Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szia!
Igen épp most akartam irni, hogy egy korábbi hozzászólásban megtaláltam, hogy hova is kell kötni, igy már biztos voltam a dolgomban. Viszont a helyzet nem jó mivel az izzó felvillan, de utána egyből ki is kapcsol a táp. Ebben nem lett cserélve a primer tranyó még a gyári van benne (nem úgy mint a múltkori TV ben ). Viszont így hogy kicseréltem a primer körben a nagy puffer elkon kívül az összeset így szerinted mivel kellene folytatnom (vagy cseréljem ki azt is hátha)? A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2015
Fixen kötötted be majd így kapcsoltad be a készüléket?
Először bekapcsoltam a tápot, és akkor csatlakoztattam. De most hogy kérdezted fixre kötve is lekapcsol ugyan úgy. Egyébként a fixre kötés a megfelelő?
Van egy poti a TEA2029CVG IC közelében ezt tekerve a szekunder feszültségek változnak valamennyit. Viszont feltűnt, hogy a poti állásától függően, (na nagyobb feszültség értéket állítok be akkor a táp a 60W izzó nélkül is kikapcsol, h kisebb értéket állítok be akkor izzó nélkül bekapcsolva marad.
Bizonytalan vagyok, hogy merre keressem a hibát. A primer oldalon kellene kutakodnom?
Ha bekapcsolás után kötöd rá az izzót, akkor könnyebben megszólal a rövidzárvédelem, mintha eleve rá lenne kötve.
Könnyen, és sűrűn előfordul ezeknél ennyi idős korban a sortrfó hiba. Jellemzően elindul, sőt a n.fesz is egy pillanatra és leáll. Vizsgéld át a trafót nem látni é rajta kidudorodást. A n.fesz kimenetnél szenesedést, valamint a trafó lábainál a forrasztásokat. Ha valamelyik, főleg testláb kontakthibás akkor is így viselkedik.
Idézet: „Ha valamelyik, főleg testláb kontakthibás akkor is így viselkedik.” Ha ez lenne a hibája akkor folyton letiltana nem? Most viszont ha nincs terhelve akkor "működik" a táp. Akkor kapcsol le ha terhelést kötök rá (60W izzó a sortáp tranyó kollektor és test közé) vagy akkor is kikapcsol ha visszarakom a sortáp tranzisztorát. Viszont ha az izzó van akkor még "nincs" szerepe az áramkörben magának a sorfatónak, vagy tévedek? Az a Baj, hogy nem igazán tudom merre keressem a hibát, mi változik az áramkörben ha az izzó be van kötve, amire azzal reagál, hogy kikapcsol. A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2015
A védelem kapcsol ki, a táp hiába működik rendesen. A TEA proci figyeli a sor, és kép jeleit, amennyiben azok nem jelennek meg időben, illetve torz alakkal érkeznek vissza letilt. Leállítja a tápot a készülék védelmében. Az izzó a táp méréséig szükséges, ha 60-70w-s izzóval a sortáp megjelenik, a többivel együtt akkor a táp jó. Nagyobb wattszámú izzónál már zárlatot észlel és lekapcsol. A függő körben is nézz körül. Tehát ne keverjen meg az izzós próba.
Frontális baleset volt Igaz nem tudom mitől, mivel csak annyi történt, hogy kikapcsoltam elmentem boltba meg vissza, majd újból be akartam kapcsolni erre fogta magát a táp tranyó és átment drótba, a biztosíték meg köddé vált. Le is tettem a javításáról, viszont volt még egy ugyan ilyen TV-m amiben a sortrafó volt rossz, gondoltam átrakom abba, de persze, hogy nem olyan van benne. minden az egész nyák egyforma , de a sorfató más.
Nem baj mennek a levesbe, jó lesz alkatrésznek. Köszönöm a segítséget mindenkinek!
Tény, hogy eléggé ismerni kell a lelkivilágát, ha elromlik.
Természetesen ez így van! Mondjuk szerencsére nem ez az átlagos végkifejlet, de bosszant az ilyen főleg, mert az egész TV teljesen egyforma sőt amiben a sortrafó rossz azon egyáltalán nem látszik a nyákon bármi elszíneződés a melegtől. Csak annak a fránya sortrafónak állnának rendesen a lábai akkor szinte biztos, hogy ha átraknám a most feléleszteni próbált lapról a sortrafót akkor egyből működne.
Viszont ez visszafelé is működhetne akár... De még mindég nem tudom miért tiltja le az IC a tápot... A sortrafó hibás Tv tápja nem kapcsolt le, mikor a sormeghajtás tranzisztora nem volt a helyén.
Most nézem, hogy ez a TEA az a TEA, amire miden rá van kötve, tehát nem csoda, hogy leáll a táp akkor, ha valamilyen egység nem indul be. Bővebben: Link.
Akkor végül is jelenleg úgy néz ki, hogy nem a táppal volt a gond, hanem valahol máshol. ÉS ezért kapcsolta ki az a vacak az egészet.
Gondolom a Abból lehetne megtudni, hol kell keresni a hibát, hogy az adatlap szerinti pineket végignézni, és kideríteni, melyiken "kiabál".
Meg kell hallgatni, hogy hallatszik-e a függőleges eltérítőtekercs kerregése a bekapcsoláskor, a nagyfeszültség érződik-e.
Megnézem majd, de jelenleg a táp tranyó b-c-e zárlatos, a biztosíték a kozmosz része lett, és a sortrafó sincs a helyén, mert nem néztem meg kiszedés előtt, hogy a másikba amibe át akartam rakni egyáltalán belemegy-e
De megpróbálom helyrepofozni. Végül is van hozzá egy másik ugyan olyan...
Az a helyzet, hogy sikerült visszaállítani azt az állapotot, amikor a táp terheletlenül elindul. Sortáp tranyo nincs a helyén kollektor GND közé nem raktam izzót! Épp csak bekapcsoltam, hogy sikerült-e mindent kijavítani a táp tranyó zárlat után. Mára ennyi futotta. Szekunder oldalon a feszültségek maradtak a régiek.
Most minden vezetéket csatlakoztatva indítottam el, holnap keresek egy tranyot a sortáphoz, és ha nincs más amit szerinted ellenőrizni kéne akkor mehet az indítás. Hátha kiderül, mi okozza a tiltást végre.
Nem sortáp tranyó, hanem sorvégfokozat tranyó.
Szia!
Készítettem egy videót, nem tudom mennyire használható a hanganyag, de remélem a tapasztaltabb füleknek hátha többen mond mint nekem. Bővebben: Link
Este lehet lesz időm megint kicsit bogarászni a tv-vel. Akkor leszedjem a hűtőbordát és méregessek alatta?
Sziasztok! És lőn világosság ! Sikerült.
Sziasztok... PHILIPS 21PT1654-48 as TV, bekapcs minden OK, és 20-25 mp után magátol átmegy stand by-ba. Ha megnyomom a P+ vagy a P- gombot ujra elindul, és megint stand by kb. ugyanannyi idö után. Mindegy hogy van e antenna jel vagy nincs. Bosszantó dolog ugy tv-zni hogy állandoan kell a távir-t nyomkodni. Látszólag nincs pupos kondi vagy kontakt hiba.
Hol lehet a hiba? Segitségeteket elöre is köszönöm... BCsapu64
Sziasztok! elő vettem újra a kis funai tv-ét aminek a hibája tápegység. Amint az előző ki írásaimban említettem a 220 résznél a fetett ki cseréltem új, de a táp csak nyekereg a kolégám szerint a táp szekunderi oldalon lesz a hiba mert készenléti még mindíg nincs . De az ábrán be jelöltem mire gondolok hol a hiba.
A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2015
Üdv mindekinek! Egy érdekes probláma áll fent. A készülék egy Orion 80cm es lcd televízió nagyjából 3-4éves. Nos amikor bemelegszik (20-30) perc után elmegy a hang, és csak akkor lesz újra hogy ha ki be kapcsolom. Az audio kimeneten sincs ilyenkor jel. Mi okozhatja ezt a hibát?
Egy hivatkozást azért be tehettél volna, az előzményekről hogy tudjuk miről is van szó, mert keresgélni senki nem szeret..
Jó estét!
Egy olyan bajom van hogy nemrégiben vettem egy Philips 42PF5331/10 106cm plazma tv-t és előjött egy olyan kép jelenség hogy piros pöttyök jelenek meg rajta eleinte csak legfelül a jobb sarkánál de később már a fehér részeknél is jönnek a piros pöttyök mi lehet a baja és hogy tudnám orvosolni ha javítható? Ez a tv az: Bővebben: Link Válaszokat ellőre is köszönöm!
Szia!
Ha szerencsés vagy, akkor megtalálod a hiba forrását púpos kondik személyében. Ha nincs ilyen probléma, akkor az Y-sus nyákon kell ellenőrizni a feszültségeket.
Szia
légy szíves tegyél fel azokról a pöttyökről képeket , hogy milyenek is azok , és mennyire terjedelmes . És némi információra lenne még szükség , kéztől vetted a tévét , esetleg volt e javítva , és te nyúltál e hozzá , és mely részen . A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2015
Sziasztok ! kezdem előröl van egy kis 37 cm funai tv-ém aminek sassia mk2. Az baja az lett hogy ki vágta a biztosítékot , ki cseréltem de be kapcsolás után ki vágta a lemágnesező kekercset meg a 1.2 ohmos 5wattos ellenállást és a q501 es, 2sk2039 tranzisztort s elkeztem kerezgélni a hibát. de a 2sk2039 ujatt vettem bele kicseréltem a rosz alkatrészeket a lemágnesező tekercset meg a tranzisztort meg a 1.2ohmos ellenállást de a táp csak nyekerget mig kicseréltem a d509 diódát amit az ábrán piros körel jelöltem . A táp abba hagyta a nyekergést de a készenléti ledd csak halványan villágít. Mi lehet még a baja?
Szia!
Itt vannak a képek elég rossz a minőségük de a piros pöcsök látszódnak. Kéz alól vettem nem tudom volt e javítva én csak annyira szedtem szét még kifújattam a portól mert azt hittem az a baja de nem |
Bejelentkezés
Hirdetés |