Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Propeller Clock

Témaindító: vicsys, idő: Jún 3, 2005
Lapozás: OK   377 / 489
(#) patexati válasza Edimax hozzászólására (») Dec 27, 2015 /

Szia! Ügyes vagy!A nagy puffer elko csökkenthető 470µF-ig így kisebb is tehető rá és nem kell akkora ellensúly a túloldalon!Ha 12-14V a zener akkor lehet 16V-os elko is mi miatt még kisebb,könnyebb!Az alaplap plexit is javasolom lefújni matt feketére,úgy sokkal szebb lesz!
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2015
(#) Edimax válasza patexati hozzászólására (») Dec 27, 2015 /

Nagyon szépen köszönöm. Egy picike kis hibálya van még , hogy csak 8-9 voltot tudok rajt csinálni. Video moci 2 fejes. Nem rég szereztem 4 fejeset majd tán azzal.
(#) patexati válasza Edimax hozzászólására (») Dec 27, 2015 /

A tekercseket sorba kell kötni,ha kevés akkor megfordítani a kivezetést egyiken úgy sorba kötve is megpróbálni,magát a bázisról jövő két kivezetést is megcserélni,egy 10-20 nF kondit a bázis kimenetével párhuzamosan betenni,rotoron egyutas egyenirányítást használni egy gyors diódával a híd helyett.. Egy szofita izzót köss a fej szekundreének kimenetére ha az világítani fog akkor lesz elég kraftod,hogy menjen.A tekercsek sorba kötését a szekunderen is el kell végezni úgy ,hogy a legerősebben világítson az izzó. Videófej esetén a bázis programjában vissza kéne venni a PWM kitöltésből,vagy mondjuk 8-9V feszültségről járatni a bázist a 12-14 helyett így a fet nem melegszik annyira.
(#) KKobra válasza patexati hozzászólására (») Jan 2, 2016 /

szia
Valamikor HP41C adott egy tanácsot ezzel kapcsolatban A két fejes videófej motorhoz
A két tekercs ellenállása kicsi és kössek a tekercsekkel sorba egy "szép nagy ellenállást" 4,7Ω 10W
ugy kötöttem be hogy az ellenállás a két tekercs között van (-tekercs-ellenállás-tekercs-)

Kép 045.jpg

(#) KKobra válasza Edimax hozzászólására (») Jan 2, 2016 /

Én sajnos a beüzemelés alatt leégettem a 4 fejes motort olyan szinten hogy a 4 tekercsből csak egy működik sajnos. De az egy tekercsel is szépen át megy 14-15v Nekem olyan bázis van hogy PC-ről tudom állítani a kitöltési tényezőt így szépen beállítható az optimális kitöltés
(#) patexati hozzászólása Jan 2, 2016 /

Mindenféle ellenállás mellőzhető ha a kitöltés megfelelően beállítható! Ezt célszerű ha be van állítva és megfelelően működik utána a forrásban is módosítani alapbeállításnak mivel így ha lemerül az elem vagy kivesszük nem áll vissza magasabb értékre mi pillanatok alatt leégeti a tekercset!
(#) attika hozzászólása Jan 18, 2016 /

Sziasztok.
Érdeklődnék,hogy jelenleg hol áll a projekt,melyik a legújabb fejlesztés,illetve,hogy valakinek nincs e meg véletlenül egy pakkba minden ami kellhet az építéshez?
A legelső verziós órám még meg van valahol a szekrényben,az elsőre tökéletesen működött,de sajnos idő hiányában az nem lett véglegesítve és annyiba is maradt.
Most meg szeretném építeni újra az egészet szépen lassan mindenre figyelve,hogy használható lehessen.
(#) KKobra válasza attika hozzászólására (») Jan 20, 2016 /

Melyik órára gondolsz
Kly órájára vagy a fórumon a többi közül választanál
(#) attika válasza KKobra hozzászólására (») Jan 20, 2016 /

Kly órájával már találkoztam itt,az is jó lenne.
Végül is a videófejestől a pc ventilátorosig érdekelne bármelyik.
Elkezdtem megint olvasgatni a fórumot,de ugyan úgy mint az avr-es alkatrészteszter fórumba is van millió egy változat ott sem meg itt sem találtam még meg egy csokorban mindent.
Jó lenne pl smd ledes,de ha jól emlékszem kly féle óra az ilyen is.
(#) KKobra válasza patexati hozzászólására (») Jan 22, 2016 /

Lassan elkezdem élesztgetni a 67 ledes óra tápját ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem (most még csak egy) a középső tekercs 15uh huzaljábol alakítottad ki a "rugót" vagy valami stabilabb kell a rotor és a táp kapcsolatához a rotoron beforrasztottad a végét vagy mi biztosítja a megfelelő kontaktot?
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2016

DSCF0488.JPG

(#) KKobra válasza KKobra hozzászólására (») Jan 22, 2016 /

El is feledtem a 15uh az lcm3 szerint 14,74
(#) patexati hozzászólása Jan 22, 2016 /

Először egy acélrugó volt beforrasztva melyen a feszültség esett pár tizedet terhelésen,ezen a képen már egy utp kábelérből csupaszolt huzalból készült érintkezőrugó lett tekercselve.A lényeg a tökéletes kontakt mert itt akár 2A áram is mehet át..
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2016
(#) KKobra válasza patexati hozzászólására (») Jan 23, 2016 /

Igen látom a panelon hogy itt kap áramot a rotor. Nincs valami jó módszer arra hogy ne a rotorral teszteljem? Valahogyan szimulálni kellene hogy hirtelen változik a terhelés és akkor mennyit változik a feszültség.
Van a táp panelján az egyenirányító rész a diódák között szürő kondinak van kialakítva a pad
Te képeiden láttam nem tettél oda semmit de nálam wireles power van mit javasolnál?
A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2016
(#) patexati válasza KKobra hozzászólására (») Jan 23, 2016 /

Teszteld egy izzóval. Nem tudom a wirelles power táplálással,hogy működik azt nem próbáltam ki.
A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2016
(#) KKobra hozzászólása Jan 31, 2016 /

Már jó ideje nem működött a külső led a minap levettem hogy megigazítom meg is találtam a hibát és el is hárítottam. Előtte lemostam a rotort tiszta alkohollal (Igen igen koszos volt). Vissza tettem mindent a helyére és "START" Meglepetés ért nem működik az óra hibakeresés ismét a HALL érzékelőre gyanakodtam (Volt már ilyen hiba) "Csere" és semmi eredmény. Az indulás pillanatában villan néhány led és semmi. Merre keresgéljek a 5V megvan a stab IC-n és el is jut a PIC lábára.
Jól gondolom hogy a HALL játszik velem?
A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2016
(#) attika hozzászólása Feb 1, 2016 /

Sziasztok,a Hall szenzorral kapcsolatban lenne egy kérdésem mert a lomexba felsoroltak vagy 6 fajtát,hogy melyik kell az órába??
Van lineáris,nem lineáris,analóg,digitális,meg olyan aminek nem mindegy a mágnes polaritása meg aminek mindegy a mágnes polaritása.
Melyik a jó bele??
Most elhoztam egy olyat ami digitális és mindegy a mágnes polaritása.
A száma 43A715.És ennek csak 3 lába van nem 4.
Köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2016
(#) Pali79 válasza attika hozzászólására (») Feb 1, 2016 /

Elméletileg pont jót választottál, de ki tudod próbálni. Kösd be mondjuk 5V-ra és tegyél egy LED-et a kimenetére. Ha egy mágnes bármely részével közelítesz a szenzor felé, ki kell aludjon a LED. Ha csak a mágnes egyik oldalára reagál akkor nem jó. Ha ahogy közelítesz úgy halványodik és ahogy távolítasz úgy erősödik a fényerő akkor szintén nem jó.
(#) attika válasza Pali79 hozzászólására (») Feb 1, 2016 /

És a négy lábú helyet csak három az nem baj?? ennek csak egy kimenete van.
(#) Pali79 válasza attika hozzászólására (») Feb 1, 2016 / 1

Csak 1 kimenet kell. 1 jelet ad a PIC-nek fordulatonként.
(#) attika válasza Pali79 hozzászólására (») Feb 1, 2016 /

köszönöm.
(#) attika hozzászólása Feb 2, 2016 /

Sziasztok,kissé elakadtam a propeller alkatrész beültetésébe.Van két alkatrész amit nem tudok,hogy mi lehet,az egyik a kapcsolási rajzon nincs is jelölve.
A mellékelt képen a két sárga karika.

prop.JPG

(#) Mircsof válasza attika hozzászólására (») Feb 2, 2016 /

Baloldali egy átkötés, csak az egyik lábat kell átkötni. A jobb oldali egy kondi, de utobbiban nem vagyok biztos
Bővebben: Link
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2016
(#) attika válasza Mircsof hozzászólására (») Feb 2, 2016 /

Köszönöm,akkor a jobboldali még várat magára,hátha tudja valaki.
Az a pcf8583 1-es és 8-as lábát kötné össze,de a kapcsrajzon semmi nincs,a 8-as lába van testre kötve egy 100nf-os kondival.De az meg a 2db BAR43-as dióda fölött található a nyákterven.
(#) Mircsof válasza attika hozzászólására (») Feb 2, 2016 /

Tudtommal azzal az alkatrésszel tudod pontosítani még inkább a pcf-et. De le van írva itt a fórumon, mikor én építettem akkor is leírták nekem, de most nem sikerült megtalálnom a hozzászólást. Maga az óra anélkül is működik nekem nincs is beültetve, bár az enyémet a bázis vezérli, így nincs szüksége a rotornak az óra megjegyzésére.
(#) attika válasza Mircsof hozzászólására (») Feb 3, 2016 /

Köszönöm,én is kerestem a fórumon de nem találtam semmit rá.
Nekem is a bázis fogja vezérelni elméletileg ha egyszer elindul,csak még be kell szereznem dcf modult hozzá.
(#) Mircsof válasza attika hozzászólására (») Feb 3, 2016 /

Akkor ez megoldódott, ugyanis ha a bázis a főnök akkor a rotorra felesleges a PCF, a kérdezett alkatrész, és az SMD trimer is.
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2016
(#) attika válasza Mircsof hozzászólására (») Feb 3, 2016 /

De úgy tudom,hogy le lehet kapcsolni a bázisról,hogy ne onnan kapjon jelet,nem?
Van PCF meg kvarc,meg trimmer kondi is rajta,a bázison is meg a rotoron is,én mindent rátettem ami a rajzon volt
(#) attika hozzászólása Feb 3, 2016 /

Még egy kérdésem lenne a bázissal kapcsolatban is,a mellékelt rajzon a kékkel bekarikázott helyre milyen alkatrész kell.

bázis.jpg

(#) Hp41C válasza attika hozzászólására (») Feb 3, 2016 / 1

10k SMD ellenállások.
(#) attika válasza Hp41C hozzászólására (») Feb 3, 2016 /

Köszönöm.
Következő: »»   377 / 489
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem