Fórum témák
» Több friss téma |
Ezt lehet, hogy félreértem, de pufferkondi nélkül nem jó ötlet a PWM-et próbálgatni. Valami minimális érték-pl. 10 µF legyen ott, és inkább legyen leválasztva a terhelés zöme.
Ha a FET azonnal zárlatba megy, akkor a PWM vezérlő és a FET közötti pár alkatrész, illetve jó eséllyel a PWM vezérlő is biztosan halott, meg a környezetében még pár alkatrész. Ne is próbálgass addig, amíg azokat ki nem cseréled, fel nem méred, csak felesleges idő és pénz.
Nem lesz baja a pwm nek az izzó megfogja .Viszont nem tiszta a puffer beszerelése , és azért lett ez a tanács adva.A képen látottak alapján külön van mindentől a nyák lap , így nincs rajta terhelés.És elsősorban a primer oldali hiba , vagy zárlat kiderítése a cél ami szerintem szerelési hiba lesz , mivel előzőleg nem volt ilyen hibája , csak miután a donorból át szerelte az alkatrészeket , és beüzemelte .
A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2015
Már nem tudom rendesen követni a dolgokat itt, de: A monitor soha nem működött (nálam) és a donortáp amiből kibuheráltam a pótalkatrészeket, nagyon hasonló az eredetihez, de nem teljesen ugyanaz. (Egy Fujitsu B17-1 ből van) Viszont a puffer kondi tuti, hogy jól van berakva, mert a jelöléseket mindig 2x is megnézem! Azért van most felül a ragasztó, mert a másik tápban "hanyatt fekve" volt mert mint írtam, a két táp nagyon hasonló, de mégsem ugyanaz.
Nyilván értékesebb monitorokat érdemes megmenteni, eleinte meg fő a tanulás
még mielőtt félreértenétek, mert nekem is az elvem bármi megmentése és a T.E. szembe köpése, egyszer még levágott lófejjel ébredek
Számomra egy 17-es monitor ugyanolyan érték, mint egy például egy 22-es, vagy még nagyobb "vágódeszka". (Most éppen egy 22-est használok, annyira nem ragad magával..) Ha sikerül megmenteni, az sikerélmény, mérettől függetlenül. Vannak akik örülnek szépen, egy jó kis 17-esnek is, ha normális áron jutnak hozzá, kitűnő állapotba hozva.
A levágott lófej igencsak érdekes hasonlat, Don Zsoltee!
Csak magadat kell kövesd , és pláne te tudod milyen alkatrészeket cseréltél a két táp között.
Viszont a primer oldali hibát csak úgy tudod meg , ha úgy cselekszel ahogy leírtam.Az meg a másik , hogy így további meghibásodásokat kerülsz el addig amíg valóban jó lesz az a táp.
A lófejből lehet a legjobb halászlevet főzni!
A Viewsonicnak nem voltak rossz monitorai, ez is talán MVA vagy PVA paneles lesz, érdemes meglesni.
Sziasztok!
Egy megint nagyon régi elfekvő monitort túrtam elő. Ez egy orvosi monitor gyárilag: BARCO MFGD 3420. Csatoltam egy kis panelról képet, amin zárlatos jópár alkatrész és ezért nem indul el az egész. Rajzom sincs hozzá a javításhoz. Ilyet honnét tudnék szerezni, hogy működjön. Ez a kávába volt beépítve, valószínűleg a külső fényviszonyokat közvetíthette a vezérlésnek.
Sziasztok!
Van egy Philips Brilliance 190CW monitor nálam. Jelenség: nem reagál bekapcsolásra, semmit nem csinál, régebben még kicsit erőlködött, de nem kapcsolt be (még régebben működött ) Forrasztás megoldható. Kondicsere, vagy mi orvosolná?
Sziasztok!Tudnátok nekem segíteni, autórádió lcd világosban nem látszik viszont a háttérvilágítás működik.Az a kérdésem,hogy az lehetséges , hogy idővel elfárad a led és halványan világít vagy más a probléma?Illetve még egy kérdés,találtam a neten egy hasonló háttérvilágítást ami 8-13 volton üzemel használható lenne ez?köszönöm
Régebbi rádiók háttérvilágításként használtak ún. rizsszemizzókat, lehet ezekből égett ki pár db.
Amúgy a led nem fáradékony, max csúcsra van járatva és megdöglik (először csak discozik) Üdv
Azt mondod, hogy viszont a háttérvilágítás működik., majd találtam a neten egy hasonló háttérvilágítást ami 8-13 volton üzemel használható lenne ez? Ha működik a háttévilágítás, akkor miért azt akarod cserélni?
Szia a háttérvilágítás működik csak kevés a fénye. Műanyag plexi két leddel.A ledek lábain 2,5 voltot mérek külön-külön. Ha az lcd-t hátulról egy lámpával megvilágítom tökéletes. Szerinted mivel lehet a gond? Gondolom új korában jól működött.Köszi.
keress megyúlott soros ellenálást szerintem a 2.5v kevés egy fehérlednek.
Sziasztok!
Van egy ACER ASPIRE 5738 laptop nálam, aminek nincs háttérvilágítása, ugyanakkor servegő hangot ad ott, ahol az invertertől jövő a vezetékek bemennek a kijelzőbe. Hogyan tudnám ellenőrizni, hogy az inverter még jó és csak csőcserére lesz szükség? Köszi.
Szerintem inkabb vezetekcserere lesz szukseg. A serceges valoszinuleg athuzast jelent, ergo van meg inverter, ami a nagyfeszt eloallitja.
Masik lehetoseg a trafo szekunderenek athuzasa, akkor sajnos uj inverter. Az, hogy hol hallod, sajnos nem utal a hibara, amig tenylegesen le nem veszed a burkolatot, altalaban kekes derenges vagy szikra mutatja teljes sotetben az athuzas helyet. A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2015
Köszönöm a tippet. Kipróbáltam a "sötét tesztet" és végig a vezeték mentén volt a szikrázás. Ha mozgattam, volt olyan pozíció, amikor megszűnt a sercegés és megjelent a kép.
Jól sejtem, hogy a vezetékcseréhez teljes szét kell bombázni a kijelzőt?
Nekem még sose volt olyan mázlim, hogy egy ilyen sercegő áthúzásos dolog nem csőhiba, hanem egy kábel sérülése miatt lett volna (mitől is sérülne meg a kábel?)
remélem neked nagyobb szerencséd lesz. Ha kérhetem, lefényképeznéd a hibás kábelt és feltennéd? Köszi, üdv
A vegig a vezetek menten elegge gazos, mert az talan azt jelenti, hogy valamitol atvezet a szigeteles. Esetleg valami sos vagy cukros level leontottek?
Nem tudom, meddig serceg, de esetleg meg lehetne probalni belehuzni meg egy zsugorcsobe, de csak akkor, ha a haz es a vezetek kozott van az athuzas. Ha a ketto kozott, akkor csak az egyiket . De ha nem fer el, akkor en ugy csinalnam, hogy kozvetlenul a csatlakozo alatt vagnam el mindket vegen (leven, hogy a masik fele direkben van pothegesztve a csore) es tulajdinkeppen betoldanek egy masik, ugyanolyan feher-rozsaszin kabelt (egy masik, roncs kepernyobol, szilikonszigetelesu kabeleket kapni is lehet egyebkent). Siman forrasztanam, a kapcsolodasoknal meg zsugorcsoveznek.
Csak annyit jelent, hogy a végéről leszakadt a kábel, így bárhol a GND-hez húzott a fesz a csőről.
Ééés bingo!
Este szétszedtem és valóban a cső egyik végén elengedett a ponthegesztés. Nagy nehezen ráaplikáltam a vezetéket és tesztként rádugtam az inverterre: szépen begyulladt. Most már csak azt kell kitalálnom, hogy rögzítsem (forrasszam), szigeteljem. Majd ezután jöhet az legózás .
Egyszerűen forraszd rá, nem hegesztve van az.
O vezeteket irt...olvass vissza. Igy inkabb a csatlakozo leszakadasara tippeltem volna inkabb.
Nema gyereknek anyja sem latja a fatol az erdot
Sziasztok,
Szeretnék egy 22"-os Samsung LR22WS monitort feltámasztani. Alap probléma az volt az előző gazdája szerinte,hogy a háttérvilágítás csak egy pillanatra van. Egy TV szerelő ezen hibajelenség alapján a csövekre gyanakodott és kiszerelte őket és elkezdte átépíteni LED világításra. A probléma viszont továbbra is fent állt. Miután hozzám került szétszedtem és a következők fogadtak. Az inverter trafó egyik kimenete két lábas ellenállással össze volt kötve és az ellenállások alatt lévő gyárilag beforrasztott SMD ellenállások elégtek (a megégett panelről csatolom a képet). Mérés után kiderült, hogy a trafó ezen két pontja szakadt és semmilyen formában nem lehet rajta mérni semmit. A trafó másik kimenetén 1015 OHm-ot mérek. Az első kérdésem az volna, hogy az elégett ellenállások valahogyan megfejthetők-e (sajnos a felirat nem olvasható azon ami egyben maradt a másik teljesen szétéget)? A másik kérdésem az volna, hogy jelenleg C09TM26A számú trafót nem találtam elérhetőt esetleg a következő jó lehet bele? Trafó Segítségeteket előre is köszi A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2015
Ha jól látom ,akkor a megégett ellenállás párja , tehát a másik oldalon 56 kohm.Elvileg a megégett ellenállás is ennyi kell hogy legyen.De a legbiztosabb , ha megkeresed a rajzát , és onnan pontosan beazonosítod.
Sikerült a csőcsere a 22-es LG-n (bottal üssetek ha mégegyszer ilyen melóba belefogok)
Én nem tudom, ti hogy csináljátok, de, hogy ez nem földi halandónak van kitalálva az biztos, legalábbis az én mércémmel mérve. Cseréltem már 15-ön, de az sehol nem volt ehhez. Pár képet mellékeltem, már ott megállt a tudomány, hogy, hogy veszem ki a rossz csüvet. Hát ki fogtok röhögni, de levagdostam mindkét összekötő kábelt, a szilikon foglalatot pedig gillette pengével fölvágtam. Az eredmény jó lett, viszont bárhogy vigyáztam a tisztaságra, (fölnyaltam a műhelyt ) ilyen szép rend még sose volt, mégis került pár kosz atom a kijelző és a háttérvilágítás panelje mögé Szerencsére nem túl észrevehető. Üdv és le a kalappal aki ebből él |
Bejelentkezés
Hirdetés |