Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Intelligens lámpák, vezérlés, DMX, LPT portos rendszer
Témaindító: kemenygolya, idő: Okt 20, 2007
Témakörök:
Meg egy keres. Ismer valaki egy egyszeru pc felöli dmx programot, master -t, aminel egyszeruen csak a slave csatorna szamat es a kuldendo adatot lehet beallitani?
Szia!
Mivel ez egy arduino panel ezért szoftverből kell állítani a csatornát. DMX Master Example using Conceptinetics DMX Library #include <Conceptinetics.h> // // The master will control 100 Channels (1-100) // #define DMX_MASTER_CHANNELS 100 // // Pin number to change read or write mode on the shield // #define RXEN_PIN 2 // Configure a DMX master controller DMX_Master dmx_master ( DMX_MASTER_CHANNELS, RXEN_PIN ); void setup() { // Enable DMX master interface and start transmitting dmx_master.enable (); } // // Blink channel 1 on and off every 100ms // void loop() { static int brightness; if (brightness == 0) brightness = 255; else brightness = 0; dmx_master.setChannelValue ( 1, brightness ); delay ( 100 ); } DMX Slave Example using Conceptinetics DMX Library #include <Conceptinetics.h> #define DMX_SLAVE_CHANNELS 10 // Configure a DMX slave controller DMX_Slave dmx_slave ( DMX_SLAVE_CHANNELS ); void setup() { dmx_slave.enable (); dmx_slave.setStartAddress (1); } void loop() { unsigned char channel = mx_slave.getChannelValue (1); } DMX Master Example using Tinker.it DMX Simple Library #include <DmxSimple.h> void setup () { DmxSimple.usePin(4); DmxSimple.maxChannel(128); // Set shield to output mode pinMode (2, OUTPUT); digitalWrite (2, HIGH); } void loop () { // Set channel 1 @ 255 DmxSimple.write(1, 255); }
Ok. Köszönöm. Esetleg tudsz valami nagyon egyszerü PC programot ajanlani amivel ki tudnam probalni?
Ennél egyszerűbb nem igen van.
Ok. Köszönöm. Az altalad ajnalott programban eleg ha a csatornamat beallitom? Marmint a slave –nel az 1 es csatornat hasznalom. A pc programon elegendo csak az 1-s csatorna erteket beallitanom vagy kell meg mast is be kellene allitanom? Nem kell a pc programban levo csatornakat meg valahogy hozzarendelnem a tenyleges dmx csatornahoz? Vagy azzal hogy erteket adok neki automatikusan hozzarendelodik?
Tehat amit szertnek: van egy arduino board mega2560 -m illetve egy dmx shield -m. Az arduinon levo LED -t szertnem ki/be kapcsolni dmx jelen keresztül. Ha az 1-s csatorna erteke 127 -nel kisebb a led -t ki lesz kapcsolva ha nagyon akkor be. Sajnos nem müködik. Arduino kodom:
Szia!
Ez a leírás a te általad belinkelt oldal alján a leírásnál volt, és nem saját fejből íram. Ott kellene tovább nézelődnöd hátha van más is leírva.
Helló, háát én nem igazán találtam mást Lehet hogy hiányzik neki a lezáró ellenállás az a shield felől? Jelenleg nem használok.
Atallitottam az arduino programban a csatornat 2 -re, de ugyan az. A led folyamatosan vilagit.
Ami ezen if lekerdezes alapjan azt jelenti, hogy a 2 -s csatorna nagyobb mint 127. A programban hiaba valtoztatom a 2 -s csatorna erteket. Lehetseges hogy a pc oldali programban kene meg valamit konfiguralnom.. Ez a pc-s dmx progi amit ajanlottal, ott csak a Fader -l tudok erteket beallitani azt kesz. Ha itt a 2 -s Fader erteket beallitom pl. 200 -ra, akkor a dmx jelem 2 es pozicioja, csatornaja automatikusan felveszi ezt az erteket vagy hozza kell rendelnem a Fader 2 -t a dmx csatorna 2 höz?
Sziasztok. ezt megszeretném építeni de lenne egy pár kérdésem. (a képen megtaláljátok)
Sziasztok! Építettem egy 100w-os ledes 36v-os lámpát, amit koncerteken használunk. Annyi a gond vele hogy nem vezérelhető DMX-en, valahogy ezt kéne megoldani, hogy egy 36v-os DMX dimmert építeni. Valakinek van ötlete hogy hogyan lehetne ezt megvalósítani? (A sima 230v dimmer kinyírná a 36v-os tápot.) Esetleg késöbb az optikát mozgató motort is vezérelhetővé kéne tenni, ha lesz benne.
A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2014
Sziasztok!
Lenne egy komoly projektem, melyben első sorban azt szeretném megoldani, hogy egy kontrollerrel, vezérelnék lámpákat. Egyenlőre úgy néz ki, hogy STM32F4 discovery lesz, de lehet hogy átállok PIC-re. Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy milyen kapcsolás kellene ahhoz hogy lámpákat tudjak ki/bekapcsolni, majd másodlagos feladatként a fényerőt szabályozni. (Azt hiszem nem lényeges, egyenlőre, de androidos felülettel akarom majd vezérelni, de egyenlőre elég ha PC-vel tudom.) Az lenne a legjobb ha tudnátok konkrét kapcsolási rajzokat adni, esetleg egy kis magyarázattal együtt. Remélem van itt olyan, aki tudna segíteni valami konkrétummal. Segítségeteket előre is köszönöm!
Sziasztok.
Még anno a topik elején linkeltetek rajzot meg hex-et egy Trackspot lámpához. Gondolom a hex a 8031-eshez kell, de akkor mi kell a 27128-asba? Vagy fordítva. De valami adat még kell, hogy működjön, jól gondolom?
Sziasztok!
Szeretnék egy intelligens lámpát készíteni, amit dmx-el vezérelnék, de nincsenek még tapasztalataim az ilyen rendszerek felépítésében, ezzel kapcsolatban kérnék egy kis információt. 24db power led-et szerelnék egyesével vezérelni, minimum 4db általam letárolt program szerint. A programok közötti választást egy fali kezelővel oldanám meg. Eddigi információim alapján mindenképp kellene egy kontroller és egy dekóder a rendszerhez, ami a dmx utasításokat kiosztja a megfelelő ledekhez. A programot egy ilyen rendszernél mi tárolja? A fali kezelő (és egyben ez a kontroller is) vagy ehhez szükség van egy külön kontrollerre aminek egy-egy slave egysége lesz a fali kezelő és a dekóder? Ebayen rengeteg eszközt találtam, de a leírásaikban eléggé ellentmondásos a rendszerek felépítése. Van valaki aki rendelkezik tapasztalattal ezekkel kapcsolatban és pár sorban megosztaná mire érdemes figyelni? Köszönöm előre is.
Sziasztok!
Muszáj meg osztanom veletek egy gyári DMX pult furcsa jelenségét, mert még magam sem értem! Tehát nemrégen vásároltam egy használt STAGE LIGHTING SM061-es típusú DMX pultot, a probléma az volt vele hogy mikor be állítottam egy mozgás csoportot, és memorizáltam a gépben, a pult szépen le is játszotta mind ezt, persze csak egy ideig, és aztán vissza lépet MANUAL módba AUTO módból, és le által a fények!, és ezt egyre sűrűben és sűrűben csinálta, míg nem már AUTO módba sem lehetett be tenni, mert mikor indítottam hogy játssza le a be programozott lepéseket mar utólag azonnal vissza alt MANUAl módba. Ez után jött az hogy szedjük széjjel nézzük meg mi lehet a probléma!, szét is szedtem a készüléket. A tápegységre gyanakodtam, ez később be is bizonyosodott. A tápegységet kívülről egy kis hálózati adapter táplálja ami 12V-os 500mA, és ezt a 12V-ot a készülék belsejében egy stabilizátor kocka LM7805-os le stabilizálta. Meg jegyzem hogy a készülék maximális arám felvétele nem több mint 200mA. A stabilizátor IC körül az összes kondenzátort le cseréltem, persze semmi eredményt nem hozott, akkor le cseréltem az LM 7805-ost is, de ez sem hozott változást. Az IC-utan meg volt stabilan állandó jelleggel az 5V!, se kevesebb se több, egy pár millivolttal se!. Már kezdtem gyanakodni hogy a gépezet elektronikájának valamilyen része meg halt, mikor el kezdtem játszani a pult tápegységével!. Ezt úgy kell érteni hogy az LM7805-ost ki emeltem a helyéről és egy külső alimentatorról be alimentáltam szépen neki 5V-ot, ettől kezdve mintha egy kicsit jobb lett volna, mert nem váltott át a pult olyan hirtelen AUTO módból MANUAL-ba, mondom hoppá!, itt lesz a bibi. Működés közben ugyancsak alimentatorról használtam a pultot, mikor eszre vettem azt hogy ha lejeb viszem a feszültséget 4,8V-ra a pult nem vált át vissza MANUAL módba, és a készülék kijelzőjén is az üzenetek másképpen jelenek meg mint az élőt, de ez a feszültség meg mindég nem volt a tokéletes, és lejjebb vittem 4,6V-ra, na ezzel a feszültséggel már a pult sohasem váltott vissza MANUÁL-modba, és a kijelzőn minden adat szépen latszik, még az is ami eddig soha sem! (ez nagyon érdekes), értek itt a sebesség kijelzésére, ami új korában se mutatott eddig! Az LM 7805-ost le cseréltem egy LM 317-es IC-re, és úgy állítottam be hogy pont 4,6V-ot állítson elő, és most tökéletesen működik a gépezet. El nézést kérek hogy ilyen hosszúra sikeredet a mondókám, de ezt most muszáj volt le írjam, mert még életemben nem találkoztam ilyen jelenséggel, hogy egy készülék, jobban menjen most, mint új korában, és számomra érthetetlen hogy miért működik a pult 5V-alatti feszültséggel tökéletesen, és miért nem fix 5V-on?, mikor az összes többi DMX pultban is egy 5V-os stab kocka van! Ha valaki tudna erre nekem adni egy logikus választ, azt nagyon meg köszönném! STAGE LIGHTING SM061 A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2015
Senkinek semmi ötlete nincs, hogy mi okozhatja ezt a jelenséget?.
Sziasztok!
Van egy PC-s DMX vezérlőm és ehhez szeretnék egy ledes lámpát készíteni. Ki is néztem magamnak ezt a 3 csatornás decoder-t, amire 25 db RGB ledet kötnék, aztán eszembe jutott, hogy talán én magam is megcsinálhatnám, ha meg lenne hozzá a kapcsolás, esetleg egy nyákterv is. Csinált már valaki ilyesmit? Van valakinek ilyesmi kapcsolása? Előre is köszönöm a segítséget!
Ezt a kapcsolást találtam, de nem egészen értem, hogy hova kössem a tápfeszültséget, mert van AC1&2, ZC és A-INPUT. Én 12V-os DC vagy esetleg AC tápról szeretném táplálni. Viszont a kimeneteire 3V-os RGB ledeket kötnék. Ez lehetséges?
Ennél az AC1 AC2 a 12Volt váltó, a ZC az a zero crossing detection az szinkronizálja rá a 230Vra az avr-t a megfelelő áramkörrel, A-in pedig a hőszenzor. Power ledet is lehet rákötni a luxeon led driverrel ami szintén ezen az oldalon van.
Köszönöm szépen!!!
Sziasztok!
DMX vezérléshez jó lesz a LIYCY 3x0,25-ös érnyékolt kábel ?
Akkor csak én kötöttem el valamit, mert nekem egyfolytában hibás DMX-et jelez....
pedig az usb-->DMX512 átalakító jól működik.
Az Atmegát milyen programozóval programoztad fel?
Mindent arról a honlapról töltöttem le, megjegyzem először csináltam ilyet és csak az utasításokat követtem . Nem értek a programozáshoz . De mégis működik.
Szia! Próbáltad a kapcsolást USB-s DMX-ről is?
Közben megoldottam, nem néztem a programozásnál, hogy van fuse bits is, ahogy felprogramoztam mindjárt működött
Köszönöm a segítséget |
Bejelentkezés
Hirdetés |