Fórum témák
» Több friss téma |
Betennéd ide a linket amit találtál
köszönöm
Bennt van az"ez" szócska alatt. De : "még egyszer."
Akkor most jól elbeszéltünk egymás mellett
Konkrétan leolvasztó bimetálról van szó bimetál csak nem 12000-ért Kereshetnél nekem ehhez helyettesítőt ócsóbban A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2015
A készülék tipus lényegtelen szerintem de egyébként Whirlpool ARG773
Na ehhez van gyári 12000-ért amit nem szeretnék megvenni. Laikusként azt gondolom hogy egy háztartási hűtőgép leolvasztó bimetálja ugyanazt csinálja mindegyikben,azaz egy bizonyos hőfokon kapcsolgat mint előttem már valaki leírta.Ez a különböző tipusonkénti hókusz-pókusz csak marketing főleg egy ilyen egyszerű alkatrésznél. L15-21C ilyen értékű van benne.
Sziasztok
Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek Van egy elég nagy problémám: kaptam egy zanussi soft line kombi hűtőt (ZK 21/6 R (ZLKI 261) beállítottam a helyére vártam két napot és elindítottam.Az tűnt fel hogy kb 10 óra járás után sem kapcsolt ki viszont a mélyhűtő hőfoka rendben volt viszont a hűtőrésze szinte semmit nem hűtött.Gondolt egyet és megállt .Áramtalanítottam, vártam vele egy napot és ugyanezt eljátszottuk még egyszer .A hűtőszekrény részében elég büdös van rohadt vöröshagymára emlékeztet . Továbbá volt egy olyan problémám is -lehet hogy nincs összefüggésbe a kettő-hogy a földelt 16 A hosszabítót valamint a saját villásdugóját szénné égette -szó szerint. Az lenne a kérdésem hogy hol keressem a hibát? A ki nem kapcsolás termosztát -hőfokkapcsoló hibára utal a hűtőtér melegedés pedig dugulásra a büdös pedig hűtőkozeg szivárgásra. Várom az ötleteket Előre is köszönöm
A sárga lámpa világít ? Ha igen akkor csak a fagyasztó megy és a hőfokszabályzó ki van iktatva....
nem világít a sárga lámpa
A leírt tünetekből a legvalószínűbb a hűtőközeg szivárgás hívj szerelőt
Köszönöm
Ne köszönd (persze kakkq mesternek igen) mert a szerelő lehet azt mondja hogy reménytelen...
Sziasztok
Van egy Candy CFNF 3753 hűtőgépem aki nem akar kikapcsolni, túlhűt. A pontosság kedvéért még annyi, hogy néha kikapcsol (ha belerúgok) de leginkább nem. Van ötlet esetleg? Köszönöm
Valószínűleg a hőfokszabályzó haldoklik, de azért a normáltérről -és fagyasztótérről is tehetnél fel képet
Kedves Fórumozók, hűtőszekrény szereléshez értők!
Sajnos nem vagyok otthon az elektronikában, mégis bízom benne, hogy ameddig nem tudok szerelőt hívni, kaphatok itt pár hasznos tanácsot, vagy gondolatot. A 2,5 éve vett hűtőgépünk (Indesit BIAA 13 FXképeket mellékelek a kompresszorról ) az ünnepek előtt, vidéki utazásunk előtt elromlott. Gyorsan vettünk egy kis hűtőt, hogy a fagyasztó tartalma ne menjen tönkre... A normál hűtőtérben 18 °C körüli hőmérséklet volt mérhető. Ennek előjele volt pár hete a hűtő erős motorhangja, de akkor nem tulajdonítottunk neki jelentőséget mert nem volt folyamatos. Karácsonyra magától megjavult a hűtő, újra 5°C volt a hűtőtérben. Betettem egy hőmérőt és azt tapasztaltam, hogy ingadozik a hőmérséklet, hol működik-hol pedig nem. Most, amikor épp nem működik,nagyon erős, ütvefúró hangot hallat, ha kinyitom az ajtót lassan megszűnik, visszazárva felerősödik (mellékelt hangfájl). Akkor még nem húztam ki a hűtőt a helyéről, nem tudom mi adhatja ki, gondolom a kompresszor. Vajon mi lehet a probléma? Azt néztem, hogy kb. bruttó 22e Ft lehet egy új kompresszor.... És ha mástalkatrészét is cserélni kell?... Esetleg gázt rátölteni? Munkadíjjal már lassan egy másik hűtő áráról beszélhetünk sajnos... Várom szíves segítségüket! Üdvözlettel és köszönettel: Puskás Zoltán
Ez a belső ventilátor hangja (valószínűleg lefagyott az elpárologtató és belever a jégbe a ventilátor . Kapcsold ki hagyd leolvadni (2-3 nap) majd kapcsold be újra ha már nem találsz vizet a kompresszor elpárologtató tálcáján .
Ha nincs másik hűtő akkor a hajszárítós megoldás javasolt,a gyorsaság miatt
Ami egy nofrost-os hűtőnél az elp borítása miatt nem igazán működik
Esetleg nem árthat megnézni, hogy a kondenzvíz elvezetője nincs e eldugulva...
Egy 2000-es hajszárító 10 perc alatt leviszi a borításon keresztül is.De most már rutinból 5 perc alatt lekapom az elpárologtatató előtti borítást is
Kedves Kaqkk, Hun005,Mugab!
Nagyon szépen köszönöm a hozzáértő hozzászólásokat! Ezek szerint nem olyan komoly a probléma... Követem a tanácsaitokat, az eredményről beszámolok! Ha addig nem írnék, Békés Boldog Eredményes Újévet kívánok! Üdvözlettel mindenkinek: Puskás Zoltán
Sziasztok ! Van egy Samsung No frostos hűtőszekrényem . Már jó ideje nem volt leolvasztva, és nem rég arra lettünk figyelmesek hogy víz folyik az aljából ki. Az alsó fiók alatt egy nagy darab jég tábla volt, és a gép állandóan üzemelt nem akart leálni. Ezt követően ki olvasztottuk , a probléma 1hónap múlva megint itt van. Állandóan megy és az alja jegesedik, ráadásul folyik belőle a víz , megint ki olvasztottam , most működik, le hűlés után ki kapcsol, de ezek után nem értem a problémát. No frostos kombinált samsung hűtő. Gondolom a hideg levegő nem megy felülre mert eljegesedett a mélyhűtő része. Arra gondoltam a hűtő gáz kevés benne, de viszont alul jól hűt , és le olvasztás után felül is jól hűt és így már ki tud kapcsolni. De mitől lehet ez a rengeteg kondenzvíz az aljánál? Keresek hátul valami kondenzvíz elvezetőt ami el van dugulva? Mi lehet a problémája.
Köszi a segítségeteket előre is.
Szerintem is be van dugulva. Hátul alul kicsi összefolyó. Megmozgat kilógó színes valamit...
Kicsi összefolyót a motor felet látok egy edénybe megy bele ha erre gondolsz.
Üdv!
Keress! De a csőnek két vége van, az egyik a kompresszor feletti tálcába vezet a másik az elpárologtató alatt. Érdemes az átfolyást ellenőrizni ha a belső burkolat is lenn van. A kompresszor felől össze is kövesedik a kifolyó néha. A rendes kiolvasztás hosszabb idő, egy nap vagy több is, főleg hajszárító nélkül. Ha így is gyakran csinálja szakembert igényel. A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2015
A nofrost hűtőknél nincs olyan
Idézet: ott nem látszik az összefolyó„kilógó színes valamit” ahhoz csak hátulról lehet hozzáférni a kompresszor elpárologtató tálcánál (ha nem bontjuk meg a belső burkolatot) de ha a kifolyócsőre ráhúzunk -vagy beledugunk egy műanyag csövet és abba belefújunk kiderül hogy van e dugulás (és erősebben megfújva meg is szűnik!)
Köszi a válaszokat, megpróbálok ott a kompresszor feletti edény felett található csőbe valami másik csővel bele fújni . Egyébként találtam hozzá egy másik fórumon fényképes szerelési útmutatót ehhez a típushoz. Egyenlőre még nem fogom le szedni a belső műanyag burkolatot megnézem a csövet járható e . Gondolom akkor ez a cső hivatott elvezetni a felső rekeszhez vezető csatornában képződő kondenzvízet valami módon?
Igen , azon kellene kifolyni a kondenzvíznek , ha nem jön ki akkor bent fagy meg....
Sziasztok! Van egy Fagor (FA3602X) alul fagyasztós hűtőm,nem No Frost-os,kb.5éves. Az a problémám hogy szerintem nagyon hangos a kompresszor és kb. 4,5 órát hűt 2,5 órát áll. Megmértem, a hűtő részben 10 fok van a fagyasztóban -11 fok van.Szerintetek kompresszor cserés és az normális hogy ilyen sokat megy? Előre is köszi a válaszokat. Boldog Új Évet mindenkinek!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |