Fórum témák
» Több friss téma |
A képen látható alkatrész egy induktivitás. A sok gyűrű megkvar, kérek valakit olvassa le. Köszönöm!
150kohm. Már csak a sok gyűrű miatt sem valószínű, hogy tekercs lenne.
Köszönöm, tehát ellenállás.? Csupán azért kételkedtem benne, mert teljesen szakadt. Nem találkoztam még olyan szakadt ellenállással, ami nem lett volna külsőleg szemmel látható.
Pedig pont a 100k feletti ellenállásokra jellemző a "megnyúlás", majd szakadás - különösen impulzus terhelés esetén.
Szia, Ez nekem nem kerek, öt sávos, mindenképpen a középső, ha jól látom fekete a szorzó= 1 (10aNulladikon). Ha narancs, zöld= 35 Ohm, /esetleg barna az első karika= 15Ohm/ ha jobbról balra olvasom piros, narancs= 23 .
De javítsatok ki, ha nem jól látom! Kapard meg középen egy szikével, s mérjél onnan a 2 láb felé. Egyik irányban mutatnia kell a műszernek, kb. az eredeti érték felét. A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2015
Itt egy kis segítség
Igen, - ez épp egy villanócsöves sárga vilogóba van, és az impulzust adó szálra megyen.
Nem jól látod
5 sávos ellenállásoknál már három érték sáv van, a negyedik a szorzó, az ötödik a tűrés.
Én 6 sávosnak látom , az utolsó sáv, az ezüst.
Tégy oda régi szovjet MLT típust és sosem lesz gond vele.
Üdv Mindenkinek,
A képen látható IC-ről tud valaki valamit? (bal felső sarok, 8 lábú LTML) A kereső most cserben hagyott. A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2015
A logo szerint Linear technologies, próbáld ott keresni. Az a baj, hogy csak az adatlapban van a rajta lévő jelölés "marking", de ez ritkán maga a típus.
Akinek profi segít annak könnyű a dolga, már meg is találtam, LT1962. A PDF-ben ott a többi jelölés tipusa is.
Kössz.
Sziasztok.
A video szerverem meglátogatta villám,de nem a táp felől.A net csati és az illesztő trafók közti,szerintem ellenállásokat.Kérdésem a következő mekkorák lehetnek az ellenállások.Nagyítóval mintha egy 5 és egy 8-as látható rajta. Köszi
Mivel a fekete kocka egy illesztő trafó, az ellenállások biztosíték szerepet tölthetnek be. Néhány(szor) 10 ohmok lehettek.
Hali!
Ezt az alkatrészt szeretném megvizsgálni, hogy jó e. Segítséget kérek. A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2015
Szia!
Jó szórakozást!
Szia, ha nincs alkatrész-tesztered. akkor össze kell rakni egy próba-kapcsolást. 9A 600V IGBT.
Ez elég egyszerű, mert 12V -ról már meg lehet hajtani. Az "S" a -, A "D" mondjuk egy gépkocsi-izzó, a másik pólus a +. Elég, ha az ujjaddal megérinted a +, és a "G" pontot, az égőnek világítani kell. Ha a - és "G" pedig kialszik.
Hali!
Ki próbáltam a leírtak alapján, a SKORI féle méréseket is elvégeztem, minden tökéletesen működik. Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2015
Hali!
A képen látható alkatrész, egy TV nagyfesz trafója mellett volt. Gondolom, - kondenzátor.? Nem igazán tudom értelmezni a ráírtakat. Segítséget kérek.
Szia.
10nF és 1600V-os fólia kondenzátor. (0,01µF 1600V) A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2015
Köszönöm a gyors választ! Csak kíváncsiságból, mi a tetején az a 3.5.?
A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2015
Sziasztok!
Kirakodós vásárban volt ma egy jó vételem: 8db szervó 800Ft-ért! Még ha nem működtek volna, sem lett volna nagy érvágás, de letesztelve mindegyik szépen működik, csak az egyiknek van furcsán visító hangja... Noh de nem is ez a lényeg, hanem 4db szervó olyan, hogy ilyet még nem is láttam! Nem tudom mire való eredetileg... A képen látható tolókaros szervókról van szó. Csak az egyik oldalán találtam feliratot: Microprop proportional Rákeresve a neten, igazából semmi értelmeset nem találtam róla. Szerintetek miben lehettek ezek, milyen gépezetben használatosak?
Proporcionális szervókkal modellezésben találkoztam.
Akár lehettek kazán vezérlésében is, a gázszelep nyitogatására - fokozatmentesen.
Így van, a modellezők használnak ilyeneket. A tolókaros szervók korai tipusok, kezdetben ilyenek voltak, csak később tértek át a forgókaros kivitelre.
Sziasztok. Meg tudnátok nekem mondani hogy mi ez az alkatrész a kép kozepén a akkuk között ? Bárhol keresem nem találom hogy mi lehet. Szeretnék egy ilyen alkatrészt bele tenni a saját fúró-csavarozó akkumba.
A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |