Fórum témák
» Több friss téma |
Idézet: Én elkérném a feleslegesen kiadott pénzemet a "gépészemtől" és vennék egy kész dolgot mondjuk innen választva.„Sajnos a gépészem alul tervezte a motor teljesítményét” A témát meg áthelyeztetném ide.
Üdv!
Mindkettő. A kondit kicserélném a szivattyúba belenéznék ha nem nagy meló, esetleg kitakarítanám. Azért egy cseredarab vésztartaléknak?
Üdv! Ezekre a szivattyúkat illene nyáron is hetente-havonta beindítani 5 percre. Akkor nem szorulna meg, csak ezt általában nem teszi senki. Egyébként a szivattyú végén lévő csavar kicsavarása után egy csavarhúzóval megmozgatható a forgórész még áram alá helyezés előtt.
Gondolj bele, milyen víz lehet a rendszerben és ebben áll kb fél évet a fűtési szezon után.
Sziasztok!
12V-os egyenáramú mini motorral kapcsolatban lenne kérdésem, nem tudom, van-e külön ennek topik, elnézést, ha rossz helyre írtam. A típusjele RS-360SA. Az enyém tönkrement, segítséget abban szeretnék kérni, hogy hol találok ugyanilyet, vagy ennek megfelelőt? Köszönöm előre is az ötleteket.
Üdvözlök mindenkit!
olyan kérdésem lenne a hozzáértőkhöz, hogy újjabb fajta aluminium házas evig villanymotor rögzitő talpat hol tudok szerezni? van egy peremes szivattyú motorom, de a talp nincs hozzá, úgy emlékszem hogy ezeknek a talpa leszedhető, ha nem jól emlékszek akkor elnézést- István
Sziasztok.
Az alábbi videóban egy felsőmaró kommutátorának a szikrázása látható. A gép üresen jár. Szerintetek normális hogy ennyire szikrázik? (Nem tudom hogy most valami baja van vagy ez így megfelelő.) Kommutátoros motoroknál nem láttam még ilyen erős szikrákat. Videó
Nem az igazi ez így. Szerintem takarítsd meg a kommutátort és próbáld újra. Cserélted a szénkefét benne vagy ez már hozzákopott a kommutátorhoz? Rugóerő megfelelő?
Sziasztok! A lamináló gépemben van egy 230v os kis motor ami néha bekapcsolásnál pillanatra a másik irányba kezd forogni aztán észhez tér és megy rendesen ( ezzel nem is lenne baj, ha nem 2-10mp ként kapcsolgatnám be ugyanis nyák laminálóként szolgálna. Mikor még relés vezérlője volt ritkábban csinálta, viszont most átalakítottam nullátmenetes optotriak vezérlésűre és szinte minden bekapcsolásnál meghülyül. (hasonló kismotor mint a mikrókban a tálca mozgató motor.
Ezt miért csinálja? Elvileg csak egy irányba foroghatna, illetve mit lehetne ellene tenni? Segítséget Köszönöm. A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2015
Mechanikusan kell reteszelni az ellenkező irányt. Például a régebbi mosógépek programkapcsolójában is így oldják meg. Ez a fajta motor ilyen, bizonytalan merre indul el.
pedig oda van irva hogy "cw" irány nem azt jelenti? Megpróbálom valahogy megoldani
![]()
Azokon a motorokon amik gyárilag egyirányúak a motoron belül van a retesz. Lehet ebben is, csak nem működik jól. Azért tér egy kis idő után észhez.
Aha értem köszönöm a segítséget háhta csak ennyi a baj
![]()
Sziasztok!
Egy nagy konyhai robotgép villanymotorja beállt. A csapágy megszorult a villanymotor forgórész végében. Ennek cseréje meg történt de a motor még mindig nem indul el. A szénkefe előtt van egy soros tekercs és egy ellenállás ami a túláram miatt szétégett. Milyen ellenállás lehetett itt? Direktbe bekötve a motort kis fordulaton szépen forog, de nagyobb fordulaton már ívet húz a kommutátor és leold a védelem. A forgórész cserélve lett és a szénkefék is újak. A motor 230V-os és 60V fölött jelentkezik a probléma.
A túloldalon is van egy ugyanolyan ellenállás, azt mérd meg, ha ezen nem látszanak a feliratok. Soros motor gondolom, terheletlenül ne próbálgasd, mert szétforog.
Sajnos az ellenállás már nincs meg, aki először szerelte az kidobta. Szerintem a lágyindítás miatt kell bele az a RL tag. Ha nincs rajta terhelés akkor szétforog? Én terhelés nélkül próbáltam eddig. Tehát ha terhelve növelem a fordulatot akkor talán nem is lesz ívképződés?
Terhelve már alacsonyabb fordulaton is látszódik az ívképződés.
![]()
Igen ezt én is tudom, de a tulaj szerint cserélve lett a forgórész is. Ezért nem értem e jelenség okát.
A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2015
Lehet, hogy nem elég erősen nyomja a rugó a szénkefét, plusz az állórész is lehet zárlatos. A forgórész biztosan jó? Ez is egy lehetőség.
A szénkefén elég hosszú rugó van, szerintem azzal nincs probléma. Az állórésze mágnes, tehát az is jó. Rámérek a forgórészre és kiderül jó e.
Az egymás melletti szegmensek között 1Ohm van, a szemköztiek között pedig 6.5Ohm. A forgórész jó.
Bárcsak nekem is csak ennyire szikrázna.
![]()
Üdv!
Keresek 24 V D.C. Permanent Magnet USA Everest & Jenning RAE 1399007 villanymotorhoz - rokkant elektromost kocsihoz - elektromágneses féket! Rékási Sándor
Akkor ez nem soros, hanem egy DC motor. Milyen áramforrásról próbálgatod?
Ez egy konyhai robotgép motorja és van neki egy saját szabályzó áramköre egy U209B3 ic-vel. A kapcsolás megegyezik a 3. oldalon lévővel. Annyi a különbség hogy a motor előtt van még egy egyenirányító.
A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2015
Szia!
Itt nézz körül. Csodálkoznék ha nem kapnál. Mi a gond vele? Ezek nem mennek tönkre, ha csak nem hozzá nem értés miatt.
Hát! Melegszik! Recseg ropog, lefogja a motort!
Nem! Everest & Jennings régi háromkerekű! Az egész nem ér 50 ezer forintot, amennyi egy új fék rá!!!!
Mi a működési elve egyébként ennek a féknek? |
Bejelentkezés
Hirdetés |