Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Raspberry Pi - Málnatopik

Témaindító: Topi, idő: Máj 6, 2013
Témakörök:
Lapozás: OK   18 / 65
(#) erdeidominik1999 hozzászólása Okt 1, 2015 / 2

Sziasztok! Új vagyok a raspberry témában, eddig csak arduinóval foglalkoztam. Az lenne a kérdésem, hogy win 10-et hogyan tudom felrakni rá? Néztem videókat, odáig én is eljutottam, hogy bejön az a felület, ahol kiírja az ip-t, de hogyan lesz abból Windows? Előre is köszi!
(#) Vales válasza erdeidominik1999 hozzászólására (») Okt 4, 2015 /

Üdv! Desktop Windows Sehogy!
Csak az IoT verzió megy fel RPi-kre, ami áll az ARM-os NT-kernelből, meg cmd-ből, API-ból, etc.
(#) erdeidominik1999 válasza Vales hozzászólására (») Okt 4, 2015 /

Tehát akkor rendes Windows-t nem lehet rá tenni?
(#) Vales válasza erdeidominik1999 hozzászólására (») Okt 4, 2015 /

Tudtommal nem...
(#) saraha hozzászólása Okt 7, 2015 /

Üdv van egy pi2-őm.A volumiot szeretném kipróbálni rajta,de már a telepításnél elakadtam.Kiírtam kártyára boot-ol is de grafikus felületet nem ad.Lefut a beolvasás majd kiírja,hogy VOLUMIO alatta meg
pi@volumio:˘˘$ aztán meg 2 sor valamilyen hibaüzenet.Vajon mit rontottam el?
(#) davidov válasza saraha hozzászólására (») Okt 7, 2015 /

Grafikus felület, csak böngészőből van. A volumio.local/-t próbáltad ugyanarról a hálózatról?
Ha meg tényleg van valami hiba, azt a hibaüzenet nélkül nagyon nehéz megfejteni...
(#) saraha válasza davidov hozzászólására (») Okt 7, 2015 /

Bővebben: Link
Lefényképeztem.Nem értek hozzá sajnos csak unatkozom...,de jó volna kipróbálni.
A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2015
(#) davidov válasza saraha hozzászólására (») Okt 7, 2015 /

Próbáld meg a LINK gombot használni a hozzászólás írásánál, mert ez így nem megy, és az adminok se nagyon szeretik.
(#) saraha válasza davidov hozzászólására (») Okt 7, 2015 /

(#) chipi hozzászólása Okt 30, 2015 /

Sziasztok!

A kérdésem az lenne, hogy Raspberry Pi re tudok közvetlen COM porton kommunikáló eszközt kötni a GPO portjára? És ha igen egy bekötési rajzot is szeretnék

Köszönöm szépen előre is!
(#) pipi válasza chipi hozzászólására (») Okt 30, 2015 /

Hali!
A gpio lábkiosztást megtalálod az rpi oldalán
Ha szabvány RS232 eszközt akarsz rákötni, akkor kell egy jelszintáttevő pl max3232 aminek az adatlapjában szintén megtalálod a kapcsi rajzot
vagy rendelsz ilyet Bővebben: Link
a ttl oldal megy az rpi-re, az rs232 oldal meg az eszközödre

vagy ezt meg most találtam: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2015
(#) chipi válasza pipi hozzászólására (») Okt 31, 2015 /

max232n ic nem jó esetleg?
(#) proba válasza chipi hozzászólására (») Okt 31, 2015 /

Egyik 5V a másik meg 3,3. A PI-hez szerintem csak az utóbbi illeszkedik.
(#) chipi válasza proba hozzászólására (») Okt 31, 2015 /

És ez is jó megoldás lenne?
Egy szünetmentes táp com portját akarom olvastatni csak. A pi nek van 3.3V bemenete. Csak az ic mindegy e, hogy honnan kap jelet?
(#) proba válasza chipi hozzászólására (») Okt 31, 2015 /

(#) simley hozzászólása Nov 7, 2015 / 1

Sziasztok!
Most ismerkedem a raspberry pi-vel.
Azt szeretném csinálni hogy a pire rá teszek egy iost amit a pi honlapjáról le töltök és rá telepítem a pire.Madj a iosra rá teszem a skypot amin van előfizetés és igy egy skype telefont szeretnék készíteni. LCD+touch screent hogyan kell rá tenni kell még valamit mellé programozni?
Köszönöm előre is
(#) david10 válasza simley hozzászólására (») Nov 11, 2015 /

Szia, létezik egy olyan készülék, amelyet PiPhone-nak neveznek.
Sajnos az IoT felében nem tudok segíteni, mert a Visual Studiot nem tudom feltelepíteni Win7-re (mert sérült a fájlrendszerem).
(#) kasztl hozzászólása Nov 15, 2015 /

Üdv!
egy olyan kérdésem lenne, hogy autóba szeretném használni a raspberryt lámpa hűtő ventilátor, elektromos ablak, belső világítás vezérlésére, webes felületről!
Kijelzőnek ezt szeretném használni: link

Kérdésem a következő: megoldható-e lenne ez? kellene hozzá vennem raspberry relét, vagy elég lenne e csak a gyári GPIO portra kötni a dolgokat?
köszönöm
(#) pipi válasza kasztl hozzászólására (») Nov 15, 2015 /

Hali!
Ez folyamatosan üzemelne? Ahhoz szerintem nagy az rpi áramfelvétele, leszívja az akksit
(#) Pepebá válasza kasztl hozzászólására (») Nov 16, 2015 /

Üdv.
Szerintem sok és körültekintő munkával megoldható:
1. Ahogy Pipi írta az akkku hosszútávon könnyen lemeríthető, ezért külön áramforrás kell, amit a 'verda' 12V rendszere tölt. Szerintem függetlenül attól hogy non-stop vagy csak járó motorral akarod használni.
Szerintem a rendszer és a szükséges program elindítása miatt jobb az állandó üzem.
2. A gyári GPIO-k használatával vigyázni kell, nincs semmiféle védelme (könnyű tönkretenni)
Az inputokat optocsatolóval a kimeneteket jelfogókkal (vagy szilárdtest relékkel) célszerű megoldani.
3. Az I/O-k (vagy még tovább gondolva különböző érzékelők használatával) I2C kezelésére viszonylag könnyen lehet Python programot szerkeszteni.
A webes felületet hogyan gondolod, biztos hogy kell akkor a kijelző? illetve mindkettő?
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2015
(#) proba válasza kasztl hozzászólására (») Nov 16, 2015 /

Az a baj, a GPIO csak 3,3V-os arra szerintem semmit ne köss az autóból.
(#) Pepebá válasza proba hozzászólására (») Nov 16, 2015 /

Üdv.
Igen a GPIO 3,3V fesz. szinten működik, ezért kell a ki és a bemenetekre optocsatolós leválasztás.
Bővebben: Link Bővebben: Link
De egyszerűen, megfelelő optocsatolóval megépíthető.
(#) ptesza hozzászólása Nov 20, 2015 /

Üdv.

Azt szeretném kérdezni ,hogy rá tudom -e kapcsolni a banana pro kártyámra a tápfeszültséget a GPIO csatlakozón keresztül. Valamit a két nyomógombot és a 3 led-et is szertném kivezetni, az előlapra.
Hogy lehetne ezt megoldani?

Köszi.
(#) IKEnovice hozzászólása Nov 27, 2015 /

Sziasztok!

Néztétek a Raspberry Pi Zerot? Kicsit rendben van az ára... Csak már sok helyen elkapkodták Zero
(#) Mate78 válasza IKEnovice hozzászólására (») Nov 29, 2015 /

Tényleg olcsó,ennyiért csupasz mikrokontrollert lehet venni.
Nekem eddig mindig kellett az ethernet,az ezen nincs,ezért maradok a normál Rpi-nél, azért az sem drága.
(#) Massawa válasza IKEnovice hozzászólására (») Nov 29, 2015 /

Hát igen, ahol meg elö lehetett jegyezni ott 3x annyiba kerül.......
(#) IKEnovice hozzászólása Nov 29, 2015 /

Csütörtök reggel Farnell-nél 3500 HUF. Kimentem ebédelni, mire visszaértem már 5000 volt. Na mondom ezt se vesszük meg
(#) dara válasza IKEnovice hozzászólására (») Nov 29, 2015 /

Ez asztán az infláció.Bár a világ már többször látott ilyet,de manapság nálunk?
(#) t0bi válasza Mate78 hozzászólására (») Dec 1, 2015 /

Lehet, hogy ennyi volt, aztán kész, vége? Remélem, nem, mert én is ki akarom próbálni.
Sajnos csak wifivel megy, az is csak akkor, ha van USB átalakító, kicsit nehézkes, mert a wifi dongle normál USB csatlakozós. Tehát jó lenne egy normál USB rá, ha már nincs ethernet.
A másik furcsaság: a mag 1 gigával repeszt, míg a többi tipusban ugyanez csak 700 megával. Nem lesz ez túl veszélyes? Mármint a melegedés, élettartam.
Meg még azt nem értem, hogy miért nem kapcsolják be gyárilag az SSH-t. Csak ezért az egy dologért csatlakoztatni kell a displayt, egeret, stb utána már menne ezek nélkül is. Persze ez a hiányosság a régebbi tipusoknál is fennáll.
(#) Mate78 válasza t0bi hozzászólására (») Dec 2, 2015 /

Én tettem öntapadós hűtőbordát a melegedő alkatrészekre.Nálam non-stop megy egy Pi B,már fél éve, nincs vele gond.Az SSH problémára meg megoldás lehet, hogy egyszer beállítod, aztán csinálsz egy Image-t amit ráteszel az SD kártyára és kész.
Következő: »»   18 / 65
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem