Fórum témák
» Több friss téma |
Elnézést a hiba bennem volt!
Egy régebbi projectemnél aktiválnom kellett a Vref- bemenetet, ezért átírtam a PIC_CAL_ADC.c fájlt. A módosítást a project elkészülte után nem állítottam vissza, így most jól megszivattam magam. A Vref- bemenet most az egyik multiplexelt kimenet lett, ezért volt néha jó néha pedig nem. Bocs hogy ilyen butaság miatt zaklattalak, de két nap vesződés után, most jutott eszembe a változtatás.
Sziasztok
Megnézné valaki ezt a mellékelt programot hogy beégetve miért csak ugyan azt egy term-hez tartozó bitet kapcsolja be. Mintha valamiért nem változna a be érték. Már néztem logikai analizátorral és folyamatosan azonos érték érkezik.
Szia!
A bekarikázott rész nem okozhatja a hibát?
Main makró, több irányú elágazás, 'be' változó vizsgálata. Itt szép lassan minden 'term' változót 1-be állítasz, de ezt sehol nem állítod vissza.
Nem gondolom hogy ez mert olyan az egész mintha egy bizonyos term kimenet beragadt volna és mindig ugan azt adja kb term 3=1 és minden más 0.
Ez az egyik hiba
másik a count folyamatos nullázása...stb
Az miért hiba hogy a Loop-ba lépés elött nullázom a count-ot? Elvileg nullázás után belépek és számolok.
A Loop előtt nullázza, de magában a Loop-ban növeli a számlálót, nem tűnik hibásnak.
Annyit sikerült kibogarásznom hogy a 7. és 8.-at 1-re emelideatöbbi végig 0-a
Nem lehet hogy csak egyszerűen lefagy a túl gyors timer miatt?
Egy aktív buzzer van rajta és az tökéletesen megy.
A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2015
A shift írásnál a loopban az első ha nál ez 8 < bit < 17 sosem fog teljesülni, mivel a bit 0 és 1 lesz az előtte lévő több irányú elágazás miatt, tehát a 9 feletti értékeket sose fogja beállítani.
Tíz ciklus alatt minden termx változót 1-re állítasz és kész, többet nem is foglalkozol vele. Tulajdonképpen mi lenne a cél a programmal? Nem nagyon látom át.
Befordítottam én is hátha..
Ez csak a kétszínű ledek világítása és kikapcsolására szolgál egyszer, későbbiekben, ha megfelelően működik akkor kimeneteket kapcsolgatok és visszajelzem egy ledsorral.
Köszönöm
Már csak holnap tudok erre fényt deríteni de ha megy vagy ha nem akkor szolok. Eddig egy regiszterrel (8bit-es) dolgoztam de most bővítenem kell.
..402 hiba és felesleges is, csak folytatni kell a szelekciót.
..414 hiba, és ilyen feltétel nincs, tehát soha nem is hajtódik végre ..801 hiba és felesleges is, csak folytatni kell a szelekciót. ..840 szelekció helyes folytatása ..241 a count nullázásával azt éred el, hogy tesz a program egy üres kört. count értékét állítsd 1-re, a ciklus végén meg count > 16 Tényleg jó lenne tudni mi a cél, mert gyanús, hogy ezt fele annyi gépeléssel is meg lehet csinálni A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2015
Modostottál valamit? Most úgy működik majdnem ahogyszerettem volna.
Kicsit modóstottam aprogramot és most azt csinálja amit szeretnék.
Hasonló teszteredmények. Flowcode v5 vs v6.
Igen.. megcsináltad azokat amiket mondtunk
Ugyan az a program ami v5-be belefér az a v6-ba nem fér bele ?
Igen. Ikonról ikonra összehasonlítottam, minden stimmel.
Most már csak egy dolog van ami nem tiszta, a Q7 lábakon valamiért forditva van a kimenet, term0-6-ig 1term7=0 és term8-14-ig 0 term15=1. Mi lehet a hiba?
Megoldodótt, hibás volt a regiszter írás, a count az elején 0 és a Loop végén 17-ig kell engedni különben az egézet eltolja egy bittel.
Nem lenne egyszerűbb 2 byte-al megoldani ezt a sok bit műveletet? 1. byte az első 8 bit, a második a felső 8 bit.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |