Fórum témák
» Több friss téma |
Hello!
Talán inkább az első számsor a lényeges a trafón...vagy nincs rajta?
Én is megszenvedtem az enyémmel (15,4-es noti kijelző) de nálam az okozta a gondot, hogy a kijelző sérült ott azon a részen, ahol a csőről lejött a vezeték. A kontakthiba miatt jelentkező hő hatására megolvadt néhány dolog, emiatt azon a részen elszíneződött a kijelző... És persze emiatt nem is tudtam olyan pontosan visszatenni a csövet.
De még így is jobb, mint amikor nem világított .
Siasztok!
Van egy LG 1730-as monitor, ami annyit csinál, hogy nehezen gyújtja be a csöveket, (nem is ér végig teljesen a fény) majd 3 mp után lekapcsol. Az összes kondit kicseréltem, a csövek pedig jók. Mi lehet a gond? Az inverter trafók is jónak tűnnek. (1.280 körül mutat) Üdv.
Melyik? Megírnád konkrétabban? Nem vagyok profi
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2015
Nem, jobb oldalt van kettő. Vagy az vagy a meghajtás.
Tehát az inverter trafók közül az egyik? (Vagy esetleg mindkettő...) A meghajtásnál mit keressek esetleg? Köszi
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2015
Szerintem igen , de majd a kollégák kijavítanak ha nem.
Hello!
Idézet: „összes kondit” ...a kékeket is?
Sziasztok,
Sikerült a 22-es monitor inverter részét visszaépíteni és pótolni a a trafót is. A trafó pótlása után a javasolt 56K ellenállást beforrasztottam (a neten kicsit keresgéltem én is és pár fórum átolvasása után ott is ilyen értéket írtak) valamint megszüntettem fél tucat zárlatot amit az előző emberke csinált benne aki a ledesítést próbálta meg. A helyzet egészen jó a a monitor most már bekapcsol és a csövek is szépen világítanak vagyis világítottak kb fél percig mert az ellenállások szintén elégtek. Mit érdemes még megnézni, esetleg nagyobb értékű ellenállások kellenének oda?
A kékeket nem kellett, mert azok jók. De azóta már rájöttem mi volt a gond, szóval probléma megoldva. Köszi.
És el is árulod? Hátha okosodunk egy kicsit...
Ebből nem okosodtok, vagy mégis? Egy db kondi kimaradt a szórásból. (Nem volt púpos, ha jól emlékszem 820uf 16v) végül kicseréltem azt is és jó lett a monitor. Tényleg örök tanulság, hogy át kell kondizni az egész tápot, mielőtt elkezdünk töprengeni egyéb hibákon.
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2015
Idézet: ...akkor nem jól fogalmaztál!„Az összes kondit kicseréltem” Inkább azt kellett volna írnod: "az általam rossznak vélt elkókat kicseréltem" De a lényeg, hogy jó lett! A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2015
Visszaolvasva az első hozzászólésodra, nehezen tudtam volna elképzelni, hogy ilyen jelenséget okoz 1 db rossz kondi, ráadásul az 5 voltos ágba.
Annyit megtennél még, hogy leméred, mennyi kapacitás hiányosság okozott ilyen galibát? Üdv
Az a durva, hogy ma kicseréltem egy kondit, ami mérve jobb álapotban volt, mint amit beleraktam (újat persze) mégsem ment vele a monitor olykor. Ugyanis szakadt volt néha..
Én még így nem jártam, ha mérve jó volt akkor tényleg jó volt, mondjuk olyan volt, hogy kiszakadt a lába, de az eléggé extrém fizikai hatást kapott.
Rövid életű volt a dolog, mert foltos volt a kijelző és addig próbáltam javítani, amíg sikerült eltörni a csövet...
Sikerült szereznem pár darab törött 7"-os törött kijelzőt, amiből kiszedtem a LED sorokat és ezzel szeretném pótolni a csövet (mert, hogy eléggé low budget megoldás kell ). Ezzel tök jó, még a folt sem látszik annyira. Tud valaki segíteni, hogy honnan vehetek a ledek meghajtásához ~12V-ot? Első körben megcsinálom fix fényerővel, azután majd lehet, hogy tovább fejlesztem.
Sehonnan, nincs 12V a notiban, az aksi fesze s alacsonyabb általában.
Aliexpress-en láttam megoldásokat, amik elvileg azt tudják, hogy a CCFL inverter helyére betehetők és ledet hajtanak meg. Ebből arra következtetek, hogy arrafelé lehet valami, ami alkalmas erre.
Egyébként a ~12V csak sacc volt, mert most PC tápról hajtottam meg a ledeket de elég lehet kevesebb is.
Ha 5V-ról megy az inverter, akkor 5V-al kell megoldani igazából ennyi.
Sziasztok!
Van egy Samsung 932B 19" monitorom (kb. 7 éves), amit utoljára úgy csomagoltam el, hogy még működött. Majd 3 hónap várakozás után előkaptam, de sajnos háttérvilágítás már nem volt rajta. Fénynél látható, hogy kép van. Szétszerelés után megörültem a púpos kondiknak, de sajnos csere után is ugyanaz a helyzet. A panelen más hibára utaló jel nincs. Esetleg valakinek valami ötlete? Amit előre is köszönök.
A biztosítékot ellenőrizd (zöld ellenállásra hasonlító alkatrész a szekunderen). Cseréled és menni fog.
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2015
Szia!
Köszönöm a segítséget. Holnap megyek is venni bele egy biztit. Szakadást mutat, tehát nagyon bízok a megállapításodban. Arról nem is beszélve, hogy máskor is segítettél, aminek köszönhetően most arról a monitorról írok, amit megjavítottam annó általad. Szép estét!
Én azért megmérném az inverter fet-eket, nincs-e zárlatba valamelyik, mert az a bizti valamiért kiment, tapasztalatom, hogy a rossz kondi tud ilyet okozni.
Üdv A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2015
Szia!
Bizticsere után a monitor kifogástalan (kopp,kopp,kopp) Ismét tiéd a tiszteletem. Szép estét!
Nekem is van itthon egy pont ugyanilyen monitorom, bár én akkoriban (kb fél éve) nem kaptam ITT ilyen segítséget! Érdekes?
Szia!
Ha még nem működik, akkor próbáld ki a kondicseréket (tápcsatlakozós panel). Egyedül a legnagyobb kondit nem kell cserélned, ha nincs "kinyílva". Plusz azt a zöld ellenállásszerű biztosítékot cseréld le és remélhetőleg neked is menni fog. Én nem kaptam pont ugyanolyan biztit (3A helyett 3.15A-es és kerek. Kicsit fabrikálni kellett, de sikerült. Remélem segítettem |
Bejelentkezés
Hirdetés |