Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Ez így van!
De nem ez a legnagyobb baj, hanem hogy mindezen szerkezetekben a programok roppant sz....ul vannak megírva. Hajdan, a holdkomp navigációs komputere egy golyós számoló volt egy commodore 64-eshez képest. Mégis ellátta a feladatát. Ha egy mai microsoftos programozót bíznának meg vele, kevés lenne az I5-ös processzor. Ráadásul minduntalan lefagyna.
Alapból a Microsoft-al van a baj. Nem tudom ismered-e a régi viccet:
Megy a repülő a sűrű ködben. A kapitány mondja a mikrofonba. Irányító központ nem tudok a ködben tájékozódni, adják meg a pozíciómat. Mire a központ válasza: Ön egy repülőgépen van. A kapitány vesz egy éles jobb fordulatot, majd simán leteszi a gépet a repülőtéren. A másodpilóta megkérdi tőle, hogy ezt hogyan csinálta. Amikor a központ válaszol, azonnal tudtam hol vagyunk, mert ilyen választ csak a Microsoft adhat.
Félek, én kevés vagyok egy olyan dolog kifejtéséhez, ami tudós generációknak is évtizedeibe került: Alapvető kölcsönhatások. Én csak megállapítottam, hogy szerintem - szubjektíven - ez nem lehet kamu. Én is készítettem CD lemezes modellt, ami azon bukott meg, hogy mindig beállt egyensúlyi állapotba a szerkezet. De sem erővonaljelző indikátorom, sem tudásom nem volt hozzá, így nem zárom ki, hogy másnak sikerült. Perendevnek, Minatonak, Muammer Yildiznek
Igen, és a beépített processzor meg számolja, hogy hányszor ütsz rá az ujjadra a szeg helyett, és a végén statisztikát készít, majd felküldi az okos telefonodra az eredményt.
Idézet: Nem tévedtél sokat. Íme az elektronikus kalapács. „Nincs messze az az idő, amikor egy kalapácsot sem kapsz processzor nélkül.” Idézet: „majd felküldi az okos telefonodra az eredményt.” Az 50. ütés után pedig letilt a proci kalapácshibát szimulálva, és egy halom reklámot küld a telefonra, hogy hol vegyünk új kalapácsot 3x áron, mert az 51 ütést bír.
Méhednek gyümölcse.
Ez egyébként tényleg nem vicc, halálos balaset is volt már miatta...
Lásd windows, méretben tízszer akkora mint az elődje, és kb. ugyanannyit tud.
Eltévedt metró: Bővebben: Link
Biztosan tiis játszottatok gyerekkorotokban fotelösszetolós, várépítőst. Valaki rajtamaradt..
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2016
Kicsit MIDI, kicsit lenyűgöző. Back to the future =>
Ha valaki magára ismer, NE tegye fel a kezét. Bővebben: Link
Leesett az állam. Főleg ahogyan a hideg anyagot megtekerte.
Ügyes! Azé' kovácstűzhely, üllő, (kenyérgőz)kalapács az igazi, mi még úgy csináltuk.
Szerintem nem is drága. Végül is mindegyik egyedileg készül.
Mindenesetre furcsa, hogy "vinyl" szerepel a cég nevében, viszont bakelit lemezt vágnak, amihez nem is létezik kereskedelmi lemezjátszó.
Idézet: Ezt hogy értelmezzem? A lemez - az lemez. Nekem is van lejátszóm és szép számmal kapni újat is. Sőt High-End lejátszók is vannak. Ha bemész a MediaMarktba ott is van. „amihez nem is létezik kereskedelmi lemezjátszó.”
Mégcsak nem is bakelitre, hanem PVC-re.....
Hidd el ez egy sima lemez, ami a régi karos lemezjátszon lejátszhato.
Ekkortájt érdekes volt, manapság ez inkább a cég reklámjának hangzik.
Link javítva. A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2016
Persze. A "sima" lemez lejátszható, a "bakelit" nem, mert az nincs, soha nem volt.
Volt bakelit is kb 1960-ig. Az ha leesett, darabokra törött. (Azok többnyire 78-s fordulatuak voltak.)
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2016
Olyan dologról vitáztunk, amit a táradalom már eldöntött. Vinyl lemezek újra a piacon!
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |