Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1773 / 2516
(#) sonny007 válasza zotya1983 hozzászólására (») Okt 28, 2015 /

Tudom, hogy kibírja, sőt a TDA7293 lett a nagyobb feszültségre tervezve, de mivel itt Magyarországon nem találok TDA7283 (híd, vagy párhuzamos kapcsolású KIT-et) ezért érdeklődtem a 7294 felé, hogy az kibírja-e.
(#) zotya1983 válasza Trivium93 hozzászólására (») Okt 28, 2015 /

Igen tudom,az a rövidzár is sokmindentől függ tápfeszültség és kivezérléstől is.
De elmondanám halkan hogy a kollégának linkelt 7293 as ami a videón is látszik mai napig üzemel (nem nálam),és egész napos rövidzárat is elbírt csak furcsállta a felhasználó egy idő után miért van furi hangja picit és miért melegszik a hangfalkábele,aztán a szigetelőszalag megoldott mindent egycsapásra

Szerintem meg 7294-es. De utána érdeklődöm és kiderül kinek volt igaza.
Bár itt azt írják, hogy "max. tápfeszültség: ±32V DC" nem lenne ennek sok a +-46V DC?
(#) zotya1983 válasza sonny007 hozzászólására (») Okt 28, 2015 /

Talán de csak talán,kibírja bár igencsak pengeélen fog táncolni nem buzdítanálak rá inkább hajtsd +-32 v ról több előnye is van,de akár működhet is,viszont jó hűtési módszert alkalmazz hűtőkengyel vagy hasonló és kényszerhűtve 8 vagy 12cm lapáttávolságú ventivel! Ja igen és fontos momentum hogy így viszont 8 ohm alá ne igen menj mert abból füst lesz. Ha a tápfeszültséget +-32 v DC re alakítod ki jó hűtéssel akor 4-8 ohmra is használható ütős kis végerősítőd lesz.
A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2015

Azt sejtettem, hogy 8ohm alá ne menjek. Mert a 7293-as IC +-46V-on és 4ohm-on kb 15mp-ig bírta és szó szerint kigyulladt
Csak ilyen trafóm van venni nem akarok, ezt nem rég vettem.
Letekerni meg nem tudom, hogy lehetne a trafóból.
A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2015

Szimpla ic 8ohmon kibírja a +-46v ot de az is hazardírozás több szempontból, a hídba kapcsoltaknál szinte biztos a pusztulás ekkora tápfeszültségen! ha csak nem ez a cél hogy kísérletezz...

Pedíg azt kel csinálnod mert ezzel a tápfesszel a szimpla ic is ideíg óráig fog csak ép maradni.Az viszont már a toroid transzformátor témakörbe vág.

Pont, hogy nem kísérletezni szeretnék.
De akkor úgy néz ki ebből a hidas témából nem nagyon sok minden lesz így. Ha csak nem rendelek ebayről 7293-as kitet valahogyan.

Ez a tápfeszültség nem megfelelő sajnos azt kell mondjam egyik kapcsoláshoz sem a tda kat nézve.Ha messengeren rámírsz elmagyarázom miért,mielőtt ránkpirítanak hogy közhelyekről beszélünk.
(#) reloop válasza zotya1983 hozzászólására (») Okt 28, 2015 /

Szia! Nem a közhelyekkel van a baj, hanem azzal, hogy úgy a TDA7293-nak, mint a TDA7294-nek van külön témája, sőt ezek a kérdések ott számtalanszor ki lettek tárgyalva.
(#) BiG_Lui-Gee válasza Beringer 600 hozzászólására (») Okt 28, 2015 /

Közben találtam a gépen Twin Line dokumentumokat, amiket már nem találok neten(valamennyit csak lementettem) nem tudom hasznosítható e.
(#) kameleon2 hozzászólása Okt 28, 2015 /

Sziasztok! Csak kis megjegyzés a BEAG erősítőkhöz, illetve a régebbi végfokokhoz. Nem érdemes megfeledkezni róla, hogy az EU harmonizációnak köszönhetően sok helyen 220V helyett már 240, 242V hálózati feszültség is mérhető. Azaz nem elégséges megjavítani az erősítőt, hanem minimális tuning is szükséges. Sokszor ez akár végfoktranzisztor típus módosítást is jelenthet a megnövekedett tápfeszültség miatt. Sokan ezért nyűglődnek a jódarabig betonbiztos Quad-okkal is. Minden javítás előtt javaslom a DC tápfeszültség ellenőrzését és összevetését az eredeti adatokkal. Hozzátartozik ehhez a témához, hogy sok erősítőnek van +-5%, vagy 10% esetleg 15%-os megcsapolása. Ezeket is lehet használni, sok alap problémát azonnal megold.
(#) djcaveman válasza kameleon2 hozzászólására (») Okt 28, 2015 /

Pontosan ... könnyen lehet a túl nagy tápfeszültség a probléma oka.
(#) zotya1983 válasza reloop hozzászólására (») Okt 28, 2015 /

Kicsit off.Erősítő mindíg és mindíg ez a cím.Ennyi erővel a quad 405 öt is ki lehetne penderíteni vagy a t-amp ta 1050 et vagy bármit ami ezekhez az erősítőkhöz kapcsolódik,ez egy gyűjtőtopik alcím ide úgy hittem minden belefér..De persze a külön erre szakosodott topikban már a "kollégával" is annó kitárgyaltuk számtalanszor,de felhozza ugyanazt a "hibát" amin már rég segíteni lehetett volna 15 menet letekerésével..
(#) Trivium93 válasza zotya1983 hozzászólására (») Okt 28, 2015 / 2

Én azt mondom, zárlatvédelme a 93-asnak lomhább, nem olyan gyors mint 94. 94-es az ment végig (amíg el nem adtam), 93 as meg egyből eldurrant 2ohmon, ezt nem tudtam mitől, de aztán suliba a tanár mondta, hogy letesztelte hűtőborda nélkül és a 94 szólt és egy idő után lehalkul.A 93-as meg eldurrant hűtő nélkül.
Csináltam egy D-osztályút, így nekem már nem kellett. Azóta csak D-osztályú van, nem kell hűtőbordával bajlódnom sokat.
2*300/2*600/4ohm Class D
(#) reloop válasza ares9281 hozzászólására (») Okt 28, 2015 / 1

Az utolsó négy, zöld színnel jelölt műveleti erősítők rendre az alábbi feladatot látják el: aluláteresztő I., aluláteresztő II., felüláteresztő és az utolsó a fázisfordító. A részletekről itt, vagy itt beszélgessünk!
(#) lukacsp válasza Trivium93 hozzászólására (») Okt 28, 2015 / 1

Nagyrészt azt lehet mondani, hogy aki jót akar a végfokjának az nem bízza IC-n belüli túláramvédelemre, vagy (diszkrét esetben) végfok kapcsolásban megvalósított túláramvédelemre a dolgot. Ahogy DC védelmet alapból építünk a végfokhoz, kb. 3 tranzisztorral és pár passzív alkatrésszel azt megtoldva tudunk építeni túláram védelmet is, ami lekapcsolja a kimenetet mielőtt végleg besokallna a teljesítmény félvezetők közül egy vagy több.
Persze ez is opcionális "extra", lehet vele spórolni, csak szerintem nem érdemes. Védelem költsége ~500 Ft. A komolyabb 2SC és társai tranyók darabja ezres körül...
(#) Beringer 600 válasza BiG_Lui-Gee hozzászólására (») Okt 29, 2015 /

Köszönöm szépen,de már a hajam tépem ezzel az univox modullal hogy sehogy nem akar jó lenni,csak +- 36v ig.E felett membra behúzás van fél hangnál.
Úgy érzem itt bontás lesz a vége
(#) 13_Balu50 válasza Beringer 600 hozzászólására (») Okt 29, 2015 /

Szia!
Látom korán reggel fent vagy , de azért kár lenne szétbontani,aludj rá egyet.
(#) Beringer 600 válasza 13_Balu50 hozzászólására (») Okt 29, 2015 /

Heló!
Már rendesen nincs türelmem,hogy akár hogy próbálom,sehogy sem jó
(#) 13_Balu50 válasza Beringer 600 hozzászólására (») Okt 29, 2015 /

A kisvárdai szerelő sem talált hibát?
(#) Beringer 600 válasza 13_Balu50 hozzászólására (») Okt 29, 2015 /

Áááá már nem kínlódok vele tovább!
Ki cseréltem minden különböző ellenállást,de úgy is berántja a membrát.Szét bontom
(#) djcaveman válasza Beringer 600 hozzászólására (») Okt 29, 2015 /

Pedig valami egyszerű, általad nem észrevett hiba áll fenn. Természetesen nagyon idegesítő tud lenni.
(#) reloop válasza Beringer 600 hozzászólására (») Okt 29, 2015 /

Az ellenállásokkal tényleg nem érdemes foglalkoznod. Sokkal izgalmasabb, hogy a tranzisztorok alkalmasak-e a nagyobb tápfeszültségre. A ráírt típus alapján érdemes rátekintened az adatlapjukra.
(#) Beringer 600 válasza reloop hozzászólására (») Okt 29, 2015 /

Azokat már néztem,minden tranzisztor megfelelő
Az is lehet hogy a topológia más.
A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2015
(#) Beringer 600 válasza djcaveman hozzászólására (») Okt 29, 2015 /

Az van hogy ez a modul,az Univox válasza szerint,EBE 5310 beállításba dolgozik,és csak +- 36volton üzemel.
(#) Beringer 600 válasza djcaveman hozzászólására (») Okt 29, 2015 /

Sajnos nincs több ötletem,pedig kaptam ijen apt100 modulról képeket,ami monó üzembe dolgozik,minden ellenállás ugyan az,és még sem megy,csak +-36volton.Hát így meg nekem nem kell
(#) krisz69 hozzászólása Okt 29, 2015 /

Jön a Halloween egy kis borzongás nektek.. Fel állt a hátamon a szőr... A képek magukért beszélnek....
(#) lukacsp válasza krisz69 hozzászólására (») Okt 29, 2015 /

Nekem nem esett le a dolog lényege. Elmondod mi a helyzet ezzel a Castone-al?
(#) Buvarruha válasza lukacsp hozzászólására (») Okt 30, 2015 / 2

Szerintem az, hogy ezt konnektorba akarja dugni.
Következő: »»   1773 / 2516
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem