza didyman hozzászólására (») Okt 22, 2015 /

Igen én is arra gondoltam, de, hogy vastagságba lehet-e külömbség, mert ha nem akkor már rendelem is.
Köszi, üdv
(#) q765 válasza Buvarruha hozzászólására (») Okt 22, 2015 /

Helló!

Épp egy TV-n mókolok. Már 5 éve javítom. Most ismét az inverter lekapcsol valamiért. Szívat. Lehetséges, találtkoztál már ilyenekben tantál kondi öregedéssel? Pár darab mintha melegedne.

Ami javítottam idáig rajta az évek alatt, az a CCFL trafó, és egy 0 átkötés. Most ismét huncutkodik. Teljesen független akármitől a világítás eltűnése. Szkóppal tapogatózok, de minden jónak tűnik. CINEX a drága..
A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2015
(#) q765 válasza q765 hozzászólására (») Okt 23, 2015 /

EZ
Az IC vezérli az invertert. Jól gondolom, hogy a protect block lábakat kell valahová lehúzni, hogy ne tiltson?
(#) DJ Tacki válasza q765 hozzászólására (») Okt 23, 2015 /

Szia,

Én csak ezt látom, ami viszont kimenet:
15 FAIL Protect clock output

Hibánál érdemes ellenőrizni a következőket, mert mind kell a működéshez:
standby láb állapot
hibaerősítők, nem-e azokon keresztül tilt
órajel(-ek) megvannak-e, azt is tilthatja
...meg a többi amit nem vettem észre
(#) q765 válasza DJ Tacki hozzászólására (») Okt 23, 2015 /

Ilyenkor nehéz, mikor már egy órája működik. Ha épp rájön a láz, akkor kikapcsolgat. Rámértem. Minden a helyén. Amikor meg épp nyűgöl, lehetetlen mérni.

A protect lábaknál tilt ha hozzáérek. Van előtte egy 4 csatornás OPA. 3-4 csatornájánál is tilt, ha oda is hozzáérek. Ezért gondoltam kikötni a védelmet.

Amit észrevettem ilyenkor, hogy egy csövet nehezen gyújt be. Mérve a CCFL trafó utáni visszacsatolást, pont másik csőnél látok gubancot.. Öregszik már szegény. A visszacsatolás miért van ott? Egy kondival lehúzza valamerre a CCFL kimenetét.
(#) jeti11 hozzászólása Okt 23, 2015 /

Sziasztok! Philips 190SW monitorom van. Bekapcsolás után 10 perccel elkezd búgni a hangszóró, és ezzel egyidőben elmegy a net. Ha kikapcsolom a monitort visszajön. Van valakinek ötlete, hasonló tapasztalata? Köszi a segítséget!
(#) q765 válasza jeti11 hozzászólására (») Okt 23, 2015 /

Ez szerintem hurok lesz. Elkókat nézd át.
(#) q765 válasza DJ Tacki hozzászólására (») Okt 23, 2015 /

Külső tápja van. Ami érdekes, hacsak a tápot mérem 20mV AC van rajta. Ha bedugom a TV-be, majdnem 1V lesz az AC rajta. Egyből a táp bemenetén van egy Elko. Azt cseréltem. Megmaradt a hiba.

Szétkaptam a külső tápját is. Ami volt itthon, azt kicseréltem benne. Hadilábon állok az alacsony ESR es elkókkal. Nippon, ha minden igaz. Találtam hozzá adatlapot, majdnem 100 oldalas. Kegyetlen kibogozni.

Lehetséges, hogy a táp szűretlenségéből adódik. Ha leveszem a TV első elkóját, be sem kapcsol a háttérvilágítás.

Összeraktam. Már megy egy fél órája. Kíváncsi vagyok meddíg bírja..
(#) Laurox válasza Buvarruha hozzászólására (») Okt 23, 2015 /

Na most odáig jutottam, hogy mindent visszaraktam a helyére és akkor megint működött a táp. De mivel a főkapcsoló még mindig útban volt, egyszerűen levágtam a műanyag keretét egy csípőfogóval, utána kiforrasztottam a kapcsolót, majd összekötöttem a helyét. Azóta tökéletesen megy a 203b tápjával a 740n!
A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2015
(#) dave500 hozzászólása Okt 23, 2015 /

Üdv!
Van egy Asus V197D típusú monitorom, amiből menet közbe kicsúszott a kábel, azóta erősen sárgás a kép, a Catalyst Control Centerben néha felismeri, néha nem, de ha a monitort vissza állítom gyári beállításokra, egy pillanatra jó a kép.
Semmi más baja nincs, mi lehet a probléma? A kábel jó, másik monitoron jó a kép.
Előre is köszi!
(#) bbalazs_ válasza dave500 hozzászólására (») Okt 24, 2015 /

Nem mindegy, melyik kabel. Feltetelezem, hogy a tapkabel.
A menuben a szinhomersekletet tudod allitani? A sargas kepen a menu normalis vagy az is sargas?
(#) dave500 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Okt 24, 2015 /

Nem, a VGA kábel. Menü hibátlan.
Arra már időközben rájöttem, hogy ha a zöld és a piros szint leveszem nullára, a kéket pedig hagyom maxon, akkor kb vissza is áll a színegyensúly, de nagyon fakó, homályos, sötét a kép.
LCD tesztet nézve a piros piros, a zöld zöld, a kék viszont lila.
Kábel 10000%, hogy rendben van.
Már felismeri a gép is a monitort, de másik géppel be sem kapcsol.
Néha kék "futkározást" lehet látni. De mostanra ez megszűnt.
Resetnél még mindig jó a kép egy pillanatra.
(#) jeti11 válasza q765 hozzászólására (») Okt 24, 2015 /

Próbáltam, nem segít.
(#) dave500 válasza dave500 hozzászólására (») Okt 24, 2015 /

Annyit kiderítettem még, ha a menüben leveszem a "saturation'-t 0-ra, akkor tökéletes lesz a fehér, csak ugye szürkeárnyalatos a kép így.
Azt is megfigyeltem még, hogyha minden szín maxon van, akkor külön az piros-zöld-kék tökéletes, de a fehér erősen sárga. A kék sem lila, ha csak kéket jelenit meg.
(#) Laurox hozzászólása Okt 25, 2015 /

Hahó!

Valaki találkozott már ilyen hibával??
Egy LG W2253-ról van szó. Állítgattam a felbontást és ekkor a képen látható hiba keletkezett.
A képernyő pontosan a felénél sötétebb lett egy jó árnyalattal, és így is maradt.
Másik géppel is próbáltam, tehát biztos, hogy a monitor romlott el.
Gondolom a kijelző lesz a bűnös, igaz?
Valami ötlet?

lg w2253.jpg

(#) dave500 válasza Laurox hozzászólására (») Okt 25, 2015 /

Üdv!
Ilyet az én monitorom is tud, azt hiszem "Splendid mode" ez a funkció, csak simán kapcsold ki.
(#) Laurox válasza dave500 hozzászólására (») Okt 25, 2015 /

Azta! Akkor ez nem is hiba? Igen, valamit nyomkodtam a menüben is, lehet, hogy elállítottam? Akkor megnézem, és köszi!!!
(#) dave500 válasza Laurox hozzászólására (») Okt 25, 2015 / 1

99%, hogy nem hiba!
Ha nagyon nem találod reseteld a monitort, szerintem biztos, hogy jó lesz!
Írj ha sikerült.
Üdv!
(#) Laurox válasza dave500 hozzászólására (») Okt 25, 2015 /

Nagyon szépen köszönöm! Valami "photo effect" volt, sikerült kinyomni és visszaállt a téma. Megint tanultam valamit. Köszi!
(#) dave500 válasza Laurox hozzászólására (») Okt 25, 2015 / 1

Nagyon szívesen!
(#) DJ Tacki válasza dave500 hozzászólására (») Okt 25, 2015 /

Szia,

A menet közben kicsúszott az mennyire volt "kitéptem a monitorból" ?
Csak mert ha azóta jelentkezik a hiba, akkor valószínú hogy van összefüggés. Elképzelhető hogy a csatlakozó forrasztásai engedtek el egy-két lábon, tüske görbült, vagy egyéb mechanikai hiba.

A gyári visszaállítás mindenképp ajánlott kiindulásnak, de mivel ajánlottad másnak, gondolom már túl vagy rajta.
(#) dave500 válasza DJ Tacki hozzászólására (») Okt 25, 2015 /

Üdv!
Tényleg kicsúszott, hülye nem vagyok, hogy kitépjem! (Nemis a monitor, hanem a videókártya miatt se!)
Azért csúszott ki, mert előző alkalommal nem csavaroztam vissza, és amikor előrébb húztam a gépet, hogy a HDMI-be bedugjak egy másik monitort, akkor csúszott ki(gép felől!)
Utána visszadugtam, és csak ki-be kapcsolt a monitor, újraindítottam a gépet, és azóta sárgaság.
Igen, fentebb írtam is, hogy reset-nél egy pillanatra jó a kép, de utána marad sárga.
Utána tudtam annyit állítani, hogy úgyahogy fehér legyen a fehér, de a szürke még mindig sárgás, meg kicsit hamisak a színek, fakó, és elég gyenge a fényerő (mert ugye a vörös és zöld színeket 30%-ra kellett vissza vennem, fentebb ezt is írtam.)
Szóval még mindig gondolkodás megy, hogy mi lehet a baj.
(#) Laurox hozzászólása Okt 26, 2015 /

Segítség!

Tápegység tákolási problémám adódott. (Viewsonic 17")

A képen a nyilakkal megjelölt alkatrészeket kicseréltem, egy "donorból" is (Fujitsu) lettek átrakva.

A pirossal bekarikázott részen van a probléma. Állandóan kipukkan valami, ha bedugom a 220-ba, ráadásul a hálózati biztosítékot is lecsapkodja. Tehát zárlatos a kicsike, de nem jövök rá, hogy hol!?

Már 3x cseréltem ki a tápban a biztosítékot... és mellette az a kis zöld izé is eldurrant 1x (varisztor?)

Már unom a harcot!

Kérem, hogy aki nálam jobban ért hozzá, az segítsen már!

Persze életveszély az nincs, annyira "láma" azért nem vagyok.

Üdv: Laurox
Következő: »»   240 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem