Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Találkozó

Témaindító: Norberto, idő: Nov 22, 2005
Lapozás: OK   179 / 199
(#) BEMcorp válasza rockersrac hozzászólására (») Aug 20, 2015 /

Kicsivel 16h után "tomboltunk", utána feloszlott a banda.
(#) electronics válasza rockersrac hozzászólására (») Aug 20, 2015 /

Üdv, igen, én árultam egy 5.1-es készletet (Genius) és valami filléres áron adtam tovább (1e Ft), hibátlan állapotban. Emellett még kiszórtam kb. 4 egyéb hangfalpárt is (két- és háromutas fadobozosok).
A hozzászólás módosítva: Aug 20, 2015
(#) electronics válasza BEMcorp hozzászólására (») Aug 20, 2015 /

Igen, nálam is volt egy Fisher Cd-játszó, egy igazi HiFi-darab, kb. 25 éves. Nem tudom, ki lehetett a másik személy, mert se 50 körül nem vagyok és hosszú hajam sincs .
(#) sunside hozzászólása Szept 3, 2015 /

Sziasztok,

A találkozón árulta a képen látható kijelzőt szerintem *electronics*.
Ha valaki meg tudná erősiteni, hogy Ő volt az jó lenne.
Szeretnék még pár darabot venni belőle de *electronics* nem válaszol a privátra. Lehet, hogy mégse Ő árulta?

kijelző.jpg

(#) rockersrac válasza sunside hozzászólására (») Szept 3, 2015 /

Börzén is fel-fel bukkan ilyen.
(#) Gafly válasza Topi hozzászólására (») Szept 27, 2015 /

Idézet:
„Mi pedig emiatt helyszínt cserélünk majd, illetve igyekszünk.”

Érdeklődöm, hogy vannak-e már ötletek?
Csak mert jövőre is mennénk (meg segítenénk is), ha lehet.
(#) bakos13gab válasza sunside hozzászólására (») Szept 27, 2015 /

Én is vettem hasonlót, pirosat. Meg tudja valaki mondani, hogyan keltsem életre?
(#) sunside válasza bakos13gab hozzászólására (») Szept 28, 2015 /

Alul 1 vagy 2 kivezetés van? Ha 1 akkor a ház a negatív, a középre meg 5 volt kell fűtésre. Bekapcsolni úgy lehet, hogy az 5 voltot megemeled 24 voltra.
Két kivezetésnél egyik az 5 volt, másik a 24 volt.
(#) Gafly hozzászólása Okt 28, 2015 /

Utólagos engedelmetekkel utánajártam a következő (2016) évi találkozó lehetséges helyszíneinek (különös tekintettel Topi teljesen jogos szösszenetére, hogy Bókay kert NEM!).
Szerintem találtam egy egészen jó alternatívát:
Rákoshegyi közösségi ház
Ma elmentem megnézni (haha, ott lakok majd' 30 éve ) és megkérdezni a kondíciókat.
Sajnos ezért fizetni kell (50.000 HUF egy napra, miért nem adnak mindent ingyen?).
Cserébe van sátor, pad, asztal, két helyiség bent, ha esne (de szerintem nem fog). Két mosdó, természetesen ingyen pisiléssel és minden egyéb "infrastruktúra".
Ami azt illeti, van kemencéjük is, de szerintem kemencézni nem akarunk. Van konyha is, de szerintem azt is megoldjuk a "szent HE" relikviákkal .
Előnye még a dolognak, hogy tömegközlekedéssel nagyon jól megközelíthető:
- Vasút, 120-as vonal (Budapest Keleti, Nagykáta, Szolnok),
- Köki (98, 98E)
- Örs (168E)
- Van még buszból 198 és 46 is
- Autóval meg P+R parkoló az vasútállomás előtt.
Előnye az is, hogy, hogy van a közelben:
- 4 kisbolt
- patika
- kocsma
- hentes (innen jött a kockázott husi a 2015-ös gulyáshoz)
- pékség
- gondolom a 3 templom (na jó, némelyik csak imaház), két fodrász és kisállat eledel bolt kevésbé szempont
]Itt meg lehet nézni.
Egy feltételes bejegyzést tetettem 2016 augusztus 13, szombatra. Idő meg van, de visszajelzést kérek.
Ja: Mivel itt szokott lenni az utcán a kerületi főzőverseny minden évben, ezért kajaszag, főzés nem gond...
A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2015
(#) Bubu54 válasza Gafly hozzászólására (») Okt 28, 2015 /

Hali,

hogy, hogy a Bókay kertben nem lesz jövőre?
(#) Gafly válasza Bubu54 hozzászólására (») Okt 28, 2015 /

Ezek szerint nem voltál ott és nem tudod hogy mekkora (ide most nem írok semmit, próbáld meg kitalálni) a Bókay.
De ha engem kérdezel, jövőre is lesz. Csak NEM a Bókay kertben. Ha rajtam múlik, akkor sokkal jobb rendezvény, kevesebb "teniszező" várható.
(#) q765 válasza Gafly hozzászólására (») Okt 28, 2015 /

Ez nekünk még közelebb is van..
(#) Topi válasza Gafly hozzászólására (») Okt 28, 2015 /

Kedves Gafly,

Nagyon köszönjük az utánajárást. Az általad felvetett példával már 3-ra bővült a lehetséges helyek száma. XVI. kerület, XIV. kerület zugló, és ezzel egy XVII. kerületi helyszín is a listára került.

A zuglói jelenleg a nyertes a közlekedés szempontjából, de már folynak az egyeztetések más helyszínekkel is. A zuglói hely további előnye, hogy oda már szerveztünk többször is másjellegű eseményeket. Sőt mindezt többezer látogatóval sikerült zökkenőmentesen lebonyolítani.
(#) Gafly válasza Topi hozzászólására (») Okt 28, 2015 /

Holnap elküldöm a részleteket. Örülök hogy már folyamatban van a szervezés.
(#) Bubu54 válasza Gafly hozzászólására (») Okt 29, 2015 /

Sajnos idén nem sikerült oda eljutnom, jövőre bármi is történjék megyek ha törik ha szakad...
(#) Gafly válasza Gafly hozzászólására (») Okt 29, 2015 /

Elküldtem az elérhetőséget Topi-nak.
Örülök, hogy már ennyire időben elkezdtünk foglalkozni a szervezéssel.
(#) Topi hozzászólása Ápr 26, 2016 / 3

Szeretném jelezni mindenkinek, hogy a soron következő Hobbielektronika.hu találkozó helyszíne és időpontja is megszületett. Főleg, szuper, hogy új és jobb helyszínen leszünk!

HE Találkozó

Időpont: 2016. augusztus 13. (kezdet 10:00)
Helyszín: Egressy Gábor Kéttannyelvű Műszaki Szakközépiskola, Budapest
1149 Budapest, Egressy út 71.
Belépő árát (melyben az étkezés is benne van) sikerült idén is változatlanul hagyni: 1000 Ft.

Étkezés az iskola étkezőjében lesz, hozatott meleg kajával. Egy cateringes céggel állapodtunk meg. Minőségi és nem utolsó sorban finom étket szolgálnak majd fel (ismerjük már őket régóta)

Az új helyszínre sokkal könnyebb odajutni. Keleti pályaudvartól 8 perc kocsival, 22 perc tömegközlekedéssel. Déliből tömegközlekedéssel is 30-35 perc.

Fedett helyen leszünk (eső, túlzott napsütés nem gond), asztalok bőven lesznek. Amit viszont kérek mindenkitől majd: Hely ugyan lesz bőven, viszont nincs nagy konténer meg hatalmas szemetesek, tehát aki olyan céllal hozna kütyüket, hogy na nem talál rá gazdát, akkor ott majd kidobja, az ezen kincseket inkább hagyja otthon. Nem hagyhatunk magunk után ilyeneket.

Még egy pár apróság tisztázódik, és hamarosan kikerül a hivatalos kihirdetés is. Mivel még csak április van, az augusztus végi időpont bízom benne most már megfelelően távol van még, hogy szabadságok, nyaralások jobban szinkronban tarthatók legyenek
(#) Gafly válasza Topi hozzászólására (») Ápr 26, 2016 /

Örülök, hogy időben elkezdődött a szervezés
Be is irtam a naptárba.
Várjuk a további információkat, bár addig tényleg van még idő (ami nem baj).
(#) Topi hozzászólása Ápr 26, 2016 /

Időközben elhangzott egy kérdés privátban egy fórumtárs részéről.

A hozatott kaja semmilyen allergént nem fog tartalmazni (tapasztalattal rendelkező csapat ám). Így tehát liszt, tej, glutén.. érzékenyeknek sem kell aggódniuk (csak ne egyenek hozzá kenyeret).

Minőségi húsból, főttkrumplival, savanyúságokkal, finom kis pörkölt.
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2016
(#) Simon mondja válasza Topi hozzászólására (») Ápr 26, 2016 /

Kálmán nyugdìjba?
(#) Topi válasza Simon mondja hozzászólására (») Ápr 26, 2016 /

Dehogy. De így végre elmerülhet a csodák világában, nem rágják a fülét, a kopogó szemű delikvensek.
Tekintettel arra, hogy amikor idő van fogjuk magunkat és (két turnusban ugyan), de elmegyünk kajálni, mindenkinek könnyebb. Nekünk szervezőknek is, mert be kell vallani, nagyon jó a bogrács, meg a készítésnek is megvan a hangulata, de Granpának és lelkes kis segítő csapatának is oda kellett mindig tennie magát, nem tudott aktívan a találkozó - börze lényegi részével foglalatoskodni.

Inkább fogjuk fel ezt úgy, hogy tehermentesül mindenki az alól, hogy a "kaja" ilyen meghatározó feladata legyen a találkozónak.
Minden évben a szervezésnek komoly része volt az, hogy a kaja meglegyen, nem tudtunk magára a találkozó egyéb műszaki és tartalmi részébe kellő energiát fektetni.
Ha már az új helyszín ilyen remek lehetőséget tartogat, használjuk is ki!

Ne feledjük, lehet projektoros bemutatós, előadást is tartani, mert se a szél nem fúj, se a vásznat nem vakítja el a napfény.
(#) granpa válasza Topi hozzászólására (») Ápr 26, 2016 / 3

Szia Zoli!
Egyik szemem sír, a másik nevet. A kerti "filing'-et, a szabad tért, nélkülöznünk kell, pedig az nagyon sokat számított, hangulata volt (fák, víz, zöld, stb.). Én nagyon szívesen csináltam a kaját, és jól esett, hogy tehettem valamit a közjólétért. Az a kis társaság, ami körülöttem ( a 'bogrács' körül), kialakult, mindig kellemes élmény volt, és biztos a segítőimnek is (a nem műszaki 'kísérőknek' olyan elfoglaltság, hogy hasznosnak érezték magukat, nem unatkoztak a sok 'szaki' között). Az igaz, hogy lesz időm a kollégákkal beszélgetni, nézelődni a művek, és kacatok között (ez néha kicsit hiányzott), valamint nekem a szomszédban van a suli, oda járt a fiam is.
Szia: Kálmán
(#) Gafly válasza Topi hozzászólására (») Ápr 26, 2016 / 1

Ha már iskola, akkor lehet majd gondolom rendes táblás, krétás előadást is tartani
(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 26, 2016 /

Minket már nem engednek be a tantermekbe.
(#) Simon mondja válasza Topi hozzászólására (») Ápr 26, 2016 /

Értem. Gondolom meguntad a sok "egyedül-pakolást a muri után.
(#) Topi válasza Simon mondja hozzászólására (») Ápr 26, 2016 /

Nem kellett szerencsére még egyszer sem egyedül pakolni, mindig sok-sok segítő fórumtárs akadt.
A helyszínváltás oka, ugye a tavalyi Bókay kert vezetőségének fejetlensége okán volt szükséges (erről itt anno diskuráltunk is a topikban), a kaja változásra meg azért volt szükség, mert a mostani helyszín egyrészt adná ezt az előnyt, másodrészt hajszál pontosan akkor van kaja amikorra kérjük, harmadrészt azért szerettem volna, hogy Granpa főszakács-fórumtárs is (főleg amiatt, mert tavaly is mondta nekem, hogy nem is volt ideje körülnézni), felszabadulhasson.

Igen, a kertnek is meg volt a hangulata, de itt is nyitott lesz számunkra az udvar, fákkal mindennel, de lehet beltérben is lenni. Sokkal nagyobb helyen.

Bőven lesz hely, a versenynek is (mert naná, hogy lesz )
(#) kameleon2 válasza Topi hozzászólására (») Ápr 26, 2016 /

Sziasztok! Bár még messzebb került így időben tőlem a találkozó, szívesen megismerkedem az új hellyel. Nekem személy szerint kellemes emlékeim vannak a Bókay kertrből is.
(#) csavarkulcs hozzászólása Ápr 27, 2016 /

Sziasztok!
A helyszínen kell jegyet vásárolni?
(#) Gafly válasza csavarkulcs hozzászólására (») Ápr 27, 2016 /

Igen, a helyszinen szoktunk fizetni.
Viszont előzetes regisztráció szokott lenni (már csak a tervezhetőség miatt is). De ez még nagyon messzire van.
(#) granpa válasza Topi hozzászólására (») Máj 5, 2016 /

Szia Zoli!
Kissé le vagyok lassulva. Hogy-hogy csak 10-kor kezdődik a találkozó, valamint meddig lehetünk ott? Én a Bókayba is bírtam korán menni (mondjuk mert néhány koránkelővel lehetett beszélgetni, aztán már nem nagyon értem rá ), mert szeretem, ha előre átlátom a 'pályát'.
Következő: »»   179 / 199
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem