Fórum témák
» Több friss téma |
Megnéztem, sajnos nem coff-ba van állítva, a másik lehetőség ELF/DWARF, és ebben van.
Először az nézd meg, hogy a jelzett helyen létrejött-e az .ELF állomány:
C:/Elektronika/PIC/MPLABXProjects/Project5.X/dist/default/debug/Project5.X.debug.elf Ha nincs ott, akkor a build valamiért elakadt, de ekkor valami másik (korábbi) hibajelzésnek is kell lennie.
Ez a fájl megvan, jópár másikkal mellette (cmf, elf, hxl, map, obj, rlf, sdb, lst, sym).
Előtte nem keletkezett hiba. A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2015
Semmi esély rá, hogy én ezt az áramkört debuggolni tudjam?
Kipróbáltam egy másik projekttel is, ugyan ezt csinálja. A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2015
Sziasztok! Hogyan lehet txt file-t hex file-re konvertálni vagy a picbe beírni?
Szia!
Elméletileg lehetne, simán átnevezet a txt-t asm-re és Mplab-bal lefordítod. Én megpróbáltam, de egy rakás hibát adott fordításnál. Nincs ennek mégy valami része valahol?
Ezen a fórumon van egy Nokia 3310 kijelzős termosztát. Ezt szeretném kipróbálni de még nincs bent a program addig nem is állítom össze..
Megpróbáltam átnevezni hex-re de hibás hex azt írja a programozó.. Viszont vannak az oldalon másik txt flek melyeket ha átnevezek simán beírom a pic-be. Megpróbálom egy másikkal..
Ez egy forrás fájl, biztos, hogy először fordítani kell, csak az után PIC-be programozni.
Valószínűleg az van (nem vagyok benne biztos, nem vagyok nagy programozó), hogy ez nem assembly nyelven van írva csak hasonlít rá, ezért ad hibát a fordító.
Viszont nemrég pont hasonlóval foglalkozott itt valaki, ott is Nokia lcd volt, de 12F PIC-kel. Szerk: Bővebben: Link itt van benne hex is. A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2015
Köszi! Igen láttam de az csak hőmérő Nekem termosztát is kell...
Értem. Ha jól láttam basic-be van írva. Biztos jön valaki később aki ért hozzá.
Jól látjátok, PIC BASIC Pro kell a lefordításához. A forrásfájl fejlécében szépen látszik is.
Ja! Épp csak nem verte ki a szemem.. Hát nekem nincs olyanom sajnos, pedig szívesen segítenék...
Előfordul. Sajnos én sem ezt a BASIC-et használom.
A forrás PIC Basic Pro nyelven íródott. Jó sokat kellett gyötörni mire lefordult. Nem egyszerű ennél a fordítónál elépni, hogy a konfigurációs biteket a forrásból be lehessen állítani.
Köszönöm! Ha lesz időm megépítem az áramkört hozzá!
Már miért ne lenne rá esély? Elfelejtettem mondani, ha elf-en van kipróbálhatod coff-ra állítva is. Azt írtad, megvan az elf file, de jó dátummal?
Aztán jöhet az, hogy létrehozol egy új projectet és belehúzod a már meglevő fájlokat. Következő, hogy eltávolítod az MplabX-et meg az XC8-at és felteszed a legújabbat, bár azt olvastam, hogy még a 3.05-ben is előfordult ez a hiba, de lehet, hogy más funkciókat érint. Ha végigmentél ezeken akkor tovább elemezzük a problémát. A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2015
Érdekelne nincs-e valahol olyan kapcsolás gyűjtemény amiket fel lehetne használni PIC-"perifériákhoz"?
Gondolok itt pl: - 230V meglétének figyelése (kondi-ellenállás-greatz-optocsatoló) - 230V-os kimenet megvalósítása (nullátmenetkapcsolós triac) - Relés kimenet ( tranzisztorral, védődiódával) - 0-10V Analóg kimenet PWM kimenetről - 4-20mA kimenet - 4-20mA bemenet - 0-200mV-os bemenet - szint illesztő RS232 kommunikációhoz stb...
Hali. PIC kimenetén egy multiplex kijelzőt akarok hajtani. Közös anódos kijelző, ehez kellene valami tranzisztoros kapcsolás. Milyen tranzisztort használjak? Próbálkoztam BC327el, de nemnagyon értek hozzá..
A BC327 is megfelel vagy szinte bármelyik PNP típus, ha aktív 0 logikát használsz vagyis ha akkor kapcsolod be ha a PIC lábát földre húzod. Aktív 1 logika esetén vagyis ha a PIC lábát tápra húzáskor akarod bekapcsolni akkor NPN tranzisztor kell. Konkrét típus függhet a kapcsolandó feszültségtől és a terheléstől, de mivel egy kijelző legtöbbször 5-12V körül működik és egy szegmens áramfelvétele 20mA körül lehet általában ezért mondtam, hogy szinte bármelyik típus megteszi. Na persze azt sem mondtad mit akarsz kapcsolni a tranzisztorral, de gondolom a közös anódot. Gugli sok találatot ad kapcsolásra, pl:"common anode multiplexing" címszó alatt, de ha megmondod konkrétan mit és hogy szeretnél működtetni esetleg kapcsolást is adunk.
Dehogynem. Komplett perifériákat és kapcsolási rajzokat találsz neves cégek logóival. (vicc volt). Viccet félretéve - erre van a net: mikroelektronika , analóg input , 230V meglétének figyelése egy sima relével is megoldható. Folyamatosan húzva tartod - ha elenged megszűnt a táp. Relé meghajtásához eleve vannak relékártyák de ULN2803-al is egyszerűen meghajthatsz 8db-ot.
A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2015
Magyarul egy PLC-t akarsz készíteni PIC-el, legalábbis a felsorolt paraméterekből mi másra lehetne következtetni...
Erre is van megoldás, mert nem te lennél az első, csak kicsit vissza kellene olvasni...
Nekem úgy is jó, ha a tranzisztor akkor kapcsol, ha a pic kimenete log. 1.
Egy nagy led kijelzőröl van szó, multiplexbe, ami közös anódos. Egy szegmens 3 piros led. Egy led 2V 20mA. 12Vrol hajtanám, tehát olyan előtét ellenállás is kell. Ehez kellene kapcsolás.
Ha magas szintre akarsz kapcsolni akkor NPN tranyó kell. Olvad el ezt, világos lesz egyből: Bővebben: Link
Nem volt pontos a leírásom. Nekem a közös anódokat kell kapcsolni. A katódokkal nincs gondom, csak a segmenseket nem tudom kapcsolni.
Tessék.
Komplett perifériák, kapcsolási rajzzal, neves cégtől. Minden manual-ban, ott a kapcsolási rajz is. Vannak komplett fejlesztőpaneljeik is szintén kapcsolási rajzokkal. Érdemes az AVR-es paneljeiket, tartozékaikat is meglesni. Bár lehet pont az nincs náluk amiket itt felsoroltál. De keress rá angolul a google-ben, hamarabb megoldást találsz mindenre. kameleon2:
Minek túl bonyolítani? Fölösleges az a sok tranyó.
Ha jól értem valami ilyesmire gondoltál. Ajánlom az NPN tranzisztrosat, de ha PNP-set akarsz azzal sincs baj, csak ki kell próbálni, mert ott a vezérlő fesznek minimum annyinak kell lenni mint a táp, ha ez teljesül akkor az is működik, ha nem akkor van az amit Hp41C mester javasolt. Szerk: Ellenállások értéke tápfüggő, csak odaírtam egy durva értéket. Naja, meg ha sorban van mint ktamas kolléga csatolt rajzán akkor nyilván magasabb a tápfesz és a csatolt linkje alapján megtalálsz mindent. A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |