Fórum témák
» Több friss téma |
![]()
Sziasztok! Új vagyok a raspberry témában, eddig csak arduinóval foglalkoztam. Az lenne a kérdésem, hogy win 10-et hogyan tudom felrakni rá? Néztem videókat, odáig én is eljutottam, hogy bejön az a felület, ahol kiírja az ip-t, de hogyan lesz abból Windows? Előre is köszi!
Üdv! Desktop Windows Sehogy!
Csak az IoT verzió megy fel RPi-kre, ami áll az ARM-os NT-kernelből, meg cmd-ből, API-ból, etc.
Tehát akkor rendes Windows-t nem lehet rá tenni?
Tudtommal nem...
Üdv van egy pi2-őm.A volumiot szeretném kipróbálni rajta,de már a telepításnél elakadtam.Kiírtam kártyára boot-ol is de grafikus felületet nem ad.Lefut a beolvasás majd kiírja,hogy VOLUMIO alatta meg
pi@volumio:˘˘$ aztán meg 2 sor valamilyen hibaüzenet.Vajon mit rontottam el?
Grafikus felület, csak böngészőből van. A volumio.local/-t próbáltad ugyanarról a hálózatról?
Ha meg tényleg van valami hiba, azt a hibaüzenet nélkül nagyon nehéz megfejteni...
Bővebben: Link
Lefényképeztem.Nem értek hozzá sajnos csak unatkozom...,de jó volna kipróbálni. A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2015
Próbáld meg a LINK gombot használni a hozzászólás írásánál, mert ez így nem megy, és az adminok se nagyon szeretik.
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy Raspberry Pi re tudok közvetlen COM porton kommunikáló eszközt kötni a GPO portjára? És ha igen egy bekötési rajzot is szeretnék ![]() Köszönöm szépen előre is! ![]()
Hali!
A gpio lábkiosztást megtalálod az rpi oldalán ![]() Ha szabvány RS232 eszközt akarsz rákötni, akkor kell egy jelszintáttevő pl max3232 aminek az adatlapjában szintén megtalálod a kapcsi rajzot vagy rendelsz ilyet Bővebben: Link a ttl oldal megy az rpi-re, az rs232 oldal meg az eszközödre vagy ezt meg most találtam: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2015
Egyik 5V a másik meg 3,3. A PI-hez szerintem csak az utóbbi illeszkedik.
És ez is jó megoldás lenne?
Egy szünetmentes táp com portját akarom olvastatni csak. A pi nek van 3.3V bemenete. Csak az ic mindegy e, hogy honnan kap jelet?
Sziasztok!
Most ismerkedem a raspberry pi-vel. Azt szeretném csinálni hogy a pire rá teszek egy iost amit a pi honlapjáról le töltök és rá telepítem a pire.Madj a iosra rá teszem a skypot amin van előfizetés és igy egy skype telefont szeretnék készíteni. LCD+touch screent hogyan kell rá tenni kell még valamit mellé programozni? Köszönöm előre is ![]()
Szia, létezik egy olyan készülék, amelyet PiPhone-nak neveznek.
Sajnos az IoT felében nem tudok segíteni, mert a Visual Studiot nem tudom feltelepíteni Win7-re (mert sérült a fájlrendszerem).
Üdv!
egy olyan kérdésem lenne, hogy autóba szeretném használni a raspberryt lámpa hűtő ventilátor, elektromos ablak, belső világítás vezérlésére, webes felületről! Kijelzőnek ezt szeretném használni: link Kérdésem a következő: megoldható-e lenne ez? kellene hozzá vennem raspberry relét, vagy elég lenne e csak a gyári GPIO portra kötni a dolgokat? köszönöm
Hali!
Ez folyamatosan üzemelne? Ahhoz szerintem nagy az rpi áramfelvétele, leszívja az akksit
Üdv.
Szerintem sok és körültekintő munkával megoldható: 1. Ahogy Pipi írta az akkku hosszútávon könnyen lemeríthető, ezért külön áramforrás kell, amit a 'verda' 12V rendszere tölt. Szerintem függetlenül attól hogy non-stop vagy csak járó motorral akarod használni. Szerintem a rendszer és a szükséges program elindítása miatt jobb az állandó üzem. 2. A gyári GPIO-k használatával vigyázni kell, nincs semmiféle védelme (könnyű tönkretenni) Az inputokat optocsatolóval a kimeneteket jelfogókkal (vagy szilárdtest relékkel) célszerű megoldani. 3. Az I/O-k (vagy még tovább gondolva különböző érzékelők használatával) I2C kezelésére viszonylag könnyen lehet Python programot szerkeszteni. A webes felületet hogyan gondolod, biztos hogy kell akkor a kijelző? illetve mindkettő? A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2015
Az a baj, a GPIO csak 3,3V-os arra szerintem semmit ne köss az autóból.
Üdv.
Igen a GPIO 3,3V fesz. szinten működik, ezért kell a ki és a bemenetekre optocsatolós leválasztás. Bővebben: Link Bővebben: Link De egyszerűen, megfelelő optocsatolóval megépíthető.
Üdv.
Azt szeretném kérdezni ,hogy rá tudom -e kapcsolni a banana pro kártyámra a tápfeszültséget a GPIO csatlakozón keresztül. Valamit a két nyomógombot és a 3 led-et is szertném kivezetni, az előlapra. Hogy lehetne ezt megoldani? Köszi.
Sziasztok!
Néztétek a Raspberry Pi Zerot? Kicsit rendben van az ára... Csak már sok helyen elkapkodták ![]()
Tényleg olcsó,ennyiért csupasz mikrokontrollert lehet venni.
Nekem eddig mindig kellett az ethernet,az ezen nincs,ezért maradok a normál Rpi-nél, azért az sem drága.
Hát igen, ahol meg elö lehetett jegyezni ott 3x annyiba kerül.......
Csütörtök reggel Farnell-nél 3500 HUF. Kimentem ebédelni, mire visszaértem már 5000 volt. Na mondom ezt se vesszük meg
![]()
Ez asztán az infláció.Bár a világ már többször látott ilyet,de manapság nálunk?
Lehet, hogy ennyi volt, aztán kész, vége? Remélem, nem, mert én is ki akarom próbálni.
![]() Sajnos csak wifivel megy, az is csak akkor, ha van USB átalakító, kicsit nehézkes, mert a wifi dongle normál USB csatlakozós. Tehát jó lenne egy normál USB rá, ha már nincs ethernet. ![]() A másik furcsaság: a mag 1 gigával repeszt, míg a többi tipusban ugyanez csak 700 megával. Nem lesz ez túl veszélyes? Mármint a melegedés, élettartam. Meg még azt nem értem, hogy miért nem kapcsolják be gyárilag az SSH-t. Csak ezért az egy dologért csatlakoztatni kell a displayt, egeret, stb utána már menne ezek nélkül is. Persze ez a hiányosság a régebbi tipusoknál is fennáll.
Én tettem öntapadós hűtőbordát a melegedő alkatrészekre.Nálam non-stop megy egy Pi B,már fél éve, nincs vele gond.Az SSH problémára meg megoldás lehet, hogy egyszer beállítod, aztán csinálsz egy Image-t amit ráteszel az SD kártyára és kész.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |