Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma

Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   68 / 219
(#) Buvarruha válasza Pola0520 hozzászólására (») Okt 16, 2015 /

Inkább arról lehet szó, hogy kontakthiba van, vagy áthúz valahol a nagyfeszültség (benn a csöveknél) utóbbit valószínűbbnek tartom.
(#) bihari laci hozzászólása Okt 17, 2015 /

Sziasztok ,van egy Samsung led tv UE32h5500 néha nem reagál a távirányitora vagy ha igen akkor meg 2-3 mperc után vált ,van mikor működik rendesen, ellem csere meg volt a tv ,garancia alatt van.
(#) eyess válasza bihari laci hozzászólására (») Okt 17, 2015 /

távirányítót tesztelgesd első sorban , hogy minden pillanatban megfelelően működik e.Ha megfelelően működik , akkor lehet gyanakodni esetleg a tévére .

A távirányítót mobil telefon kamerája felé fordítva lehet tesztelgetni, és a kijelzőn nézni , hogy pontosan működik e .
(#) bihari laci válasza eyess hozzászólására (») Okt 17, 2015 /

A távirányitot ki probáltam egy másik Samsung tv -n és működik jol de a telefonon is ,és meg aszt vettem ,észre hogy a tv -én levő gombokkal is késleltetve reagál ,nem csak a távirányitotol.
(#) Szilvi1 hozzászólása Okt 24, 2015 /

Sziasztok.Adott egy 82 centiméteres LCD tv. 10-30 perc között jön be a kép, előtte oszcilloszkóp vagy csíkos képe van, kifehéredik majd bekapcsol úgy, hogy a kép a bekapcsolás előtt állóképként darabosan megjelenik, majd a végén folyamatossá válik és a tv működik, melegen indítva mindig egyből működik. A hang egyből kifogástalan a bekapcsolást követően.
A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2015
(#) eyess válasza Szilvi1 hozzászólására (») Okt 24, 2015 /

Kedves Szilvi1 .Mivel olyan fotót nem tettél fel amin ténylegesen lehetne látni , hogy valóban jó lenne a kép, így az első neki futásra a látottak alapján , azt mondanám , hogy kijelző hiba.
De mivel írtad , hogy már meleg állapotában jó erre azt tudnám mondani , hogy kontakt , vagy forrasztási hiba. De ez olyan tág határok közt lehet amit, csak a tévé tüzetes átvizsgálásával lehetne felderíteni.És az ezen áramkörök helyes működését is.
(#) Szilvi1 válasza eyess hozzászólására (») Okt 24, 2015 /

Szia, köszi a választ. A táppanelt már átforrasztgatták. Szerinted egy alapos kontakt spray kellene? Valami olyasmire gondolunk hogy ennyi idő alatt jut át csak valamin az áram megfelelően, ezért azt a valamit kéne keresni...Kondi stb...Egyértelmű azt a valamit ami ha nem közvetít megfelelő áramot ilyen csíkos képet produkál...Talán kondik? Van olyan kondi ami miatt az lcd összevissza elmosódott ködöt vagy egyszerűen ilyen csíkos monoszkopikus képet produkál? Ez tulajdonképpen egy olyan hiba, amiről a neten rengeteg kép van fenn. Egyáltalán nem sok lehetőség van, egy dolog az ami miatt ilyen a kép fél órát majd megjön. És ha tovább gondolkozom egy kondi megtartja ideig óráig az áramot, ezért tudom után rögtön újrakapcsolni hibátlanul. Viszont amelyik kondi már elhasználódott az nehezen veszi fel és adja tovább. Így arra kérnélek mondd el hogyan mérjem ki a kondikat amik a táppanelen vannak. kiszerelt állapotban ahhoz képest ami rá van írva mérhetőek...Nem boszorkányság ezt kéne nekem leírni...

Nem a kontakt spray itt csak kárt okozna .Ha valóban ki lettek mérve , és át lett nézve ami a lényeges , tehát táp egység , kábelek forrasztások stb, akkor lehet ennek a hiba jelenségnek még a mainboard hibája is röviden ennyi.

a táppanel nem lett kimérve, a kondikat kéne átnézni ha valaki segítene

Idézet:
„A táppanelt már átforrasztgatták”
. Akkor most mi a helyzet ?
Egy jó szerelő elkelne nem de ?
Addig kellene elvinni egy tv szerelőhöz , amíg még van értelme.

át lett forrasztgatva, nem lett kimérve. a táppanelt kb 6-8 csavar fogja és három csatlakozó. Van rajta max 10-15 kondi ilyesmi amit meg lehet mérni, és köze lehet a bekapcsolás utáni képhez. Ehhez kértem segítséget, mik azok, kb. milyen értékeket és hogy kellene mérni. Ha ez nem megy, akkor természetesen szerelő lesz. Lefotózzam a panelt két irányból?

Nem ártana , és egy pontos típus szám a tévéről
(#) Szilvi1 hozzászólása Okt 24, 2015 /

sharp lcd32ad5e-bk, holnap de.-re kiveszem és küldöm a fotókat

Kiveszed Ez jól hangzik ok vedd ki . Akkor holnap .
(#) Szilvi1 válasza eyess hozzászólására (») Okt 25, 2015 /

szia mielőtt lefotóznám és kiszednénk a következő van. Tegnap délben át lett forrasztgatva a táppanel nagy része. Miután vissza lett rakva, bekapcsoltuk és kellett fél óra a szokásos módon kapcsolt be. Viszont ma reggel teljesen jól működik, egyből bekapcsolt, mi a magyarázata az egésznek? Ne értem...Kb 8 órával ezelőtt volt bekapcsolva utoljára..
(#) Szilvi1 hozzászólása Okt 25, 2015 /

Viszont lenne még egy dolog, egy Panasonic drmeh49 merevlemezes meghajtó túláram végett tönkrement. Meg lett csinálva, addig a hdd-je ki volt véve. Hdd nélkül hdderrort ír ki a gép. Visszaraktuk és please wait, hello majd kérte a firmware lemezt, ugyanis a hdd-re kell állítólag. Letöltöttük, kiírtuk dvd-re, cd-re., cdrw-re és nem olvassa be a hibakód Ng disk, No Fvu. Vagyis No good nem jó disk, Load Firmw. Upload nem lehetséges.Próbáltuk a hdd ext. ntfs stb. meghajtóként, de eddig nem jöttünk rá, mert sehol semmi nem írja, a hdd nek milyen formátumban kell lennie, közvetlen a firmware frissítés előtt.A hdd 100% kondícióval rendelkezik,és a gép olvasott előtte lemezt, mielőtt mindez történt. természetesen ugyanz a vinyó menne bele, ami előtte is benne volt.
(#) eyess válasza Szilvi1 hozzászólására (») Okt 25, 2015 /

A tévé magyarázatára csak az van , hogy hideg állapotában a forrasztásoknál most itt nem biztos , hogy a tápegység résznél , de forrasztási hiba van.Azért van az , hogy hideg állapotban , illetve vagy meleg állapotában jól működik , mert attól függ , hogy éppen hogy tud érintkezni azon a helyen ahol hiba van.

A Panasonic nál egy a gond , ha a meghajtót már formáztátok , mert azt írtad , hogy ntfs ként is próbáltátok , akkor sajnos az a merevlemez már nem lesz jó többé.Ugyanis ezen merev lemez boot szektorában vannak azok a gyári dolgok elhelyezve amik a gép üzemeléséhez szükségesek , és mellesleg azonosító dolgok is .Tehát azért van az , hogy nem lehet mindenféle HDD - t bele rakni csak is gyári egységgel működni.Ezek a gyári azonosítók , és egyéb dolgok egy rejtett partíción vannak elhelyezve, amit ha egy win gépen nézel nem lehet látni.Viszont ha formázod , akkor szépen ez a rejtett partíció eltűnik , és nincs többé amitől , aztán használhatatlan is lesz a lejátszóban .PC ben igen , de a lejátszóban többé már nem.Vannak egyes lejátszók amikben , ha van szerviz menü ott van olyan opció ami újra tudja írni az esetleges megsérült , és újra cserélt HDD egységet .Nem tudom ezen gép rendelkezik e ilyen funkcióval.Nem mindig van ez pont azért , hogy újat kelljen venni bele , és gyárit amin persze meg vannak a szükséges adatok.
(#) q765 válasza Szilvi1 hozzászólására (») Okt 25, 2015 /

Nézd meg ezt, hátha.

Úgylátom a TV alatt van ez a DVD játékos is. A TV nemkapott "túláramot?
A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2015

Szia. A tv ugyanilyen hőmérsékletnél reggelente nem kapcsolt be, és tegnap miután át lett forrasztva akkor sem. Pedig akkor egész melegen lehettek ezek a részek... Sztem valamelyik áramot képes tartó alkatrészben lesz hiba, akár kondi..ha újra előjön a hiba akkor kiszedem a panelt és fotózom, de hátha most jó lesz....A dvd-t pedig a firmware-jével lehet újraírni elvileg, majd a képernyőn már utána a gép felajánlja a formázást is.....Ime egy hasonló felvétel, csak nem értem, aki felrakta, mért nem a lényeget mutatja, mitől rossz az ő cd-je amit próbál először..
https://www.youtube.com/watch?v=44uJuIO3etA
(#) Szilvi1 válasza q765 hozzászólására (») Okt 25, 2015 /

ezek videok

Attól rossz , hogy ő is hdd cserél , és azért irja ki , hogy no disc , mert előtte megsérült a hdd , és rossz lett , és utána meg már az újat tette bele , és tette rá a firmware t a cd ről .Egyébként semmi különös nincs benne bele teszi a cd - t , és csinál mindent magától .Ha ugyan az a művelet a tiédnél is , akkor ugyan így kell eljárni , persze nem biztos mivel más gépről van szó , de elvileg ugyan így kell csinálni.

Én úgy látom a videon először egy rossz cd-t rak be, ami nem működik kiírja ezt a NG disk No FVU amit nekem is, majd bele tesz egy másik cd-t ami után már működik. Na már most ott van valami különbség amit nem tudom hogy megmagyaráz-e, ne hallgattam meg a szöveget még, de van biztosan a lemezek közt különbség. mert nekem is ezt írogatja ki. Laser fej mozog, dolgozik azt megnéztem. Valami mégis csak rossz. Mindig ez van, valami egészen egyszerű apróság, csak mi?
(#) eyess válasza Szilvi1 hozzászólására (») Okt 25, 2015 / 1

Az is lehet , hogy nem hozzá való a firmware neked , és ezért nem jó.
(#) Szilvi1 válasza eyess hozzászólására (») Okt 25, 2015 / 1

nem vagyok amatőr, a panasonic honlapjáról van letöltve. Komolyabb hibáról beszéljünk ne alapokról. Pl legyen e kötet a hdd-n, ext 1-2-3 fat32 vagy számos ok lehet amiért nem teszi rá. Vagy hogy kell kiírni pl a lemezt cd-re iso-9660 ban mert ez sem mindegy stb...

Idézet:
„nem vagyok amatőr”

Akkor ezek szerint tudnod kellene.Elárulod nekünk is ?

Mindent nem tudok de az alapokat igen, és nem azért érdeklődöm hogy meg tudjak formázni egy hdd-t, vagy ne vegyem észre ha nem olvassa a lemezt, vagy rossz vinyót rakjak bele. De úgy látom előbb fogom én megoldani mint hogy valaki tudja ezt is......sajnálatos hogy ilyeneket csak én kérdezek, nem értem mással ezek a dolgok mért nem fordulnak elő.Persze a Panasonic tudja, de olyan m.......ok, hogy nem mondták meg, vigyem oda hozzájuk pénzért. Egy egyszerű firmware frissítés ami alap dolog, telefonokon , pc írókon stb hány dolgon (alaplapokon) végezhető otthon, ez náluk problémás sajnos.
(#) q765 válasza Szilvi1 hozzászólására (») Okt 25, 2015 /

Az a gond, hogy úgy fogsz hozzá - hiszed magad - mint egy profi. Hol formázod?
Ezek nem alap dolgok.

Kicsit lassíts, akkor mások is könnyebben tudnak segíteni. Ha ennyire képben vagy, akkormeg minek neked segítség - majd rájössz magad.

Na, oszt mi alatt írtad ki CD-re? Mertugye tudod, nemmindegy mi írja ki az infót a kötet cimkéjére.

Először azthittem, hogy kölcsönadom a gyantás pákám.. Mostmár látom vanmár neked kettő is.

Sajnos teis elbuksz a + - DVD-nél...
A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2015

Ez nem azért van , hanem azért nem, segítenek , mert az az ő kizárólagos joguk, tehát ezért költség térítéses .
És nem azért ilyenek , mert m.....ok.
(#) Szilvi1 válasza q765 hozzászólására (») Okt 25, 2015 /

Hát win 8.1 van jelenleg, ashampooval is, az os gyári írójával is ahogy pdf.ben megadták. Hogy minuszos vagy pluszos befolyásolná az olvashatóságot nem tudom, nem kizárt. Még arra gondolok, hogy a dvd a vége felé nem akart divx-et olvasni, mielőtt ez történt. Majd kapott egy nagy feszt, utána ugye meglett csinálva a dvd, mivel nem hittünk benne , hogy megéri megcsinálni, sajnos leformáztuk a vinyot. de előtte még dvd-t azt olvasott. nem tudom ez minek számit, és ha az elektronikája károsodott már előtte, akkor hogy olvassa-e a pana.frm fájloket ki tudja. És hogy mért van az hogy ha nincs hdd, nem tud dvd-t játszani simán, közröhely. mellékelem a pdf.et.

Idézet:
„Majd kapott egy nagy feszt”

Ez pontosan mit is jelent ? Mi által , vagy milyen nagy feszt ?
Következő: »»   68 / 219
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem