Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   245 / 313
(#) Buvarruha válasza enree hozzászólására (») Nov 25, 2015 / 1

Törés is okozhat ilyet, de a kijelző, vagy COF kábelek egyéb hiája is. A lényeg az, hogy a kijelző halott. A remegés valódi okára nemigazán sikerült rájönnöm, de lehet zavaros tápfeszültség, hibás LVDS kábel is az oka. Magán a kijelzőn lévő kondenzátorok is lehetnek már gyengék, ugyanis a kijelzőn is van DC-Dc konverter eléggé sokféle feszültséggel.
(#) enree válasza Buvarruha hozzászólására (») Nov 25, 2015 /

Csodás, akkor n+1 oka lehet... Szerinted megéri kicserélni benne a hozzáférhető elkókat?
(#) Buvarruha válasza enree hozzászólására (») Nov 25, 2015 / 1

Az elkókat mindenképpen!
(#) enree válasza Buvarruha hozzászólására (») Nov 25, 2015 /

Ok, nekiesek.
(#) zoli0078 hozzászólása Nov 27, 2015 /

Sziasztok,

Hozzám került egy LG E2241-es típusú monitor. Az előző gazdája szerint nem kapcsol be. Első körben a tápfeszeket néztem végig itt minden rendben volt és ezt követően megpróbáltam bekapcsolni és meglepődve néztem mert be is kapcsolt. Pár perc működés után viszont ismét semmi. Kis pihentetés után sem kapcsolt be viszont a tápfeszek rendben voltak. Forrasztási hibára gyanakodva első körben lehűtöttem a panelt akkor semmi változás de ha egy kis időre ráteszem a radiátorra (panelházba lakok így a radiátor csak langyos és nem forró) a Scaler panelt akkor azonnal be is kapcsol de csak pici ideig megy. Átforrasztottam rajta pár alkatrészt ami szerintem hibás forrasztású lehetett (ekkor láttam, hogy már valaki próbálkozott forrasztással) de a helyzet nem változott ezek után sem volt hajlandó bekapcsolni csak ha felmelegedett a Scaler panel.

Mit érdemes átnézni?
(#) Buvarruha válasza zoli0078 hozzászólására (») Nov 27, 2015 /

A scaler panelen a kis kondikat, ha van szkópod mérd meg a stabilizált feszeket a processzor lábánál.
(#) 1984white válasza Buvarruha hozzászólására (») Nov 28, 2015 /

Sajnos az eprom csere nem oldotta meg, minden a régiben maradt.
(#) Buvarruha válasza 1984white hozzászólására (») Nov 28, 2015 /

Akkor a bemeneten kell keresni a hibát, szkóppal mérj rá.
(#) Laurox hozzászólása Dec 1, 2015 /

Sziasztok!

Samsung 721n táphibával bíbelődöm. Csak a led villog folyamatosan és gyorsan. Be és kikapcsolásra nem reagál a gomb. A képen bekarikázott IC lábainál zárlatos a panel, mert csak füttyögéseket hallani amikor a multiméterrel vizslatom. Kiforrasztva az IC jónak tűnik, de nélküle is csak fütyül a műszer a megjelölt területen. Púpos kondikat már kicseréltem.

Hol és mit keressek tovább?
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2015
(#) Buvarruha válasza Laurox hozzászólására (») Dec 1, 2015 /

Ha led villog, akkor nem valószínű, hogy rövidzáras lenne, mert akkor a biztosíték villogna, amúgy az dióda. a két szélső lába a trafó szekundere, tehát nem csoda, ha ott rövidzára mérsz. Azt mérd, hogy a 13V vagy az 5V esik sokat.
(#) Laurox válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 1, 2015 /

Értem, köszönöm! Már megint IC-nek hittem a diódát...
(#) 1984white hozzászólása Dec 1, 2015 /

Sziasztok! AP9971GM duál N fet-et mivel lehetne helyettesíteni ami olcsóbb?
Ez egy Samsung monitor inverterében van.
Ezer forint darabja az eredeti alkatrésznek.
Mit javasoltok?
Ez esetleg?
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2015
(#) BlackForce válasza 1984white hozzászólására (») Dec 2, 2015 /

Szerintem mehet a IRF7341 is.
(#) 1984white válasza BlackForce hozzászólására (») Dec 2, 2015 /

Köszönöm!
(#) 1984white válasza 1984white hozzászólására (») Dec 3, 2015 /

Érdeklődnék hogy szerintetek csőhiba okozhatta e ezeknek a dual feteknek a meghibásodását? A tünet az volt, hogy tiltott a táp. Emiatt a zárlatos dual fetet levettem a panelról. Ezután már elindult a monitor két fénycsővel, de pár másodpercig bírta csak a másik dual fet. Most mindkettő fetet levettem és működik háttér nélkül a monitor.
A fetek: AP9971GM. Megrendeltem a csere darabot.
A fénycső tönkre tudja tenni ezeket ha az már rossz?
(#) Buvarruha válasza 1984white hozzászólására (») Dec 3, 2015 /

Nem jellemző, hogy közvetlenül a cső miatt ment szét a FET inkább a trafók menetzárlata szokott probléma lenni.
(#) 1984white válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 3, 2015 /

Akkor lehet mákom van és mindkét trafó egyformán rossz. Rámértem és egyformák a trafók értékei. Majd kiderül holnap. Köszi!
(#) Laurox hozzászólása Dec 3, 2015 /

Sziasztok!
Ma kaptam egy Samsung S22A300N tipusú full HD led monitort, azzal a "hibával" hogy picit vibrál a kép. Na mire hazahoztam beüzemelni, nálam ennek nyoma sincs! Nem vibrál és teszi a dolgát szépen ahogy kell. Csak 60 Hz-et tud, de mégsem látok semmi hibát.

Szerintetek akkor ez a monitor most jó vagy nem? Lehet, hogy csak videókártya problémája volt az előző tulajnak?
(#) Buvarruha válasza Laurox hozzászólására (») Dec 3, 2015 / 1

Használd csak, majd elkezdi.
(#) Laurox válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 5, 2015 /

És mikor? Miért? Már két napja éjjel-nappal megy és semmi gond vele! Tehát akkor?

Megmondom én: Tuti, hogy VGA kábel problem volt! Nemde?
A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2015
(#) 1984white válasza Laurox hozzászólására (») Dec 5, 2015 / 1

Nekem volt már ilyen hibám, és valóban a kábel is lehet rossz .
(#) 1984white válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 5, 2015 /

A kérdéses monitor továbbra sem jó. Kicseréltem a fetet és sajnos pár másodperc után újra eldurrant az új is. A trafó menetzárlatát hogyan lehet tutira kideríteni?
(#) Buvarruha válasza 1984white hozzászólására (») Dec 5, 2015 / 1

Induktivitás méréssel, ezekszerint esélyes, hogy aprimeren van a rövidzár. Vagy a vezérlő hibás és valamelyik fetet csak kinyítja és kész.
(#) 1984white válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 5, 2015 /

A vezérlő jó, szkóppal néztem meg. A szekunder az egyiken 680ohm a másikon 674ohm.
Azon az oldalon purcant ki a dualfet ahol a kisebbik szekundert mértem.
Ez lehet a gond?
(#) Buvarruha válasza 1984white hozzászólására (») Dec 6, 2015 / 1

Igen, lehet az a gond! Amúgy nem együtt hajtják a két trafót a fetek, hanem mindegyiknek van külön-külön FET-je?
(#) Laurox válasza 1984white hozzászólására (») Dec 6, 2015 / 1

Ezért gondoltam én is, hogy ez lehet a gond. Másik VGA kábellel nem csinálja. De jártam már úgy is, hogy LVDS kábel okozott ugyanilyen hibát, a cseréje után ott is megszűnt a probléma. Köszi!
(#) 1984white válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 6, 2015 /

Igen, és az egyik oldali fet "durrant" el ismét. Csak zárlatba ment és nem füstölt.
(#) Buvarruha válasza 1984white hozzászólására (») Dec 6, 2015 / 1

Ezek után eléggé egyértelmű a diagnózis.
(#) 1984white válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 6, 2015 /

Megoldottam egy univerzális inverterrel és így működik a monitor. A gyárit pedig kikötöttem.
KA78r12 festab kapcsolgatja az univerzális inverter paneljait az on/off jelét használva.
Bővebben: Link
(#) Laurox hozzászólása Dec 8, 2015 /

Sziasztok!

Tudom, hogy sokszor volt már a kérdés:

450V helyett be lehet tenni a monitor tápjába 400v-os nagy puffer kondit? Mivel a feszültség csak 300v körül mozog, ezért kérdezem.
Következő: »»   245 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem