Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Jó ezeket tudni mert bármikor belefuthat más is egy ilyen estebe. Az iletőnek viszont már sokkal könyebb dolga lessz, ha rátalál ezekre a bejegyzésekre. Grat. mégegyszer. Üdv!
Sziasztok! Van egy Panasonic TH-42PV70PA Plazma. (kidobásra vár de ha valaki tudna segítséget nyújtani hogy esetleg a hibát hol keressük akkor még kísérleteznénk mielőtt a túlvilágra jutna. Ott kezdődött hogy lakásban levágta valami a biztosítékot.,majd visszakapcsolás után kiderült hogy nem megy a TV. A TV burkolat leszedése után látszott hogy a 2 biztosítékból az egyiket kivágta( jobboldali amit bekarikáztam-amit nyíllal jelöltem az jó).
Ki lett cserélve és ugyan az a probléma. Válaszokat előre is köszönöm!
Szia! Ez az új biztosítêk is kiolvadt? Ha igen, akkor keresd meg a zárlatos alkatrészt.
Sziasztok!
Egy Mirai típusú tv-vel kapcsolatban kérdeznék. Bekapcsol, scart-on jelet adva neki hang van, de az LCD sötét és pár csík jelenik meg rajta. Minél tovább van bekapcsolva, annál több csík jelenik meg és annál világosabb szürkéskék lesz a képernyő, mintha a fényerőt folyamatosan növelném. Ez LCD vagy Tcon hiba? Ki-bekapcsolás után nem mindig ugyanott jelenik meg az a pár csík, bár a jobb oldali, az mindig elsőre látható. LCD típusa: Chi Mei V320B1-L06 Rev.C1, Tcon: Dynamic D0-V094V-0 E150630 Valamint a main-on több helyen valamilyen koszt találtam. Ez a harmadik képen látható. Ezt ESD védett ecsettel, amennyire lehetett és hozzáfértem, lekeféltem. Ez is elég érdekes, nem tudom mitől volt rajta. Előre is köszönöm a segítséget! Üdv: spgabor
Hát ez nagyon lcd panel hibának tűnik
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2015
Szia! Igen,az új biztosítékkal bekapcsolva levágta a lakásbiztosítékot is meg a tv be is levágta.
Rendben, tehát meg kell keresni a zárlatos alkatrészt. A zárlatos alkatrész pedig az, amely a tápfeszültséggel párhuzamosan van kötve és legfeljebb csak pár ohm az ellenállása.
A piros körben levő alkatrészt ellenőrizném, hogy sípol-e a multiméter a lábain. A sárga körön belül látszódik, hogy a panel el van színeződve.
Köszönöm a válaszokat.A napokban meg is nézem amiket írtatok.Most nem vagyok a cucc közelébe,a "piros körben lévő alkatrész" ha jól látom az egy Tranzisztor-hűtőbordán? A "sárga körben" meg lemérem a diódákat.
helló:van egy FOCUS 120-cm Plazma tv bekabcsol hatócsak nem csinál semit se hang se kép akitud segtsen elöre is köszönöm
Egy pontos típus nem ártana Abból remélhetőleg kideríthető,hogy mi van a dobozban?? LG, vagy Samsung, a biztikkel kezd. STBY led világít, elaszik, színt vált bekapcsolásnál stb. Egy kép is jól jönne, a beléről.
Az lehet a baj , hogy ha csak
Idézet: , akkor lehet közelebb kéne állni hozzá . „hatócsak”
Üdv: Phocus Plazma.NR PDP 42 PDS Samsung és ki kapcsol zöldenvilágit. bekapcsoláskor kéken be kapcsol STBY a Led
A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2015
De hogy tévesztett, mert nekem nem jön ki sehogy sem a szétválasztás. Elnézést az offért, de szeretném tudni.
Nos a tévé kikapcsol , akkor zölden világít a led , de ha bekapcsol , akkor kéken bekapcsol a STB led , vagy hogy is ???
Bekapcsolható, de csak.... Értem és köszönöm!
Üdv!
Egy Thomson LCDB03BBK tv szomorít. A kisebb gond, hogy nincs háttérfény, a nagyobb, hogy rossz benne egy G768B ic. Ennek helyettesítésére kellene megoldást találni. Sajnos nem kapható kis hazánkban. Ez a ventilátorokat hajtja ellenőrzi. Talán be lehetne csapni valahogy a rendszert?
Hátha ez hajtja , akkor ? Hogy szeretnéd átverni ? Hány voltos a ventilátor ?
A ventilátort bármivel hajthatom. A gondom,hogy ez a kis "piszok" kommunikált a procival. Erre kell az átverés
Egyébként lehet kapni igaz nem itthon , de nem is olcsó .
Egyébként nem lehet mivel az ic - én belül van egy control logic nevezetű egység , ami felé megy jel a fan control felöl , és úgy megy a processzor felé.De ha bármi miatt is sérült , vagy a fan control , vagy a control logic rész , akkor nem fog jel menni a processzor felé. Amúgy miért ment ez tönkre ? A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |