Fórum témák
» Több friss téma |
Alapvetően a K típus jobb, mint a J, de ez nem ilyen egyszerű, mert kb. 1000 paraméter közül lehet választani összehasonlításhoz. Pl.: Bővebben: Link.
Köszönöm mindenki segítségét, azt hittem egyszerűbb a különbség. Tehát adatlapba alapos belebújás kell.
Urak!
Szerintetek gyökvonást hogyan lehet megvalósítani 16F vagy 18F PIC-en?
Szia!
Beüthetnéd te is a GOOGLI-ba....
Köszi! Én nem tudtam bejutni az oldalra... Mindig azt írta, hogy spam robot vagyok...
Szia,
Sokféleképpen lehet, például a Newton féle iterációval, de szerintem ehhez komolyabb kontroller kellene, mert elég sokat kell szorozni és osztani lebegőpontos számokkal. xn+1 = 1/2*(Y/xn + xn) Keressük Y gyökét, első lépésben vegyünk fel egy tetszőleges X számot, majd a kapott eredménnyel végezzük el újra és újra az iterációt, amíg az eltérés xn+1 és xn között a kívánt pontosságon belül marad.
Ezt megtaláltam én is, de első ránézésre nagyon hosszú a kód, gondoltam hátha van rövidebb megoldás is.
Ez hasonló a fokozatos közelítés elvhez?
Sziasztok!
Van egy MMA8452Q típusu gyorsulásérzékelő szenzorom. és a kijelző 255-öt ír kí, és nem változik semmi, és nem tudom mi lehet a baj. Az SA0-ás láb földön van tehát, nekem a device addresse: 0x38 és 0x39. Mi lehet a probléma? a fájlban van a kód. MMA8452Q Köszönöm
A 0x38 és 0x39 nem a "device address", hanem a kiküldendő írás/olvasás parancsbájtok. De ez csak szóhasználati probléma, ettől még működhetne a program.
Azt nem tudom, hogy olvasás előtt nem kell-e konfigurálni vagy engedélyezni a modult, ennek nézz utána! Az 0x1C regisztercímmel nem értem, hogy mit akarsz kezdeni, mert az adatlap szerint a 0x19 - 0x1C címtartomány reserved, tehát nem tartozik hozzá regiszter. Próbához a 0x0D (WHO_AM_I) regiszter olvasása hasznosabb volna (0x2A a hivatalos válasz).
Szia!
Köszönöm a segítéged! Tehát ha a Who_Am_I-t olvasom ki, akkor 0x2A-t kell kapjak a kijelzőn? Annyira nem vagyok profi a programozásban, hogy pl azt se tudom. Ha azt irja az adatlap, hogy a CTRL_REG1 utolsó bitjét állítsam 1-be, akkor kerül aktív modba, akkor azt C32-es forditoval, milyen parancsokkal kell megvalósitani, vagy akármilyen ilyen bit beállítást? Köszönöm szépen!
Sziasztok! Szeretnék ASM30-alatt hordozható programkódokat, rutinokat csinálni. Valaki le tudná írni mi ennek a menete? Miként mentsem a kódrészletet, illetve, hogyan kell beilleszteni egy új projektbe? Az ASM 30 angol pdf-jét böngészem, de sajna angol tudásom nem elégséges. A segítséget előre is köszönöm!
Szia! Nem tudom egyre gondolunk-e, illetve az ASM30-at nem nagyon ismerem, de szerintem az INCLUDE kell neked. Nézd meg a "gyári" include fájlokat, hogy miként vennek felépítve. A programod elején beilleszted és onnantól működnie kell. Ha egyre gondolunk...
Szia! Sajnos nem ezen akadtam el. Igazából nem is az hogy elakadtam, csupán szeretném a már jól bevált inicializációkat, vagy rutinjaimat külön fájlként becsatolni amikor kell.
Idézet: Ezt írja az adatlap.„akkor 0x2A-t kell kapjak a kijelzőn?” Idézet: Az I2C kezelő Microchip függvényeket nem ismerem és egyébként sem értek egyet vele, hogy az elavult, csak kompatibilitásből megőrzött függvényeket használod a Peripheral Library Help-ben leírtak helyett. De ha odáig eljutottál, hogy a 0x2A-t sikerült kiolvasni a WHO_AM_I regiszterből, akkor ez a szekvencia kell:„milyen parancsokkal kell megvalósitani, vagy akármilyen ilyen bit beállítást?”
A Start/Stop körítést természetesen itt nem részleteztem. Egy Arduino mintapélda itt található, lehet belőle okosodni. A letiltást/engedélyezést pl. úgy kellene csinálni, hogy kiolvasod az előzőleg beállított CTRL-REG1 tartalmát, és a legalsó bitjének módosítása után visszaírod. Természetesen mindezt RAM-ban is tárolhatod, akkor egyszerűbb a visszaolvasás...
Erre az ifóra én is beneveznék. Csak épp MPLab X alatt.
Erről beszélek én is.
Létre van hozva egy m_bank.asm az alábbi tartalommal:
A program elején becsatolom:
A programban meghívom a "BANK1' makrót mint bármelyik másik makrót és azt hajtja végre ami a csatolt fáljban BANK1 makróként szerepel. Ez Topi cikkéből van. A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2015
Na igen tényleg ez lesz az akkor, viszont én 24H-s picre írnék progit, ASM30 alatt és ott érdekelne főleg ez a beillesztéses. De utánnanézek próbálgatom.
Azért mondtam, hogy azt nem ismerem, de szerintem ennek működni kell ott is. Gondolom a "gyári" include fájlt ott is meg kell adni.
A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2015
Sziasztok
Valaki tudna létrehozni egy project fájlt MPLAb IDE-ban, hogy tudjam szerkeszteni és ne kapjak hibaüzenetet. PIC18F2580 a PIC A mellékletben van a C fájl. Előre is köszönöm.
studio.h fájt hiányol a program. Azt honnan lehet megszerezni?
Miért nem felel meg a jó öreg banksel????
Működne midrange, enhanced midrange, 18F stb kontrollereken --- és még olvashatóbb is.... Vesd össze: 16F628 -on:
16F88 -on
Ezzel szemben mindkét kontrolleren:
Avagy készítsek 32 makro -t a 16F1827 (stb) -hez?
helyett
A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2015
conio.h ezt hiányolja nem a studio.h fájlt
Slave SPI megoldást szeretném használni dsPIC33FJ128GP804 en.
A Slave Select Pin -nel gyűlt meg a bajom. Egyfelől nem létezik a PIC lábai közt miközben a leírásban hivatkoznak rá. Idézet: „ The serial interface consists of 4 pins: • SDIx (serial data input) • SDOx (serial data output) • SCKx (shift clock input or output) • SSx (active-low slave select). ” Idézet: „ bit 7 SSEN: Slave Select Enable bit (Slave mode)(3) 1 = SSx pin used for Slave mode 0 = SSx pin not used by module. Pin controlled by port function ” Azt is látom hogy az SS port használata opcionális: Idézet: „ If the Slave Select Enable bit (SSEN) is set transmission and reception are enabled in Slave mode only if the SSx pin is driven to a low state. If the SSEN bit is not set, the SSx pin does not affect the module operation in Slave mode. ” A fentiek alapján két kérdésem volna. Miért nem létezik az SS pin az eszközön, mikor a doksi szerint van rajta. Másik kérdésem pedig az, hogy SS nélkül hogyan tud működni az SPI busz slave eszköze? A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2015
Félreértesz! Én nem a bankváltásra gondoltam, mint követendő példa, hanem az include fájlok alkalmazására.
Sziasztok! Szeretnék pic-et forrasztani, de nincs nyomtatott áramköröm, és megszeretném kérdezni hogy hogyan tudnám forrasztani hogy ne érjenek össze a lábai.
Hát igen, első kérdésemre hogy hol van az SS pin megvan a válasz.
Nem is értem miért nem kerestem a remappelhetők között.. Pedig ott más kapcsán sokat kutakodtam. Szóval ezt benéztem tényleg,, Azonban az SS nélküli Slave működés még érdekelne. Például honnan tudja a PIC mikor kell nagy impedanciás állapotba hoznia SDO -t, vagy hogy mikor érkezett neki adat a buszon. A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2015
Melyik PIC -ről és milyen tokozásról van szó?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |