Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Látom jól szórakozol rajta
![]()
De komolyan honnan tudná? Besétálsz a postára, papírfecnire leírt telefonszámot odaadod a hölgynek, hogy erre számra szeretnél 3000Ft-ot tölteni. Odaadod a pénzt, bepötyögi a gépbe a számot és már pittyeg is a telefon, hogy fel lett töltve. És innen a Jóisten sem fogja neked megmondani, hogy ki volt a feltöltő személye. Ő kap egy nyugtát, hogy az adott számra fel lett töltve és kész. Senki nem fog személyit kérni tőle, hogy hát ki is vagy te itt öcsém.
Nyílván valami nyoma maradt. Pl: ATM (ez azért egyértelműen behatárolható), Posta (ekkor és ekkor, esetleg kártyával fizetett), telefon segítségével töltött fel egy másik számot, mert ezt is lehet, ilyenkor a telefonszám is megvan stb.
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2015
Két féle fűtés van, egyik a levegőt melegíti, és a levegő az embert. Másik a hősugárzás, az ember hamar melegszik a rásugárzott hőtől, amikor a levegő még hideg. Ja, és a kettő keveréke. Negyedik a pálinka.
Műhelyemben gázkonvektor van. Ez a levegőt melegíti, igen sokára lesz meleg, kb. 50-60 perc télen. Ha leveszem a burkolatát, akkor a hősugárzás hatás érvényesül, perceken belül melegnek érzem a helyiséget, és előbb utóbb a levegő is melegszik. Főleg rövidebb idejű fűtésre sokkal jobb a hősugárzó hatás. A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2015
Vagy próbálgasd végig az összes telefonszámot, ami majdnem olyan, mint a tied
![]()
Én egyszer fordítva jártam. A szomszéd faluban a benzinkútnál feltöltöttem a telefonomra 5000Ft-ot. A kezelő elütött egy számot, amit nem vettem észre a felületes átnézés során. aztán felhívtam a T-t és ott azt mondták semmit nem tehetnek egyezkedjek azzal akinek a feltöltés ment. Felhívtam, meg is ígérte, hogy visszatölti, de persze azóta is várhatom.
![]()
Nálunk a szerelő csarnok ilyen. Ez a honvédségé volt negyven-ötven éve. Eredetileg légbefúvásos gőzfűtés volt. Aztán a csövek kilyukadtak és javítás helyett leszerelték. Azóta van a gázégős 40kW-os befúvó.
Csak nem múlt hét csütörtök (11.29.) ? Szétszórt kollegám akkor töltött testvére helyett valakinek egy 3000 ft-ost ...
Nem, korábbi eset. Úgy tűnik, nem is olyan ritka a dolog.
Nekem lehet nyugodtan tölteni, semmi probléma. Jelzem ha kaptam, és tudja a küldő, hogy kinek ment. Már jobb, mint ismeretlennek.
Téma ez a fűtés, én is dolgoztam az autón a garázsban szombaton, majd kicsit bepöccentem hogy 6 fokban elfagyott a kezem.
Nosza gondoltam csinálok valami PB gázos kalorifer szerűséget, de aztán eszembe ötlött hogy egyik ismerősnek egy katonai autóból hátha meg van még az állófűtés. Meg volt még, nosza el is hoztam tőle, Ő lenne az ez egy M zárolt autó volt rajta az alig használt fűtés. Ez egy Csehszlovák csoda gázolaj kályha, 7000W-nyi teljesítménnyel, óránként 0.6-0.8L fogyasztással. Azóta dolgoztam rajta egy "kicsit" vágtam, fúrtam, hegesztettem, festettem, ki is próbáztam mindenek előtt, indult szépen. Ez lett belőle: Bővebben: Link_1 Bővebben: Link_2 A héten délutánonként be is fogom szerelni, majd pénteken próbafűtés lesz vele ![]() A tápigénye elég szép azért, izzításkor 17V 20A-t kér ![]()
A sógorom is ilyennel fűt a garázsban. Persze az övé nincs ilyen igényesen bedobozolva.
![]()
Köszi, tudod, igyekszem mindég
![]() Ez a "gyári" doboza kis átalakítással, kíváncsi vagyok mennyire és hogyan fog befűteni.
Nálam télre a műhelyből fóliával le van választva egy kis rész, kb. egyharmada, az asztalnál ahol dolgozok. A fólia festékboltban kapható 500Ft., a mennezetről lóg 2 rétegbem az aljzatig. Ahol ki-be járok "ajtó" ott el van vágva, és kis ráhagyással összébtolva, hogy zárjon.
Rendkívül sokat számít, kb. egyharmada annyit megy a konvektor, és jó meleg van. Ennélkül az egészet nem is fűti rendesen melegre, ha állandóan megy, akkor sem. Hosszú szövegem lényege, ha nem kell egész helyiség, nagyon sokat nyerünk még egy egyszerű fólia fallal történő leválasztással is.
Ennél a kályhánál hová merre távozik az égéstermék ? Honnan használja a levegőt ?
A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2015
Az nem lehetséges, hogy simán valami hűségpontszerűségről van szó?
17 év után most jutott eszükbe elöször? Vannak hűségpontok, de kb. semmi értelmesre nem lehet használni. Igazábol azon lepődtem meg és azért írtam le, mert segítőkészséget vártam tőlük ha már nem tagadom le a dolgot, nem egy ilyen "ez van és kész" választ. No mindegy, fátylat rá!
Van kipufogócsöve és égési levegőcsöve. Ezt kivezeti a garázsból és kész. A melegítendő levegőt pedig a garázsból szívja és azt melegíti.
A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2015
Nem ismerem ezt a cuccost azért kérdeztem rá , nehogy a helyiség levegőjét használja ,mert az nem "egészséges"
Van alul egy 48-as cső azon szívja az égéshez szükséges levegőt, és egy 70-es cső azon megy ki az égéstermék.
Miért kell elektronikázni, mikor külön ki is van emelve vastagon hogy elektronikamentes!
Ma kész lettem egy sörös tartóval.
![]() A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2015
Szép, de üres!
![]() A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2015
Az oldalán a "zsebbe" egy ilyen lesz mellékelve.
![]()
Szuper lett.
![]() Az a kis "zseb" mire szolgál az oldalán? ![]() Pedig olvastam is a hozzászólást. ![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |