Fórum témák
» Több friss téma |
Azon azt értettem hogy ki cseréltem a DIN aljzatokat jack aljzatokra a potmétereket ki tisztítottam és egy pár kondenzátort ki is kellett cserélni.
cruisher köszönöm hogy válaszoltál hasznos infót adtál mer nem tudtam hogy milyen mikrofont kellene használni
Sziasztok most vettem egy ilkyen beat minimixer 408-as keverőpultot. csak az a problémám hogy nem tudom hogy hogyan kell összekötni :/ légyszives segítsetek nekem köszönöm
Itt van róla a gépkönyv pdf-ben, leírja az elején.
http://5mp.eu/fajlok/beag-gyujtemeny/beag_akt_408_gepkonyv_www.5mp.eu_.pdf
Sziasztok.
Segítséget kérnék egy BEAG keverő beazonosításában. Hasonlít az Beag AKT-400-ra, viszont csöves a berendezés. A google csak az EAG AK706/A-t, illetve a /HP-t hozta fel találatként. A '90-es évek elején én használtam sulirádióban ezt a most számomra beazonosíthatatlan keverőt. Amit tudok róla, hogy kapcsolható volt mind a 4 monó csatornája mikrofon, illetve vonali bemetre. És az emlékeim szerint a csövezése is ugyan az volt mint az EAG AK 706/A-nak. Köszönöm.
Sziasztok.
Egy kis segítség kellene. Bár nem BEAG, de EAG AK706/A monó keverő szitázott előlap illetve hátlap fóliát, hol keressek? Google nem a barátom most..
Sziasztok! Régebben irtam a forumban hogy van egy BEAG akt-408-am töltök fel egykét képet és szeretném kérdezni hogy mi lenne ez? előfok?
Köszi az infót anyit kérdeznék még hogy gyárilag közel volt a bemenetekhez de át kellet alakitanom a bemeneteket és sajna nem fér el az eredeti helyén (azért is vágtam el ) és távolabra került kicsit messzebb ez valamit befolyásol? jah és ez a transzformátor mit szolgál?
Földfüggetlen szimmetrikus bemenetet. Mikrofonnál nagyon fontos dolog a zavarvédelem szempontjából. Nomeg némiképp "erősít" is, az áttétel miatt feltranszformálja, illeszti is a mikrofon jelét. Ezért meg még a jel/zaj viszony is jobb lesz. Nagyobb jelet kap a bemeneti erősítő.
A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2015
Sziasztok!
Akt 408-as keverőmnek 4ből 3 csatornáján nem tudom állítani a hangerőt. A potikat ellenőriztem, azok működnek rendesen, van valami ötletetek, hogy mi lehet az oka?
A kapcsolási rajzot már gondolom megtaláltad.
Fogj egy külső erősítőt és hallgasd meg érkezik-e egyáltalán jel a potikra. A rákötés okoz esetleg nehézséget?
Használtam sokat a keverőt, csak eddig megpróbáltam kikerülni a rossz csatornákat, és inkább pl a számítógépen állítani a hangot vagy ilyesmi. Van hang az összes csatornán, csak a potit hiába tologatom nem csinál semmit (1,2,4 csatornákon) , természetesen recseg meg ilyenek, de nem szabályozza a hangerőt. A 3-as csatorna rendben működik.
Az 1-es 2-es csatornákból a toló potméterek most ki vannak véve. A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2016
A rossz potit természetesen cserélned kell, a lineáristól sem kell megijedned. Ha teszel a csúszka és a test közé 2k2 ellenállást helyreáll a karakterisztika.
Elvileg az a helyzet, hogy nincsen rossz poti. Ki vettem őket, és rendben vannak. Van lineáris toló potim, a kimenetnél cserélnem kellet, de majd berakok a csúszka és a test közé ellenállást, csak keresnem kell, nem biztos hogy most van itthon. Elvileg nem a potikkal van a gond.
Ha jónak ítéled a potit, hallgass bele a csúszka után! Mehetsz tovább is a sorban következő 709-es kimenetére. Be kell a hibát határolni mielőtt bontani kezdenél!
Szerk.: a forrasztásokat átfuttatnám friss ónnal. A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2016
Megpróbáltam, visszaraktam a potikat, rengeteg háttérzaj, az 1-es csatorna nagyon torz, a potival nem tudok semmit állítani, szivesen felveszem audacityvel, hátha az segít.
A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2016
A kimeneten tapasztalható jel egyelőre közömbös, sajnos lépésről-lépésre kell haladni.
Ha mérve jó a poti, át is megy rajta a jel, de nem szabályoz, akkor a testet nem kapja meg. Ezt nézd meg szakadásvizsgálóval! A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2016
A csipogó szerint elvileg megkapja a testet az összes. most újraforrasztottam a lábakat, megpróbálom.
Mármint az összes forrasztásra gondoltam, nem csak a potiéra. Nyomkodd meg a panelt, okoz-e recsegést. Fontos megnézni a nyák felületét, van-e rajta vezetőképes szennyeződés.
Úgy néz ki javul a helyzet, a potikkal így már majdnem teljesen le tudom halkítani a mikrofont, a zúgás azonban még megvan, mondjuk lehet, hogy a kábel miatt, mert most 30cm mezei rézdrótra van rákötve a miki.
A 4-es csatorna rendben működik, a zúgástól eltekintve, de az egyesen nem tudok szabályozni, a kettes meg alig szól. Átrakjam az új potikat?
Nem tudnál egy belehallgatót készíteni? Olyan kár vaktában cserélgetni alkatrészeket.
Azt hiszem lassan célegyenesben vagyok, a háttér zaj a forrasztóállomás miatt van, adtam a 2-es csatornán levő potinak még ónt, úgyhogy ez is szabályoz már, az egyes még nem az igazi. Miből áll a lehallgató?
Erősítő bemenetéről egy-egy dróton hozol jel és testcsatlakozást. Célszerű egy aljzatot felhasználni erre a célra. Deluxe változatnál a drótok végére csipesz kerül
Összedobok egyet!
Elkészült a remekmű! Hol kellene belehallgatnom a keverőbe?
Ha szabályoznak a potik, és állítható végre a hangerő, akkor nagyjából helyben vagy.
Az AKT kimenő fokozata elég zajos, levett hangerőnél is, főleg ha még a hangszínszabályzó is emel, rá van tekerve... Akkor végül úgy néz ki a dolog, hogy a potik nem kaptak eddig rendes testet? A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2016
Legyen az első az egyes csatorna potija. A test a poti test lábára, a jelbemenetet pedig a poti másik végére, amelyik az uA739-től jön. Utána nézd meg mi jön le a csúszkáról.
Rákötéskor az erősítő legyen kikapcsolva. |
Bejelentkezés
Hirdetés |