Fórum témák
» Több friss téma |
És ki javította? Mutass már egy fotót a cuccról. A TVről is. Az átforrasztásokról.
Én nemnéztem a videot.. Nézd meg ott, hogy +vagy -.. Ezek allergiásak rá. A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2015
magas feszültséget pontosan nem nálam volt szenesre volt kicsit égve ott ahol a 220 megy be. azt le tudom fotózni, de a tv-vel kérlek várjunk egy kicsit mert azóta csövön jó, ha mégegyszer csinálja küldöm az összes fotót arról is.Közben visszaraktam a hátlapot és rögtön a szokásos csíkozás fogadott. Most leszedem kíváncsiságból akkor mi lesz. Ime a dvd:
Tehát a tv ha keret nincs rajta akkor működik általában a panelek felülről:
Visszaraktam a hátlapot a tv-re egyből csíkos lett, de most kb5 percen belül lett kép, ha nincs rajta a hátlap akkor mindig egyből bekapcsol vajon? több kép:
Najó. Én kiszállok.
Ez nem Táp gond. Szerintem MAinboard. A forrasztási oldalról többen látnák, hogy mit javítottatok. Ezt igy nehéz elkezdeni gobozni. Az elejéről kellene. Tápfeszek megvannak -e. Szerintem bízd szakemberre.
szia egyébként megtaláltam a gépemre lementettem egy raw fájlba a hdd-m tartalmát ez alatt van 14 db számozott zip fájl kb 700 mb körül ami a lényeg valahogy ezt kellene felmasolni a hdd-re csak ugyan hogy? A Panasonicos szervizes fickóval már párszor beszéltem (Videopart kft) XI.ker , elmondása szerint ők is ugyanígy próbálták de még soha nem sikerült nekik sem egyszer sem,azt mondta max A MATSUSHITA úr szokott nekik újat küldeni amin adottak a dolgok. De kizártnak tartom hogy ne lenne megoldása, azt kérte ha sikerül, mondjam el neki. Youtubon is van link ahol valaki élőben megcsinálja...
Hirens boot - Próbálj visszaállítani..
Valószínű masterbootként kell megjelölni a partíciót.. A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2015
Emlékezetem szerint a win nem látta simán, azt hiszem úgy kezeltem a dolgot mintha elveszett adatok lettek volna és amit láttam tudtam vagy valamire tartottam adatnak azokat húztam be win alá avik mp3 ak és a zipek
Ez nem fog menni , mert pont a rejtett partíciót nem látta a win ami a lényeg lett volna.Aztán csináltál egy mentést utána meg egy formázást ez , így nem lesz jó.
igazán nem értem őket, ott a firmware ami azért van, ha elromlik a hdd és kell rá, le tudd tölteni és fel tudd tenni. De mindez nem megy. Közröhely az egész cég. És mért nem tudom használni a dvd-m lemez lejátszóként akár? Nem lehet..Talán ha szerzek egy ilyen hdd-t ami mégabban a jó állapotában van és az egész hdd-t lekopizom a másikra.De azért küzdök, gondolkozom...még arra gondolok hogy rosszul írjuk ki és az a baj..
Lehet próbálkozni kíváncsian várjuk a fejleményeket.
szia előkerestem a pana dvd iróról lementett anyagot és gondolom az swf fájlokat kéne valahogy rátenni a hddre 17 , db egyforma fájl összesen 34 mbyte de lehet egy is elég (az 2 mb) itt hexaban vannak irva dolgok....
Sziasztok!Vettem egy medion md 30048 tipusu lcd tv-t.Olyan hibajelnséget produkál,hogy bekapcsolás után kb 10 perc mulva,a képernyőn vizszintes csikok vibrálnak.Mi lehet a hiba?
kép:
Mainboard hibára tippelnék. PRóbáld a main-t hűteni/fűteni, ha előbukkan a hiba, vagy elműlik valamelyikre akkor megvan a válasz.
Az nem így jelentkezik. Egész sorokat, oszlopokat érintene és a mintája is eléggé klasszikus.
Töltök fel nagyobb méretű képet,hátha azon jobban látszik a hiba.Valami túlmelegedhet szerintem,de nem tudom mi.
Bővebben: Link Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2015
Csak hasonló hibát láttam.
Buvarruha írta mainbord , és valószínűleg az is lesz, megnézném a mainboard táprészét. Vagy ahogy javasolták hideg/meleg teszt.
Ezek után már 100%, hogy a hiba a main-en keresendő, RAM hiba is lehet.
Mainboard-ot hol vehetek hozzá?Sajnos ilyen kicsi ic-t nem tudok kicserélni mint a ram.
A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2015
Előb ki kellene deríteni, hogy mi is a probléma pontosan. A google segít abban, hogy hol tudsz venni hozzá, de ne számíts arra, hogy bemész egy boltba és leemeld a polcról.
Ma kivittem a tv-t a hideg műhelybe.2 óra után sem jelentkezett a hiba.A mainboardon lévő
MST9E88-LF számú ic melegszik,valószinűleg szobahőmérsékleten ez melegszik túl. Mi okozhatja a melegedést?Vagy.Lehet-e rá valamilyen hűtést kitalálni? alaplap kép:Bővebben: Link Ez nem az én tv-mből való kép,de ugyanez az enyém is. Link javítva. Használd a link gombot! -moderátor- A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2015
A melegedés teljesen normális, a panel szakadása, vagy az IC-n belüli szakadás, kontakthiba a hiba oka. Épp kezdtem volna magyarázni, hgy hogyan is találhatod meg pontosan a hibás alkatrészt, de írtad, hogy űgysem tudod kicserélni tehát mindegy is. Irány az eBay, ali vagy mittudomén és vadássz hozzá alaplapot. Nagyon ritka esetben SMD kondenzátorok is okozhatnak ilyet, de talán említésre sem méltó. Ha van oszcilloszkópod, méregesd végig a tápokat, hátha találsz zajos tápfeszt.
Kondenzátort vagy egyébb alkatrészeket kitudok cserélni.De BGA forrasztóm nincs.Kézzel meg nem merem megcsinálni.Egy T-CON panelen próbálkoztam egyszer,de addigra már lerendeltem az újat.Oszcilloszkópom sincs.Van valamilyen ötleted,hogy hogyan tudom megkeresni a hibás alkatrészt?
Úgy, hogy frissen indítva melegítgeted, de nem az egészet, hanem "foltokban" hőlégfúvóval valahogy leszűkítve a végét, hogy ne fújjon nagy felületet.
Üdv mindenkinek! Lenne egy kis problémám adott egy orion lcd tv-m és az a baj vele h bekapcsolas utan nem add képet csak csikozik de eddig max egy fél ora után beindult de most már 4orája ugyan ugy van mi lehet vele?ötletek esetleg megoldast valaki??
Esetleg milyen jellegűek ezek a csíkok ?Kép lenne esetleg róla ?
röpke 5és fél óra alatt most jött be a kép hibátlanul csakk boszantó h mindenn nap mikor hideg várni kell oly sokat
|
Bejelentkezés
Hirdetés |