Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Hát ez az. A hangosítás (akusztika) külön tudomány. Sokan gondolják, jó nagy teljesítmény, és mindenütt hallani. Hallani, hallani, de nem érteni. A visszhang miatt. Erre többféle megoldás is létezik, sok kisteljesítményű hangszóró, egyenletesen elosztva, (pl. Szegedi szabadtéri játékok) vagy iránysugárzó hangoszlopok. (pl. Népstadion) Vasútállomásokon az előbbinek van helye, gondolom telepítésnél be is voltak állítva, aztán jött valaki, tekert egy kicsit rajta, hogy jobban szóljon, vagy kisebb állomásokon nem is foglalkoztak ilyennel, egy erősítő rajta hanszóró, oszt hadd szóljon.
Az érhetőség miatt egyébként is elég a 300 - 3000 Hz sáv átvitele, a magasabb hangok a visszhang miatt csak rontják az érthetőséget.
Én még azért annyit hozzátennék, hogy régen nem létezett ennyi féle hangszóró. Amik voltak, azokat pedig mindenre kiterjedő vizsgálatoknak vetették alá. Ily módon alakultak ki a hangdoboz építés szabályai. Ma viszont már semmit sem lehet tudni az elérhető árú hangszórókról. Ezért faragnak rá sokan arra, ha a régi hangfalukban hangszórót cserélnek. Nem értik, miért nem szól úgy, mint régen.
Volt benne részem, mikor a PCM fejlasztésekor érthetőségi vizsgálat során napokig kellett egy süketszobából egy másik süketszobába oda vissza változó hosszúságú értelmetlen szavakat mondani, és hallgatás után leírni. Közben torzították, változtatták a szinteket, különböző zajokat kevertek bele. Mit mondjak elég lélekölő feladat volt.
Nekem van ilyenem. De sajnos már beszáradt. Keresőbe beírod, hogy: "circuit error repair pen" vagy "circuit writer pen" - elég sok találatot kapsz rá.
Egy kis áttekintés a 10-2 Hertz és 1025 Hertz közötti frekvenciákról.: Elektromágneses hullám
Vigyázat: 100Megás kép
Ez valami ős sztereó akart lenni? Gondolom ekkor még nem tudták megoldani, hogy egy barázdában két csatornát rögzítsenek.
Jól volt ez összerakva? A leírása szerint a 2 tűn átmenő egyenes egybe kellene essen a középponttal.
Mindenesetre érdekes, nem hiszem, hogy sok lemeze lenne ezzel a rögzítési móddal.
Egész jól jön rajta a Kossuth 540kHz-en
Pedig egészen messze van az adótól.
Jó antennájuk, és jó vevőjük lehet.
Szia. Én a 77,5 KHz-es DCF es órajelet is hallom. A hatvanadik másodpercet szépen lehet hallani hogy "üres". Köszönöm a linket.
Van az a pénz, amiért elég gyors tud lenni.
Sziasztok.
Múltkor a Muzeális témában előjött a fénycsőgyújtó patronban lévő "glimmlámpa". Ma a kezembe került egy törött ballonú példány, lefényképeztem, hogy milyen is belülről. Hátha valakit érdekel... A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2016
Gyerekkoromban ilyenekből csináltunk disco lámpát.
Nem technika, de érdekes. Bővebben: Link
Régen is csináltak kamu videókat? Bővebben: Link
Nem értem miért lenne kamu. A világ egyik legnagyobb mágneses motorján csücsülünk. Naponta tesz meg egy kört a tengelye körül és 365 nap alatt tesz meg egy kört a nap körül. Talán ez is kamu?
Oké értem, de miért nem terjedt el? Túl gyenge?
Mert még nem tudjuk, miért is működik, nincs hozzá meg a technológia.
Szeretném, ha kifejtenéd ezt, mert nem értem amit írtál.
Mi köze a mágnesességnek a föld forgásához, és nap körüli keringéséhez? Idézet: „A két dél-koreai óriás a jövő mosógépeit is bemutatta, egészen látványos dizájncsodák (bár itt azért felmerül a kérdés, hogy erre okvetlenül szükség van-e), okostelefonról vagy a saját érintőképernyőjükről irányíthatók.” Fog itt pörögni a "Mosógép vezérlők és általános problémák" topic rendesen ha ezek kikerülnek a forgalomba.
Ez biztos. Szerintem már sok szerkezet az autótól a porszívóig túl van bonyolítva. Komoly bűnöző volt már az is aki az autóba processzort épített, de vannak követői. Nincs messze az az idő, amikor egy kalapácsot sem kapsz processzor nélkül.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |